REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaposlitev "Lepe N." in Sova

Bo Toninu uspelo iz Sove narediti - javno hišo?

Knovs bi to, zaradi česar v drugih državah dobiš zaporno kazen, v Sloveniji spremenili v normalno prakso razkrivanja agentov. To pa pomeni žebelj v krsto vsake tajne službe.

Nekateri kritiki so opazili, da predvsem v stranki SDS danes govorijo povsem drugače kot še pred nekaj leti, ko so bili na oblasti. Bogdan Biščak je prepričan, da je napako tokrat naredil Knovs.
Te dni mineva 80 let od spopadov, ki jih je pred tem pravilno napovedal Vladimir Vauhnik, Slovenec in vojaški ataše Kraljevine Jugoslavije v Berlinu.
Med koalicijo in Levico, pa tudi opozicijsko NSi se krešejo mnenja tudi zaradi predloga zakona o poslancih, ki ga je julija v parlamentarni postopek vložila večina poslanskih skupin.
V številnih državah so problem kreditojemalcev, ki se zadolžili v frankih že rešili na podoben način, kot to predlagajo v državnem svetu. Toda le tam, kjer je bil političen pritisk dovolj velik.
Na socialnih omrežjih se je razvnela razprava o plačilih v Ekosklad, ki jih na položnicah plačujemo vsi, a najrevnejša desetina od tega nima nič.
Tilen Wohlgemut se je prek Twitterja odzval na srebrno medaljo, ki so jo slovenski odbojkarji sinoči osvojili na Evropskem prvenstvu, po tekmi z naposled zmagovalno Srbijo v Parizu.
Nizozemska, Nemčija in Francija nasprotujejo nadaljnjim širitvam schengenskega območja, saj da je najprej treba prenoviti pravila za to območje. To pa bi lahko bil dolgotrajen proces.
Uspehi slovenskih, pa tudi srbskih odbojkašev na Evropskem prvenstvu so razgreli navijaške strasti. Njihov dvoboj v finalu je že sprožil spomine na nek drug, dramatičen dvoboj za zlato ...
Eden od odzivov na načrte po državnem reševanju Adrie Airways opozarja: “Da ne bi slučajno kaj težko prisluženih davkoplačevalskih evrov v to jamo metali, slišite Zdravko Počivalšek?”
Kot del prizadevanj za zmanjšanje vplivov na okolje je Uefa napovedala, da bo posadila 50.000 dreves v mestih 12 držav kot del svoje zaveze zmanjšanja ogljikovih emisij, ki bodo posledica potovanj navijačev na Evropsko prvenstvo.
Vse se je začelo zaradi Pahorjevega priznanja v zanj znanem slogu “to mi delaj, miška mala”, ko je opisal, kako “radovedno gleda privlačno mlado atletinjo, ki se je ogrevala na bližnjem stadionu.” Nato so sledili odzivi ...
Humanitarna akcija za pomoč 19-mesečnemu Krisu, ki nujno potrebuje več kot dva milijona evrov za zdravilo, je v Sloveniji sprožila splošno odobravanje in velik odziv.
Levica je storila to, kar je napovedovala in je v Državni zbor vložila predlog sprememb zdravstvenega zavarovanja, ki bi po šestnajstih letih prizadevanj vendarle spremenil sedanji, neučinkovit sistem.
Ob problemih, ki jih razkriva Bojan Požar, objavlja tudi toliko nepreverjenih in neresničnih zadev, da s tem spodkoplje zaupanje tudi v tisto resnično, kar napiše. Ob tem pa kriterije, ki jih uporablja sam, ne želi uporabiti pri sebi.
Nadja Kragel je prek Twitterja opozorila na dejstvo, da protesti t. i. rumenih jopičev še vedno potekajo, noben medij, ne doma pa tudi v tujini ne, sploh več ne poroča o tem …