REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Načrt Bele hiše za RAZKOSANJE Rusije: Washington pripravil »novo strategijo«, katere ruske province so prve na udaru?

Kaj je v ozadju posredniške vojne v katero so ZDA pahnile Evropsko unijo, torej tudi Slovenijo? EU lakajsko podpira imperialne skomine Američanov in tajno agendo Joeja Bidna.

Nekateri moški v starosti za novačenje se v Ukrajini skrivajo na podeželju, medtem ko so tisti v mestih vzpostavili kanale Telegram, da bi spremljali premike rekrutacijskih uradnikov in se izognili njihovemu pozivu.
Hunter Biden naj bi porabil več kot 30.000 dolarjev za vzhodnoevropske prostitutke, pri čemer je njegova banka nakazovala denar na ruske naslove.
Le štirje od 55 voditeljev držav je poslušalo virtualni nagovor ukrajinskega predsednika Volodomirja Zelenskega Afriški uniji. Več kot 20 pa jih je podpisalo ali obnovilo vojaške sporazume z Rusijo.
Krajše tuširanje bo pomagalo Nemčiji premagati akutno energetsko krizo, meni gospodarski minister Robert Habeck. Glede prihodnosti pa je vse bolj črnogled, kar ni dober znak niti za slovensko gospodarstvo...
Po navedbah nekaterih evropskih poslancev so se v Evropski uniji začele razprave o evropski blokadi prevoza ruskega blaga iz Rusije v rusko esklavo Kaliningrad. Vse kaže, da so z ukrepom v EU nekoliko pretiravali...
Ukrajina nadaljuje s svojo rusofobno in diskriminacijsko prakso, ki jo očitno z milijardami evrov podpira tudi Evropska unija.
Ukrajinska poveljniška veriga je doživela še enega od večjih udarcev v zadnjem času. Ruska vojska je namreč z raketami »Kalibr« zadela mesto sestanka ukrajinskih poveljnikov in pri tem ubila več kot 50 ukrajinskih generalov in častnikov.
Britanski glavni general je svojim vojakom naročil, naj se pripravijo na boj, da bi premagali rusko vojsko v bližajoči se evropski kopenski vojni.
Ob Lumumbovem, ni dvoma, da tudi umor tedanjega generalnega sekretarja OZN, ki je bil hitro pometen pod preprogo in potisnjen v pozabo, ne da bi bila opravljena poštena preiskava, sodi med najbolj pomembne atentate 20. stoletja.
Moskva je zaskrbljena zaradi mednarodnega prava in ne glede tega, kako na stvari gleda Zahod, je pojasnil ruski zunanji minister.
Stella, soproga novinarja in založnika ter ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea je razkrila, kaj je njen mož napovedal, da bo storil v primeru izročitve ZDA.
Ruski predsednik je imel včeraj »pomemben govor«, ki je bil v veliki meri namenjen zahodnim državam. Tukaj je osem glavnih sporočil Rusije.
Ruski predsednik Vladimir Putin je v ostrem govoru, ki ga je imel v petek na mednarodnem gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu napadel zahodne države in razglasil konec »dobe unipolarnega sveta.«
Zahodne države povečujejo število svojih transportov težkega orožja Ukrajini. Tudi ZDA ravanajo enako, saj je Bidnovo administracijo strah, da bo novembra izgubila »vmesne« volitve ter večino v senatu in predstavniškem domu.
Orožje, ki ga dobavljajo Ukrajini ZDA, bo oblastem v Ukrajini omogočilo, da si povrnejo vse ozemlje, ki so ga izgubili v vojni z Rusijo, vključno s Krimom, je v četrtek dejal ukrajinski obrambni minister Aleksej Reznikov.