REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Waldemar Baerbock in nacisti: Družinske skrivnosti Annalene Baerbock (FOTO)

V spisih je mogoče prebrati, da je bil dedek »brezpogojni nacionalsocialist«, pa tudi, da je v celoti delil pogled na svet, izražen v Hitlerjevi knjigi »Mein Kampf«.

Zdaj je jasno: ZDA so skupaj z EU s svojo kratkovidno, agresivno politiko v Ukrajini same sebi skuhale še eno nočno moro, ker so Rusijo potisnile ne le v objem Kitajske, pač pa tudi Severne Koreje.
Ukrajina želi z napadi na Rusijo prisiliti v spopad Nato, v intervjuju za YouTube kanal Judging Freedom ocenil ameriški politolog John Mearsheimer. 
Kitajski predsednik naj bi bil previden do spopada z Washingtonom, saj bi mu pokvaril načrte za »veliko pomladitev« naroda.
Dojenčki iz Bangladeša, Indonezije in Šrilanke so postali blago. Razsežnosti korupcije so tako izjemne, da so se Nizozemci odločili za popolno prepoved tujih posvojitev. A pred tem so zaradi istega ukrepa kritizirali Rusijo!
Na stotine lažnih računov v družbenih omrežjih, povezanih z ameriško vojsko, naj bi bilo uporabljenih za širjenje strahu pred kitajskim napadom v Aziji.
Ruska vojska že vadi uporabo taktičnega jedrskega orožja, v ruskih medijih se je že pojavila formulacija, po kateri bi Rusija lahko znižala danes še previsoke pogoje za njegovo uporabo.
Več kot 24 tisoč otrok je bilo priznanih za žrtve zločinskih dejanj kijevskega režima, približno tisoč mladoletnikov je bilo ranjenih, 300 otrok pa je bilo ubitih.
Vohunska mreža, ki je nekaj časa delovala iz veleposlaništva ZDA v Sani, je bila razbita nekaj dni po aretaciji osebja ZN.
Eden najboljših svetovnih strokovnjakov za Rusijo je v pogovoru za ruske medije razkril, kaj vse je našel v arhivih v Washingtonu.
State Department ni našel »nobenih dokazov«, da razvpiti bataljon krši človekove pravice, zato bo imel dostop do enake vojaške pomoči ZDA kot vse druge enote oboroženih sil Ukrajine.
Levičarska stranka »Unija Sarah Wagenknecht - za razum in pravičnost« (SSV) je pozvala, naj se Zelenskemu odreče pozornost, ker prispeva k »spirali stopnjevanja« vojne.
Vodja kijevskih letalskih sil Sergej Golubcov je izjavil, da bodo nekatera letali F-16, podarjena njegovi državi, nameščena v tujini.
Jermakova avtoriteta je večja od avtoritete vseh uradnikov, ki jih je izvolilo ljudstvo.
Po besedah ​​Azarova so posledice vojne v Ukrajini za naslednje generacije - že vidne.
Pripadnik ukrajinskih oboroženih sil je prek chatbota (klepetalnice) obvestil ruske sile, da namerava prebegniti, njegov pobeg so pripravljali približno tri mesece.