REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janša in Šarec se borita za vodstvo

SDS v anketi znova prehitela LMŠ, ocena uspešnosti vlade pa še naprej pada

Največja opozicijska stranka SDS je po več mesecih znova prevzela vodstvo na lestvicah javnomnenjskih raziskav. Razlika sicer ni velika, je pa opazno, da podpora vladi že tretji mesec pada ...

Kljub resnim obtožbam, da si je pobasala v žepe več deset tisoč evrov za delo, ki ga ni opravila, so kmetijsko ministrico menda podprla različna (večinoma neznana) kmečka združenja ...
Ali se premier Marjan Šarec izogiba srečanju s kmetijsko ministrico? Hkrati ministrica prek Facebooka stoka zaradi bolezni, toda fotografije kažejo, da je kar nenavadno poskočna. Zdi se, da si z bolniško tudi ona kupuje čas. Ji bo uspelo obdržati stolček?
Predsednik vlade se bo lahko na obisku pri slovenskih vojakih v BiH in na Kosovu lahko sam prepričal, s kakšno pomanjkljivo opremo, zaradi katere se ves čas pritožujejo, razpolagajo slovenski vojaki na misijah v tujini.
»Proslava častitljive obletnice v Cankarjevem domu je bila patetična in otročja, klavrna in smešna.« Tako je vrsta slovenskih intelektualcev ocenila dogodek, v katerem je sto let po ustanovitvi Univerze glavno vlogo, poleg rektorja Igorja Papiča, igral Borut Pahor ...
»Saj v tem je ravno problem, da je 4K invest obvladovala Adrio Airways, ne da bi bila kakorkoli lastniško povezana z njenimi novimi družbeniki, kar pomeni, da gre za pranje denarja, ki ga je omogočil Počivalšek!« je prepričana Pavla Murekar ...
En dogodek se danes praviloma podcenjuje, drugi se precenjuje, oba pa retuširata, da bi ustrezala politični folklori in mitologiji. Zgodovina pa ni samo črna in bela - pogosto je siva ...
Anton Peinkiher se je s pikro kritiko ozrl na izvajanje državne sekretarke Dominike Švarc Pipan, »da je Slovenija samostojna suverena država, ki ni del ZDA ali pod njeno jurisdikcijo.«
Lord Palmerston je to politiko izrazil v znanem izreku, da »narodi nimajo stalnih prijateljev ali sovražnikov, pač pa imajo samo stalne interese.« Ta izrek pa očitno velja tudi za stranke, kot kaže primer Slovenije.
Arjan Pregl je ob sejmu knjig komeniral novico, da je »Slovencem vse manj mar za knjige«. Nato so se nekateri sledilci odzvali z besedami, da so »knjige precenjene«. Kaj menite vi?
Lotta Šega pa meni, da ne gre za stavo, ampak se Toninu le »vrača bumerang …«
Inšpektorat za javni sektor je opravil nadzor nad zaposlitvijo štirih javnih uslužbencev na Sovi in ugotovil nekaj kršitev, ki pa očitno niso takšne, kot se je o njih bombastično poročalo.
Sova je podala ovadbo zaradi razkrivanja tajnih podatkov v poročilu Knovsa. Matej Tonin se brani, češ da ni ovaden on, toda škoda nacionalnim interesom je že storjena.
Tisti, ki da pobudo za spolno ravnanje, mora predtem pridobiti privolitev druge osebe, je na omizju v Celju zatrdila ministrica za pravosodje, ki se zavzema za redefinicijo posilstva.
V petek naj bi spet sedli na sodno klop štirje predstavniki Ekonomske fakultete, med drugim bivši finančni minister Dušan Mramor, ki je obtožbe že označil za sfabricirane. In kaj je res v ozadju te zgodbe?
Kazni, ki jih načrtuje vlada celo zelo blage in desetkrat manjše od tistih v Franciji. Videli pa bomo, ali bo ta predlog vlade tudi dobil podporo v parlamentu.