REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Maske imajo velik vpliv na širjenje virusa s kašljanjem in govorjenjem

Nina: »Ko bomo naslednjič kritični do svoje domovine, se spomnimo, da velika Amerika postaja država tretjega sveta«

Na socialnih omrežjih so se zvrstili komentarji glede načina, kako so se posamezniki (med njimi Matej Tonin) spopadli s pomanjkanjem zaščitnih mask in opreme, ki jih zdaj (končno!) priporoča tudi WHO za prevencijo širjenja koronavirusa.

Načrt vlade je jasen: Umik policistov z meje je namerno izpeljan zato, da poveča število migrantov v državi in nato omogoči uvedbo izrednih razmer v Sloveniji. Kljub temu, da sprejeti ukrepi zoper Covid-19 že dajejo rezultate ...
Ste letos že kupili vinjeto? Mesečno, polletno (za motorna kolesa), morda celo letno? Upate, da bo DARS podaljšal njeno veljavnost, ker je v danih razmerah – neuporabna?
V boju proti koronavirosu vladam držav sveta pomaga tudi Google. Podatki kažejo, da državljani predpise v Sloveniji, ki postajajo vse bolj neživljenjski, očitno spoštujejo.
Predsednik slovenske vlade se je znova zapletel v neresnice. Janez Janša je torej s svojim naknadnim pojasnilom tudi osebno potrdil, da se je - zlagal - ali pa da je človek dveh obrazov, ki je drugim očital kršitve, ki jih je storil sam.
Andrej Šter je s svojim primitivnim početjem ravnal v nasprotju z zakonom o zunanjih zadevah, toda zunanji minister se na to sploh ne odziva. Propad moralnih vrednot v času pandemije je očitno še hujši od pandemije same.
Zoran Kofol, ki je prebil precej časa »v ekipi varovanja dr. Drnovška,« se je odzval na tarnanje predsednice stranke upokojencev Aleksandre Pivec. Nato se je oglasil tudi nekdanji premier Marjan Šarec s pomembnim sporočilom Janši ...
Pisatelj in pesnik Boris A. Novak je na javnost naslovil svoje drugo pismo, v katerem kot državljan opozarja na nesprejemljivo ravnanje političnega razreda v Sloveniji. Pismo objavljamo v celoti.
Na socialnih omrežjih so se zvrstila opozorila glede licemerja vladajočih, predvsem pa predsednika SMC in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ... Kakšni so torej dosežki Janševe vlade po prvem tednu vladanja?
Sredi krize, ki jo je izzvala pandemija koronavirosa so si slovenski ministri na pobudo predsednika vlade Janeza Janše najprej - dvignili plače. Ostro so se odzvali tudi v sindikatu #Mladiplus ...
Zgodba o razoroževanju Slovenije ima tudi svojo drugo plat: nova pričevanja kažejo, da so zato, ker Janša že po »zmagi« v vojni leta 1991 ni preprečil razorožitve Slovenije, zelo drage rakete JLA, odpeljane iz Slovenije, leta 1999 branile - Srbijo.
Burka z izginulimi maskami je v Sloveniji osupnila vse. V času, ko vsi potrebujejo maske, država kupuje preko posrednikov, se ukvarja z »robo, ki je padla s kamijona« in plačuje posrednikom več, kot plačajo ti za blago - kar vzbuja resen sum o obljubljenih provizijah.
V svetu si že pomagajo z nekaterimi zdravili, ki so se pokazala kot zelo uspešna v boju proti Covid-19. Vendar jih v Sloveniji še vedno ni - kar pa bi nekaterim pacientom morda lahko ogrozilo tudi življenja.
Jumbo jet s 300.000 zaščitnimi maskami je pristal v Belgiji, maske pa so po zaslugi Aleksandra Čeferina in dveh fundacij lastnika kitajskega spletnega velikana Alibaba že na poti v Slovenijo.
Novica, ki jo je s sodržavljani veselo delil Matej Tonin, novi minister za obrambo, je povrzročila dvignjene obrvi marsikaterega prebivalca Slovenije …
V Sloveniji si en respirator deli 11,9 oseb, v Srbiji pa si, če računamo, da jih imajo okoli 1000, en respirator deli okoli 7 oseb (na tisoč prebivalcev). Že to pove, da jih ima Slovenija premalo. Toda premalo jih bodo imele vse države - če s samoizolacijo ne bomo ustavili bolezni.