REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mogočni »Udav«, novi ponos ruske vojske

Vrhunska pištola, ki je že dobila nenavadno ljubkovalno ime, bi lahko kmalu postala nova moč ruskih oboroženih sil, ki nujno iščejo ustrezno zamenjavo za že uveljavljeno, vendar zastarelo pištolo »Makarov«.

Mnogi so svoje življenje posvetili iskanju mitskega mesta Atlantide, ki ga je po uničenju v močnem potresu opisal grški filozof Platon.
Ta hotel bi moral biti vzgled vsem drugim. Vsemu svetu je želel pokazati, kakšni bodo hoteli, v katerih nekoč ne bo zaposlenih ljudi. Vendar so roboti ustvarili več problemov, kot so jih rešili.
Objavljen je bil članek, v katerem so znanstveniki predlagali serijo ukrepov, preko katerih bi preprečili milijone smrti in »katastrofalno« škodo na planetu.
Nekateri so morda ponosni na temačno preteklost in zločinske prebivalce, toda sedanji župan Corleoneja ne sodi mednje; rad bi spremenil srhljivo podobo kraja, od koder so prihajali vladarji podzemlja in kjer so se napake plačale z življenjem.
V ZDA so objavili vroča sporočila, ki jih je šef Amazona, Jeff Bezos, pošiljal televizijski voditeljici Lauren Sanchez. Med sporočili pa naj bi bile tudi precej »eksplicitne slike«.
Ne, niso »vsi muslimanski pridigarji enaki.« Tudi med muslimanskimi verskimi voditelji so »drugačni.« Eden med njimi je Imam Mohammad Tawhidi, zmerni muslimanski verski voditelj iz Avstralije, ki »tvita proti muslimanskemu ekstremizmu.«
Medtem ko se je zastarelemu Il-62 odrekel že praktično ves svet, ga severnokorejski voditelj še vedno uporablja za vladno letalo.

Drevesca iz rdečih brusnic so bila zmeraj tradicija Bele hiše, toda velika rdeča drevesa, oblikovana kakor božična, so novost, ki je obnorela ZDA.

Doslej najbolj jasne fotografije ogromnega kraterja na Marsu, ki je poln ledu, verjetno dokončno odpravljajo dilemo o tem, ali voda, najpomembnejši vir življenja na našem planetu, res obstaja na Marsu in če obstaja – ali bi jo bilo sploh mogoče pridobiti in porabiti?
Že več desetletij Dunajski filharmoniki v domove po vsem svetu na novega leta dan prinesejo zapuščino dinastije Strauss in njenih sodobnikov.
V resnici tudi Rusi še naprej jamramo in se pritožujemo nad mrzlimi zimami, svoje frustracije pa sproščamo s humorjem. Kako drugače pa naj bi se spopadli s presnetim mrazom?
Objavljanje slik garderobe prestižnih znamk vas lahko hitro spravi v težave, kar je ugotovil mlad duhovnik, ki se je s svojo garderobo nekoliko preveč hvalil na Instagramu.
Vesoljsko letalo podjetja Virgin Galactic je prvič preseglo višino 50 milj in poletelo v vesolje 82,7 kilometra visoko. Številni bogataši so si že kupili »vesoljske vozovnice« za nepozabno izkušnjo. Karte do leta 2021 so že razprodane.
Izgradnja ruske baze na Luni trenutno zveni kot znanstvena fantastika, vendar bo potrebna za sklapljanje težkih letečih plovil za misije na Mars
Možgani adolescentov, ki so pogosti uporabniki mobilnih telefonov, tablic, računalnikov in video igric so videti drugače od možganov tistih, ki teh naprav ne uporabljajo tako pogosto.