REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Joc Pečečnik je že od nekdaj sanjal o svoji letalski družbi: fotomontaža Insajder.com

Pečečnik bi kupil Adrio, da ne bi »bili cigani«: bo vlada zaradi pomanjkljivih ponudb ustanovila Air Slovenio?

Po stečaju Adrie Airways se za nakup poslovne celote ali delov podjetja zanima pet ponudnikov, vlada pa se vse bolj nagiba k ustanovitvi nove letalske družbe.

»Nisem se mogel upreti tako mamljivi grafiki, da si je ne bi naredil bolj na poskok, bolj na dance,« je svoje početje na svetovnem spletu pojasnil uporabnik Twitterja z vzdevkom @kriznimenedzer.
Neutruden lov Mateja Tonina na Drenikovo, Sekolca, Erjavca in ostale prekrškarje iz arbitražne polomije bo najbolj škodil zgolj slovenski državi. Povedano drugače - vsa razkritja Toninove komisije bodo izjemno koristila prav Hrvaški.
Četrtkova oddaja Tarča očitno še kar naprej odmeva kot »korupcija, sistemsko zaščitena s strani države.«
Vili Kovačič je prepričan, da je Accetto v več zadevah kršil načela poštenega sojenja. Vrh sodstva je Accetta ubranil, čeprav je očitno, da je govoril neresnico.
V Sloveniji se znova pojavljajo ideje o uvedbi naborniškega sistema in obveznega služenja vojaškega roka – kljub temu, da naj bi bilo to vprašanje razrešeno že ob vstopu v zvezo Nato.
Za Slovenijo je obletnica Pahorjevega podpisa arbitražnega sporazuma dobra priložnost za to, da se njena diplomacija in politiki soočijo s svojimi romantičnimi in neverodostojnimi pogledi na zunanjo politiko.
Zakonska novela o ukinitvi dodatka za delovno aktivnost, ki jo je Državni zbor izglasoval 29. oktobra letos morda vendarle ne bo dočakala uresničitve. Za ponovno potrditev zakona bo koaliciji najverjetneje zmanjkalo glasov.
Na samohvalo Slovenske vojske, ob fotografiji razvpite rezilne žice na južni meji, se je odzval publicist in ob tem spomnil na bizarnost situacije, v kateri se vojaki vtikajo v delo, ki sodi v delokrog policistov, ki lahko sprejemajo morebitne prosilce za azil.
V hrvaški Istri je potekala spominska slovesnost za žrtve, partizane, padle v boju proti nemškemu okupatorju leta 1944. Milan Kučan je kot slavnostni govornik povedal marsikaj, toda - ali je bilo vse to tudi objektivno in utemeljeno?
Na socialnih omrežjih so se zvrstile obsodbe napada na LGBT skupnost in klub Tiffany na Metelkovi v Ljubljani, oglasili so se tudi politiki tako iz vrst poslancev SD kot SDS in NSi ...
V Mariboru so bile znova izredne razmere - strokovnjaki so odstranili kar 500 kilogramov težko bombo iz druge svetovne vojne. Kar tisoč prebivalcev je moralo zapustiti domove.
Na socialnih omrežjih sta se javno sprla Polonca Limonca in predsedojoči državnemu svetu Alojz Kovšca. Šlo je za navadno, civilizirano gesto - rokovanje ...
Sveče, čeprav na prvi pogled nedolžni onesnaževalec okolja, so v zadnjih letih postale pereč problem in eden večjih obremenjevalcev okolja. Se res ne moremo otresti slabih, pa čeprav tradicionalnih navad?
Na socialnih omrežjih so se zadnje dni zvrstile objave privržencev desnih strank, ki so z objavo lažnih novic želeli sledilce »spomniti« na »domnevno 'fantastične' čase socializma«.
V času deaktiviranja prve najdene bombe je minister za zdravje obiskal Maribor. Deaktivirali so jo brez eksploziva. Eksplozije druge bombe v nedeljo pa prav tako ne bo, saj bi bila preveč nevarna, so pirotehniki ugotovili naknadno.