REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Brexit

Velika Britanija je že manjša: cena brexita kmalu višja, kot vsota vseh prispevkov VB v evropsko blagajno

Gospodarstvo Velike Britanije že 3 odstotke manjše, kot bi bilo, če država ne bi zapustila EU. Ta škoda pa se bo v prihodnjih letih le še povečevala.

Nadzorni svet Petrola je za predsednico uprave s polnim mandatom imenoval Nado Drobne Popović, ki mora v 21 dneh predlagati še ostale člane uprave.
Solein bi zato lahko postal sestavina najrazličnejših živilskih izdelkov že po lansiranju na trg leta 2021. Je zelo podoben moki, do leta 2035 pa bi lahko bili ti proteini že desetkrat cenejši od živalskih.
Češki bogataš, ki je kupil tudi POP TV, ima tesne zveze s kitajskimi državnimi podjetji, skrbi pa tudi za lepšanje podobe Kitajske in »normalizacijo« te diktature. Po oceni češke tajne službe je to početje nevarnejše od delovanja Vladimirja Putina.
Jedrska industrija obeta uspehe, ki zvenijo kot znanstvena fantastika, trdijo strokovnjaki. Kljub temu pa nemška kanclerka gre po povsem drugačni poti ...
V Japonski lahko tožilci izprašujejo osumljene brez prisotnosti odvetnikov, ob tem pa lahko računajo tudi na dobrohotnost sodišč, ki skoraj v 100 odstotkih primerov obtožene tudi – obsodijo.
Cene zlata bi se lahko naslednje leto povečale na 1600 dolarjev za unčo, predvideva globalna bančna skupina »Goldman Sachs«.
Pravi razlog za zamenjavo vodstva Petrola je bila - njegova negospodarnost. Velikansko in nepotrebno zadolževanje pa bi koristilo predvsem Borutu Jamniku in njegovemu omrežju.
Ljubljanska Ekonomska fakulteta, ki se ponaša z najuglednejšimi akreditacijami poslovno ekonomskih šol na svetu, se je že drugo leto zapored uvrstila med najboljše poslovne šole v Evropi.
Kitajska se odziva na ameriške ukrepe. Nova direktiva je hud udarec ameriškim multinacionalkam, kot so HP, Dell in Microsoft.
Kaj vse je v podjetju Boeing narobe je sedaj razkril tudi John Barnett, inžiner, ki je bil v produkciji »Dreamlinerjev« zadolžen za preverjanje kvalitete. Sam pravi, da s tem letalom nikoli ne bo letel, isto pa prosi tudi člane svoje družine.
Berlin mrzlično išče lokacijo kjer bi lahko zakopali smrtonosne odpadke za naslednje milijone let. Rešitve ni na spregled, iskanje lokacije za odlagališče jedrskih odpadkov pa je pahnilo Nemce v preplah … Enak problem ima tudi Slovenija.
V prizadevanju za oživitev na tisoče zapuščenih vasi, je ena podjetna vaščanka začela specifičen posel. Kajti danes lahko po zaslugi interneta živite v vasi - in ostanete povezani s svetom.
Teslin poltovornjak ni tako grd in ploščat zato, ker napoveduje postapokaliptičen svet in tudi ne, ker gre za revitalizacijo »brutalizma« v oblikovanju – razlog za njegovo obliko je povsem drugje.
Novi poltovornjak je tako »nor« in »grd«, da je v hipu razdelil javnost. Nekateri menijo, da bo velik uspeh, drugi, da bo ta poltovornjak popolna polomija tako Tesle kot Elona Muska.
Cass Freight Index je običajno dober pokazatelj dogajanja v gospodarstvu, tudi za nekaj četrtletij vnaprej. Kaj nam torej sporoča?