REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kerozin, razlitje

Kerozin na območju Hrastovelj zaznali v dveh vrtinah, če bo dež, ga lahko odplakne naprej

Po nesreči tovornega vlaka, ki se je zgodila pred tremi tedni, so v vrtini na najbolj prizadetem območju našli kerozin. Pitno vodo redno nadzirajo, tžav za zdaj ni, bi pa jih lahko povzročil - dež.

Ena povezava več in deset povezav manj – to je torej najnovejša bilanca Fraporta v samo letu dni. Žalostno.
Levica je vse bolj nezadovoljna z delom vlade. Če v jeseni delovanje vlade ne bo drugačno, napovedujejo konec sodelovanja.
Dva padla zakona v Državnem svetu sta slaba popotnica za vladajočo koalicijo pred parlamentarnimi počitnicami.
Številne poteze Adrie Airways, njenih upnikov in slovenske vlade kažejo, da je Adria Airways že v zadnjih vzdihljajih. Napake države, lastnikov in vodstva podjetja so jo popeljale - na rob propada, kot smo že napovedovali.
Delo si je zastavilo vprašanje o »ustavni dilemi«. Takoj je odgovoril ekonomist Jože P. Damijan, ki je prepričan, da tako vprašanje lahko zastavi zgolj "teslo/manipulator."
Kapitanka ladje, ki je v Italijo kljub nasprotovanju italijanskih oblasti pripeljala iz morja rešene prebežnike trdi, da so »življenja ljudi pomembnejša od kakršnekoli politične igrice.«
Salvini grozi z »rezilno žico« na slovenski zahodni meji. V Sloveniji politiki protestirajo, toda ob Salvinijevem ultimatu slovenski politiki zmanjkuje opcij.
V Trstu so ob obisku italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija izbruhnili protesti. Policija je s ščiti porivala protestnike po ulicah.
Na današnji dan je uradno zagledala luč sveta nova družabna namizna igra z zanimivo in pogosto zapostavljeno zgodovinsko tematiko ... Bi tudi vi igrali »Postani parizan«?
Ta tragičen, vendar hkrati tudi bizaren primer nasilja in poskusa umora je bil očitno – in brez prave potrebe in utemeljenih razlogov – res do skrajnosti spolitiziran.
Izteka se zadnji dan za prijavo na mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana. Nekdanji direktor je kmalu zatem, ko je začel urejati zadeve, odšel za ministra, stanje na UKC Ljubljana pa je še zmeraj - resno.
Na novo »geslo« slovenskega edinega letalskega prevoznika: »Če je nekdo ziheraš in ne prenese, ko ne gre vse po planu, potem je bolje, da ostane doma«, se je vsul plaz jeznih pa tudi duhovitih komentarjev ...
Izvajanje patrulj bo potekalo v skladu s sporazumom, ki sta ga podpisali državi in ga je že maja letos Italiji predlagal zunanji minister Miro Cerar. Če ne bodo uspešne, bodo na slovensko-italijanski meji - ograje.
Še posebej eden med vabljenimi udeleženci »čajanke o klimatskih spremembah« pri predsedniku države Borutu Pahorju je izzval gnev javnosti …
Višje sodišče v Celju je razveljavilo sodbo proti Janezu Janši v zadevi glede razžalitve novinark RTV Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek s tvitom, v katerem ju je označil za »prestitutke javne hiše.«