REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zlorabljeni policisti in Anton Olaj

Andraž Teršek: Policija nima pravice do »razpuščanja shodov« in jemanja dokumentov državljanom

Ker se miroljubni shodi še vedno dogajajo – zadnjega je posnel in se ob njem nerodno hahljal tudi predsednik vlade – je potrebno vedeti tudi nekaj zadev v zvezi s shodi.

Vizjak dvomi o avtentičnosti posnetka, v katerem nagovarja Petana, naj se izogne plačilu davka, Petan pa bo imel težave, če bo razkril, da je - snemal Vizjaka.
Rusija, ki hvali Janšo, hkrati pa se veseli, ker je slovensko predsedovanje EU katastrofa, s tem povsem odkrito sporoča, da ji je delovanje Janeza Janša všeč. Toda zakaj bi bilo Moskvi takšno delovanje všeč?
Vsaj za zdaj nič ne kaže, da bosta z Janezom Janšo sprejela odločitev, ki bi bila sicer običajna v vsaki urejeni državi.
Pri operaciji financiranja strankarske televizije so sodelovali ljudje iz mednarodne mreže, v kateri je imel eno ključnih vlog Rok Snežić, prijatelj in svetovalec prvaka SDS Janeza Janše.
Kaj poreče predsednik države Borut Pahor na razkritje, da je njegov novi kandidat za ustavnega sodnika predstavljen kot rasist, ki mu ni tuje predlagati, da bi se streljalo na migrante?
Deset evropskih držav – med njimi tudi Slovenija – je javno podprlo uvrstitev jedrske energije na seznam »zelenih« energatskih virov, ki naj bi bili dobri tako za umirjanje klimatskih razmer, kot za okolje.
Bil je tudi eden od prvih, ki je dosledno opozarjal ne nesprejemljivost prakse »brisanja južnjakov«. Odkrito je v enem od intervjujev, ki sva ga imela na to temo, spregovoril o »vetru ksenofobije«, ki da je zavel po Sloveniji.
Jasmina Držanič je podala prepričljivo razlago, s katero cilja tudi na možno razmišljanje slovenskega predsednika vlade, ki je s Sebastianom Kurzem rad prijateljeval in tudi plezal po slovenskih planinah.
Janševa vlada se je odločila, da zadevo »evropski tožilci« pelje naprej tako, da jo s pritožbami in sklicevanjem na »neizvršljivost« sodbe Vrhovnega sodišča - premakne v nejasno prihodnost.
Na Češkem predsednik vlade izgubil volitve, v Avstriji odstopil. V Sloveniji je drugače: tu so številni ministri sredi preiskav, pa se nič ne zgodi, kajti vlada, jasno, s pomočjo čistk nadzoruje policijo, NPU in skoraj vse institucije pravne države.
V Marezigah, ki veljajo za zibelko antifašističnega upora so s protestom dočakali veljake stranke SDS, znane po podpori zanikovalcem holokavsta in častilcem Hitlerja.
Anton Peinkiher je nekdanji slovenski častnik kopenske vojske, obveščevalni častnik, varnostni manager in gospodarstvenik, ki se je leta 1991 znašel na enem od ključnih položajev za osamosvojitev Slovenije. Intervju objavljamo v dveh delih.
Anton Peinkiher je upokojeni slovenski častnik kopenske vojske, obveščevalni častnik, varnostni manager in gospodarstvenik, ki se je leta 1991 znašel na enem od ključnih položajev za osamosvojitev Slovenije. Intervju z njim objavljamo v dveh delih.
Čeprav so jih za kratek čas preglasili »sredini« protesti, ki jih je spodbujal Zoran Stavanović, se »petkovi protestniki«, ki protestirajo zoper Janševo vlado že več kot leto in pol, ne bodo predali.
Reševanje STA s pomočjo novega direktorja bi se sedaj lahko zapletlo, kajti edini prijavljeni najbrž ne bo všeč vladi.