REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Možina na javni RTV zavajal in potvarjal, tokrat v Utripu: »Naslednji Utrip bi lahko bil o vkrcanju v Normandiji!«

Možinov Utrip ni nič drugega kot še en poskus retuširanja zgodovine, ki pa ima to žalostno lastnost, da ni več eksces, pač pa z novim vodstvom RTV SLO postaja del novega trenda lažiranja stvarnosti po vzoru na Nova24TV.

Zahodnoevropske države tudi po padcu železne zavese so veliko bolj države blaginje, kot pa vzhodnoevropske države, ki so po socializmu doživele drugo skrajnost – pohod brutalnega neoliberalizma. In zato komunizem ni kriv za polom cepljenja - 30 let po vzponu neoliberalizma.
Aleksandra Pivec se je odzvala na naš članek »Bo zmedena Slovenija izbrala mandatarja brez stranke in znova tudi  koruptivno A. Pivec?« Objavljamo njen odziv.
Slovenska vlada se je v predvolilni vročici odločila pohvaliti s svojimi gospodarski dosežki. Toda mnogi državljani se sprašujejo, kje lahko to veliko gospodarsko rast res občutijo.
'Samo' 3 milijone EUR je v letu 2021 dobila Katoliška cerkev, kar je še enkrat več  kot v letu 2020. Sredstva pa so zlahka dobili tudi Nova24, tednik Demokracija, TV3 (Faktor), zavod Iskreni, Časnik.si, Planet TV, Beletrina, zavod Media Ples in drugi.
Medtem ko pripadniki manjšin, ki jih je v Sloveniji največ nimajo nobenih posebnih pravic, manjšinca, ki sta jeziček na tehtnici, za svoji manjšini dobivata nove bombončke drževe.
Potem ko je Valentin Areh, nova »metla« SDS v vlogi direktorja TV Slovenija ukinil pogodbe zunanjim sodelavcem, do vladnikov pogosto kritičnim komentatorjem Studia City, se je odzval še javno in poskusil z zavajajočimi trditvami »braniti« sporno odločitev.
Več denarja vam ne more kupiti sreče, če želite biti srečni, si morate kupiti nekaj povsem drugega. Toda - kaj?
Direktor TV Slovenije Valentin Areh je v maniri »metle« Janševe vlade odpovedal šest pogodb zunanjim sodelavcem Studia City. Gre seveda za cenzuro, ki je v tem primeru, tako kot se to v demokracijah pogosto dogaja – kadrovska.
Donald Trump je v besnem sporočilu odkrito zahteval, da naj njegovi podporniki takoj zapustijo tako Twitter kot Facebook, če ju še niso.
Do vlade kritične oddaje na javni televiziji so poniknile, novinarji pa se trudijo z »uravnoteževanjem« poročanja tako, da v studijo vabijo tiste zagovornike opozicije, ki pritrjujejo trditvam Janševe vlade.
Iz podjetja v lasti SIJ-a je 28. februarja prišlo do izpusta kislinskih hlapov. V Acroniju na vprašanja ne odgovarjajo, Inšpektorat za okolje pa 'preverja dogodek.'
Možno je le dvoje – ali bodo ankete, ki se na zelo majhnih in vprašljivih vzorcih izvajajo ta trenutek letos zelo zgrešile rezultate volitev, ali pa volitve za Slovenijo ne bodo nikakršna rešitev.
Pomoč se bo začela deliti od 1. februarja naprej, da bi jo dobili, pa se bodo mladi morali s številko svoje osebne izkaznice prijaviti preko posebne spletne strani med 15. in 30. januarjem.
Medtem ko so se mnogi na zadnji dan 2021 pripravljali na silvestrovanje, so se protestniki - ker je bil petek - znova zbrali pred parlamentom v središču Ljubljane in protestirali proti Janševi vladi ter opozarjali na nezakonitosti ob njenem delovanju.
Leto 2021 se poslavlja. Ne bomo ga pogrešali. Naši najbolj brani članki pa že sami po sebi razkrivajo, kaj je bilo v tem letu najbolj aktualno in vredno pozornosti.