REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hvaležnost pa taka! Na dan spomina na padle vojake oskrunjeno vojaško pokopališče. Mar to koga še čudi?

Slabo so jo odnesli tudi nagrobni spomeniki, na katerih so vidna gesla »Fuck Russia« in »Fuck Putin«.

Čeprav nima več brkov in dolgih las, mnogi menijo, da se ni kaj dosti spremenil. Letošnjim maturantom je na Facebooku zaželel veliko sreče.
Gotovo ste se skozi šolanje ali ob ljubiteljskem spremljanju zgodovine, hočeš nočeš, naužili slik Josipa Broza Tita. Vendar pričujoče fotografije še niste videli.
Praznično sporočilo in originalen videz srbske pevke sta zaradi politike in pregretih glav, ki pod vplivom zahodne propaganda vsepovsod vidijo ruski vpliv, zdrsnila v drugi plan, mnogi pa so fotografijo videli celo - kot provokacijo.
Preskočite tuširanje, izboljšajte mikrobiom kože, je sklep zadnjega članka, ki ga je v soboto objavil nemški časnik Bild.
Pregon črk »Z« in »V« dobiva vse bolj tragikomične razsežnosti. Tokrat se je na udaru policistov znašel nepreviden romunski študent.
Minilo je mesec dni, odkar je 57-letnik iz ZDA prejel gensko spremenjeno prašičje srce, ki ga njegov organizem - ni zavrnil. Gre za prelomen dosežek v zgodovini medicine, ki pa poraja tudi nekatera strokovna in etična vprašanja.
Na Twitterju je profesor politične ekonomije na lokalni univerzi Aleksander Afonso objavil fotografijo članov kabineta. V opisu fotografije je pripomnil, da gre za pet članov kantonalne vlade od skupno sedmih.
V sporočilu za javnost ocenjujejo, da se zadnja dogajanja okoli prihajajočih volitev ne zdijo obetavna iz zornega kota navadnega državljana, ki ga je vladavina korumpiranih oblastnikov že odvrnila od upanja, da volitve lahko karkoli spremenijo.
Na svetovni splet je pricurljala fotografija F-35C, ki plava na gladini morja, takoj zatem pa video posnetek z repa letala, ki prikazuje zadnje sekunde pred ponesrečenim pristankom...
Velika Britanija se je pohvalila, da je v sredo prestregla in »pospremila« dve ruski bombni letali, ki sta se približevali »britanski interesni coni,« so sporočili iz britanskih Kraljevih letalskih sil (RAF).
Elonu Musku ni bilo všeč, da lahko vsi spremljajo, kam leti, zato je je tehnološko podkovanemu najstniku ponudil 5000 dolarjev za izbris računa na Twitterju, ki spremlja njegovo zasebno letalo.
Najbogatejši Zemljan Elon Musk je znan po tem, da se s svojimi tviti rad igra tako, da vpliva na cene – včasih delnic, vse bolj pogosto pa tudi kriptovalut. In pravkar se je znova poigral...
Znani glasbenik Neil Young je v sporu s ponudnikom glazbe Spotifyjem. Zahteval je, da se njegova glasba odstrani iz Spotifyja zaradi napačnih informacij o cepivu proti covidu-19, ki pa jih širi zelo priljubljen avtor...
Drone so najprej začele uporabljati različne vojske, nato pa so preselili med obvezno opremo – narko kartelov. Zakaj?