REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov škandal v vrhu Kijeva: Kmetijski minister obtožen korupcije

Nacionalni urad za boj proti korupciji je dejal, da je ukrajinski minister za kmetijstvo »prevzel državno zemljišče v vrednosti 7,3 milijona dolarjev in poskušal zapleniti še več zemlje v vrednosti skoraj 5 milijonov dolarjev«.

Da bi zakon začel veljati, ga mora podpisati še ameriški predsednik Joseph Biden.
Po poročanju »Politica« je bil del neuspešne ameriške strategije v Afriki poskus prikaza ruske prisotnosti kot »parazitske«, kar je prizadevanje, ki afriških voditeljev ni spodbudilo, da bi preklicali svoje odločitve o partnerstvu z Moskvo.
Ukrajina ima mesec dni časa, da se »vkoplje«, je za poljski medij Onet dejal poljski general Boguslaw Patsek, ameriška pomoč pa brez mobilizacije ne bo spremenila ničesar...
Zelenski je aretiral generala Valerija Zalužnega le zato, da bi se rešil politične konkurence. O tem poroča ukrajinski telegram kanal Resident.
Francozom se ne pove resnica o zaostrovanju rusko-ukrajinskega spopada, Jens Stoltenberg pa je s svojimi »lažmi« napadel »temeljne interese« Francije, je prepričan Patrick Pasin.
Enote Južne skupine ruskih sil so izboljšale svoje položaje vzdolž prve frontne črte in premagale 53. mehanizirano brigado oboroženih sil Ukrajine na območju vasi Krasnogorovka v DLR.
Pomoč Kijevu bo prispevala k še večjem uničenju te države, je opozoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.
Znani novinar Pepe Escobar, ki danes piše večinoma za alternativne in ruske medije, je na svojem X kanalu objavil šokantno zgodbo o »izraelskem protiodzivu« na iranski protiodziv in napad z več kot 300 letalniki in izstrelki na Izrael.
Zahodne države so od začetka konflikta verjele, da bodo s sankcijami lahko uničile Rusijo, zato o zmagi na bojišču niso niti pomislile, je dejal nekdanji švicarski obveščevalec Jacques Baud.
Na stotine ljudi bi lahko umrlo, če ameriško podjetje Boeing ne bo obravnavalo kritičnih varnostnih vprašanj, je v ameriškem senatu povedal žvižgač, ki je prav tako zatrdil, da so mu grozili s »fizičnim nasiljem« zaradi njegovih razkritij, poroča CNN.
Če Kongres ne bo odobril novega zakona o pomoči Ukrajini, bo »slika veliko bolj grozljiva,« je dejal William Burns.
Morilce pošljite neposredno na fronto, je sporočil ukrajinski minister za pravosodje.
Novo odkritje lahko pomembno vpliva na učinkovitost F-22, piše »South China Morning Post«.
Ukrajinska prepoved uporabe ruskega jezika v medijih bo v celoti začela veljati čez tri mesece, je sporočil kijevski državni pooblaščenec za zaščito jezika Taras Kremin.
Nemški kancler je bil v poskusu »naučiti« Ši Džinpinga, kako naj se obnaša do posebne vojaške operacije, videti smešno, kot šolar, ki je pozabil narediti domačo nalogo, se je na račun Olafa Scholza posmehnila tiskovna predstavnica ruskega MZZ-ja.