REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Huawei - 5G tehnologija

Tehnološki mirovni predlog: Huawei ponuja ameriškim podjetjem licence za tehnologijo 5G

Ponudba je precej širokogrudna do ameriških podjetij in jim omogoča, da končno vstopijo v tekmo na področju 5G, kjer so do sedaj prevladovala kitajska podjetja.

Poteza Pekinga je povečala možnosti, da ZDA in Kitajska dosežeta gospodarski dogovor, vendar je to sedaj "le majhen dogovor". Carine so še vedno visoke.
ECB dodatno znižuje obrestne mere, bankirji pa opozarjajo »dolgoročno negativne obrestne mere uničujejo finančni sistem.« Bo nova predsednica ECB prinesla spremembe?
Hrvaška Slovenijo pogosto prekaša na številnih področjih, od športa pa do diplomacije. Obstaja pa področje, kjer je Slovenija desetkrat boljša od Hrvaške, opozarjajo na Hrvaškem.
Človeška grabežljivost včasih ne pozna meja. To so izrabili tudi v enem od večjih trgovskih centrov, v katerem so vse proizvode v trgovini ponudili po enotni ceni – približno za en cent.
Ameriški predsednik Donald Trump ima, kljub temu, da se razglaša za velikega »poslovneža« in mojstra sklepanja poslov – težave z razumevanjem temeljev trgovine.
Novi inovativni izdelek se je izkazal tudi kot odličen »partner« v vozilu za varen prevoz raznoraznih škatel, sodčkov piva, gasilnih aparatov, platojev pijače ali pa trgovinskih vrečk.
Koga v resnici ščiti veliki kitajski »požarni« zid?
Prometni minister, ki mu je železniški uslužbenec pred nosom zaprl vrata vagona, je svoje nezadovoljstvo javno naznanil v več sporočilih prek Twitterja, ki jih je poslal tudi železniškemu podjetju ...
Wall Street ocenjuje, da so kitajski povračilni ukrepi »na lestvici od 1 do 10 – 11«, poroča Bloomberg. Kitajska je torej odgovorila bolj ostro, kot so to pričakovali v ZDA.
Lepo bi bilo, če bi lahko izdelali hrano iz zraka. In to je odslej tudi mogoče. In ne samo na planetu Zemlja.
Milan Šebalj je začel z marketingom, nadaljeval pa s proizvodnjo inovativnih izdelkov avtomobilske industrije, ki so prisotni na slovenskem in trgih drugih članic EU.
Fotografije mladega Nikole Tesle se pojavljajo povsod, kako pa je bil videti zaključek njegovega življenja leta 1943, pa mnogim ostaja prikrito ...
Še leta 2017 je Cinkarna Celje dosegala zgodovinske rekorde v svojem poslovanju. Letos pa se je ta trend očitno obrnil, razlogi za to pa so razmere na domačem in še bolj - na tujih trgih.
Na pritiske ZDA, da naj države prenehajo poslovati s tehnološkim gigantom Huawei se ameriški zavezniki odzivajo različno. Številni vztrajajo pri pravici do samostojne izbire svojih gospodarskih odločitev.
Svetina je izzval Stojana Petriča, lastnika Kolektorja, ki se je na vse kriplje znova potegoval za isti posel, toda znova z bistveno višjo ceno, z naslednjim vprašanjem: »Stojan Petrič, kaj pa zdaj?«