REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kamera ujela učitelja, kako pretepa učence sredi pouka. Ko pa je dobil odpoved, so ga starši in dijaki prišli - podpreti

»Otroku je dovoljeno prav vse, učitelj pa je popolnoma nemočen. Vzgajamo moralne spake,« je na srečanju z upravo šole in uradniki, zadolženi za izobraževanje, dejal eden od strašev.

Razvpiti primer je zaradi odmevnosti in mednarodnih razsežnosti pritegnil pozornost več neodvisnih raziskovalcev, novinarjev, filmarjev, pustolovcev ...
Portal Caffeine Informer, namenjen kavnim entuziastom po celem svetu poroča, da Slovenci sodimo med največje ljubitelje kave v Evropi. Še več, Slovenci smo se zavihteli na zavidljivo 4. mesto po porabi kave na svetu.
Teslin avtopilot je najsodobnejši sistem za avtonomno vožnjo. Zato že danes omogoča skoraj povsem samostojno avtonomno vožnjo avtomobilov, pogosto pa pomaga tudi pri izogibanju različnim nesrečam.
Ob zadnjih poplavah, ki so prizadele Veliko Britanijo, je predsednik britanske vlade v roke vzel krpo za umivanje tal. Kako uspešno, to pa je že drugo vprašanje …
Tople vode indijskega oceana so zanimive tudi za potapljanje na dah in ne zgolj za profesionalne potapljače.Toda istočasno skrivajo tudi nevarnosti.
Zanimivo je, da so cesarji pred tem pokopavali žive ljudi, zato odločitev, da pokopljejo kipe ljudi, narejene iz gline – dejansko pomeni velik civilizacijski korak naprej.
Visoko na seznamu sta strah pred letenjem, pa tudi strah pred naravnimi nesrečami. Letos so ju podžgali katastrofalni požari v Sibiriji in dve letalski nesreči v Moskvi.
Čeprav bi moral biti šport ločen od politike, politični spori vse bolj vplivajo tudi na dogajanje v nekaterih športih. Ekip, ki ne morejo igrati ena z drugo je že cela vrsta ...
Ustanovitelj Tesle, ki ob proizvodnji električnih avtomobilov pravkar uspešno gradi nove in večje rakete, ki bodo človeka lahko ponesle vse do Marsa, se je znašel sredi neprijetnega sodnega procesa.
Tokrat pa je prvič prišel zelo blizu, na razdaljo, ki je celo 50-krat bližje kot naš najbližji sosed Mars, oziroma na približno 1,5 milijona kilometrov.
Uradno različico Hitlerjeve smrti, ki pravi, da sta Adolf in Eva 30. aprila leta 1945 storila samomor, so tolikokrat postavile na preizkušnjo številne teorije o njunem begu v Argentino, da so te postale bolj razširjene, kot tiste v učbenikih ...
Menih je bil namenjen v Veliko Britanijo, toda pozornost policistov in carinikov so pritegnili nenavadni rojstni podatki v njegovem potnem listu ...
EU je dopustila možnost, da se »irska varovalka« časovno omeji in da Severna Irska iz dogovora z EU enostransko izstopi s pomočjo dvojne večine. Poslance Združenega kraljestva pa medtem skrbi - pomanjkanje toaletnega papirja.
Klimatske spremembe, krivolov in zmanjševanje naravnega okolja vplivajo tudi na zmanjševanje števila številnih živalskih vrst sveta.
Med pregonom tihotapcev z drogo sta se dva čolna zaletela, policisti pa so padli v vodo in prosili za pomoč.