REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

NLP

Ameriški piloti nad Novo Mehiko opazili nenavaden NLP

Dolg, cilindričen objekt se je zdel podoben »nekakšni manevrirni raketi«, vendar ameriška vojska v bližini ni izvajala nobenih aktivnosti.

Osem ruskih diplomatov in njihovih članov družine je na družbenih omrežjih postalo prava senzacija, potem ko so Severno Korejo zapustili na zelo nenavaden način.
Christopher Pekny, komaj 28 let star bodoči oče iz New Yorka je umrl po eksploziji posebnega naboja, ki ga je pripravljal za »zabavo ob razkritju spola.« Vendar ne gre za edino žrtev te precej nenavadne prakse bizarnega proslavljanja novorojencev...
Zemlja je bila v preteklosti veliko bolj neprijazen kraj za življenje, kot je danes, toda pred okoli 42.000 leti se je morda zgodilo nekaj, kar je povzročilo vzpon človeške vrste in pogubo za neandertalce.
Prve slike sonde Perseverance z Marsa so čudovite, na misijo pa se že pripravlja tudi prvo nezemeljsko »letalo« oziroma helikopter.
Znanstveniki verjamejo, da je pivovarna stara več kot 5000 let. Če bi še delovala, bi lahko imela na steklenicah napisano »Since 2500 B.C.«
Savdski princ, ki je naročil grozljiv umor novinarja Washington Posta v Carigradu, se je resno »ogrel« za eno najbolj razvpitih žensk na svetu.
Dokumenti razkrivajo, da so obveščevalci pomočniku direktorja ameriške agencije CIA nekaj 'izjemno pomembnega' prinesli celo osebno v pisarno, nato pa jim je dal napotke, ki so - zaupni ...
Policisti v britanskem Staffordshiru se te dni niso mogli načuditi primeru, ki se jim je pripetil. Običajno morajo namreč oni loviti zločince, v tem primeru pa sta jih roparja – poklicala kar sama!
Čeprav se sezona igranja tenisa še ni začela, je Novak Đoković že dosegel pomembno zmago v letu 2021.
Župana so novinarji med novoletnim intervjujem ujeli, da jim odgovarja na vprašanja - v spodnjem perilu. Osramočenemu županu se je leto 2021 tako začelo z odbitim spodrsljajem, ki ga je zaznamoval na zelo neprijeten način.
V novo leto 2021 so prebivalci sveta vstopili praznično, povsod z upanjem na boljše, pa tudi z dogodki, ki so še vedno zelo povezani z vsem, kar se nam je dogajalo v starem letu.
Medtem ko je kraljica Elizabeta II., tako kot to zmeraj počne ob božiču, nagovarjala Britance prek BBC-ja, je njena digitalna dvojnica sodržavljanom zaupala svoja razmišljanja prek televizijske postaje Channel 4 ...
Božiček je znova začel svoje potovanje, številne države sveta pa njegovo potovanje s sanmi po nebu, kjer vprego znova vodi neumorni jelen Rudolf, napeto spremljajo z radarji. Ali je Božiček naravno imun ali cepljen - pa še vedno ni jasno, zagotovo pa - nosi masko.
Vse kaže, da se je življenje na planetu Zemlja razvilo nekoliko pozno in da smo na zabavo življenja v naši galaksiji prišli šele na koncu, ko se je za večino civilizacij – veselica že končala. Se bo tudi za nas končala tako, kot se je za naše predhodnike?
Junak družbenih omrežij, ki je na izviren in duhovit način mnogim polepšal konec tega že tako mračnega leta 2020 razkriva, kako se mu je posrečilo izpeljati spektakularno akcijo, s katero je požel občudovanje številnih spletnih navdušencev.