REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Patriot Vir: Twitter

Ukrajina želi ameriške patriote, ZDA »proučujejo« njihovo prošnjo, Putin opozarja na »rdeče črte«

ZDA »proučuje« zahtevo za dodatno pomoč Ukrajini, ki si želi ameriških »patriotov.« ZDA so jih menda postavile v napačno državo - Poljsko...

Policist, ki je ubil Georga Floyda je spoznan za krivega po vseh točkah obsodbe, toda nekateri so še zmeraj prepričani, da je prav on – žrtev.
Milorad Dodik, predsednik predsedstva BiH v plačanih oglasih na YouTubu pojasnjuje, zakaj je razpad BiH edina možna pot naprej.
Na spletni strani Juventusa so hitro komentirali presenetljiv razplet bitke med Uefo in Fifo ter dvanajstimi uporniškimi klubi, ki so želeli narediti »superligo.«
Samo dva dni je trajala evforija ob nastanku nogometne »superlige«. Ali bo predsednik vlade Janez Janša, ki se je naslajal nad težavami Aleksandra Čeferina le-temu sedaj čestital ob uspehu?
Strateško poveljstvo ZDA, ki nadzoruje ameriško jedrsko orožje nas je opomnilo, da živimo v negotovem svetu, kjer pandemija ni največja in edina nevarnost, ki nam grozi...
Če se bo tako nadaljevalo, bo Italija dosegla kolektivno imunost februarja 2022, Srbija pa julija letos, ugotavljajo italijanski mediji.
Od 20. maja bo inštitut Torlak pričel proizvajati rusko cepivo tudi za izvoz. Direktor ruskega fonda Kiril Dmitrijev je ob tem opozoril, da se rusko cepivo, ki nima neželjenih učinkov v obliki krvnih strdkov, aktivno uporablja za cepljenje že od začetka leta.
Washington je odpovedal pošiljanje ameriških vojnih ladij v Črno morje, so sporočili turški diplomatski viri. Dan pred novico je Rusija napovedala pošiljanje dodatnih 15 ladij iz Kaspijskega v Črno morje...
Pandemija je samo osvetlila neenakosti, ki so obstajale skozi generacije. Rasizem je resna grožnja javnemu zdravju, ki neposredno ogroža zdravje milijonov. V ZDA. V Sloveniji pa postaja glavni tok javnih razprav.
Njihovim zaključkom pritrjujejo tudi druge mednarodne raziskave, ki kažejo, da so vlade z obveznimi maskami skoraj povsod uspešno »zamaskirale« - svoje prave neuspehe.
Predsednik ZDA Joe Biden je v telefonskem pogovoru v torek s predsednikom Rusije Vladimirjem Putinom predlagal njuno srečanje »v tretji državi.« Moskva pa je Washingtonu sporočila, da naj ameriške ladje, v njihovo dobro, ne prihajajo v bližino Krima.
Izrael je s hkratno ustavitvijo dveh virov elektrike uničil elektromotorje iranskih centrifug, Teheran je v odgovor raketiral izraelsko ladjo in začel še bolj bogatiti uran...
Vse bolj se zdi, da želi Rusija s svojim zastraševanjem preprečiti vodstvu Ukrajine zdrs v novo vojaško avanturo. Toda Združene države Amerike ukrajinsko vodstvo vse bolj podžigajo...
Za nemški časnik Handelsblatt je predsednik Evropskega sveta priznal, da obžaluje svoje vedenje na nedavnem srečanju s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom.
Medtem ko zveza NATO in ukrajinska vojska izvajata skupne manevre, svetovalec ruskega predsednika opozarja, da ruska vojska ne bo tolerirala napada na državljane Rusije.