REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Za naročnino dobivamo laži: Kako nas o vojni v Ukrajini dan za dnem in sistematično zavajajo - domači mediji!

»Naši« vodilni mediji nas o dogajanju v Ukrajini že dolgo sistematično dezinformirajo. Kadar »naši« mediji med vojno poročajo o ubitih »ljudeh« in ne civilistih ali vojakih je zato treba zastriči z ušesi.

Ob tem ko se cene plina na svetovnih trgih višajo, se Sloveniji obeta prekinitev dobav poceni ruskega plina iz Avstrije.
Generalna skupščina OZN je sprejela posebno resolucijo o dnevu spomina na »genocid« v BiH. Podprla jo je tudi Slovenija, ker naj bi bila zdravilna in preprečila zanikovanje genocida. A zdravilo je v tem primeru strup, ki bi lahko pokončal BiH.
Slovenska diplomacija se bo v prihodnjih dnevih soočila z neposrednim pritiskom Waashingtona, ki nasprotujejo priznanju Palestine. Njena naslednja poteza bo namreč utemeljeno bliže pogledom Rusije in Kitajske kot pa ZDA.
Utrujeni smo od poskusov, da bi celotno Evropo in svet potegnili v vojno, je sporočil vodja madžarske diplomacije.
Zdrave rastline so osnovni pogoj za življenje, delovanje ekosistemov ter zagotavljanje zadostne in varne hrane. Za večjo ozaveščenost si zato prizadeva Evropska agencija za varnost hrane s kampanijo PlantHealth4Life, ki se je v Sloveniji začela z dogodkom Zdravje rastlin, naša skupna skrb. 
V Sloveniji ste kot dvojni državljan lahko predsednik vlade, tako kot je to bil Andrej Bajuk, slovensko-argentinski državljan, ne morete pa biti niti policist na terenu in prav tako ne navaden vojak! In zoper to ksenofobno in šovinistično ureditev ne protestira nobena stranka!
Omejitev zaposlovanja v Slovenski vojski je bila usmerjena in je že 34 let še vedno usmerjena proti »južnjakom«. Ob tem pa so »kolateralne žrtve« teh bedastih predpisov tudi slovenski izseljenci.
Evropa, predvsem pa Rusija in države nastale na področju Sovjetske zveze, ki so za zmago nad nacifašizmom v drugi svetovni vojni dale največji krvni davek z več kot 27 milijoni žrtvami, praznujejo Dan zmage.
Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon je Slovenijo povsem po nepotrebnem znova osramotila. In to v diplomatski misiji, že vnaprej obsojeni na neuspeh, ki se je zgodila v popolnma napačnem trenutku.
To so udarci, ki jih v pošteni politični borbi ne bi smelo biti. Da Resnico na ta način napadajo »izpod pasu« in to skupaj, tako levi in desni medijski lakaji je zato dokaz, da imamo v Sloveniji vsaj eno stranko, ki je na pravi poti.
V zadnjih letih smo priče številnim kritikam in celo zasmehovanju dela Karla Marxa. Ob največjem delavskem prazniku je zato na mestu vprašanje, ali je marksistična teorija danes še relevantna?
Nekoč se je govorilo, da »delu pripadata čast in oblast«, a od tega časa je preteklo že veliko vode. Danes je oblast bolj ali manj še vedno v rokah tistih, ki nadzorujejo kapital, delo pa je žal vse manj cenjeno.
Pred nenadnim vstopom v evropsko politiko leta 2019 sta bila Ursulina osebnost in družinsko življenje v Nemčiji dobro poznana. Leta 2005 se je pridružila prvemu kabinetu nekdanje kanclerke Angele Merkel kot ministrica za družino, preden je leta 2009 postala ministrica za delo...
Novinarji, ki so poročali iz enega od nedavnih dogodkov, na katerem je govoril Uroš Lipušček, v svojih poročilih njegovega nastopa sploh niso niti omenili. Da so s tem ravnali neprofesionalno je očitno.
Številna zahodna »čudežna orožja« so se v Ukrajini, kot kat kažejo zadnja poročila, izkazala za popolnoma neuspešna in neuporabna.