REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Drage napake Adrie: število potnikov se je v prvi polovici leta zmanjšalo

Zaradi napačnih poslovnih odločitev, napačne izbire letal, logističnih centrov in podobnih napak je imela Adria Airways v zadnjem letu veliko težav z odpovedi poletov. Rezultati so slabi.

Kadar vzamete kredit, morate plačati obresti. Tako je bilo odslej. Toda v nekaterih bankah že plačujejo vam – pod pogojem, da pri njih vzamete dolgoročen kredit.
To je hkrati tudi posledica slabih novic iz Evrope, kar ni dobra novica niti za Slovenijo – gospodarska aktivnost Nemčije se je namreč skrčila za 0,1 odstotka glede na prejšnje četrtletje.
Nemški gozdovi, ki so bili navdih za pravljice bratov Grimm, se soočajo s sušo in invazijo žuželk, toda niti to ni vse ...
Goldman Sachs pred ameriškimi predsedniškimi volitvami novembra leta 2020 ne pričakuje več nikakršnega trgovinskega dogovora med dvema največjima svetovnima gospodarstvoma.
Koga v resnici ščiti veliki kitajski »požarni« zid?

Ljubljana bo od danes do petka gostila »mednarodni sestanek o nadzoru in varnem odlaganju izrabljenih virov sevanja«, na katerem bodo udeleženci iz 25 držav razpravljali o neprijetnih stranskih proizvodih proizvajanja »zelo poceni« jedrske energije – jedrskih odpadkih.

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je zaradi prepozno priglašene koncentracije, ki se nanaša na izdajanje televizijskih programov Sport Klub, družbi United Media, izrekla visoko globo 3,7 milijona evrov.
Podatki za hrvaško turistično sezono so letos katastrofalni. "Od vsebin imaš kamenje in morje in v najboljšem primeru nekega lokalca na sintesajzerju," kritizirajo tisti, ki so hrvaško ponudbo primerjali s konkurenco.
Srbski poslovnež Miodrag Kostić se je srečal z enim od najbolj znanih bankirjev na svetu, z Jamiejem Dimonom, prvim človekom banke »JP Morgan Chase«.
Ustanovitelj Huaweia Ren Zhengfei je zatrdil, da nikoli ne bi predali podatkov uporabnikov kitajski vladi, ker bi to uničilo podjetje, saj bi za to vedele tudi ZDA.
CNN poroča, da je podjetje Huawei med vsemi globalnimi ponudniki in ameriškim sankcijam navkljub, do sedaj sklenilo največ komercialnih pogodb za omrežje 5G.
Ameriška podjetja lahko znova prodajajo Huaweiju, toda »nič več ne bo, kot je bilo«, opozarjajo ameriški mediji.
Kitajski predsednik Xi Jinping in njegov ruski kolega Vladimir Putin sta se srečala tudi na vrhu G20. Protekcionizem ZDA obe državi vse hitreje potiska v smer vse tesnejšega sodelovanja.
Roboti so na dobri poti, da bi izbrisali skoraj desetino svetovnih proizvodnih delovnih mest. Slednja pa danes ustvarjajo največji prihodek, ki ga prinašajo nižja dohodkovna območja v razvitih državah.
Balkanizacijo tehnologije že vidimo na številnih področjih in če se bo ta trend nadaljeval, lahko bistveno omeji tehnološko globalizacijo, kakor smo jo bili vajeni doslej.