REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

O pogajanjih z javnim sektorjem v četrtek tudi vlada

Vodja vladne pogajalske skupine Peter Pogačar je napovedal, da bodo v četrtek ministrski zbor seznanili s potekom pogajanj s sindikati javnega sektorja.

Predsednik republike Borut Pahor ocenjuje, da je globalni dogovor ZN o migracijah za Slovenijo sprejemljiv. V skladu z določbo tega dogovora o polni suverenosti glede migracij.
Največji navtični sejem pri nas Internautica se po četrt stoletja seli iz Portoroža. To so v začetku tedna na svoji spletni strani razkrili sami organizatorji sejma, ki pa bo ostal v pomladnem terminu in na slovenski obali.
Policisti so znova zabeležili nedovoljene prestope na južni meji. Med drugim so v občini Črnomelj prijeli dva državljana Albanije, ki sta v osebnih vozilih prevažala nezakonite prebežnike.
Včeraj smo poročali, da so prejšnji teden kriminalisti obiskali predsednico Društva slovensko-latinskoameriškega prijateljstva Lipa Dario Frank, ker jo sumijo pomoči pri ilegalni pridobitvi slovenskega državljanstva. 
Svetovni dan sladkorne bolezni, ki ga zaznamujemo danes, opozarja, da sladkorna bolezen sodi med največje izzive na področju javnega zdravja.
Slovenska gospodarska zveza (SGZ), nadstrankarska krovna gospodarska organizacija koroških Slovencev, v teh dneh praznuje 30-letnico delovanja. Okrogel jubilej bodo slovesno obeležili v torek v tehnološkem parku Lakeside Spitz v Celovcu.
Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija v luči zadnjih dogodkov danes pozval k odstopu z ministrskega položaja.
Mariboru se na nedeljskih županskih volitvah skoraj zagotovo obeta drugi krog, v katerem se bosta najverjetneje pomerila kandidat NLS, SDS in SLS Franc Kangler ter kandidat SMC Saša Arsenovič, kaže danes objavljena anketa Večera. V primerjavi s prvo Kangler izgublja, Arsenovič pa pridobiva.

Poslovnež Andrej Drapal se je na Twitterju dotaknil razprave o (modnem) okusu in denarju, ki je za tem, povezane s prvo damo ZDA, Melanio Trump.

Na današnji slovesnosti v Parizu praznujemo predvsem zavezo držav in njihovih voditeljev k miru, je v francoski prestolnici, kjer se na povabilo francoskega predsednika Emmanuela Macrona.
Zavod varna pot je ob martinovem opravil teste alkoholiziranosti med obiskovalci petih večjih prireditev.
Naslednjo nedeljo se bodo volilni upravičenci odpravili na volišča in odločali o svojih lokalnih predstavnikih kot tudi županih svojih občin.
Ministrstva za javno upravo, za notranje zadeve, za obrambo in za pravosodje imajo v upravljanju skupaj več kot 2000 stanovanj, približno sto jih je v nevseljivem stanju.
Med 688 kandidati, ki se bodo prihodnji teden pomerili v tekmi za županski stolček, je tudi nekaj medijsko prepoznavnih imen, nekatera od teh ne prihajajo iz sveta politike.
Zasvojenost predstavlja velik problem sodobne družbe, so ob današnjem svetovnem dnevu boja proti odvisnosti opozorili na NIJZ.