REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kawasaki VERSYS 100 SE

Kawasaki VERSYS 100 SE: A je sploh lahko še boljši?

Ko je prvič prišel na trg leta 2012 je nasledi model KLV, ki je bil dejansko Suzuki V-Strom 1000.

Vsak bencinski zanesenjak je že sanjal, da bi iz kakšnega odsluženega dela naredil kakšno uporabno zadevo za svoj dom ali pa vsaj za svojo »moško« sobo: delavnico ali garažo.
Razred športnih terencev bo dobil novega močnega konkurenta. Iz Mazde so nam sporočili, da bodo 05.03.2019 na Ženevskem avto salonu prikazali novega SUV-a. Ponašal se bo tudi z novo tehnologijo.
Čeprav ima Ferrari ogromno izkušenj s pomožnim električnim sistemom KERS, ki je bil razvit za potrebe F1, je do popolne elektrifikacije še dolga pot. Predvsem zaradi zahtevnih kupcev in zbirateljev ,ter velike konkurence na tem področju avtomobilizma.
Skoraj nemogoče si je zamisliti, da bi Američani opustili svoje legendarne V8 motorje.
Tako kot vsak resni izdelovalec avtomobilov ima tudi VW kar zajetno serijo prototipov, kjer so preizkušali reakcije potencialnih kupcev ali pa le razkazovali mišice in javnosti predstavljali, kaj zmore notranji razvojni oddelek.
Kmalu po izumu motociklov so nanje začeli montirati stranske prikolice, ki so samo uporabnost motocikla, in do neke mere tudi stabilnost, podvojile.
Lastniki počitniških prikolic dobro vedo, da stvari nikoli ni preveč.
Čeprav je zima in kolesa po veliki večini počivajo, nam sam nemirni duh ne da miru, da si ne bi malo pogledali, kaj se na tem področju z vidika tehnike dogaja.
Peči na trda goriva so naši spremljevalci tako pozimi kot poleti.
ARC Vector je bil prvič predstavljen javnosti na sejmu EICMA v Milanu pred dobrima dvema tednoma.
2,85 milijonov evrov za novo igračo, ki so jo naredili v Aston Marinu nakazuje, da je izdelava omejenih serij hiper športnikov vedno bolj zanimiva, predvsem iz naslova zbirateljstva.
Po letih razvoja, so pri Harley Davidsonu na letošnjem Milanskem moto salonu končno pokazali svojo serijsko vizijo električnega motocikla.
Scena predelanih motociklov sega nazaj vsaj 50 let. Kaj pa kolesa, služijo nam za prevoz od točke a do točke b, za rekreacijo pa vse do vrhunskih športov.
Čeprav Kanada ni poznana kot avtomobilska velesila, pa vseeno obstajajo podjetja in posamezniki, kot je g. Anibal Harfouche.
Tokom let se je tehnika v motociklih zelo spreminjala. In ne samo med 2 in 4 taktnimi, tudi kakšen Wankel se je znašel vmes.