REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Perverzni Bill in sprevrženi milijarder: zakaj je imel Epstein na steni bizaren portret nekdanjega predsednika ZDA?

»Šokantno je bilo – na sliki je bil, v to ni dvoma, Bill Clinton. Bila je to zelo provokativna, seksualna podoba. Nosil je petke, modro obleko, njegova roka pa je bila v čudnem položaju,« razkriva osupla očividka.

Na Blejskem jezeru se je prekomerno razmnožila zlato rjava planktonska alga. Za hišne ljubljenčke pa so v teh dneh še veliko nevarnejše - modrozelene alge ...
Smrt milijarderja-pedofila Jeffreyja Epsteina je pokopala številne skrivnosti. Najnovejši podatki pa kažejo, da je bilo tudi posebno Epsteinovo »svetišče« na zasebnem otoku zasnovano tako, da je žrtvam orgij onemogočalo - beg ...
Na daleč znana afera nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona in mlade pripravnice Monice Lewinsky bo posneta kot del serije »Ameriška kriminalna zgodba«.
Navajeni smo, da od časa do časa v kupeju vlaka, v kinu ali v avtobusu naletimo na sedeže, ki so v slabem stanju, toda le redko kdo pričakuje, da bi ga podoben pripetljaj lahko doletel na - letalu.
Znani turški arhitekt je dizajniral hotel, ki kljubuje gravitaciji. Hotel namreč visi z roba klifa na Norveškem, vendar to ni najstrašnejše ...
Poker je zmeraj zahteval nekaj, kar se je zdelo zelo človeško: zvitost. Računalniški program pa je v samo osmih dnevih učenja dokazal, da je s pomočjo algoritmov bolj zvit kot njegovi človeški soigralci.
Predsednica je bila tako dobro razpoložena, da je na koncu zapela priljubljeno duhovno pesem o Kristusu. Bo sedaj zažvrgolel tudi slovenski predsednik Borut Pahor?
Pozabite na hobije, poklice, starosti ali velikosti nosu. Z novo storitvijo boste ljubezen svojega življenja morda že kmalu lahko našli na podlagi genetske združljivosti.
Zanimivo je, da nov, revolucionaren pogon plovil sovpada z nedavnimi opažanji »neznanih letečih predmetov«, ki so jih zaznali predvsem ameriški piloti.
V svetu vse bolj prodirajo nove oznake za prehode za pešce – ker ljudje ne dvigujejo pogledov od svojih telefonov.
NASA je potrdila, da je nek heker ukradel podatke v zvezi z misijami vesoljske agencije. Med njimi tudi dokumente o prenosu vojaške in vesoljske tehnologije, povezane z misijo Mars Science Laboratory.
Ruski predsednik Vladimir Putin se je poskrbel, da je svojemu kitajskemu kolegu njegov 66. rojstni dan voščil na poseben način. Zato je s seboj na snidenje s Xi Jinpingom v Tadžikistanu prinesel prav posebno, lično darilo.
Video posnetek humanoidnega robota, ki je bil najprej izpostavljen »torturi« ljudi, nato pa se je z orožjem v roki uprl svojim tlačiteljem, je postal »viralen« na svetovnem spletu ...
Najnovejša »deepfake« tehnologija uporabnikom omogoča izbrisati ali spremenili besede, ki prihajajo iz ust nekoga na posnetku. Resnične in neresnične izjave bomo v prihodnosti zato še težje razločevali.
Inžiner Nissana je ustvaril robota za prijatelja, ki opravlja iste naloge, kot so jo nekoč race.