REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janša in Janša

Samo: "Slovenska imena izumirajo. Nekdo je v parku poklical svojega otroka, pa sta k njemu pritekla dva psa ..."

Oscar pa je nato opozoril: "Pa tudi pse so nekateri že počlovečili in jim nadeli imena kot ... Janez ... Jože ... Ludvik ... bil je nekdo, ki je svojemu celo ime Janša izmislil ..."

Bojan Požar je o ozadju dogajanja v Telekomu redno poročal, pri tem pa ni razkril, da ima tudi pri imenovanju članov uprave in nadzornega odbora lastne interese. Mesečno od državnega Telekoma namreč prejema od 5.000,00 do 6.000,00 evrov.
Ker je Urad RS za makroekonomske analize in razvoj znižal napoved rasti s 3,4 na 2,8 odstotka v letu 2019 ter s 3,1 na 3 odstotke v letu 2020, je vlada proračunske odhodke v prihodnjem letu zmanjšala za 100 milijonov evrov.
Bojan Požar ni razkril, da ima s Telekomom, o katerem navidezno »nepristransko« poroča, sam zelo lukrativne pogodbe, kar je bil kot profesionalen novinar dolžan storiti.
Vse kaže, da birokratske odredbe in opisi del, ki jih opravljajo zdravniki, vplivajo tudi na finančno poslovanje največjega slovenskega zdravstvenega zavoda. Odgovorni v UKC pa se za zapravljanje denarja ob tem odločajo - tudi sami.
Blaž Mrevlje si je zaradi svojih zapisov na družbenih omrežjih sedaj »prislužil« kar 100.000 evrov težko tožbo nekdanjega direktorja UKC in sedanjega ministra za zdravje.
Televizija POP TV se je nepričakovano znašla v žarišču pozornosti, potem ko je bilo razkrito, da je njihov – sedaj že bivši – športni novinar tihotapil tudi migrante.
Skupina intelektualcev zahteva odstop predsednika države, katerega stališča so tudi v nasprotju s stališči slovenske vlade. Je bila takšna neenotnost kriva tudi za slabo komisarsko mesto v EU?
Ob razdelitvi komisarskih mest v novi Evropski komisiji niso ostale neopažene kritike in razočaranje večjega dela javnosti in politike.
Kljub zelo prozornim in povsem napačnim kritikam nekaterih, zlasti desnih medijev v Sloveniji, je takšno sodelovanje dolgoročno v skladu s slovenskimi nacionalnimi interesi.
Hrvaška podpredsednica komisije je sploh prva v zgodovini EK, ob tem pa je ena od 13 komisark, ob 14 komisarjih. Slovenija pa je z moškim kandidatom brez politične kilometrine dobila pričakovano: manj pomemben, komaj "polovičen" resor.
Pritiski sodnikov, ki so po hierarhiji nad sodnikom, ki odloča, so po oceni članov Etične komisije Sodnega sveta očitno nekaj povsem nepomembnega. Javnost, ki slovensko pravosodje ocenjuje s poraznimi ocenami in mu ne zaupa, pa ima o "primeru Novič" - svojo lastno sodbo.
Slovenski predsednik vlade je obiskal Rusijo, okoli katere je predsednik države še junija letos pomagal ustvarjati energetski »sanitarni kordon.«
Predsednik slovenske vlade se bo znova moral odločati o tem, kdo bo in kdo ne bo imel njegovo zaupanje – ostali člani vlade pa bi lahko že kmalu, ob sprejemanju proračuna, pokazali, koliko zaupajo predsedniku vlade.
Senžermenska pogodba je določila obseg Avstrije in ter njeno državno ureditev kot republiko. Pogodba je Avstriji prepovedovala združitev z Nemčijo ali katero koli drugo državo ter splošno vojaško obveznost.