REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Strmoglavil belgijski F-16, pilota rešili iz električnih vodov z 250.000 volti napetosti

Eden od pilotov se je uspešno izstrelil v mestu Pluvigner v Bretanji, a se je nato pri pristanku zapletel v visokonapetostne električne vode ...

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je sicer znan po svojih precej odkritih, krutih in provokativnih nastopih in presenetljivih izjavah, vendar je s svojo zadnjo izjavo presenetil - vse.
Trump je pravkar izgubil svoj zid – tisti, ki ga je imenoval Bibi Netanjahu. In Bibi točno ve, kaj je Trumpa, na dnu njegovega srca, najbolj strah. Pogled na drugačen zid - od znotraj. Na zaporniški zid.
Teheran je z napadom na savdske instalacije ali s podporo napadom »dvignil stave«, kar je bilo povsem pričakovano ravnanje. Pokazal je, da Iran ne bo sam trpel zaradi sankcij, pač pa da bodo škodo imeli tudi njegovi rivali in nasprotniki.
Kljub temu, da je britanskemu predsedniku vlade parlament prepovedal, da Veliko Britanijo popelje iz EU brez dogovora, si britanski predsednik vlade v teh zadnjih dnevih pred usodnim datumom – 31. oktobrom – prizadeva prav za to.
Savdska vojska je po nakupih sodobnega orožja tretja ali četrta na svetu, po usposobljenosti pa komaj dvajseta, zaradi česar ji ne zaupa niti njen dejanski voditelj, Mohammed bin Salman.
Bila sta zvezdi na desnem političnem polu, vendar sta se hudo uštela in v kratkem času izgubila vse.
Odbor ameriškega parlamenta že preiskuje, zakaj so letala na poti v Kuvajt naredila nenavaden »ovinek,« da bi vojaki lahko spali v luksuznem hotelskem kompleksu, kjer ima predsednik ZDA tudi igrišče za golf.
Če noče požreti svoje obljube lahko Johnson samo še odstopi, ali pa se pripravi na - zapor. Nekateri konservativni politiki si tega prav želijo - kajti tako bo Johnson lahko postal »brexit mučenik.«
Papež Frančišek, ki je obiskal Madagaskar, bo danes obiskal tudi naselje za reveže Akamasoa, kjer se bo srečal tudi s slovenskim misijonarjem Pedrom Opeko.
Bil je predsednik najmočnejše države sveta, nato pa se je vrnil k svojemu drugačnemu poslanstvu: kmetovanju, odpravljanju konfliktov po svetu in izgradnji hiš za druge.
Kritiki Trumpovega »popravljanja« vremenske napovedi so objavili serijo tvitov, v kateri so s svojimi popravki »popravili« in prilagodili svet tako, kot ga vidi predsednik ZDA.
Osupljivo: Moskva bi rada poskrbela za ameriško nacionalno varnost in Američanom pomagala odpraviti pomanjkanje določenih vrst orožja. Gre zgolj za dobro poslovno idejo, je prepričan predsednik Rusije.
»Raje obležim mrtev v jarku, kot da odložim brexit,« je dejal britanski predsednik vlade. Če noče (znova) izpasti lažnivec, ga lahko pred večno sramoto reši samo še padec ali odstop z njegovega položaja.
Ameriško zunanje ministrstvo je potrdilo, da so ponudili več milijonov dolarjev kapitanu iranskega tankerja Adrian Darya 1, tako da bi nato zaplul nekam, najverjetneje v mednarodne vode, kjer bi ga ZDA lahko zajele.
Hrvaška policija je aretirala nekdanjega poslanca vladajoče hrvaške HDZ ter nekdanjega zlatega olimpijskega zmagovalca v boksu Damirja Škara.