REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Gledalci tega res niso pričakovali: voditelja jutranje oddaje sta intevjuvala popolnoma golo žensko

Gledalci priljubljene jutranje televizijske oddaje niso mogli verjeti svojim očem, ko so na zaslonih zagledali - popolnoma nago žensko, dr. Victorio Bateman, profesorico ekonomije na Cambriški univerzi.

Nekdanji predsedujoči Vojaškega odbora Nata je ostro kritiziral nedavni umik ZDA iz sporazuma o jedrskih izstrelkih srednjega dometa (INF) kot »ekstremno nevaren« za Evropo.
S kontroverznim amandmajem bodo v Franciji zamenjali po oceni predlagateljev neustrezni besedi »oče« in »mati« s spolno bolj nevtralnimi izrazi.
V kolumbijsko mesto Cucuta je prispelo ameriško vojaško letalo s humanitarno pomočjo za Venezuelo. Predsednik Venezuele Nicolas Maduro pa je opozoril, da bi se v kontejnerjih lahko skrivalo tudi orožje.
To je nočna mora, poročajo mediji, oziraje na dejstvo, da so bila najobčutljivejša vojaška območja na Tajvanu, vključno z objekti, ki skrivajo rakete Patriot ameriške izdelave - razkrita domači in svetovni javnosti prek Googlovih najnovejših 3D kart.
Sirske demokratične sile (SDF), ki imajo podporo ZDA ter mednarodne koalicije, so sporočile, da bodo kmalu osvobodile še zadnjo vas pri Evfratu, ki je še pod nadzorom teroristične organizacije Islamske države.
Na zveznem sodišču v Washingtonu so vložili obtožnico proti nekdanji protiobveščevalni agentki, ki je delala za Urad za posebne preiskave Vojnega letalstva ZDA in sicer, da je vohunila za Iran.
Najnovejša nemška raziskava je poiskala odgovor na vprašanje: kdo predstavlja največjo varnostno grožnjo Evropi?
Neznanec je vložil kazensko ovadbo na državnem tožilstvu v Turingiji proti evangeličanski cerkvi, ker v petih cerkvah uporabljajo zvonove iz časa tretjega rajha.
Poročilo Sveta Evrope o stanju medijskega poročanja v Evropi za leto 2018 razkriva, da je bilo lansko leto najslabše za evropske novinarje vse od časa hladne vojne.
Po slavnostnem odprtju novega osrčja nemške Zvezne obveščevalne službe (BND), so na plano pricurljale številne nenavadne podrobnosti, ki so voda na mlin novim teorijam zarote.
Potem ko so kurdsko-vodene Sirske demokratične sile (SDF) sprožile ofenzivo proti Islamski državi, so zabeležili prve uspehe.
Ameriška senatorka s slovenskimi koreninami, morebitna protikandidatka Donaldu Trumpu iz ameriškega srednjega zahoda se sooča z »grozljivimi zgodbami« podrejenih in obtožbami o krutem ravnanju s sodelavci.
Kmalu zatem je dobil neprijeten odgovor iz smeri, ki je ni pričakoval. Na družbenih omrežjih mu je odgovoril kongresnik Ro Khana, ki je zapisal, da Gauido preprosto ne more »priklicati ameriških intervencij.«
V prestolnici EU deluje na stotine vohunov, zlasti ruskih in kitajskih, zato obveščevalno-varnostne službe opozarjajo evropske uradnike in diplomate, da naj se izogibajo določenim delom t. i. Evropske četrti.
Besede predsednika ZDA so izzvale številne odzive na družbenih omrežjih. Nekateri od Trumpovih sledilcev so trdili, da gre za »freudovski spodrsljaj«, ki je razkril, da si Trump res želi odprave državljanskih pravic.