REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Če bi ta ambiciozen projekt uspel, bi se iz Rusije v ZDA danes lahko peljali z avtom

Ideja za ta projekt je tekom 19. stoletja večkrat priplavala na površje, vendar so izvedbo znova in znova preprečile različne okoliščine.

Polet najbogatejšega Zemljana v vesolje na njegovi raketi in v kapsuli »Novi pastir« so spremljali gledalci po vsem svetu, vendar z mešanimi občutki.
Droni postajajo vedno pomembnejši na bojiščih, to pa je razkrila tudi nedavna vojna med Armenijo in Azerbajdžanom. Slovenska vojska pa se je šolanju operaterjev dronov v okviru zveze NATO – izognila.
Romunija, ki je tako kot Slovenija članica zveze NATO od leta 2004, na svojih tleh gosti poveljniški center zavezništva in ameriško postajo z balističnimi raketami.
Tesla izdeluje neverjetno inovativne električne avtomobile z daleč največjim električnim dosegom, toda njihove avtomobile ali vsaj nekatere njihove dele imajo še posebej zelo radi tudi nepovabljeni gosti...
Čeprav je takšna ideja dejansko obstajala v glavah voditeljev Združenih držav Amerike in Združenega kraljestva, se zahodni zavezniki naposled niso odločili kreniti nad Sovjetsko zvezo, ko so imeli prednost jedrskega orožja. Zakaj?
Velika afriška podgana Magawa je v svoji profesionalni karieri deminerke našla veliko nevarnih min. Sedaj, ko je postala nekoliko počasnejša, odhaja v zaslužen pokoj.
Če ste si zaželeli res hitrega in morda celo najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu, potem vam ni treba posebej daleč. Od jutri vam je na voljo v Dubrovniku. Cena? Malenkost: dva milijona evrov.
Duhovniki in verniki se sprašujejo, ali za predsednika britanske vlade veljajo drugačna pravila, saj Katoliška cerkev ne priznava ločitve.
Direktor fotografije priljubljenega filma je v svojem zadnjem intervjuju razkril podrobnosti s snemanja in opisal, kako je v resnici nastala antološka ljubezenska scena iz kultnega srbskega filma.
Neolitski nomadi so nekega dne naredili izjemno natančno astronomsko uro in ustanovili 'državo'. Znanstvenike še danes bega vprašanje, kako jim je to sploh uspelo?
Ugledni znanstveniki iz celega sveta trdijo, da jim je uspelo zbrati in povezati najbolj natančne informacije o najglobljih točkah vsakega od petih največjih oceanov.
'Prva družina' v državi se ne ozira na kritike in si prizadeva ohraniti razkošen slog življenja, zato niti ni nenavadno, da za dediča kupita otroški voziček, ki stane 6500 evrov ali pa kot tri povprečne rabljene avtomobile ...
Video posnetek s slovesnosti ob dnevu zmage je na Twitterju kmalu postal svetovna uspešnica po zaslugi komičnega nesporazuma, v katerega so bili vpleteni predsednik države in četverica najvišjih častnikov armade.
Plovilo ameriške vesoljske agencije NASA Voyager 1, najbolj oddaljeni objekt v vesolju, ki ga je človek kdajkoli ustvaril, je zaznal zvoke v prostoru zunaj sončnega sistema in jih posnel.
Ko je uvidel, da po enemu od veteranov na častni tribuni dežuje, Vladimir Putin ni želel, da bi se starec prehladil. In potem je naredil nekaj, kar ni ušlo očesom kamer...