REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Musk - Cybertruck

Elon Musk svoj »Cybertruck« preizkusil v praksi, naročajo ga že policije po vsem svetu

Grd raček postaja prodajni uspeh. Doslej naj bi imela Tesla že okoli 200.000 naročenih vozil Cybertruck. Kar petnajst poltovornjakov je naročil župan iz Mehike, prepričan, da bodo ta vozila odlična za policijo.

Ford je v električni obliki predstavil eno od svojih ikon – Mustanga. Tokrat z oznako Mustang Mach-E. Da so eno od svojih najboljših imen dali električnemu avtu pove veliko. Predstavitev v živo je potekala iz Los Angelesa.
Tekmovalnost med dirkaškima velikanoma je dosegla vrhunec na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa leta 1966, veliko vlogo v zmagi Bruca McLarena in Chrisa Amona pa so odigrale tudi Goodyearove pnevmatike na dirkalniku.
Njegov najnovejši avto lahko doseže hitrost 412 kilometrov na uro, ima skoraj 2000 »konjev« in 547 kilometrov dosega z enim polnjenjem.
Avtomobili, neprestano povezani s spletom so revolucionarna novost. Toda že jutri bi lahko postali - množična nevarnosti in celo transportno "orožje za množično uničevanje", opozarjajo strokovnjaki.
V Sloveniji lahko te dni pričakujemo povečan promet na slovenskih cestah. Ob tem pa so državo zajela tudi neurja, zaradi česar je potrebna še večja previdnost na cesti.
Redki ljudje v svoji vozniški karieri ne dobijo prometne kazni, pa naj si bo prehitra vožnja ali pa le pretečen listek za parkiranje.
Goodyear je v sodelovanju z muzejem Klairmont Kollections na ženevskem avtomobilskem salonu premierno razkril obnovljeni avtonomni avtomobil Golden Sahara II.
»Fast and Furious« sledilci si že manejo roke, ikona po imenu Supra je nazaj. Sicer ni narejena tako noro in japonsko, kot smo pričakovali, je pa vseeno lepa in tehnološko nemško dovršena.
Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla zdaj ponuja model 3 v ZDA za 35.000 dolarjev - kot je več let napovedoval šef podjetja Elon Musk. Toda veliki tekmeci se že združujejo...
Po svetu različne policije vedno bolj preizkušajo električna vozila za različne naloge, ki bodo počasi nadomestila klasična službena vozila.
Le kdo si ni želel Subaru Impreze WRX, tisti 4x4 pogon in bokser motor, ki vzbuja poželenja še danes.
Ko je prvič prišel na trg leta 2012 je nasledi model KLV, ki je bil dejansko Suzuki V-Strom 1000.
Vsak bencinski zanesenjak je že sanjal, da bi iz kakšnega odsluženega dela naredil kakšno uporabno zadevo za svoj dom ali pa vsaj za svojo »moško« sobo: delavnico ali garažo.
Razred športnih terencev bo dobil novega močnega konkurenta. Iz Mazde so nam sporočili, da bodo 05.03.2019 na Ženevskem avto salonu prikazali novega SUV-a. Ponašal se bo tudi z novo tehnologijo.
Čeprav ima Ferrari ogromno izkušenj s pomožnim električnim sistemom KERS, ki je bil razvit za potrebe F1, je do popolne elektrifikacije še dolga pot. Predvsem zaradi zahtevnih kupcev in zbirateljev ,ter velike konkurence na tem področju avtomobilizma.