REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Johnson opozarja na nov sev koronavirusa

Alarm v Veliki Britaniji: Tretjina umrlih zaradi indijske »Delta« različice je bila kar dvakrat cepljena!

Delta različica je pokosila tudi tretjino pacientov, ki so bili cepljeni z dvema odmerkoma cepiva, kar je precej hud šok, zaradi katerega Britanija nenadoma podaljšuje ukrepe.

Evropski zavezniki naj bi danes v Bruslju uradno nasprotovali razporeditvi novih kopenskih jedrskih izstrelkov v Evropi. S tem bi evropske članice zveze NATO omogočile zmanjšanje napetosti z Rusijo.
Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je bil kaznovan, ker ni nosil maske, ko se je na shodu v Sao Paulu pridružil tisočem motoristom. V Braziliji očitno še ne vedo, da se da takšno kršitev enostavno sanirati z - opavičilom.
»Če boste potuhtali, kako lahko vi v Nacionalni službi za gozdove naredite takšno spremembo, bi rad vedel o tem kaj več,« je predstavnik ljudstva sklenil pogovor z visokim uradnikom vlade...
V nemškem mestu Frankfurt na Majni je bila razpuščena posebna policijska enota. To je sporočil nemški notranji minister po koncu preiskave o izmenjavi ekstremističnih in neonacističnih vsebin članov posebne policijske enote v svojih »skupinskih klepetih.«
Ne posebej dobri odnosi med Rusijo in članicam zveze NATO pogosto privedejo tudi do prestrezanja letal ene ali druge strani. Tokrat sta se prvič srečala dva najboljša z obeh strani nevidne fronte...
Pri zoperstavljanju Pekingu Washington hudo zamuja na pomembnem področju – pri izdelovanju novih ladij. Kitajska jih bo imela vse več, ZDA pa – vse manj. Bomo kmalu kitajske vojaške ladje opazovali tudi pred obalami ZDA?
Potem ko so voditelji izraelskih opozicijskih strank sporočili, da so dosegli dogovor o novi vladi, se je na spletu pojavila fotografija, za katero si odhajajoči izraelski premier gotovo želi, da ne bi nikoli nastala in bi jo verjetno najraje kar zažgal.
Facebook je sporočil, da bo nekdanji ameriški predsednik Donald Trump zaradi kršitve pravil na tem družbenem omrežju onemogočen do januarja leta 2023. Isto pa bo po novem veljalo za ostale politike, ki bodo širili laži.
Še manj kolon na meji s Hrvaško bi bilo, če bi potniki, ki se prijavijo v sistem Enter Croatia istočasno skenirali ali poslali tudi svoja potrdila PCT, opozarjajo hrvaški obmejni organi.
Ameriški predsednik Joe Biden ima novo idejo: V frizerskih salonih v lastništvu Afroameričanov bodo stranke lahko ob novi frizuri dobile tudi cepivo proti covidu-19.
Popuščanje ukrepov, lepše vreme in manj okužb nikogar ne bi smeli zavesti v prepričanje, da bo »že nekako« in da cepljenje lahko še počaka. Za mnoge je bilo čakanje – usodno.
Priznal je, da je ubil okoli 200 ljudi, kar še vedno vzbuja strah med ljudmi ter pomisleke ob njegovi predčasni izpustitvi. Zaradi 'dobrega obnašanja' so ga sedaj predčasno izpustili iz zapora.
Ameriški vojaki so uporabljali brezplačne aplikacije in si veselo izmenjevali strogo zaupne informacije o ameriškem jedrskem arzenalu na stari celini.
Jair Lapid in Naftali Benett sta do srede predsedniku države potrdila dosežen dogovor, zato bo Netanjahuja s položaja odplaknila nova in precej raznovrstna koalicija strank.
Na številnih ameriških vojaških ladjah so zaznali celo od 50 do 100 neznanih letečih predmetov. Nekateri brez sledu izginejo tudi pod vodo.