REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Elon Musk

Dobrota je sirota: Elon Musk podal razumen mirovni načrt in požel ploho žalitev nehvaležnih ukrajinskih sledilcev

Izvršni direktor Tesle in SpaceX Elon Musk je predlagal, da naj Kijev nekoliko popusti Rusiji. Na razumen predlog pa so se odzvali njegovi besni sledilci...

Obnašanje nemških uradnikov v primeru sabotaže na krakih plinovodov »Severni tok« in »Severni tok 2« je zelo nenavadno in skrivnostno. Nič manj nenavadno pa ni obnašanje nemškega ljudstva.
Ukrajinska vojska na vzhodu Ukrajne še vedno napreduje. Zadnjo večjo zmago je dosegla z zavzetjem Limana. A to se bo kmalu spremenilo, pripravlja se namreč ruski odgovor...
To zimo, ki bo hladnejša, bo prav tako manj vetra in padavin, zato bo manj možnosti za proizvodnjo energije s pomočjo hidroelektrarn in vetrnic. Plina pa vse hitreje zmanjkuje...
Znani voditelj spletnih oddaj se je pogovarjal z nekdanjim pripadnikom ameriških marincev in inšpektorjem OZN Scottom Ritterjem ter analiziral ozadje napadov na plinovod Severni tok.
Kitajska je v soboto praznovala državni praznik, ki je uvod v »Zlati teden«, prave majhne počitnice. Podatki kažejo, da so spremembe na bolje, ki so jih dosegli v enem samem desetletju zelo velike...
Neroden tvit nekdanjega zunanjega ministra Poljske in poslanca Evropskega parlamenta je jasen indic o tem, kdo je najverjetnejši osumljenec za organizacijo, če ne celo izvedbo napadov na rusko-nemški plinovod.
Uničenje treh od štiri cevi Severnega toka 1 in 2 je sprožilo veliko vprašanj v svetu. Ni pa težko ugotoviti, kdo je imel edini sredstva in motiv za kaj takega.
Ukrajina bo kmalu dobila ultimat, da – v najverjetneje 24 urah – umakne svojo vojsko iz ozemlja Rusije. V kolikor ne bo sledila zahtevi Moskve – kar je verjetno - bo Kijevu napovedana »prava« vojna.
Berlin sumi, da uhajanje, zaradi katerega je Severni tok izgubil pritisk, morda ni naključje. V dveh dnevih so tlak izgubile tri od štirih cevi plinovodov, ki sicer zaradi sankcij EU ne obratujejo.
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je dobitnica letošnje nagrade »Global Goalkeeper Award«, ki jo podeljuje Fundacija Melinde in Billa Gatesa.
Umik ruskih sil pred številčno premočjo ukrajinskih enot v Hersonu zahodni mediji že tri tedne razglašajo za velikansko ukrajinsko zmago, ki naj bi 'spremenila tok vojne'. V resnici pa...
Zanimivo je, da mnogi na Zahodu in v Sloveniji ne razumejo, kaj se z referendumi na vzhodu Ukrajine spreminja. V resnici pa bo 'posebna vojaška operacija' šele sedaj prerasla - v pravo vojno.
V Italiji so v nedeljo v senci groženj iz Evropske komisije potekale volitve, ki bodo najverjetneje zelo spremenile politično podobo Italije – in morda tudi Evropske Unije. Objavljamo prve rezultate.
Slavoj Žižek in Jordan Peterson velikokrat nastopata kot dva, nasprotna pola razmišljanja. To je opazno tudi ob analizi aktualnih svetovnih dogodkov.
Moskva ne bo dovolila, da Zahod uporabi Ukrajino kot odskočno desko za grožnje varnosti Rusije, je dejal Lavrov in pojasnil, zakaj osvobojene regije in republiki Donbasa odhajajo iz Ukrajine.