REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Luzerja - Trump in Janša

»Kako so že napovedovali Janez in njegova svojat, da bo Trump dobil še en mandat?«

Ob današnji inavguraciji novoizvoljenega ameriškega predsednika Joeja Bidna, so se mnogi spomnili na premierja Janeza Janšo in njegove somišljenike, ki so čestitali zmago – Bidnovemu poraženemu nasprotniku Donaldu Trumpu.

Aktiv delavk in delavcev v kulturi je ob nasilnem vpadu policije in varnostnikov v avtonomno cono Rog izdal sporočilo, v katerem je kritično ocenil ravnanje mestnih oblasti in ljubljanskega župana Zorana Jankovića.
Kako se cepljenje res organizira si lahko ogledamo na primeru Izraela ali Srbije. Pri nas pa cepljenje vodi nekdanji politik, propagandist in »javni govorec.« Le kaj bi lahko šlo narobe?
Prizadetim zaradi Covida-19, bo Janševa vlada »pomagala« tudi s 130.200 evri donacij zavodu, ki nasprotuje splavu in cepljenju in ga je s soprogo ustanovil Janez Cigler Kralj, minister prav tistega ministrstva, ki je - dalo denar.
Da je celo predsednik slovenske vlade vabil na omrežje terorističnih, desničarskih skrajnežev, ki so nato razdejali ameriški Kapitol, sedež ameriške demokracije, bi moralo skrbeti tudi vse v Sloveniji, ne samo republikance v ZDA.
Popolen razkroj pravne države sredi pandemije je morda še nevarnejši – od pandemije same. Za virus obstajajo cepiva, za spoštovanje zakonov in načel pravne države pa žal še ne …
Čeprav je Evropa eden od najbolj prizadetih kontinentov zaradi koronavirusa, se v vseh evropskih državah soočajo – s pomanjkanjem cepiva. Ob tem pa tudi slovenska vlada zamuja in cepiva ne nabavlja tam, kjer bi ga lahko, je razkril Spiegel.
Škandal z nabavo preko »kriptopiramidašev« z dobrimi zvezami v SDS je dobil še eno sramotno nadaljevanje - javna agenciji za zdravstvene in medicinske pripomočke prepovedala uporabo »hitrih antigenskih testov«, ki jih je kupila Janševa vlada.
Iz insajderskih krogov smo izvedeli, da naj bi predsednik republike dejal, da dr. Andraža Terška »nikoli več« ne bo podprl za ustavnega sodnika. Borut Pahor naših navedb ni zanikal. Je torej predsednik države v tem primeru - marioneta nekoga drugega?
Zloglasni »podjetniki« z zvezami v SDS javno razkazujejo svoje bogastvo ob nabavah hitrih testov za denar davkoplačevalcev, v katerem se valjajo od Balija prek Avstrije do Mehike.
De facto odstavljena Aleksandra Pivec je svojo funkcijo zlorabila za pohajkovanje po Obali, njen naslednik Jože Podgoršek pa sodobnih prijemov v kmetijstvu očitno prav tako ne pozna. Očitno zna le eno – se krčevito oklepati ministrskega stolčka.
Dr. Dragan Petrovec, doma in v tujini uveljavljen kot penolog, je v samo nekaj stavkih izjemno natančno razkril klavrno in nevarno stanje sedanje družbene realnosti v Sloveniji.
Ob nizanju cele vrste »podtaknjencev« v pakete ukrepov za omilitev posledic epidemije koronavirusne bolezni Covid-19 v času Janševe vlade, se velja spomniti, da morda niti ni vse tako črno, kot se ta trenutek morda marsikomu zdi ...
V Demokraciji, de facto glasilu SDS, so se te dni znova razpisali o 'starodavnem izvoru Slovencev'. Bilo bi groteskno, toda ne smemo pozabiti, da njihove nore, psevdoznanstvene teorije širijo tudi Janez Janša in drugi, ki imajo v rokah vzvode oblasti.
Zlasti primeri Hrvaške, Italije in Avstrije, ki so vse hitrejše, kažejo, da je Slovenija pri cepljenju prebivalstva celo počasnejša od Madžarske in da jo je z veliko razliko prehitela celo sosednja Hrvaška.
Dr. Andraž Teršek je v odprtem pismu pojasnil in s pisnimi dokazi razkril, kako je Ustavno sodišče v njegovem in primeru kolega odvetnika zavrglo njegov podpis kot "nelastnoročen" in ga zato dejansko - diskriminiralo.