REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pahor in »Tri morja« - kje pa je plin? Vir: Twitter

Plina iz »treh morij« ni, pomaga le Rusija: Evropska komisija potrdila, da Rusija ne manipulira s plinskimi cenami

V Rusiji opozarjajo, da so za del problemov v Evropi krive tudi vetrne elektrarne, ki so letos proizvedle precej manj elektrike, kot je bilo to običajno.

Tesla je v Berlinu odprla svojo »Gigatovarno«, ki bo novembra pričela izdelovati avtomobile. Ob tem pa bodo javnost razveselili s pivom v zelo nenavadni steklenici...
To je eno najbolj dinamičnih podražitev že od 70. let prejšnjega stoletja. Inflacija v EU je po podatkih evropske statistične agencije Eurostat septembra skočila na 13-letno najvišjo raven.
Salonit Anhovo, ena najsodobnejših evropskih cementarn in edina cementarna v Sloveniji je na 24. posvetu o okoljskih izzivih v Moravskih Toplicah predstavila svoje načrte za zeleni prehod cementarne.
V družbi poudarjajo, da bodo v naslednji treh letih bistveno zmanjšali ogljične in druge okoljske odtise v cementarni Anhovo, v 15 letih pa želijo postopno preiti na pot do ogljično nevtralne proizvodnje.
Prodajalci goriv na Švedskem morajo po novem označevati nevarnost za okolje, ki ga predstavljajo goriva, ki jih prodajajo na črpalkah. Omenjena sprememba je prva takšna v svetu.
Američani so rušili, Kitajci bodo gradili. Tako nekako bi lahko v enem samem stavku opisali prihodnje odnose med novimi oblastmi v Afganistanu, ZDA in Kitajsko.
Prvi mož Tesle Elon Musk je zaposlenim sporočil, da bo podjetje do leta 2023 začelo s proizvodnjo avta, ki bo stal le okoli 25.000 dolarjev. Zelo pa si bodo prizadevali tudi - da bi bil avto brez volana in stopalk...
Predsednik vlade je razkril, da so stroški zadolževanja Slovenije nižji od tistih, ki jih imajo izbrane, uspešne države EU. Toda v odgovor je takoj dobil grafični prikaz strmoglavljenega BDP-ja...
Zamude pripisujejo težavam s financami, koronavirusom in nepričakovanim tehničnim izzivom… »Preveč je kuharjev v tej kuhinji,« je posmehljivo zapisal milijarder.
Zaslon Huawei P50 Pro je kljub težavam, ki jih podjetju Huawei povzroča ameriška administracija prvi na svetu s kar 93 točkami.
Uspešna tožba slovenskega državljana zoper zavarovalnice je te dni dospela na naslovnice britanskih časnikov.
V ZDA v javni upravi in velikih korporacijah že uvajajo obvezno cepljenje. Tudi v zdravstvu, celo v zasebnem bodo morali biti cepljeni vsi.
Odnosi med ZDA in Rusijo niso dobri, obe državi sta ena proti drugi uvedli tudi več vrst sankcij, toda gospodarsko sodelovanje med obema državama kljub temu – napreduje. Rusija v zadnjem času tudi hitro povečuje zlate rezerve, toda med državnimi rezervami ima vse manj dolarjev.
Oblasti so lokalnim medijem sporočile nasprotujoča si mnenja o tem, ali je nenadna sprememba barve obeh jezer škodljiva za ljudi, vendar so okoljevarstveniki zelo zaskrbljeni, poroča Reuters.
Vse kaže, da se britanski »brexit« ni iztekel tako, kot so to napovedovali vodilni konservativci z Borisom Johnsonom na čelu. Police v britanskih samopostrežnah so vse bolj prazne...