REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

CasaPound-Ljubljana

Ker častilci fašizma v Italiji znova marširajo, bi dan priključitve Primorske moral postati dela prost, nacionalni praznik

Fašisti v Italiji znova marširajo in dvigujejo glave. Italijanska vlada to podpira, slovenska pa gleda vstran in menca, namesto da bi fašistom rekla »marš« in odgovorila z recipročnimi ukrepi.

V Sloveniji so novice o plagiatorstvu, predvsem med politiki vseh nazorov, običajne in ne pritegnejo veliko pozornosti. Sedaj imajo prav kulturniki priložnost, da dokažejo svojo vrednost v družbi in pokažejo, da so pravi ustvarjalci družbenega ethosa, da predstavljajo dušo naroda.
Sebastjan Jeretič se je na Twitterju odzval na navedbo evropske poslanke Tanje Fajon o karikaturi v Delu, ki prikazuje levico, zalivajoč vladavino prava v EU, medtem ko se desnica (Orban & Co.) "poščije nanjo".
V Mariboru je torej pravkar propadlo za deset lakirnic MAGNA, ne da bi se za to kdo posebej vznemirjal. Letališče Edvarda Rusjana pa bo propadalo še naprej.
Miho Mazzinija je presenetil nepodpisan članek, objavljen na MMC RTV SLO. Članek namreč na posreden način izenačuje plagiatorstvo Borisa Kobala z umetniškim »navdihovanjem« Antona Tomaža Linharta, Williama Shakespeara in drugih avtorjev.
Poslanci SDS so vložili zahtevo za sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ, na kateri bi obravnavali projekt izgradnje druge cevi karavanškega predora. 
Odvetnik Blaž Kovačič Mlinar je opisal, kako je od direktorja URSIKS Jožeta Podržaja dobil odgovor, da naj kot odvetnik raje pazi, da bo čim manj obsojenih prišlo v zapore.
Europol vzdržuje spletno stran, kjer so objavljene fotografije in osnovni podatki o najbolj iskanih kriminalcih v Evropski uniji.
Ljubljanski potniški promet za letošnje leto ne načrtuje večjih sprememb potniških linij, vseeno pa bodo dopolnili svojo floto mestnih avtobusov. 
Novinar in urednik Dejan Steinbuch je kritičen do slovenske zunanje politike, ki v zadnjih dveh letih "teži samo še z arbitražo".
Peter Vilfan, ki je s 1. januarjem letos pristal v kabinetu Marjana Šarca kot državni sekretar za šport, je v času poslanske kariere kršil davčno zakonodajo. 
Umrl je Peter Rotar, obsojen uboja Ivana Krambergerja, »dobrega človeka iz Negove«. Obsojen je bil na 12 in v zaporu preživel 9 let, kasneje pa izjav o atentatu ni želel dajati. Je pa vse do smrti uspešno nasprotoval postavitvi spominskega obeležja Ivanu Krambergerju.
Podjetnik in poslovni svetovalec Matjaž Janša je po zadnji nenavadno blagi obsodbi posiljevalca na Višjem sodišču v Kopru ter spektakularnem pobegu zapornika iz koprskega zapora prišel do sklepa, da je Slovenija »raj človekovih pravic za razne nepoštenjake.«
Številni zapleti glede dodatkov k plačam zaposlenih v Slovenski vojski razkrivajo bedo obrambno-varnostnega sistema, ki preko dodatkov višajo drugače mizerne plače vojakov.
Kantavtor Samo Glavan se na Twitterju sprašuje, "zakaj je ob taki nenormalno visoki gospodarski rasti tako super-sposobne vlade, potrebno vzeti milijardo in pol kredita, ki ga bodo vračali vaši otroci?"
Damjan Mitrović, srbski državljan, ki je izvedel spektakularni pobeg iz zapora v Kopru konec leta 2018, je v 8,5 minutnem pogovoru razkril kako je načrtoval pobeg in kako mu uspelo mimo paznikov prešvercati žago ter pobegniti v Italijo.