REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Salonit Anhovo

Najsodobnejša cementarna na slovenskih tleh praznovala 100 let 

Ne samo, da je Salonit Anhovo najsodobnejša cementarna na slovenskih tleh, ampak se po okoljskih kriterijih kot po učinkovitosti kosa z najboljšimi cementarnami po Evropi. 

Slovenija nima težav pri financiranju raziskovalnih projektov. A je pri tem, kako znanje in rešitve iz teh projektov uporabiti, zgodba povsem drugačna.
Zakaj je šef ruske vesoljske agencije Roscosmos Dmitrij Rogozin, sicer nekdanji namestnik premierja, povabil milijarderje Jeffa Bezosa, Elona Muska in Richarda Bransona v Kazahstan.
V sodelovanju s podjetjem Herman & partnerji je dosegel 3 srebrne in 1 zlato nagrado za projekt M SOSESKA, 1 srebrno in 3 zlate za projekt Narezano po vašem okusu in 1 zlato nagrado za projekt Mali šef.
Predstavniki Salonita Anhovo in Soških elektrarn so sklenili dogovor o preučitvi možnosti za skupno sodelovanje na področju obnovljivih virov energije.
ISDS – mehanizem, ki je omogočal korporacijam, da tožijo države na zasebnih arbitražah, je dokončno razglašen za nelegalnega! Toda to ni konec poskusov, da se za veliki kapital ustanovijo posebna sodišča.
Ne glede na politične igrice posameznih držav Huawei v Sloveniji še naprej skrbi za svoje potrošnike in jim pravkar nudi tudi brezplačno podaljšanje garancije.
Kubanski predsednik je ZDA obtožil, da imajo za seboj »sramotno zgodovino vojn in nasilja, brutalne represije in ubijanja s strani policije, rasizma in kršitev človekovih pravic«.
Cepljene osebe in osebe, ki so prebolele covid-19 in stanujejo v Moskvi, bodo lahko v mestne lokale in restavracije stopale z začasnimi tetovažami, na katerih bo prikazana njihova QR koda.
Podjetja v državah Evropske unije imajo pravico delavcem prepovedati nošenje političnih, filozofskih ali verskih simbolov, na primer naglavnih rut ali križev, je odločilo Sodišče Evropske unije.
Premiere Foods, eno od največjih britanskih podjetij za oskrbo s hrano je na britansko vlado naslovilo predlog, da bi za pomoč pri distribuciji hrane vpoklicala - vojake.
Obamova administracija se je leta 2016 vzdržala glasovanja o odpravi ameriškega embarga zoper Kubo, Biden pa je ZDA znova vrnil na pot sankcij proti Kubi, ki jih večina sveta obsoja. Sankcije pa medtem še naprej uničujejo gospodarstvo.
Ob dnevu žvižgačev v Transparency International Slovenia opozarjajo na nezadostno zaščito žvižgačev, v Centru za zaščito žvižgačev pa opozarjajo na njihovo zastraševanje.
Danes se izteče ponudba mešane skupine Fortenova za odkup preostalih 724.764 Mercatorjevih delnic. Uprava Mercatorja zagotavlja, da bodo s koncem prevzema Mercatorju zagotovljeni stabilnost, hitrejša rast in nov investicijski ciklus.
Tehnologija, ki je omogočila hitro izdelavo cepiva proti koronavirusu v podjetjih Pfizer in BioNTech se že uporablja pri novem poskusnem zdravljenju raka. V drugi fazi bo preizkušeno na 120 pacientih...
Daljinsko upravljanje vseh mogočih naprav sicer lahko olajša življenje sodobnega človeka, toda včasih ima tudi temne plati.