REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Violeta Bulc

Violeta Bulc: »Hopa, hopa, hopa, moja bo ... ups, saj ni kaj več vzet. A smo pripravljeni že kaj prej zakričati?«

Uganko je naposled razvozlal publicist, ki je strnil splošno nezadovoljstvo glede komisarkinih tvitov: »Upam, da nam bo bodoči komisar Lenarčič vsaj s tvitanjem prizanašal.«

Neresnice o Andreju Vizjaku širi bivša žena, ki je po razvezi dobila »Porscheja« in pol milijona evra vredno stanovanje, ki si ga kot novinarka s približno dvema jurjema plače nikoli ne bi mogla kupiti.
Novi hrvaški zunanji minister Goran Grlić Radman namreč trdi, da je Miro Cerar še kot predsednik slovenske vlade decembra leta 2017 »skoraj privolil« v hrvaško ponudbo o dvostranskem reševanju vprašanja meje ...
Kot so sporočili iz stranke SLS, katere dolgoletni član je bil, je umrl Ivan Oman, soustanovitelj in prvi predsednik Slovenske kmečke zveze ter nekdanji član predsedstva Slovenije.
Slovenija praznuje stoletnico združitve Prekmurja z matično domovino. Spomin na danes pozabljen čas, ko nam je združitev z ostalimi jugoslovanskimi narodi omogočila oblikovanje zaokroženega, pozneje državnega in nacionalnega ozemlja.
Zakaj tako pri severnih kot »južnih« sosedih nimajo podobnih težav z razpisi in pritožbami domačih gradbenih baronov, kot je to v navadi v Sloveniji?
Uporabnik Twitterja Jure Bajič se je odločil poigrati z novo aplikacijo FaceApp za »postaranja obraza« tako, da je z njo upodobil obraze nekaterih trenutno aktualnih domačih politikov. Rezultat?
Če to ni pritisk: ker sodnik Radonjić ni želel izločiti izvedenca, ki je podal točno mnenje, je odvetnik Miha Kunič zahteval njegovo izločitev in prepoved opravljanja poklica.
Na novico, da se je poslovil slikar Jure Cekuta, v Sloveniji eden od redkih obsojenih v sodnih procesih v zvezi z razvpito koruptivno afero Patria, je Center za preiskovalno novinarstvo spomnil na sodbo Janezu Janši v isti zadevi ...
»V čem je smisel obstoja @SCNR_SI in do kdaj bomo državljani plačevali @AValicZver za to poročno darilo @JJansaSDS, če se je izkazalo, da dela vse prej, kot nas spravi!?«, se glasi več kot 200-krat ponovljeno vprašanje vodilnim v državi.
Kopališče v Žusterni je morda žrtev »na črno« postavljenih kanalizacijskih priključkov. Vse kaže, da so se kopalci so se kar tri dni kopali - v fekalijah.
V 68. letu starosti se je v soboto poslovil slikar Jure Cekuta. Bil je znan in uspešen slikar. Bil je tudi obsojen v zadevi Patria, kjer so se kazni uspešno izognili tudi mnogi pomembnejši obtoženi.
Na TV Slovenija so si med poletnim časom omislili nenavadno rubriko o politikih v prostem času, ki je že naletela na burne odzive na družbenih omrežjih.
Mnoge je navkljub mirnim poletnim dnevom presenetila novica, da so v Beli krajini ustanovili vaške straže, pri tem pa policija »v teh skupinah ne vidi nič kaznivega«, ter z njimi tudi »odlično sodeluje« ...
Slovenska sodišča pesti nenavaden problem – pomanjkanje kliničnih psihologov, sodnih izvedencev. To pa zaradi spremenjene zakonodaje vpliva na morebitne kršitve pravic predvsem mladostnikov in otrok.
Na svetovnem spletu se je razvnela razprava o vprašanju prihodnosti našega planeta in človeštva glede prepričanja, da nam samim ni potrebno storiti ničesar, ker bo »Bog poskrbel za klimatske spremembe.«