REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pitna voda

Voda je naše javno dobro! Podpora iniciativi Za pitno vodo in pobudi za referendum o Zakonu o vodah

V Levici so izrekli podporo iniciativi Za pitno vodo, ki je začela z zbiranjem 40.000 overjenih podpisov za razpis referenduma o nedavnih spremembah Zakona o vodah. Ob tem so objavili javno sporočilo.

Vse kaže, da ima predsednik slovenske vlade znova težave s Patrio, tokrat agencije, ki iz nemškega Bundestaga prinaša zanimive informacije.
Nekateri so ob nogometnem dogajanju opazili, da ima Janez Janša res zelo nesrečno roko pri izbiri čestitk, kar se mu dogaja že od sporne čestitke za zmago predsedniku Donaldu Trumpu – ki je nato prav tako izgubil volitve.
Nevladna organizacija Novinarji brez meja je objavila novo poročilo o svobodi medijev v svetu. Novinarstvo je omejeno v kar 73 odstotkih držav sveta.
Mario Fafangel ne želi služiti vladi za »pokrivanje« njenih nesmiselnih ukrepov in omejevanje svoboščin in pravic ljudi.
Aleksander Čeferin je kritiziral postopke policistov, ki ljudi kaznujejo zato, ker imajo na dežnikih napisano, da se ne strinjajo z vlado. Janša je zatrdil da laže in si s tem zabil - avtogol.
Členi ustave, ki pravijo, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo in da ga izvaja na referendumih, postanejo prazna črka na papirju, če jih je mogoče izigravati na vsakem koraku, so prepričani v Levici.
Aleksandra Pivec, ki je v javnosti ves čas zatrjevala, da sinova lani v izolskem hotelu Marina z njo nista prenočevala – je lagala, kažejo ugotovitve KPK. Kršila je tako etični kodeks vlade kot zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.
Nordijski center v Planici, Univerzitetni kampus Livade, Tomanov park v Ljubljani in nova ljubljanska džamija – povezuje jih cement iz Salonita Anhovo, ki v letošnjem letu obeležuje 100. obletnico.
Pahor, ki naj bi o mirnem razpadu BiH spraševal člane predsedstva Federacije Bosne in Hercegovine tega ni zanikal. Vsi vpleteni v to zgodbo so o tem podali precej nasprotujoče si izjave, Toda primerjava podatkov kaže, kaj se je zares zgodilo.
Janša je ugriznil v zalogaj, ki ga ne bo uspel prežvečiti. Prav zato bi se mu bilo pred predsedovanjem EU modro izogniti, ne pa riniti tja, kjer čaka minsko polje konfliktov.
Saj ni res, pa je - zelo učinkovito zdravilo, ki ga od februarja uradno uporabljajo v ZDA in ga od začetka marca pri zdravljenju novega koronavirusa priporoča evropska agencija EMA, v Sloveniji zdravniki ne uporabljajo in o njem celo - nič ne vedo!
Dokaze o najhujših zlorabah vlade, ki jih morajo v drugih državah pridobivati novinarji z napornim raziskovanjem, slovenski sekretar za nacionalno varnost ponuja kar javno in vsem na pladnju.
Za zamude pri cepljenju je Jelko Kacin obtožil informacijsko pooblaščenko, Mojca Prelesnik pa je razkrila, kako vladni koordinator zavaja zaradi napak, ki jih je storila Janševa vlada.
Ivan Gale je pred več kot letom dni prvi, kot »žvižgač« spregovoril o nepravilnostih pri nakupih tedaj zaradi pendemije nujne zaščitne opreme in respiratorjev. Da je šlo za utemeljene navebe je pozneje ugotovilo tudi Računsko sodišče.
Če želite, da za vas, vaše sorodnike in prijatelje veljajo druga pravila kot za navadne smrtnike, potem podprite Janševo vlado! Če ne, potem pa delajte vse, kar je v vaši moči, da trenutna vlada pade, sporoča naš bralec iz Maribora.