REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija na podlagi izkušenj iz ukrajinske vojne razvija novo manevrirno raketo

Nova raketa bo morda predstavljena na prihajajočem forumu »Armada 2024«.

Čeprav so si vsi predstavljali, da so neuničljivi, so ameriški in nemški tanki na koncu goreli kot vsi drugi, morda pa še lepše, sporočajo ruski viri.
Ruski strokovnjaki preučujejo delovanje raketnih sistemov v celotnem letu ameriške rakete, pa tudi možnosti za korekcijo poti.
Glasbena platforma je odstranila profile Shamana, pevke Poline Gagarine, skupine Ljuba in nekaterih drugih glasbenikov. Zdaj nam na volitvah neizvoljena Ursula von der Leyen odreja tudi katere umetnike smemo poslušati. Ruskih očitno več ne.
Danska naj bi postala prva država na svetu, ki bo uvedla dajatev na toplogredne pline, ki jih proizvaja živina.
Rusko ministrstvo za obrambo je predstavilo brezpilotno letalo, imenovano Perun po slovanskem bogu gromovniku.
Ashley je zapisala, da se je v svojih zgodnjih letih tuširala z očetom. Drugje se sprašuje, ali je bila kot otrok spolno zlorabljena.
Verjetno zaradi razvoja umetne inteligence (AI) v prihodnosti nihče od nas ne bo imel službe, problem pa bo iskanje smisla obstoja, je dejal ameriški podjetnik Elon Musk.
Sestrelitev MQ-9 ne predstavlja le strateške, ampak tudi finančno izgubo za ameriško vojsko in njene operacije v regiji Rdečega morja.
Pentagon noče prevzeti lovcev, dokler ne bodo odpravljene resne težave s strojno in programsko opremo, ki vplivajo na njihovo delovanje.
Narava sodobnih konfliktov je pokazala, da sofisticiranost vozil ne zagotavlja premoči na bojišču.
Pentagonov urad za NLP je sporočil, da ni našel nobenega dokaza, da bi ameriška vlada ali zasebna industrija kdaj imela dostop do tehnologije, ki je nezemeljskega izvora.
Rusija ima v oborožitvi novo raketo. Kot so povedali sami ameriški poveljniki, pa so njihove strateške rakete, predvsem vrste Minuteman III, ki so v kopenskih silosih, že tako stare, da njihova nadgradnja ni več mogoča.
Razvpiti jedrski kovček »Čeget« že desetletja preganja teoretike zarote, ki ugibajo o njegovi vsebini. Mnogi menijo, da je notri rdeč gumb, ki lahko Zemljo z enim klikom spremeni v pepel, najdejo pa se tudi takšni, ki menijo, da je tam le zato, da »nažene strah v kosti«. Kaj je prava resnica?
Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva je naložila na družbena omrežja odbit videoposnetek nastopa evrovizijskih udeležencev iz različnih držav v Malmöju.
Evrovizija je bila zmeraj s politiko »nabit« dogodek, ki se politizaciji ni izognil niti letos. Vodstvo Evrovizije pa trdi, da se je Eric Saade odločil ogroziti »nepolitično naravo« dogodka.