REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Volitve Slovenija

Slovenija na prvem mestu? Vsi govorijo o volitvah, večini strank v parlamentu pa bi koristila - nova vlada

Večina »sredinskih« strank je v položaju, ko bodo morale celo prositi SDS za oblikovanje nove vlade. Pa tudi SDS ima več močnih razlogov, da pristopi k oblikovanju nove vlade.

Slovenijo čakajo veliki izzivi – spor s Hrvaško, predsedovanje EU, migrantska kriza, zaostrovanje situacije na Balkanu in celo širjenje koronavirusa po svetu. Si res lahko privošči nove volitve?
Bi bila možna začasna koalicija med SDS, NSi, DeSUS-om in SMC-jem, ob sodelovanju še kakšne stranke? To bo jasno že v prihodnjih dnevih. Za nekatere stranke bi bilo oblikovanje nove vlade vsekakor bolje od odhoda na volitve ...
Predsednik vlade Marjan Šarec je nepričakovano odstopil. To je že izzvalo vrsto komentarjev. Je storil prav, ker se z manjšinsko vlado pač ne da vladati - ali je naredil narobe, ker krmilo države zapušča v kritičnem trenutku? Vaše mnenje lahko izrazite tudi v naši anketi!
Na socialnih omrežjih se je razvila razprava o »šoferjih avtobusov«, ki so postali voditelji države …
Voznik avtobusa je na hrvaškem mejnem prehodu Bregana dobil telefonsko številko epidemologa na Hrvaškem, ki se mu mora javiti, če opazi, da ima nekdo od potnikov simptome koronavirusa. V Sloveniji se ni odzval nihče.
To, na kar smo opozarjali – da je v ozadju boja med Pivčevo in Erjavcem bitka za terensko mrežo stranke, potrjuje tudi zadnje pismo Karla Erjavca, s katerim se je obrnil na članstvo stranke.
Ta sramotna odločitev pomeni pretresljivo izkrivljanje zgodovine holokavsta ter grozljivo žalitev številnih Rupnikovih žrtev in njihovih družin, so zapisali v centru.
Razveljavljena sodba proti domobranskemu generalu zahteva javno obsodbo nespodobnih političnih poskusov rehabilitacije vojnih zločincev in prikrajanja zgodovinskih dejstev na škodo zmage partizanstva in antifašističnih sil v drugi svetovni vojni.
LMŠ zaostruje, ker računa, da bo ali prevzela del terenske mreže koalicijskih strank ali pa na predčasnih volitvah dobila še več poslancev, kot pa jih že ima. Toda ta poteza je tvegana …
Gostovanje predsednika opozicijske SDS Janeza Janše v oddaji Politično na državni televiziji je izzvalo različne komentarje.
Bitke v Dražgošah sploh ni bilo, upor ni imel smisla, okupatorje pa je premagala zima, so na dan slavne bitke razpredali mediji, ki gravitirajo okoli napol ugasle bele pritlikavke SDS.
Če veliko kupujete v tujini, na primer preko spleta, potem se je potrebno zavedati, da so od 1. januarja ti nakupi postali dražji.
V sodelovanju z Ameriško-slovensko izobraževalno fundacijo ASEF, bo tudi letos organiziran Veliki rotarijski ples, katerega osrednji namen je krepiti dobrodelnost in zbrati sredstva, ki bodo izbranim posameznikom omogočila uspešno pot v prihodnost.
Trditev predsednika države Boruta Pahorja, da »nobene potrebe ni, ‘da bi imel kdo sentimentalne občutke’ do ubitega generala Sulejmanija,« je izzvala burno razpravo na socialnih omrežjih.
»Torej bo vnuk narodnega izdajalca 1A klase dobil od davkoplačevalcev odškodnino! Naše sodstvo je sramota in naša dežela je sramota!« To je le eno od mnenj številnih, ki jih je osupnila odločitev Vrhovnega sodišča.