REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

6G - Kitajska

Tehnologija 5G prinaša operacije na daljavo in samovozeča vozila, Kitajska pa se že pripravlja na tehnologijo 6G

Medtem ko se v Sloveniji kopja še vedno lomijo okoli tehnologije 5G, ki je že na vidiku, se na Kitajskem pripravljajo na razvoj omrežja 6G, ki ga bodo začeli vzpostavljati leta 2020.

Delnice NLB so danes začele kotirati na ljubljanski in na londonski borzi. NLB je s tem postala prva slovenska družba, katere delnice kotirajo na borzi v Londonu, so danes izpostavili v London Stock Exchange.
Odbor DZ za delo bo na zahtevo poslanske skupine SDS na današnji nujni seji govoril o minimalni plači v Sloveniji. V SDS opozarjajo, da je sistem zagotavljanja minimalne plače nepregleden in zapleten
Trgovanje na pomembnejših borzah v Evropi se je danes začelo z rahlo negativnim predznakom. Analitiki med vzroki za negativna gibanja skupne evropske valute navajajo trden tečaj ameriškega dolarja.
Tri tedne pred srečanjem ameriškega in kitajskega predsednika Donalda Trumpa in Xi Jinpinga, Peking beleži rekorden izvoz in si prizadeva najti način za preživetje brez uvoza ameriškega blaga.
Kitajsko podjetje Alibaba je včeraj, 11. novembra, preseglo svoj lanskoletni rekord, saj so zabeležili novo rekordno prodajo svojih izdelkov preko spleta; prodali so kar za 30 milijard ameriških dolarjev. 
Hrvaški letalski prevoznik Croatia Airlines, ki je v 100-odstotni lasti hrvaške države, potrebuje 150 milijonov kun (20,3 milijona evrov) za nadaljevanje poslovanja v naslednjih šestih mesecih.
Evropsko gospodarstvo se ohlaja. BDP območja z evrom in EU bo nadaljeval rast, a po zmerni stopnji.
V Avstriji je danes stekla prodaja digitalnih letnih vinjet za prihodnje leto.
Nemški telekomunikacijski velikan Deutsche Telekom je danes sporočil, da je med julijem in septembrom več kot podvojil svoj čisti dobiček na 1,1 milijarde evrov.
Kabinsko osebje irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair v Italiji je z delodajalcem sklenilo kolektivno pogodbo.
Evropska komisija je v danes objavljeni jesenski gospodarski napovedi še malenkost znižala napoved rasti slovenskega BDP.
Unicredit banka Slovenija je skupaj z Unicredit Leasingom in družbo za upravljanje nepremičnin UCTAM v tretjem letošnjem četrtletju ustvarila 23 milijonov evrov konsolidiranega dobička.
Institucionalni vlagatelji so knjigo ponudb v prvi javni ponudbi delnic (IPO) NLB napolnili do celotnega paketa 75 odstotkov minus ena delnica.
Levica je v zakonodajno proceduro vložila novelo zakona, ki bi minimalno plačo do leta 2021 zvišala na 736 evrov neto.
Spletno nakupovanje je v Sloveniji vse bolj priljubljeno in narašča v vseh starostnih skupinah.