REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Obrišite si rit s Trumpom«: kako so se nasprotniki brexita lotili tudi predsednika ZDA

Med protesti nasprotnikov brexita ta konec tedna v Londonu so posamezniki na nenavaden način izrazili svoje mnenje o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu, ki sodi med srdite zagovornike izhoda Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Ime mu je Vasilij Kamocki, je poljedelec, ima 28 let in 168 kilogramov! Podelil je deset klofut in postal slaven po vsej Rusiji. Vse skupaj pa se je zgodilo povsem po naključju.
Dvanajst let po nakupu umazanega šala s popotnico grozljivega zločina, je Edwardsova detektivska žilica ob pomoči liverpoolskih znanstvenikov ponudila odgovor na večno uganko in Jacku Razparaču vrnila - pravo ime.
Afriški šamani so znani po določenih sposobnostih, ki presegajo razumevanje »sodobnega« sveta in načina življenja, kjer moramo vse razložiti z nam poznanimi fizikalnimi zakoni.
Skupina za nepremičnine, Knight Frank, je objavila svoje poročilo o premoženju za leto 2019, ki kaže, da bo ustvarjanje bogastva kljub zatemnitvi globalnih gospodarskih obetov, v tem letu, ostalo nespremenjeno.
Potapljač v Južni Afriki je podoživel »svetopisemsko« zgodbo o Jonu, ki ga je pojedel kit – in preživel.
Tako kot sama bitka, so imele tudi nemške predaje epske razsežnosti: v vojnem ujetništvu sta se znašli dve celotni nemški armadi, 22 generalov in več kot 90.000 mož ...
Naše telo je bilo na molekularni ravni zasnovano tako, da je ves dan dejavno oziroma v gibanju.
Italijanski sodniki so pretreseni zaradi oprostilne sodbe v primeru profesionalnega tatu, ki je posledica dejstva, da sodnik ni mogel izven razumnega dvoma ugotoviti, ali bo poslal za zapahe pravega storilca zločinov ...
»Marxove ideje živijo še naprej in so bolj smiselne kot kdajkoli prej. Toda zdi se, da je njegov grob grožnja, tako kot so njegove besede in njegova prepričanja grožnja buržoaziji. Toda lahko napadajo njegov grob, vendar nikoli ne morejo izbrisati njegovih idej,« so sporočili.
Na običajen mrzel januarski večer v Moskvi leta 1977 se je nek ne preveč izstopajoč moški, star nekaj čez petdeset, zaletel v nek drug avto na bencinski črpalki pri ameriškem veleposlaništvu.
Ravnatelj osnovne šole v provinci Shanxi je namreč uvedel za svojih 700 učencev nov režim fitnesa, toda nato se je znašel v hudi zadregi, ko so šolo nenadno obiskali - državni inšpektorji ...
Na delo rudarjev v današnji družbi ne gledamo več tako romantično kot nekoč, vendar sami rudarji še naprej ponosno častijo svoj poklic, ki jim predstavlja tudi nekakšno vez s predniki.
Rover Curiosity ameriške vesoljske agencije NASA se odpravlja do »Ostre gore« (Mount Sharp) na rdečem planetu. Gre za področje, ki ga večinoma prekriva glina, iz katere je oblikovan krater Gale.
Delodajalci so ji postavili ultimat, ker so bili nezadovoljni z njenimi razposajenimi fotografijami zgolj v bikinkah, ki jih je redno objavljala na družbenih omrežjih. Nato je raje izbrala uniformo namesto da bi se odločila za skromne dvodelne kopalke ...
Rusi se radi ponašajo, da so zelo poseben narod. »Kar je za Rusa dobro, je za Nemca smrt,« se glasi znan ruski izrek, s katerim pa Rusi pogosto mislijo kar na vse tujce nasploh.