REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dokazano: Koalicija z Janšo je zanesljiva pot v - uničenje stranke

Z Janšo v potop: Ankete dokazujejo, da je vsaka kolaboracija z Janšo zanesljiva pot v - uničenje strank

Po anketi Mediane je tudi SDS že izgubila velik del svojih volivcev in veliko vprašanje je, če ji bodo nove strančice lahko nadoknadile izgubljeno razliko.

Slovenski Državni svet, ki bi moral biti nekakšna »protiutež« Državnemu zboru je tudi na podlagi ravnanja Alojza Kovšce pokazal, da ima resno tovarniško oziroma ustavno napako.
Vladne norosti nimajo meja: kostanj je privilegiran, pitje »kuhančka« zunaj prepovedano, v gostilnah dovoljeno, popolna prepoved pa daleč od vzgledov v drugih državah Evrope.
Arjan Pregl nas je opozoril, da imamo v državi opraviti z novo manjšino. Težava tega stanja pa je, da v nasprotju z načeli predstavniške demokracije danes ta manjšina – vlada večini.
Slovenska vlada očitno meni, da je različica virusa omikron iz Južne Afrike, kjer so jo zaradi zelo naprednih metod prej odkrili bolj nalezljiva kot virus iz na primer Avstrije ali Nemčije...
Pod vodstvom svojih podaljšanih rok na osrednjem nacionalnem radiju in televiziji Janševa vlada intenzivno »čisti« vse »politično neprimerne« urednike z njihovih položajev.
Možnosti za razrešitev ministra so bile majhne, saj vladajoči glasovalni stroj, kot je pokazala že neuspešna interpelacija zoper sporno Simono Kustec, znova deluje usklajeno. Toda sramota je kljub temu velika.
V Belgiji, na Nizozemskem in Hrvaškem prihaja do protestov zaradi uvajanja pogoja PC, toda v teh državah za razliko od Slovenije očitno beležijo tudi večjo precepljenost ali vsaj porast zanimanja za cepljenje.
Dogajanje v slovenskem parlamentu v zadnjem času zahteva ponoven premislek o temeljih slovenske države. Države, ki ne spoštujejo slovenske manjšine ne bi smele računati na privilegije svojih manjšin v Sloveniji.
Janševa vlada je te dni pričela z ofenzivo in defenzivo – istočasno. Po eni strani ruši kadre v gospodarstvu in policiji, odstopa na frontah, kjer je doživela poraze in hkrati podkupuje volivce s finančnimi darili.
V osnovnih šolah se je v sredo na novi koronavirus samotestiralo 135.100 učencev oz. 70 odstotkov vseh učencev. Tiste, ki so v šolo prišli, pa danes čakajo še tradicionalni slovneski zajtrk in kosilo.
Eden izmed najbolj pogostih analgetikov po vsem svetu, ki se uporablja za lajšanje bolečin in glavobola ima po mnenju znanstvenikov nekatere slabo poznane stranske posledice.
Strokovnjaki opozarjajo, da bi prezgodnje odpovedovanje maskam lahko privedlo do tragičnih posledic. Cepiva ne zagotavljajo 100-odstotno zaščito ne pred okužbami in ne pred težjim potekom bolezni in smrtjo.
Kršitev in nezakonitosti je toliko, da se jih ne bo dalo enostavno odpraviti. Potreben bi bil Zakon o popravi krivic Janševe vlade (ZPKJV).
Janševa vlada se pri sprejemanju ukrepov trenutno opira na »modele« Instituta Jožef Štefan, ki v resnici sploh niso modeli Instituta Jožef Štefan.
Preprost in za mnoge prepričljiv je tudi argument, da v drugih državah, na primer Avstriji in še kje, brez težav sprejemajo celo veliko ostrejše ukrepe kot v Sloveniji – z odloki. In popolnoma zgrešen.