REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Macron in protestniki

»Kaže prezir do delavcev«: kaj je vodja sindikata zameril predsedniku države ob opozorilu, da se igra z ognjem

»Edino, kar je vsem jasno in razumljivo, je, da boste morali delati do starosti najmanj 64 let, če želite dostojno pokojnino. Res pa je, da se delavci lahko upokojijo tudi pri 62 letih in nato živijo - pod mostom,« je pristavil s kančkom cinizma.

Potem ko je izvedel, da je ukrajinsko letalo sestrelila sama Iranska revolucionarna garda, je iranski predsednik postavil ultimat in zahteval, da napako javno priznajo, ali pa bo sam odstopil.
»V analiziranih dokumentih je opisan scenarij, v katerem je takratni voditelj SDSM in v tistem obdobju tudi župan Strumice, osumljen volilne goljufije, ker je uporabil nezakonita sredstva, da bi bil izvoljen v parlament,« trdi italijanski časnik.
Teorija o tem, da naj bi za sestrelitvijo ukrajinskega letala morda bile tudi ZDA, ki jo je te dni razkril nekdanji operativec CIA Philip Giraldi morda le ni tako neverjetna.
Največje koncentracijsko taborišče je bilo prav Auschwitz, v katerem je umrlo 1,1–1,6 milijonov žrtev, od tega 10.000 Slovencev. Enote sovjetske Rdeče armade so 27. januarja 1945 osvobodile zloglasno koncentracijsko taborišče.
Koronavirus se širi z izjemno hitrostjo in je po številu infekcij »dvakrat hitrejši« od katastrofalne »španske gripe«. »Dokazi kažejo, da je sedaj racionalno, da začnemo načrtovati za primer, da scenarij omejevanja bolezni ne bo uspešen,« piše v najnovejši študiji.
Prelomna odločitev Odbora OZN za človekove pravice pomeni, da bodo morale pri odločanju o zavrnitvi migrantov države upoštevati še en, nov vidik pravice do življenja.
Prav na podlagi teh (pri)poročil se je ameriški predsednik Donald Trump odločil za napad, ne da bi se sploh posvetoval z zavezniki iz Nata, med katerimi je tudi Slovenija ...
Novinarjem je naposled uspelo izvrtati, koliko je stal 3-minutni promocijski video posnetek, ki ga je ob začetku predsedovanja Republike Hrvaške Evropski uniji zmagoslavno predstavil hrvaški premier Andrej Plenković.
Ameriški predsednik Donald Trump se, v skladu s svojo nekoliko spremenjeno krilatico zelo trudi, da bi »korupcijo znova naredil veliko.«
Hrvaška se po neuspešnem nakupu rabljenih ameriških lovcev F-16 od Izraela podaja v nove nakupe lovske eskadrilje. Poziv je poslala sedmim državam. V oboroževalno tekmo pa se je podala predvsem zaradi - sosede.
Ribič je bil prepričan, da je v svoje mreže ujel bojo »Nasinega vesoljskega centra.« Toda v resnici je bila zadeva povezana z ameriško vojsko in ruskimi in ameriškimi podmornicami …
»Moramo jasno povedati, da Hrvaška ne more vstopiti v schengenski prostor, če se sedanja situacija ne zaustavi,« je dejala evropska parlamentarka Malin Anna Björk.
Putin si pripravlja politični teren za obstanek na oblasti tudi po letu 2024. Takoj pa je odstavil vse manj priljubljenega Medvedjeva, ki ga bo nadomestil Mihail Mišustin.
Brata obsojena na smrtno kazen zaradi brutalnega umora nekdanje učiteljice. Družine obsojencev oblasti ne obveščajo o terminu usmrtitve niti se jim odobri zadnji obisk. Tela usmrčenih nato ne predajo njihovim družinam, tudi grobišča niso razkrita.
Veriga hitre prehrane se je prva odzvala na napoved britanskega princa Harryja, da želi skupaj s svojo soprogo postati »finančno neodvisen« od kraljeve družine.