REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Miro Cerar in žica

Petra Sovdat: »Še ena afera iz časa @StrankaSMC. Podjetje Minis posel z žico na meji dobilo z lažno izjavo«

Podjetje Minis, ki je imelo sedež na istem naslovu kot lokalna SMC takratnega premierja Mira Cerarja, je leta 2015 posel za postavljanje rezalne žice na meji s Hrvaško dobilo z lažno izjavo, da ima poravnane vse obveznosti.

LMŠ očitno precej cenijo novinarje – najprej so, kot potrjujejo naši viri, poskusili angažirati Slavka Bobovnika, ki so ga snubile tudi druge stranke, toda ko so od Bobovnika – menda v zadnjem trenutku – dobili košarico, so poiskali drugo všečno podobo in ime.
Premier se je oglasil preko družbenih omrežij, da bi sporočil ljudstvu, da več prijateljev niti ne potrebuje... Zakaj pa?
Slovenci so bili zaprti in umorjeni v gradu Begunje. Zdaj je to muzej – v enem od najlepših krajev v Sloveniji. 
Ekonomist Matej Lahovnik, nekoč tudi sam minister, se je obregnil o kadrovanje v vrhu domače politike in odstopljenega, sedaj že nekdanjega ministra Jureta Lebna.
Glede projekta Divača-Koper se v javnosti širijo dvomi, ker se po »aferi maketa« zdi, da je ves posel prepleten s korupcijo in zadovoljevanjem ozkih strankarskih interesov. Nato se je odzvalo ministrstvo Alenke Bratušek ...
Po noveli Zakona o kazenskem postopku bodo organi, ki izvajajo preiskovalna dejanja, lahko izvrševali hišne preiskave brez navzočnosti imetnika stanovanja ali njegovega zastopnika. To bi lahko bilo sporno, meni poslanka SDS.
Pred osmimi leti so v Petišovcih našli velike zaloge plina. Zapleta se zaradi posledic pridobivanja. Toda slovenski strokovnjaki opozarjajo, da postopek ni enak hidravličnemu lomljenju, izvedenemu v velikem obsegu v Severni Ameriki in drugod.
Jože Bizjak pa je nato opozoril: »Saj to. Dva masterminda Šarec in Bertoncelj pa vsak kvartal v nov kredit ali novo izdajo državnih obveznic.«
Za zavarovance brez 40 let pokojninske dobe se bo upokojitvena starost po predlogu pokojninskih sprememb postopoma od leta 2023 do 2034 dvignila na 67 let, medtem ko zdaj znaša 65 let, je povedala ministrica za delo Ksenija Klampfer.
Družbena omrežja so se burno odzvala na novico predsednika SMC Mira Cerarja, da je »kandidat SMC za novega okoljskega ministra Simon Zajc, ki bo nadaljeval pot, ki jo je zastavil Jure Leben ...«
Dr. Miro Cerar se je oglasil s čestitko Petru Prevcu in #orlom v kateri je poudaril, da se »pravi borci nikoli ne predajo.« To je spomnilo uporabnike Twitterja na Cerarjev odstop z mesta predsednika vlade 14. marca 2018 ...
Zmagova(lna) rešitev Zmaga Jelinčiča: na nacionalki je izjavil, da bi bilo treba nekaj ljudi, ki so najbolj odgovorni za korupcijo na Slovenskem, enostavno postaviti pred zid. Za besede, ki vsebujejo elemente sovražnega govora, je prislužil ukor voditeljice ...
Ob slavnostni 30. obletnici ustanovitve SDS se je predsednik stranke Janez Janša razgovoril o preteklosti in prihodnosti stranke, ki jo bo vodil tudi v naslednjem desetletju.
Na družbenih omrežjih so se kritično odziv Janeza Janše na sodbo sodišča, s katero sta bila janša in stranka SDS kaznovana z visoko globo zaradi nezakonitosti pri najemanju kreditov.
Z odhodom četrtega ministra iz vlade Šarčeva vlada, vsaj po številu odstopov, v prvega pol leta v popolnosti sledi žalostnemu rekordu Cerarjeve vlade. Vendar so med obema tudi velike razlike.