REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zmedeni Biden

ZDA satirični video RT označile za grožnjo nacionalni varnosti

Satirični video posnetek iz ruskega omrežja je prišel v najnovejše Washingtonovo poročilo o oceni ogroženosti ZDA.

Na Irskem je potekal The Ireland OceanTech Summit, na katerem sta Irska organizacija za raziskave in ohranjanje oceanov (ORCA) ter Huawei Irska predstavila najnovejše ugotovitve na področju zaščite morskega življenja na Irskem, pridobljene na podlagi projekta

Največji domet v svojem razredu in zmogljivosti na področju protiladijskega boja sta glavni prednosti enega najnovejših izdelkov iranske vojaške industrije.
Levica predlaga poseben sklad za izobraževanje v višini 100 milijard evrov.
Letalsko oporišče Charleston v Južni Karolini je pozvalo javnost k pomoči pri lociranju »nevidnega« večnamenskega lovca F-35, ki je bil vpleten v nesrečo. Pilot se je uspešno katapultiral, letalo pa je nepričakovano - izginilo.
Celo evropski komisarji Ursule von der Leyen menijo, da je to, kar ima za povedati, na smrt dolgočasno, je na omrežju X zapisal nekdanji evropski poslanec.
Nemški kancler se je prvič oglasil v (virtualni) javnosti, potem ko se je poškodoval med tekom.
81-letni McConnell je odgovarjal na vprašanja novinarjev pred gospodarsko zbornico severnega Kentuckyja v Covingtonu, ko je po novinarjevem vprašanju nenadoma otrpnil, začel strmeti v prazno in se nehal odzivati ​​na druge ljudi v sobi.
Kitajska raziskovalna skupina že dela na razvoju še močnejše različice tega topa.
Raziskave javnega mnenja in ekonomske neenakosti med temnopoltimi in belimi Američani kažejo, da so sodobne ZDA še daleč od družbe, ki jo je slavni aktivist opisal v svojem zgodovinskem govoru.
Ukrajinki se je odpeljalo, ker je menila, da so risbe nemških otrok žaljivo grde in da take kot so, bolj podpirajo Rusijo.
Ukrajinski predsednik je znova prekršil ves protokol in se pred kraljevo družino pojavil oblečen v svojo značilno olivno zeleno majico in vojaške hlače.
Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je znova pokazala svoje »veliko znanje« iz geografije...
S pristankom sonde Vikram na Luninem južnem polu je Indija postala četrta država, ki ji je uspel nadzorovan pristanek na Zemljinem naravnem satelitu in prva, ki ji je to uspelo na njegovem malo raziskanem južnem polu.
Pesem Oliverja Anthonyja je tako rekoč čez noč nabrala več deset milijonov ogledov in medtem ko so jo konservativne in republikanske javne osebnosti sprejele kot delavsko himno, jo liberalni establišment kritizira kot himno (ekstremne) desnice.