REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kriza pa taka: Državnemu čarovniku vročili – odpoved

Prav ste prebrali, uradnega čarovnika Nove Zelandije so oblasti izbrisale s plačilne liste in tako končale nenavadno 23-letno tradicijo. Zakaj pa?

Kolumbijska vlada je naznanila, da je prisiljena sterilizirati živali, ki so se v nepričakovano velikem številu razmnožile v zadnjih letih in izhajajo iz luksuznega posestva, ki je nekoč pripadalo razvpitemu narko-kralju Pablu Escobarju.
Severnokorejski mediji so objavili video posnetek vojakov, ki so razkazovali svoje bojne veščine in sposobnosti, tako da z glavo in rokami razbijajo betonske bloke, upogibajo jeklene palice ...
Po petih letih in stalnih duševnih težavah, ki so kulminirale z odrezanim ušesom decembra 1888, je van Gogh prosil mamo in brata Thea, naj mu pošljeta risbe kmeta iz Nuenana, da bi jih uporabil kot navdih za novo različico.
Severno Irsko pesti pomanjkanje klovnov. Glede na to, da v Sloveniji klovnov ne manjka, predvsem med politiki, bi bila to morda dobra tržna niša za izvoz.
Vznemirjujoča podoba 12-letnega dekleta, ki se utaplja je izzvala zaskrbljenost med prebivalci Bilbaa, saj se je prejšnji teden nenadoma pojavila na površju reke Nervion.
Starši novorojenčkov v zadnjem času svojcem, ki jih zaradi pandemije koronavirusne bolezni ne morejo obiskati ali videti, pošiljajo vrečke z rižem v obliki svojega dojenčka, da bi si lahko predstavljali in dobili občutek, kako je objeti novinca v družini.
Za reševanje predsednika britanske vlade so se morali agentje sleči do spodnjic in na pomoč poklicati helikopter. Ob tem so mu po samo treh dnevih domače počitnice pokvarili še radovedni novinarji...
Nekateri kraji so ponoči zelo nevarni, vendar se zdi, da se lahko včasih celo v najbolj varnih in najbolj dolgočasnih mestih, na primer v vladnih uradih – zgodi nekaj nepojasnjenega.
V pogovoru za banjaluške »Nezavisne« je legendarni Dirk Nowitzki povedal svoje mnenje tudi o Luki Dončiću in nekaterih igralcih s področja nekdanje Jugoslavije.
Zmaga slovenske košarkaške reprezentance po napeti tekmi z ekipo Španije je sprožila vihar komentarjev po vsem svetu.
»Zakaj jima je bilo tega treba?« se sprašuje večina, ki si je ogledala slike mladoporočencev, ki so postale hit na družbenih omrežjih zaradi odbitih fotografij, ki jih je eden do gostov nenavadne poroke objavil na Twitterju.
Nekateri do zamerili poslancem, da so ob srečanju s 'tujo vrsto' pozabili na oliko, drugi so izpostavili, da bi podgana lahko bila enakovreden član taistega parlamenta, tretji pa so predlagali, da oblast nad orjaškega glodalca pošlje – specialne enote.
Niso samo klimatske spremembe tiste, ki lahko sprožijo uničujoče posledice. Velikokrat to lahko storijo tudi – nebesna telesa. Če pa se združijo...
Ideja za ta projekt je tekom 19. stoletja večkrat priplavala na površje, vendar so izvedbo znova in znova preprečile različne okoliščine.
Polet najbogatejšega Zemljana v vesolje na njegovi raketi in v kapsuli »Novi pastir« so spremljali gledalci po vsem svetu, vendar z mešanimi občutki.