REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Največja grožnja Izraelu: Manevrirne in balistične rakete Oboroženih sil Irana

V zadnjih nekaj desetletjih je Iranu uspelo razviti široko paleto raket, ki lahko zadenejo cilje na ozemlju Izraela.

Ameriški predsednik Joe Biden je namignil, da so njegovega strica »pojedli kanibali«, potem ko so med drugo svetovno vojno sestrelili njegovo letalo.
V vojaškem parku Patriot so ruskemu obrambnemu ministru predstavili več kot 30 obetavnih modelov orožja in vojaške opreme.
Očitno bi moralo vse osebje mornarice ponovno opraviti osnovno usposabljanje za rokovanje s strelnim orožjem.
Do nedavnega anonimni Yossi Sariel je nehote razkril svojo identiteto tako, da je pustil sled do svojega Google računa na digitalni povezavi do knjige o pomenu tehnologije pri obveščevalnem delu.
Glede na razpoložljive podatke ima čelada »Bars-L« raven balistične zaščite Br2+, kar pomeni, da je zanesljivo odporna na dejstvo naboja v kalibru 9x21 mm.
Skoraj polovica staršev z majhnimi otroki v Angliji se je morala zadolžiti za plačilo otroškega varstva, je pokazala raziskava.
Med vojno opremo so ruski vojaki ob terminalu »Starlink« locirali centre za nadzor ukrajinskih brezpilotnih letalnikov.
Glede na opis videoposnetka, objavljenega na družbenih omrežjih, so ukrajinske sile poskušale skriti baterijo protizračne obrambe »Patriot« blizu letališča Černobajovka v regiji Herson.
Kitajska je zelo tiho lansirala superračunalnik Tianhe-3, ki naj bi bil najmočnejši stroj, ki trenutno obstaja na planetu Zemlja.
Grant Shapps se je za las izognil smrti med poskusno izstrelitvijo balistične rakete »Trident.«
Zahodni mediji že leta špekulirajo, da naj bi imel ruski predsednik Vladimir Putin najmanj dve milijardi dolarjev vredno premoženje. Vendar doslej za to ni bilo še nobenega prepričljivega dokaza. Sedaj pa so o tem pričeli poročati – sami ruski mediji.
Za razliko od »raptorja« ima Su-35 ogromne oborožitvene zmogljivosti, saj je opremljen z 12 zunanjimi obesnimi točkami za nošenje različnih tipov raket zrak-zrak in zrak-zemlja.
Slovesni dvig zastave na »Kronštatu«, prvi podmornici projekta 677 razreda Lada.
Ukrajinsko vojaško osebje izraža vse večje nezadovoljstvo z ameriškimi bojnimi vozili pehote vrste »Bradley« po velikih izgubah, ki so jih utrpele enote ukrajinske vojske, ki upravljajo ta vozila.
Ruske rakete H-22 doslej ni mogel prestreči niti eden zahodni sistem protiletalske obrambe, dobavljen Ukrajini.