REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mariana Bezuglaja

Ukrajinska poslanka razkrila, kako protizračna obramba Ukrajine »napihuje« svoje »uspehe«

Poslanka Mariana Bezuglaja, članica ukrajinskega odbora za nacionalno varnost, je potrdila velike izgube ukrajinske vojske v letalih in sredstvih zračne obrambe ter znova kritizirala poveljstvo vojaškega letalstva in jih pozvala k odstopu.

Predvsem glede vprašanjUkrajine vsak, ki ima pamet v glavi, ve, da se bo to končalo s pogajanji.A Ukrajina bo ostala funkcionalno uničena država, meni najverjetnejši prihodnji podpredsednik ZDA.
Kijev ne more zagotoviti zmage, medtem ko prizanaša mlajšim, je dejal Ivo Daalder.
Vstop politike v vse sfere družbe je povzročil porast nasilja v ZDA.
Zelenski je postal »manj toleranten do napak in celo nagnjen k paranoji«, piše britanska agencija na podlagi pogovorov z anonimnimi viri.
Nekdanji ameriški predsednik je dejal, da želi združiti državo, potem ko je preživel poskus atentata.
Vaja je zasnovana tako, da pokaže odločenost in zmogljivosti obeh strani, da se skupaj zoperstavita grožnjam pomorski varnosti in ohranita svetovni in regionalni mir in stabilnost, je sporočilo kitajsko obrambno ministrstvo.
Vojna v Ukrajini zahteva še veliko več denarja, je dejal republikanec Jim Risch.
Skupaj z »darilom« je namestnik voditelja DLR poslal spremni pisni poziv, v katerem je ameriške politike pozval, naj prenehajo oskrbovati ukrajinske oborožene sile z orožjem in denarjem, saj le to ustavi prelivanje krvi in ​​stopnjevanje vojne.
Po seriji spodrsljajev ameriškega predsednika je sinoči poskrbel še za dva velika, ki bosta morda kaplja čez rob njegovih možnosti za izvolitev za demokratskega kandidata na novembrskih predsedniških volitvah. Mediji poročajo, da mu je uspelo iz ZDA narediti objekt posmeha po vsem svetu.
»Vse to vodi v novo oboroževalno tekmo. Svet ne bo postal varnejši, ampak, nasprotno, padamo v vrtinec, v katerem svet postaja vse bolj nevaren,« je opozoril Stegner, poslanec iz vrst Scholzove lastne stranke.
Na vrhu Nata v Washingtonu je bila sprejeta izjava, ki obsoja Iran zaradi domnevne neposredne vojaške podpore Rusiji, kar Teheran zavrača.
Ameriške rakete na ozemlju Nemčije so grožnja naši varnosti in ena od metod politike ustrahovanja, h kateri se zatekajo NATO in ZDA, ocenjuje namestnik Sergeja Lavrova.
Ameriški predsednik Joe Biden je Vladimirja Zelenskega med govorom na vrhu Nata v Washingtonu pomotoma imenoval »predsednik Putin«, poroča Forbes.
ZDA ni uspelo prepričati Indije, naj izolira Rusijo, ugotavljajo kitajski strokovnjaki. Indija je velesila z dolgo tradicijo strateške avtonomije in se zaveda napak ameriške diplomacije.
Vojska Ljudske republike Kitajske je te dni prispela v Belorusijo z vojaškim transportnim letalom. Belorusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da bo kitajska vojska sodelovala v skupnem »protiterorističnem usposabljanju«.