REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kostić in Dimon

Miodrag Kostić se je srečal z enim od najpomembnejših bankirjev na svetu

Srbski poslovnež Miodrag Kostić se je srečal z enim od najbolj znanih bankirjev na svetu, z Jamiejem Dimonom, prvim človekom banke »JP Morgan Chase«.

Ustanovitelj Huaweia Ren Zhengfei je zatrdil, da nikoli ne bi predali podatkov uporabnikov kitajski vladi, ker bi to uničilo podjetje, saj bi za to vedele tudi ZDA.
CNN poroča, da je podjetje Huawei med vsemi globalnimi ponudniki in ameriškim sankcijam navkljub, do sedaj sklenilo največ komercialnih pogodb za omrežje 5G.
Ameriška podjetja lahko znova prodajajo Huaweiju, toda »nič več ne bo, kot je bilo«, opozarjajo ameriški mediji.
Kitajski predsednik Xi Jinping in njegov ruski kolega Vladimir Putin sta se srečala tudi na vrhu G20. Protekcionizem ZDA obe državi vse hitreje potiska v smer vse tesnejšega sodelovanja.
Roboti so na dobri poti, da bi izbrisali skoraj desetino svetovnih proizvodnih delovnih mest. Slednja pa danes ustvarjajo največji prihodek, ki ga prinašajo nižja dohodkovna območja v razvitih državah.
Izguba poslovanja s podjetjem Huawei škodi tudi britanskemu tehnološkemu gigantu ARM, toda dolgoročno bo še bolj škodila Googlu in ameriški industriji, je prepričan ustanovitelj britanskega tehnološkega velikana ARM.
Pritožbe so del širše kampanje #StopSpyingOnUs (nehajte vohuniti za nami), s katero želijo Liberties in partnerske organizacije opozoriti na obsežne zlorabe podatkov s strani podjetij, ki uporabljajo vedenjsko oglaševanje.
Na telefone Huawei bo še vedno mogoče naročiti FB aplikacijo s pomočjo ».apk« datotek, avgusta pa bi lahko Huawei lansiral tudi svoj operacijski sistem.
Naš naslednji korak bo onemogočanje vseh javnih prodaj delnic in onemogočanje delovanja vseh pokojninskih skladov in zavarovalniških agencij, ki zagotavljajo kapital kitajski komunistični stranki, trdi Steve Bannon.
V času krize so se vlagateji zgodovinsko gledano vedno zatekali k zlatu. Kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), pa jim danes zagotavljajo nove možnosti.
Huawei je vsekakor prizadet s strani ZDA in njihovih sankcij, vendar nikakor ne razmišlja o dvigu bele zastave – postati hoče namreč hrbtenica Kitajske in "ponos za njihov narod."
Čeprav pozornost evropske javnosti še vedno pritegujejo predvsem brexit in z njim povezani zapleti, je na obzorju že nov, velik problem: Italija in njeno slabotno gospodarstvo.
Trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko nekaterim že prinaša dobičke. Huawei je namreč pravkar podpisal dogovor z ruskim ponudnikom mobilne telefonije MTS zaradi razvoja 5G tehnologije v Rusiji.
Zaposlenost v EU zelo počasi narašča, toda vse več je vse bolj negotovih oblik derla, kažejo tudi podatki Eurostata.
Kljub neskladju med potrebami trga in veščinami in znanji iskalcev zaposlive se vendar najdejo slovenska podjetja, ki kažejo primer dobrih praks.