REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

NLP - Google Maps Vir: NZ Times

Preobrat: ameriško obrambno ministrstvo končno potrdilo, da res proučuje »neznane leteče predmete«

Nick Pope, ki je tajno preiskoval NLP-je za britansko vlado v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je novico označil za pravo »bombo.«

Vodja uporov proti Turkom Karađorđe je vojni zločinec, ki je »ubil okoli 3000 tukajšnjih ljudi,« so prepričani nekateri – v Srbiji.
Bezosovo podjetje Blue Origin namerava po njegovih besedah prve turiste na Luno popeljati že leta 2024. Na Luni želijo zgraditi tudi postojanko za svoje potnike.
V Izoli so odprli novo enoto centra uporabnih predmetov.
Jeff Bezos je prepričan, da je bolj verjetno, da bo človeštvo preživelo v posebnih 'vesoljskih cilnidrih', kot za življenje neprimernih svetovih, kot je na primer Mars. Izgradnja enega takega mesta pa bi se lahko končala v 25-30 letih.
Zaradi videza Brozove nagrobne plošče se je dolgo špekuliralo, da je bil Tito - prostozidar. Toda Tito si je želel le preprost in lep grob ...
V osemdesetih letih so tako ruski kot ameriški znanstveniki prišli do zaključka, da bi jedrska vojna popolnoma uničila življenje na Zemlji, ker bi povzročila nenadne in drastične podnebne spremembe.
Maraton je tekaška preizkušnja, dolga 42,195 km. Je najtežja športna disciplina. To razdaljo naj bi po legendi pred 2500 leti pretekel grški vojak Fidipid.
Gre za pojav, ki ga paleontologija do sedaj še ni zabeležila.
Saša Broz, vnukinja Josipa Broza Tita, je na Instagramu objavila fotografije svojega mlajšega brata Andreja, ki se redko pojavlja v javnosti ...
Mlado Ano so svetovni mediji razglasili za najlepšo pilotko na svetu ... Zakaj pa?
Gre za starodavni šintoistični ritual plodnosti. Čeprav se nekaterim praznovanje, obarvano z različnimi velikostmi in oblikami penisov, zdi smešno, ima na Japonskem dolgo versko in politično zgodovino.
V Romuniji na obalo naplavilo več sto kil kokaina. Na ladji, ki se je prevrnila v delti Donave, pa so 20. marca našli več kot tono kokaina v 36 plastičnih vrečah.
Skoraj vsakdo je objavil nekaj na socialnih medijih, kar se je kasneje izkazalo za napačno. Toda nekateri ljudje niso samo naredili »napake«, pravzaprav so objavili stvari, zaradi katerih so jih odpustili ali jim izrekli globo. 
Umetna inteligenca (UI) namesto, da bi – kot to poznamo iz hollywoodskih filmov, privedla do nasilnega propada človeštva, pomaga ljudem po vsem svetu, da opravljajo svoje delo, vključno z zdravniki, ki diagnosticirajo sepso pri bolnikih in znanstveniki, ki sledijo ogroženim živalim v naravi.
Vse bi bilo mogoče razlagati kot nepremišljen in naključen incident, da zelo agresivna sporočila niso predvajana pod tančico kulture, kar se je na HRT dogajalo že v preteklosti.