REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Plenice, vrečke in vrhovni poveljnik ZDA

Plenice čez glavo, nato v vreče za smeti: Kako se zdravstveni delavci v ZDA borijo proti koronavirusu

ZDA so pravkar presegle Kitajsko in tudi Italijo po številu potrjenih primerov okuženih s smrtonosnim Covid-19 v državi. Nekdanja kandidatka slovenskega rodu za predsednico ZDA je sporočila, da je zbolel tudi njen soprog ...

V Montenegro Airlines so se okužbam s koronavirusom med potniki izognili tako, da so potnikom na Dunaju razdelili dobre stare maske JLA, letnik 1986, kot je pisalo na uradnih deklaracijah iz časa Jugoslovanske ljudske armade.
Na socialnih omrežjih se je medtem že pojavil tudi video posentek, v katerem je nek uporabnik zapisal, da je ISIS vsem svojim članom ukazala, da naj odslej delajo od doma. In - kako je to videti?
Aleksandar Vučić je priznal, da je za dobrobit svojih državljanov poskušal pretentati Nemčijo, ki ji je sporočil napačne - očitno manjše - podatke o številu respiratorjev v Srbiji, da bi lahko od Nemčije dobil - nove, dodatne.
Naprava, ki avtomatsko čisti izločke v pljučih, največji problem pri okužbi s koronavirusom, ko je pacient na respiratorju, bi lahko reševala življenja, je prepričan izraelski izumitelj.
Če imate avto z delno avtomatizacijo, to še ne pomeni, da imate samovozeči avtomobil. Zato si ne domišljajte, da ga imate, so opozorili preiskovalci.
Priznal je, da je zavrnil antibiotike, ki so mu jih predpisali zdravniki, ker ni želel jemati nobenih zdravil. In to sploh ni bilo tako narobe, priznavajo strokovnjaki …
Med tekmovanji Super Bowla v ZDA prikazujejo posrečeno reklamo Jeepa, ki pa je precej izvirna in drugačna od običajnih. Povezana pa je tudi s filmom, ki je pred 27 leti ugledal luč sveta in še danes velja ze eno od najboljših komedij.
Medtem ko se Kitajska bori z izbruhom koronavirusa, so se na spletu pojavili video posnetki, ki kažejo, kako državljani drug drugega vzpodbujajo in bodrijo in si tako dvigujejo moralo.
Na spletni strani Amazona prodajajo slikanice, ki širijo stereotipe o Židih in nacistično propagando. Opisujejo Žide kot pedofile, ki izkoriščajo otroke, kot parazite, ki poskušajo doseči svetovno dominacijo.
Ura apokalipse se je po 73 letih od spremljanja jedrske nevarnosti ustavila na samo 100 sekund od polnoči. Leta 1991 je bila 17 minut od polnoči. Letos je nevarnost največja, od kar znanstveniki opozarjajo nanjo.
Še vedno je veliko kavoljubov, ki, tako kot Đuro, uživajo v okusu prave turške kave, a se jim zdi, da je v jutranjih hektičnih pripravah na nov dan za njeno pripravo premalo časa.
Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa si res prizadeva, da bi ameriški otroci jedli – čim bolj nezdravo, hitro prehrano - pice, hamburgerje in krompirčke, namesto več sadja in zelenjave ...
Specialci imajo včasih res težko delo. Dobesedno. Po aretaciji brutalnega voditelja ISIS-a so se soočili z novim izzivom - kako ga odpeljati v zapor?
Ob obisku Damaska se je Vladimir Putin v družbi Bašarja Asada dobro zabaval na račun predsednika ZDA.
Skrivnostni milijarder, ki je britanskemu princu Harryju in njegovi ženi Meghan Markle odstopil svoj dvorec vreden 14 milijonov dolarjev, naj bi bil ruski tajkun v povezavi z njim pa tudi Frank Giustra, kontroverzni kanadski poslovnež.