REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik uprave Toyota Akio Toyoda

Revolucija zamudnice: Toyotina nova baterija s »trdim elektrolitom«, polna v 10 minutah, v prototipih že leta 2021!

Toyota bo vse svoje zamude nadomestila, če ji je res uspel revolucionaren preboj, ki ga je napovedala že za naslednje leto – uvajanje baterij s trdnim elektrolitom.

Eno drevo, en računalnik, dve Tesli in neverjetni Avtopilot: To je zgodba o tem, kako sta dva pametna avtomobila rešila osem življenj. Zadnji primer prihaja iz jugozahodne Anglije.
Kranjski Goodyear je med Slovenci s pomočjo klepetalnega robota Goodyja izvedel digitalno raziskavo, zvedel digitalno raziskavo, v kateri so preučevali odnos do vozil in vožnje v prihodnosti.
Grd raček postaja prodajni uspeh. Doslej naj bi imela Tesla že okoli 200.000 naročenih vozil Cybertruck. Kar petnajst poltovornjakov je naročil župan iz Mehike, prepričan, da bodo ta vozila odlična za policijo.
Ford je v električni obliki predstavil eno od svojih ikon – Mustanga. Tokrat z oznako Mustang Mach-E. Da so eno od svojih najboljših imen dali električnemu avtu pove veliko. Predstavitev v živo je potekala iz Los Angelesa.
Tekmovalnost med dirkaškima velikanoma je dosegla vrhunec na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa leta 1966, veliko vlogo v zmagi Bruca McLarena in Chrisa Amona pa so odigrale tudi Goodyearove pnevmatike na dirkalniku.
Alvaro Bautista je dosegel šest zmag od šestih v svoji prvi sezoni World Superbike, kjer je zmagal na vseh treh dirkah v Buriramu na Tajskem pred Jonathanom Rea in Alexom Lowesom.
Pininfarina prestavlja meje, naredili so električni športni avtomobil, ki lahko pospeši hitreje od sodobne F1.
Elektronika v avtomobilih je v zadnjih 15 letih res močno napredovala. Sistemov, ki nam pomagajo in omogočajo bolj enostavno in prijetno vožnjo je vse več.
Redki ljudje v svoji vozniški karieri ne dobijo prometne kazni, pa naj si bo prehitra vožnja ali pa le pretečen listek za parkiranje.
Goodyear je v sodelovanju z muzejem Klairmont Kollections na ženevskem avtomobilskem salonu premierno razkril obnovljeni avtonomni avtomobil Golden Sahara II.
»Fast and Furious« sledilci si že manejo roke, ikona po imenu Supra je nazaj. Sicer ni narejena tako noro in japonsko, kot smo pričakovali, je pa vseeno lepa in tehnološko nemško dovršena.
Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla zdaj ponuja model 3 v ZDA za 35.000 dolarjev - kot je več let napovedoval šef podjetja Elon Musk. Toda veliki tekmeci se že združujejo...
Po svetu različne policije vedno bolj preizkušajo električna vozila za različne naloge, ki bodo počasi nadomestila klasična službena vozila.
Le kdo si ni želel Subaru Impreze WRX, tisti 4x4 pogon in bokser motor, ki vzbuja poželenja še danes.
Ko je prvič prišel na trg leta 2012 je nasledi model KLV, ki je bil dejansko Suzuki V-Strom 1000.