REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pučnik - letališče

Zaostali: tuja letališča uvajajo »milimetrske skenerje«, na Brniku pa spregledajo "navidezno eksplozivno napravo"

Varnost na Letališču Jožeta Pučnika očitno ni na takšni ravni, kot bi morala biti. Na srečo pa so to še pravočasno odkrili nadzorniki Agencije za civilno letalstvo.

Biblične zgodbe podajajo primero, ko mali David užene orjaškega Goljata, toda tudi slovenske volitve člana predsedstva Jugoslavije iz leta 1989 so prinesle nepredvidljivi obrat.
Od desetih »pogumnih novinarjev« in »junakov svinčenih let«, ki so opisani v knjižnih delih, jih je bilo osem sodelavcev represivnega aparata prejšnje države.
Nič ni bilo »vrnjeno« - bilo je pridobljeno, večinoma s Slovenci poseljena področja so bila priključena Jugoslaviji in to po vojni, kar pomeni, da so se za to naši predniki izborili, na strani zavezniških sil, ki so premagale tudi fašistično Italijo. To je zgodovinsko dejstvo.
Kandidatka stranke DOM na evropskih volitvah Norma M. Korošec svojo politično podporo pridobiva z navajanjem neresnic o nalezljivih boleznih, ki naj bi jih širili migranti.
Miran Ornik je sledilce opozoril, da naj bodo pri svojih izjavah do ljudi, ki so samo na popotovanju skozi Slovenijo, nekoliko bolj uvidevni ...
Slovenska vojska (SV) je v soboto za sodelovanje pri varovanju južne meje dodatno odredila 35 pripadnikov. To je storila na zaprosilo policije.
Poslanci bodo današnjo izredno sejo na zahtevo SDS posvetili razpravi o domnevnih zlorabah v pravosodju. Da so pritiski na sodnike dejansko del sistema in ne anomalija, pa potrjujejo tudi same izjave sodnikov, ki so pritiske doživeli na lastni koži.
Gregor Preac je prek Twitterja komentiral aktualno stanje na mejah v schengenskem območju.
Šest evropskih držav znova in še vedno podaljšuje nadzor na svojih mejah, čeprav lahko po sedanjih pravilih ta nadzor traja - največ dve leti.
Ob dnevu zmage v drugi svetovni vojni v teh dneh povsod potekajo spominske slovesnosti. V Sloveniji se spominjamo kapitulacije armadne skupine E in številnih žrtev, padlih v boju proti nacifašizmu.
Ob novici, da so trije migranti ugrabili domačina skupaj z njegovim avtom v Beli krajini, se je na socialnih omrežjih razvnela burna razprava ...
Organizacija Times Square Alliance si je namreč za polepšanje in funkcionalno obogatitev območja, po katerem se na dan sprehodi pol milijona ljudi, izbrala tudi znameniti kiosk K67 slovenskega oblikovalca Saše Mächtiga.
Primer treh migrantov, ki so v Beli krajini ugrabili starejšega moškega, da bi z njegovim avtomobilom prišli do Italije, so v predvolilnem času izkoristile predvsem desne politične stranke.
Petindvajsetletni Maročan in dva 18-letnika iz Alžirije so včeraj v Beli krajini ugrabili 79-letnega Miroslava Moravca. To je seveda sprožilo vrsto komentarjev.
Čeprav so »primer Radonjić« vodilni in »osrednji« mediji v Sloveniji poskusili pomesti pod preprogo, primer sodnika Zvjezdana Radonjića jasno kaže, da v Sloveniji v pomembnih primerih nimamo »večstopenjskega sojenja«.