REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Britanija

Britanski neonacisti spoznani za krive članstva v neonacistični skupini

Med obsojenimi je tudi par, ki je svojega sina v čast Hitlerju poimenoval Adolf. Porota je odločitev sprejela soglasno. Neonacistična NA je bila ustanovljena leta 2013.

Melanie se je tudi tokrat prizadevala, da, razen s svojo držo, pritegne pozornost z izbranim okusom za modo. Ali ji je uspelo?
Ikonična črna jakna preminulega kralja popa Michaela Jacksona, ki jo je zvezdnik nosil na svoji prvi samostojni turneji Bad, so na dražbi v ameriškem New Yorku v soboto prodali za 298.000 dolarjev oz. okoli 260.000 evrov.
V severno-ameriški profesionalni košarkarski ligi NBA sta v soboto na igrišče stopila oba slovenska zvezdnika.
Po letih razvoja, so pri Harley Davidsonu na letošnjem Milanskem moto salonu končno pokazali svojo serijsko vizijo električnega motocikla.
Katja Ravnikar, glavna nagrajenka Insajderja.com ob koncu naše spletne igre je bila zelo vesela zmogljivega iPhona 8, ki je takoj prevzel mesto njenega dosedanjega telefona.
V Argentini je v nedeljo v 56-letu starosti umrl Mario Oscar Melo, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja eden izmed bolj prepoznavnih tamkajšnjih poklicnih boksarjev
Skoraj pol stoletja po nastanku bo premiero na festivalu DOC NYC v New Yorku dočakal film o nedavno preminuli glasbenici Arethi Franklin z naslovom Amazing Grace.
Nedavno preminuli hrvaški pevec Oliver Dragojević bo dobil muzej v svojem rojstnem kraju v Veli Luki na otoku Korčula, je potrdil namestnik občinske županje Dragiša Barčot za hrvaške medije.
Kitajska je danes razkrila repliko svoje prve stalne vesoljke postaje s človeško posadko, ki bo v zemeljski orbiti nadomestila Mednarodno vesoljsko postajo.
Konec prihodnjega tedna se bo v poljski Wisli začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, a na prvi postojanki brez šampiona Petra Prevca.
Nekdanji skakalni as Franci Petek bo prihodnji teden imenovan za polni štiriletni mandat na položaju direktorja Smučarske zveze Slovenije (SZS).
Francoski novinar Philippe Lancon, ki je preživel teroristični napad na satirični tednik Charlie Hebdo 7. januarja 2015, je dobitnik ugledne francoske literarne nagrade femina, je v ponedeljek sporočila žirija.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odzval na razkritja Football Leaks o namerah evropske elite, da ustanovi zasebni klub z operativnim imenom "evropska superliga".

Pismo, v katerem je francoski pesnik Charles Baudelaire napovedal, da se namerava ubiti, so na nedeljski dražbi prodali za trikratno ceno od pričakovane.
Po nevihtnem vremenu, ki je te dni prizadel Dalmacijo in otoke, se je priljubljena plaža v borih 24 urah radikalno spremenila.