REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Židje na Amazonu

Nacistične slikanice, ki prikazujejo Žide kot pedofile in »hudiče v človeški preobleki«, naprodaj v več jezikih na Amazonu

Na spletni strani Amazona prodajajo slikanice, ki širijo stereotipe o Židih in nacistično propagando. Opisujejo Žide kot pedofile, ki izkoriščajo otroke, kot parazite, ki poskušajo doseči svetovno dominacijo.

Ura apokalipse se je po 73 letih od spremljanja jedrske nevarnosti ustavila na samo 100 sekund od polnoči. Leta 1991 je bila 17 minut od polnoči. Letos je nevarnost največja, od kar znanstveniki opozarjajo nanjo.
Še vedno je veliko kavoljubov, ki, tako kot Đuro, uživajo v okusu prave turške kave, a se jim zdi, da je v jutranjih hektičnih pripravah na nov dan za njeno pripravo premalo časa.
Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa si res prizadeva, da bi ameriški otroci jedli – čim bolj nezdravo, hitro prehrano - pice, hamburgerje in krompirčke, namesto več sadja in zelenjave ...
Specialci imajo včasih res težko delo. Dobesedno. Po aretaciji brutalnega voditelja ISIS-a so se soočili z novim izzivom - kako ga odpeljati v zapor?
Ob obisku Damaska se je Vladimir Putin v družbi Bašarja Asada dobro zabaval na račun predsednika ZDA.
Svetovno prvakinjo v bodybuildingu sploh ne skrbi, da ima njen mož manjše bicepse, saj sta medsebojna ljubezen in podpora, kot rada poudari, edini stvari, ki sta pomembni za srečno razmerje.
Policisti včasih pri svojem delu odkrijejo tudi kakšnega alkoholnega »rekorderja«. Enega od teh so še pravočasno izključili iz prometa.
Štiriinsedemdeset let po tem, ko je nad Atlantikom izginilo pet ameriških letal, en človek trdi, da je končno razkril pravo resnico o eni največjih svetovnih skrivnosti v zgodovini letalstva.
V kitajskem laboratoriju so pokukale na svet prve hibridne »prašičje opice«, himere, z DNK zapisom obeh živalskih vrst.
Šefica Evropske komisije, ki so ji poslanci zavrnili tri komisarje, je že ob začetku svojega dela dobila za 560 evrov višjo plačo od svojega predhodnika.
Vse kaže, da niti ograje in stražarji ne morejo ustaviti migrantov. Uspešno preskakujejo tudi najvišje ograje, vse boljši pa postajajo tudi v kopanju sicer tudi za njih same nevarnih tunelov pod državnimi mejami.
Irska državljanka Lisa Smith, ki je v Sirijo odšla kot »nevesta džihada,« je bila ob vrnitvi v Dublin aretirana. Dejala je, da je iskala odgovore na pomembna vprašanja o življenju in svetu. Pravi razlog pa je bil drugačen ...
V Italiji so nedavno razbili mrežo neonacistov, ki so se pripravljali na ustanovitev ksenofobične in odkrito nacistične stranke. Podobno kot v Veliki Britaniji pa so v vrstah italijanskih neonacistov tudi zmagovalke sprevrženih lepotnih tekmovanj.
V ZDA se je zgodila nenavadna nesreča, pri kateri je imel pilot letala neverjetno srečo.
Titan je največji satelit, ki kroži okoli Saturna, ameriška vesoljska agencija Nasa pa je pravkar razkrila prvi globalni zemljevid te Saturnove lune. Zelo je podoben Zemlji, toda ...