REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump in Xi »boksata«   Vir: Axios

Tehnološka hladna vojna: predsednik Kitajske zahteva odstranitev vse tuje računalniške opreme

Kitajska se odziva na ameriške ukrepe. Nova direktiva je hud udarec ameriškim multinacionalkam, kot so HP, Dell in Microsoft.

Kaj vse je v podjetju Boeing narobe je sedaj razkril tudi John Barnett, inžiner, ki je bil v produkciji »Dreamlinerjev« zadolžen za preverjanje kvalitete. Sam pravi, da s tem letalom nikoli ne bo letel, isto pa prosi tudi člane svoje družine.
Berlin mrzlično išče lokacijo kjer bi lahko zakopali smrtonosne odpadke za naslednje milijone let. Rešitve ni na spregled, iskanje lokacije za odlagališče jedrskih odpadkov pa je pahnilo Nemce v preplah … Enak problem ima tudi Slovenija.
V prizadevanju za oživitev na tisoče zapuščenih vasi, je ena podjetna vaščanka začela specifičen posel. Kajti danes lahko po zaslugi interneta živite v vasi - in ostanete povezani s svetom.
Teslin poltovornjak ni tako grd in ploščat zato, ker napoveduje postapokaliptičen svet in tudi ne, ker gre za revitalizacijo »brutalizma« v oblikovanju – razlog za njegovo obliko je povsem drugje.
Novi poltovornjak je tako »nor« in »grd«, da je v hipu razdelil javnost. Nekateri menijo, da bo velik uspeh, drugi, da bo ta poltovornjak popolna polomija tako Tesle kot Elona Muska.
KAGER je slovenska blagovna znamka, ki povezuje gradbene inženirje, arhitekte, številne obrtnike in mnogo zadovoljnih kupcev. Pod budnimi očmi tesarskih in mizarskih mojstrov nastajajo unikatne hiše, narejene po meri.
Praznik svetega Martina, tradicionalni slovenski praznik mladega vina, so v organizaciji Slovenskega poslovnega kluba letos že šestič praznovali v Beogradu.
V ljubljanskih finančnih kuloarjih je mogoče slišati, da je Tomaž Berločnik želel s takšno politiko zadolževanja narediti uslugo Borutu Jamniku, prvemu človeku Modre zavarovalnice.
Soliranje Francije je postavilo šest balkanskih držav za nedoločen čas »na hladno«, kar je zaradi prelomljenih obljub EU izzvalo grenkobo in hudo razočaranje tako med vodilnimi kot prebivalci omenjene šesterice. Srbija pa je že poskrbela zase ...
Rusija namerava letos v Afriko izvoziti orožja v vrednosti štirih milijard ameriških dolarjev, je na vrhu Rusija-Afrika izjavil generalni direktor ruskega državnega podjetja Rosoboroneksport Aleksander Mihejev.
Stoletje se je začelo z »zlato dobo« robustnega in vključujočega ustvarjanja bogastva. Vendar se je rast bogastva med finančno krizo sesula in ni nikoli povzpela na prejšnjo raven. Napovedi so še posebej krute do »milenijcev« ...
Dobitnik Nobelove nagrade za gospodarstvo Robert Shiller je prepričan, da bi bila lahko »recesija še leta daleč« prav zaradi pozitivnega učinka Donalda Trumpa na gospodarstvo.
Trgovina na drobno v ZDA septembra letos prvič v sedmih mesecih beleži občuten padec. Ali je to prvi konkreten vestnik prihajajoče nove svetovne gospodarske krize, ki jo že nekaj časa napovedujejo analitiki?
Doseganje ciljev za vsako ceno ima torej precej visoko ceno, ki jo tudi pri izdelovanju najbolj varnih avtomobilov na svetu očitno plačujejo predvsem – delavci.
Izgubo, ki so jo ustvarile banke s podeljevanjem slabih kreditov, smo pokrili z davkoplačevalskim denarjem. S tem pa smo zadolžili prihodnje generacije državljanov. Nam bodo zanamci hvaležni?