REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Gorenjska banka pomaga podjetjem in družinam s sodobnimi, digitalnimi rešitvami

Gorenjska banka rešuje likvidnostna vprašanja malih in srednjih podjetij s sodobnim faktoringom

V teh ekonomsko nepredvidljivih časih je zelo pomemben faktoring, ki malim in srednjim podjetjem rešuje likvidnostna vprašanja v času upočasnjene gospodarske rasti.Gorenjska banka je v lanskem letu postala eden izmed najboljših ponudnikov faktoringa z digitalizirano storitvijo.

Vavčerji očitno niso dovolj. Potrebno je narediti še nekaj. Skrajšan delovni čas bi pospešil produktivnost, ugodno vplival na domači turizem ter izboljšal razmerje med delovnim in prostim časom.
V jugovzhodni Evropi, Rusiji in Turčiji bodo po pandemiji koronavirusa okrevali najhitreje, veliko počasneje pa bo izboljšanje v ZDA in zahodni Evropi, napovedujejo gospodarske analize.
V Avstriji so od 1. maja avtošole dobile dovoljenje za nadaljevanje svojega dela, vendar bo izpite v prihodnje mogoče opravljati samo z zaščitnimi maskami.
Milijarder in filantrop George Soros, ki je na Madžarskem že dolga leta s strani aktualne oblasti očrnjen in redno napadan, je izrekel nekaj mračnih predvidevanj o prihodnosti EU.
Pandemija koronavirusa bi lahko bila samo uvod ne samo v recesijo, pač pa celo v najprej gospodarske spopade širših razsežnosti, ki bi se končali celo z vojno.
Nezaposlenost v ZDA je že tako visoka, da se je skorajda ne da vrisati v grafe dolgoročnega gibanja na trgu. Posledice sedanje pandemije koronavirusa bodo tudi zato zelo dolgotrajne.
V ZDA so prepričani, da že obstaja tehnologija, s katero lahko popravimo ekonomski del težav, ki jih je povzročila pandemija Covid-19. Vendar je ideja nekoliko - nenavadna ...
Po oceni znanega ekonomista Branka Milanovića bodo v pandemiji najbolj prizadete majhne države, ker sta njihov uvoz in izvoz odvisna od tega, kako se razvijajo njihovi partnerji. Prave posledice pandemije pa bomo začutili šele čez leta.
Z umetno inteligenco je diagnoza koronavirusa lahko končana v samo 10 sekundah, sledi dvominutna potrditev zdravnika in zapis ugotovitev, ki umetni inteligenci vzame pičlih 30 sekund.
V letu 2019 je Huawei povečal svoje prihodke za skoraj 20% in znašajo 111,6 milijarde evrov. Čisti dobiček se je ustavil na več kot 8 milijard evrov.
Ekonomist Jože P. Damijan je komentiral dogajanje v vse bolj razklani Evropski uniji, nakar so se zvrstili komentarji prek Twitterja ...
V NSi ocenjujejo, da je znesek mesečnega nadomestila v višini 490 evrov (oz. 70 odstotkov neto minimalne plače) za samozaposlene občutno prenizek. In kdo bo to plačal? Države - tako kot po vsaki veliki vojni.
Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
Mercator bo zaposlenim v operativi, torej v maloprodaji, logistiki, trgovinah Cash&Carry in odprtih enotah M Tehnike, izplačal posebni dodatek za delo v izrednih razmerah. Ta znaša 30 odstotkov osnovne plače zaposlenega in velja do preklica. 
Kubanski interferon je v zadnjih letih pokazal, da je uspešen v boju proti številnim boleznim. Vse več je poročil o tem, da je uspešen tudi v boju zoper Covid-19. Morda bo pomagal tudi Američanom - čeprav so ga razvili navkljub pritisku ameriških sankcij.