REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Alarm na Finskem: V teku je invazija, vsiljivci prispeli iz tujine

Finsko je doletela nepričakovana invazija.

Zdi se, da Robert Habeck ni prejel opozorila nemške obveščevalne službe, naj pazi, komu se javlja na telefon in kaj govori.
Ameriška revija je leta 2022 za osebnost leta razglasila Vladimirja Zelenskega, ki ga zdaj ni na seznamu finalistov.
Zahvaljujoč »helikopterskemu« pogonu ima »Termit« možnost zmanjšanja hitrosti letenja skoraj na nič, oziroma lahko lebdi na mestu, kar močno olajša naloge opazovanja želenega območja ali izvidovanja sovražnikovih položajev.
Neznani ruski kompleks povzroča znatne motnje zahodnim satelitom, ki z velikih višin izvajajo vohunske operacije nad tem območjem in podatke dostavljajo Kijevu. Opaziti je, da je obseg teh dejavnosti ruskih sistemov - impresiven.
Južnokorejske zračne sile so ugotovile, da bi popravilo poškodovanega F-35 stalo več kot nakup novega.
Robot za dvigovanje zabojev v distribucijskem centru za kmetijstvo v provinci Južni Gyeongsang je po poročanju južnokorejskih medijev, ki se sklicujejo na lokalno policijo, storil resno napako – in ubil delavca.
Poskusna izstrelitev medcelinske balistične rakete »Bulava« na morju je bila uspešno zaključena, poroča rusko obrambno ministrstvo.
Čeprav Gordan Grlić Radman v svojem obnašanju na srečanju v Nemčiji ne vidi nič slabega, po omrežjih še vedno krožijo burni odzivi.
Novi »okras« avstrijske prestolnice je sprožil burne odzive, vsi pa so si enotni, da gre za grdobo.
Ameriški predsednik se je preoblekel v kostum Josepha Bidna, je dogodek cinično komentirala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.
Soustanovitelj Googla Sergey Brin je »tiho« ustanovil LTA Research leta 2015 ter vložil denar in energijo v svoje sanje – obuditev velikih zračnih ladij, ki so nekoč že obvladovale nebo.
Je bil Stalin kdaj v bunkerju in kaj se danes skriva v njem?
Po ruskih simulacijah bi bile letalonosilke onesposobljene že v primeru, če bi jih zadela ena sama raketa »Kinžal«, več zadetkov pa je v primeru »salv« celo zelo verjetnih.
Ruske sile z uničenjem ukrajinskih letal, ki nosijo rakete zagotavljajo varnost kopenskih sil pred zračnimi napadi.