REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kitajska ljudska Armada - parada, Peking 2017. Vir: Twitter

Peking po ameriških provokacijah spremenil zakon o obrambi: kitajska vojska lahko od 1. januarja napade tudi ZDA

Kitajska je sredi kaosa v ZDA in skoraj neopazno spremenila definicijo »nacionalnega interesa« oziroma »razvojnih interesov« tako, da bo obramba le-teh lahko v prihodnje vključevala tudi »upravičene akcije proti silam ZDA.«

Amerika je sita Donalda Trumpa in njegove hčerke Ivanke ter drugih članov družine, ki jo je zaposlil v administraciji ZDA. Tudi najbolj olikani med nasprotniki Trumpovih so sneli rokavice … In Pentagon mu je obrnil hrbet.
Agentje, ki so ju varovali, so morali uporabljati tudi stranišča nekdanjega predsednika in sedanjega podpredsednika ZDA ...
Uradniki Bele hiše so dobili navodilo, da za Donalda Trumpa ne smejo več sprejemati nobenih telefonskih klicev od Rudyja Giulianija.
Proizvodnja črvov in insektov za evropske potrošnike se bo že v nekaj letih povečala za desetkrat, opozarjajo strokovnjaki. Bi si tudi vi sami radi privoščili dober zrezek iz užitnih črvov?
V Moderni bodo letos izdelali do milijarde odmerkov cepiv, zasnovanih na novi tehnologiji, vendar opozarjajo pred pretiranim optimizmom …
Svetovalci aktualnega ameriškega predsednika opozarjajo Donalda Trumpa, da bi se po napadu izgrednikov na Kapitol in po odhodu s položaja lahko soočil s »pravnimi posledicami.«
Ameriški predsednik Donald Trump je Marcu Shortu, šefu kabineta podpredsednika ZDA Mika Pencea prepovedal vstop v Belo hišo, potem ko je Pence zavrnil izpolnitev Trumpove zahteve, da zavrne rezultate predsedniških volitev, poroča NBC News.
Iraško pravosodje je davi izdalo nalog za aretacijo sedanjega ameriškega predsednika zaradi lanskega atentata na iranskega generala Kasema Sulejmanija in njegovega sodelavca Abu Mahdija al-Muhandisa, ki se je zgodil v bližini letališča v Bagdadu.
Del politikov okoli Trumpa razmišlja celo o aktiviranju 25. člena ustave, s pomočjo katerega bi vlada razrešila Trumpa in na njegovo mesto imenovala Mika Pencea. Kakšna prihodnost sploh čaka Donalda Trumpa?
Ameriški mediji so razkrili identiteto ženske, ki je bila ubita v sredo zvečer med poskusom vdora v dvorano ameriškega kongresa, kjer je potekalo zasedanje za potrditev volilne zmage Joeja Bidna, pa tudi drugih izgrednikov ...
Iz ZDA prihajajo prizori kot iz Belorusije: Trumpovi pristaši so vdrli v Kapitol, ameriški podpredsednik Mike Pence pa je ne glede na to v ključnem trenutku »izdal« - Donalda Trumpa.
Eden najvidnejših francoskih intelektualcev in medijskih osebnosti se sooča s kazensko preiskavo, potem ko je bil obtožen spolne zlorabe svojega pastorka, sina nekdanjega zdravstvenega ministra in šefa francoske diplomacije ...
»Potovanje zaradi igranja golfa ni to, kar bi sama smatrala kot upravičen razlog,« je dejala škotska predsednica vlade.
Hrvaški premier Andrej Plenković je priznal, da je treba ugotoviti, zakaj so bile nekatere hiše nekakovostno obnovljene po »domovinski vojni«, v isti sapi pa je izpostavil, da v tem trenutku podrobnih informacij o tem - ni.
Medtem ko govori o spoštovanju Ustave in zakonov predsednik Črne gore isti državi dolguje – 12,4 milijone evrov na račun neplačanih davkov.