REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Genij« zakonskih afer: Kako je Giovanni Vigliotto postal Guinnessov rekorder

Kdo je bil »genij« zakonskih afer, zakaj je dospel v Guinnessovo knjigo rekordov in kako se je končala njegova ljubezenska zgodba?

Bi šli v restavracijo, kjer boste verjetno dobili jed, ki je sploh niste naročili? Morda se sliši nenavadno, a tovrstna storitev dejansko predstavlja zelo pomembno življenjsko lekcijo o človečnosti in pomenu prijaznosti v vsakdanjem življenju...
»Najemite sužnje in zgradite najbolj vznemirljive znamenitosti! Nadgradite svoj bič in dosežite tiste, ki so zaspali v službi!« Tako se glasi reklama za igro »Slavery Simulator«...
Deutsche Bank je privolila v večmilijonsko poravnavo v zvezni tožbi, ki so jo vložile žrtve trgovca z otroki Jeffreyja Epsteina, ki so oponesle tej instituciji, da je pedofilu, s katerim je poslovala - omogočila zločine.
ZDA so si prizadevale razviti obrambo in povečati svoj prestiž, zato so potrebovale vesoljski program, vendar niso imele tehnologije, ki bi jim pomagala dominirati v dirki, zato so lagale, pravi nekdanji vodja ruske vesoljske agencije Roskozmos.
Ameriški predsedniški kandidat je dejal, da je krivda ameriške vohunske agencije za umor njegovega strica »zunaj razumnega dvoma.«
Na plano prihaja vse bolj izrazito nesorazmerje med stališči, ki jih zagovarjajo nekateri politiki, in njihovim finančnim stanjem.
Številni pomembni politiki, celo svetovni voditelji, vplivni poslovneži in igralci, ki so obiskovali zasebni otok znanega pedofila, so se (za zdaj?) izmuznili roki pravice...
Zasebno izdelana raketa TL-2 Y1 je v nedeljo opravila svoj prvi polet in v orbito ponesla satelit iz izstrelitvenega centra Jiuquan na severozahodu Kitajske.
Skoraj ves heroin, porabljen v Evropi, prihaja iz Afganistana, kjer so talibani uvedli prepoved gojenja opijskega maka, ki bo začela veljati v naslednjih tednih.
Strokovnjak za umetno inteligenco svari in predlaga sodelovanje velikih sil pri zaustavitvi teh močnih sistemov, tudi med tekmeci, kot sta Kitajska in ZDA. Gre za veliko bolj pomemben problem, kot je vprašanje jedrskega orožja.
Zdi se noro, toda v nekaterih mestih na Zahodu svoboda gibanja ni več splošno zagotovljena svoboščina. Začelo se je namreč omejevanje svobode gibanja z osebnimi vozili za prebivalce, ki so zaklenjeni v 15-minutne mestne okraje.
Ruski strokovnjaki so razvili napreden maskirni sistem, ki omogoča, da postanejo osnovni bojni tanki veliko težje zaznavni za sodobne radarske sisteme. V zadnjem času obstaja veliko zanimanje tradicionalnih kupcev ruskega orožja za nakup teh sistemov, zato je tudi perspektiva T-90M »Preboj« z »nakidko« - zagotovljena.
V Clearviewu trdijo, da je njihova programska oprema skoraj 100-odstotno natančna, a kritiki opozarjajo, da policijska uporaba Clearviewa vse ljudi spremeni v oblastem pregona priročne, »dežurne krivce«. Kakšni so razlogi, da se Clearview - prepove?
Načrtovana širitev enega največjih evropskih proizvajalcev streliva je ustavljena domnevno zaradi kopičenja posnetkov plesov, »dnevnih rutin«, »ljubkih živali« in »trendov«…
»Letala vzletajo in pristajajo, vendar letala ne izginejo z obličja Zemlje - brez sledu,« opozarja novinar Jeff Wise. Raziskovalka, ki je prva odkrila ostanke letala je prepričana, da je uradna različica dogodkov prikrita s prevaro.