REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Julian Assange v veleposlaništvu Ekvadorja  Vir: Pixsell

Švedsko tožilstvo dokončno opustilo sramotno preiskavo Assangea zaradi domnevnega posilstva

Zgodba o posilstvu zaradi »počenega kondoma« nikoli ni bila verodsostojna, vendar je prav zaradi nje Asasange končal v zaporu, sedaj pa mu grozi izročitev ZDA. Sramoten pregon Juliana Assangea bo še dolga leta visel kot temna senca nad sicer »svobodoljubno« Švedsko.

Stanje s policijskim orožjem ranjenega begunca, ki so ga operirali v Reki »ni dobro«, zdravniki pa se še vedno borijo za njegovo življenje. Še vedno je v komi, operirali pa so ga že štirikrat.
Ajatola Ali Hamenej je podprl 50-odstotno zvišanje cen goriva, kar je privedlo do srditih protestov po vsej državi. Sledil je brutalen »razplet« v katerem je diktatorski režim pokazal svoj pravi obraz - na desetine mrtvih, več sto ranjenih ...
Washington se je sicer na vse kriplje uprl nameri Turčije, članice zveze NATO, da se zaradi nakupov najsodobnejše oborožitve obrne na Ruse, namesto na zaveznike - Američane. ZDA sedaj zahtevajo, da Turki že kupljene rakete pustijo - v skladiščih.
Na ulicah grške prestolnice je več deset tisoč ljudi pod močnim policijskim spremstvom obeležilo obletnico upora proti vojaški hunti v letu 1973 ...
V intervjuju za New York Times je Kolomojski dejal to, kar si mislijo mnogi Ukrajinci, namreč, da so se »Američani pripravljeni boriti z Rusijo do zadnjega Ukrajinca.«
Sodišče v Skopju je ugotovilo absolutno zastaranje pri kazenskem pregonu nekdanjega premierja Makedonije Nikole Gruevskega v zadevi »Krivulja«. Ampak to ni konec - čakajo ga še »Nasilje«, »Titanic« in »TNT«.
Rezultati javne ankete, do katere je prišlo po vrsti incidentov s šovinistično vsebino v Italiji so pokazali precej porazno sliko družbe. Nič drugače pa ni v dobrem delu Evrope.
Pompeo je ob robu Dneva veteranov, ki ga v Ameriki obeležujejo 11. novembra za lokalno televizijsko postajo WCSC razkril, da ZDA intenzivno oborožujejo Ukrajino, da bi bila ta pripravljena na vojno s sosedo – Rusijo.
Trump zunanjepolitične odločitve včasih oblikuje na podlagi »zasebnih interesov«, je opozoril nekdanji svetovalec za nacionalno varnost.
Evo Morales, ki je bil na oblasti kar 14 let in je po dolgotrajnih protestih v državi odstopil ter si nato poiskal politično zatočišče v sosednji Mehiki, je prvo noč po sestopu z oblasti prespal kar na tleh.
Turška samohodka je bila uničena med srditimi boji med turško vojsko in kurdskimi milicami na severu Sirije zahvaljujoč bojnemu delovanju ruskega protitankovskega sistema »Metis«, ki je v rokah kurdskih borcev ...
»Takrat sem mislil, da je Mihail Gorbačov iskren. To je bila moja napaka,« s kančkom grenkobe pravi Krenz. Vprašan, ali misli, da je Sovjetska zveza izdala NDR, odgovori pritrdilno ...
Ameriški predsednik Donald Trump se je odločil, da v delu Sirije, kjer so naftni vrelci, v polmeru okoli 150 kilometrov, vendarle pusti del ameriških enot.
Nekdanja zmagovalka lepotnega tekmovanja je spregovorila o svojem hudo načetem duševnem zdravju, medtem ko je skoraj mesec dni »ujeta« na letališču na Filipinih. Bo imela ta žalostna zgodba srečen konec?
Donald Trump se že od začetka svojega mandata sooča z neverjetnimi škandali, preiskavami in spori. Se mu bliža trenutek, ko bo ostal brez podpore republikancev?