REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zadnje besede umorjenega pesnika: »Če moram umreti, morate živeti, da lahko poveste mojo zgodbo. Nismo številke!«

»Bil je poln energije, življenja in humorja. Oboževal je čikaško pico, mačke, zgodovino, klasično glasbo, gledališče, poezijo... In Harryja Potterja.«

Na enem od posnetkov lahko tudi vidimo, kako je izraelski vojak »za rojstnodnevno darilo hčerki« pred kamerami razstrelil civilno stavbo v Gazi. Hamas je zatrdil, da je storilca tega grozodejstva že likvidiral.
Ameriški »zavezniki« Špancem kljub izmenjavi podatkov in popolnoma odkritem sodelovanju – očitno ne zaupajo, do te mere, da Američani za španskimi zavezniki celo vohunijo, kakor da bi bili njihovi sovražniki.
Kampanja za zbiranje denarja za Ukrajino je zaostrena na vseh frontah.
Več kot 625 vojakov ukrajinske vojske je bilo onesposobljenih v vseh smereh na fronti, dodaja rusko obrambno ministrstvo.
Veleposlanik Rusije pri OZN je ostro kritiziral izraelski načrt glede poplavljanja »Hamasovih tunelov« z morsko vodo in ga označil kot vojni zločin.
Nismo se dolžni vmešavati v konflikt znotraj katerega koli zavezništva, je sporočil nemški obrambni minister in poudaril, da je Berlin na 2. mestu po pomoči Kijevu.
Ogromno pomanjkanje streliva pomeni, da so vojaške zmogljivosti Belgije na ravni kamene dobe, opozarja general Marc Thys, poroča bruseljski Politico.
Z njimi smo uspeli vzpostaviti stik, določen je bil celo kraj, kamor naj pridejo in se predajo, je povedal ruski častnik.
Bidnovi so prejemali milijone od tujih državljanov in podjetij, Joe Biden je večerjal s sodelavci svojega sina iz tujine, se z njimi videval na kavi in prejemal plačila, financirana s »poslovnimi dogovori« njegove družine, je sporočil odbor predstavniškega doma Kongresa za vladni nadzor.
Letala Su-35S so vzletela z operativnega letališča v Rusiji v hudih vremenskih razmerah z močnim dežjem in sunki vetra. Lovce so pilotirali piloti prvega razreda.
Zdi se, da ima predsednik Ukrajine svoje favorite v oboroženih silah in da poveljnike deli na »dobre«, ki jim poveljuje, in na »slabe« - tiste, ki se podrejajo vrhovnemu poveljniku Zalužnemu, piše »Ukrajinska pravda«.
Vse večja je zaskrbljenost zaradi tveganj za okolje, krepijo se diplomatske napetosti z ZDA, Norveško in Irsko.
Pričakovalo se je, da bo Zelenski nagovoril ameriške senatorje na sestanku, zaprtem za javnost.
V primerjavi z letošnjim majem se je ocena nemškega kanclerja po nekaterih parametrih znižala za več kot 10 odstotkov.
Ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu so ob obisku obsežne »Razstave dosežkov ruskega gospodarstva« pokazali simulacijo »jedrskega gumba«, a ga ni hotel pritisniti.