REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mate Rimac - avtomobili

Hrvaški »Elon Musk« predstavil električno raketo na kolesih: do sto kilometrov na uro v samo 1,85 sekunde

Njegov najnovejši avto lahko doseže hitrost 412 kilometrov na uro, ima skoraj 2000 »konjev« in 547 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Avtomobili, neprestano povezani s spletom so revolucionarna novost. Toda že jutri bi lahko postali - množična nevarnosti in celo transportno "orožje za množično uničevanje", opozarjajo strokovnjaki.
V Sloveniji lahko te dni pričakujemo povečan promet na slovenskih cestah. Ob tem pa so državo zajela tudi neurja, zaradi česar je potrebna še večja previdnost na cesti.
Nič več bencinarjev in dizlov v Zweckau: zelena luč za proizvodnjo električnih avtomobilov bo prižgana avgusta, ko bodo električna vozila proizvajali na dveh, do konca leta pa še na vseh ostalih linijah proizvodnje.
»Kicking Gas«, je smešni video, ki kaže znanega igralca, za očitno ponarejenimi brki in pod zelo slabo lasuljo, ki spodbuja nakup avtomobilov, ki vozijo na nafto, kot »boljše« alternative električnim vozilom.
Voznica, ki je (ob pomoči sopotnice) vztrajno poskušala napolniti avtomobilske gume svojega avtomobila z elektriko utrjuje spoznanje, da bo za prehod na nove tehnologije najprej potrebno poskrbeti za – primerno informiranost ...
Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla zdaj ponuja model 3 v ZDA za 35.000 dolarjev - kot je več let napovedoval šef podjetja Elon Musk. Toda veliki tekmeci se že združujejo...
Po svetu različne policije vedno bolj preizkušajo električna vozila za različne naloge, ki bodo počasi nadomestila klasična službena vozila.
Le kdo si ni želel Subaru Impreze WRX, tisti 4x4 pogon in bokser motor, ki vzbuja poželenja še danes.
Ko je prvič prišel na trg leta 2012 je nasledi model KLV, ki je bil dejansko Suzuki V-Strom 1000.
Vsak bencinski zanesenjak je že sanjal, da bi iz kakšnega odsluženega dela naredil kakšno uporabno zadevo za svoj dom ali pa vsaj za svojo »moško« sobo: delavnico ali garažo.
Razred športnih terencev bo dobil novega močnega konkurenta. Iz Mazde so nam sporočili, da bodo 05.03.2019 na Ženevskem avto salonu prikazali novega SUV-a. Ponašal se bo tudi z novo tehnologijo.
Čeprav ima Ferrari ogromno izkušenj s pomožnim električnim sistemom KERS, ki je bil razvit za potrebe F1, je do popolne elektrifikacije še dolga pot. Predvsem zaradi zahtevnih kupcev in zbirateljev ,ter velike konkurence na tem področju avtomobilizma.
Skoraj nemogoče si je zamisliti, da bi Američani opustili svoje legendarne V8 motorje.
Tako kot vsak resni izdelovalec avtomobilov ima tudi VW kar zajetno serijo prototipov, kjer so preizkušali reakcije potencialnih kupcev ali pa le razkazovali mišice in javnosti predstavljali, kaj zmore notranji razvojni oddelek.
Vozilo, ki je sposobno tako vožnje po cesti, kot tudi bolj nekonvencionalnega premagovanja terena se imenuje Elevate.