REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Slovenija proti rusofobiji: Danes opoldne na Prešernovem trgu shod ob 2. obletnici posebne vojaške operacije v Ukrajini!

Na shodu, h kateremu pozivajo na Facebook strani »Slovenija proti rusofobiji« se bodo zbrali tisti, ki na vojno v Ukrajini gledajo povsem drugače, kot jo predstavlja večina politikov in medijev, beseda pa bo tekla tudi o zavajanju zahodnih medijskih trobil in škodljivi rusofobiji, ki svet in Evropo vodi v propad.

Nedavno smo poročali o ugasnitvi »večnega ognja sinovom Rusije in Sovjetske zveze.« Sumljiv napis ob tem incidentu so pristojni ignorirali. Se je pa istočasno na spomeniku revolucije v centru Ljubljane, nedaleč od Državnega zbora pojavil še en nespodoben znak – kljukasti križ.
Shod v podporo je organizirala skupina državljanov Free Assange Slovenia danes ob 12. uri v središču Ljubljane.
Številnim zahtevam in prošnjam, naslovljenim na britansko sodišče se je pridružil tudi John Mearsheimer, profesor mednarodnih odnosov na univerzi v Chicagu in eden od najboljših poznavalcev mednarodnih odnosov na svetu. V uredništvu Insajderja se temu apelu v celoti pridružujemo in pozivamo vlado Roberta Goloba, da stori isto.
Večni ogenj »sinovom Rusije in Sovjetske zveze« na spomeniku v Žalah je 18. februarja ugasnil. Gre seveda za barbarsko in zavržno oskrunitev spomenika z očitnim političnim motivom.
Medtem ko Izrael še naprej nekaznovano izvaja genocid nad Palestinci zahodni politiki važno vrtijo palce in frazarijo. Zadnji krog tega smo lahko videli tudi v slovenskih medijih, predvsem ob srečanju Goloba s Harrisovo.

Nervozni in nestrpni pozivi stranke Socialdemokratov k takojšnjemu odstopu ministrice Dominike Švarc Pipan s hkratnimi poskusi podkupovanja z obljubami dobre službe in z razkritjem zakulisnega vmešavanja strankinega sekretarja v nakup sporne nepremičnine - vse to obeta razkritje klj

Prešernov dan je bil v slovenski zgodovini pogosto povezan z odporom. Nekoč proti fašzmu, nedavno tega proti janšizmu, danes pa ga nabolj v skladu s tradicijo praznujejo tisti, ki se upirajo rusofobiji in povampirjenemu ameriškemu imperializmu.
Zaradi očitno protipravne zaposlitve Boštjana Poklukarja z odločbo z dne 17.7.1991, bi bilo edino prav, če bi notranji minister takoj odstopil s svojega položaja!
V Ljubljani so na nabrežju Ljubljanice danes svečano uradno otvorili spomenik, ki je visok več kot tri metre in težak pet ton. Spomenik je replika zvezdnega opazovalnika, katerega original je v planetariju v Pekingu.
Razkrivamo, na kako sporen način je Boštjan Poklukar začel svojo kariero v ministrstvu za obrambo in kako zelo se je trudil, da bi ta del svoje biografije prikril.      
Se bo Slovenija morala kmalu pridružiti vojni – s Kitajsko? Ali obrambni minister Šarec in njegov sekretar Črnčec potrebujeta novo popolnjevanje vojske zato, da bo Slovenska vojska Slovenijo »branila« v Aziji?
Notranji minister nekaj skriva. Skriva podatke, pomembne za javnost. Toda skrivanja je sedaj konec. Razkrivamo, kaj in zakaj skriva Boštjan Poklukar.
Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan se premeteno brani, a dejstva so neizprosna. Šlamparija, če ne celo kaj več, ministrice Dominike Švarc Pipan, se dobesedno - vidi iz letala.
Menim, da je prišel čas, da vendarle uvidijo, da je politika sankcij popolnoma propadla in da bi bilo bolje, da Evropske unije ne bi naredili še bolj neresne, je o zadnjem paketu sankcij, ki naj bi ga sprejeli na obletnico ruske SVO, dejal vodja madžarske diplomacije.
Tudi najnovejša »Tarča«, v kateri se je znova pojavila odhajajoča pravosodna ministrica ni razrešila groteskne politične drame, ki se odvija na odru vladajoče koalicije.