REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tonin dela meglo in preusmerja pozornost zaradi predragih boxerjev

Lažna sled: Tonin se valja po blatu in preusmerja pozornost, da bi vlada lahko zakulisno kupila sporne oklepnike!

Vlada trdi, da je bil nakup boxerjev začasno ustavljen le zato, ker ni bilo zakonodaje, ki omogoča dolgoročno financiranje projekta. To ni res. Ustavljen je bil predvsem zaradi previsoke cene, slabe logistike in drugih pomankljivosti, o katerih pa Janševa vlada - molči. In to je zelo nevarno.

Toninu ni uspel niti prvi poskus izbrisati Levico, z novim pa se je našel na dobri poti, da si ga bo zgodovina zapomnila kot grobarja lastne stranke, ki vse bolj postaja bleda senca SDS.
Znano je, da Janša nikoli ne hvali Kučana. Ob razkritju 10 let starega Kučanovega dokumenta pa ga je, toda z enim samim, znanim namenom…
Danes se bo v Ljubljani začela Parada ponosa. Trajala bo vse do 19. junija in končala s parado po ulicah. V petek pa so protestniki žalovali zaradi umrle funkcije predsednika države.
Avtor non-paperja, ki predvideva spreminjanje meja na Balkanu in je izzval razburjenje po vsej Evropi je Milan Kučan, je sporočila vlada. Toda Janševa vlada znova - laže in podtika.
Petkov protest je bil posvečen manjkajočemu predsedniku in že kakšno leto umrli funkciji predsednika države, so sporočili protestniki, ki so Borutu Pahorju napisali tudi odprto pismo.
Minilo je 29 let, odkar je bil v nedeljo 7. junija 1992, v Jurovskem Dolu ubit znani dobrotnik iz Negove, Ivan Kramberger.
Vse kaže, da ima poleg predsednika države Slovenija skupaj z Državnim zborom trenutno že kar dve opravilno nesposobni instituciji. Tudi poteze predsednika države so vsak dan bolj nenavadne ...
Ob novici, ki jo je Janševa vlada objavila na svojem Twitter računu glede udeležbe na »obletni sveti maši in spominski slovesnosti na grobišču Pod Krenom v Kočevskem Rogu,« je izstopal lik predsednika Republike Boruta Pahorja.
Fotografija obrambnega ministra, kako z orgazmičnim nasmehom na ličkah občuduje kos smrtonosnega orožja, ki ga sicer s težavo drži v rokah, je sprožila plaz odzivov...
Bralci Insajderja so nas opozorili na nepravilnosti, ki se dogajajo ob cepljenju v Ljubljani. Odgovor ZD Ljubljana razkriva, kje je prišlo do zlorab, pa tudi, kje so naredili napako tudi v ZD Ljubljana.
Slovenska vlada krši zapovedane smernice uporabe evropskega denarja glede zelenih tehnologij in digitalizacije ter namesto tega denar usmerja za »druge projekte.«
V čakanju na cepiva in cepljenje je marsikoga zbodla novica, da si je slovenski premier, po decembrski polomiji, ko je odklonil naročiti 900.000 odmerkov cepiv sedaj privoščil dragoceno snov sposoditi na – Madžarskem.
Ministrstvo za socialne zadeve je v javno razpravo za le 14 dni poslalo paket štirih zakonov, s katerim bo 186 gospodinjstvom ukinilo socialno pomoč, 439 pa se bo ta znižala.
Ustavno sodišče je pred odločanjem o protikoronskih ukrepih odločalo tudi o tem, ali naj največji oboževalec Janeza Janše med ustavnimi sodniki sploh sodeluje pri odločanju. To mu je to dovolilo, čeprav je o Janši trdil, da je to »največja osebnost slovenske zgodovine.«
Za Slovenijo je pomemben predvsem podatek, da v tem primeru ne gre za posamezno mnenje komisarke, pač pa za uradno oceno, ki se je spremenila v poročilo institucije. To institucijo pa upoštevajo tudi druge organizacije, na primer organi EU.