REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kozice  Vir:Pexels

Koronavirus odporen na hladilnice: Na Kitajskem odkrili novo vrsto okužene hrane, ki bi lahko prenašala Covid-19

Prejšnji mesec so na Kitajskem virus, ki povzroča Covid-19, odkrili na uvoženem lososu, tokrat pa so koronavirus odkrili na še bolj presenetljivi vrsti morske hrane.

Stephen Coоper, ki je bil tedaj star 60 let, je rešitev pred terorističnimi napadi našel v bližnji podzemeljski postaji. V času pandemije pa žal ni imel podobne sreče.
S pomočjo nove tehnologije bi lahko pomagali pri zmanjševanju razmnoževanja komarjev, s tem pa tudi pri omejevanju razširjanja bolezni, kot so zlasti rumena mrzlica, Zika in podobne.
Na Finskem so se odločili, da potihoma – zamenjajo svoj simbol svastike in ga odstranijo iz uradnih znakov finskega vojaškega letalstva.
Mladenič je postal znan kot novi Šepetalec psov potem, ko je na spletu delil posnetke svojega – nenavadnega sprehoda s psi ...
Koronavirus vsak dan kosi nove smrtne žrtve, toda ob tistih, ki umirajo zaradi problemov z dihanjem in drugimi zapleti, bi lahko virus imel svoj vpliv tudi na nesrečo potniškega letala v Pakistanu.
Papež Frančišek je znan po svojem neobičajnem humorju. Nedavno se je ob snemanju dokumentarca o škotskem papeškem kolegiju v Rimu nekoliko pošali s škotsko snemalno ekipo.
Borut Pahor je v predsedniški palači gostil Tilna Artača, ki je posnel zanimiv video, v katerem si je res dobro privoščil predsednika države.
Tudi v Bosni in Hercegovini veljajo te dni strogi omejevalni ukrepi. Vendar se jih vsi ne držijo, zato morajo policisti na terenu ugotavljati, ali državljani spoštujejo navodila oblasti.
Nov program Univerze Trento omogoča modeliranje oseb že na podlagi ene same fortografije. »Spregovorijo« lahko celo politiki in sicer negibni kipi.
Ljudje se po vsem svetu vsak na svoj način borijo proti posledicami utesnjenosti in izoliranosti zaradi koronavirusa. Tudi s pomočjo glasbe in koncertov, ki jih izvajajo kar iz izolacije ...
ZDA so pravkar presegle Kitajsko in tudi Italijo po številu potrjenih primerov okuženih s smrtonosnim Covid-19 v državi. Nekdanja kandidatka slovenskega rodu za predsednico ZDA je sporočila, da je zbolel tudi njen soprog ...
V Montenegro Airlines so se okužbam s koronavirusom med potniki izognili tako, da so potnikom na Dunaju razdelili dobre stare maske JLA, letnik 1986, kot je pisalo na uradnih deklaracijah iz časa Jugoslovanske ljudske armade.
Na socialnih omrežjih se je medtem že pojavil tudi video posentek, v katerem je nek uporabnik zapisal, da je ISIS vsem svojim članom ukazala, da naj odslej delajo od doma. In - kako je to videti?
Aleksandar Vučić je priznal, da je za dobrobit svojih državljanov poskušal pretentati Nemčijo, ki ji je sporočil napačne - očitno manjše - podatke o številu respiratorjev v Srbiji, da bi lahko od Nemčije dobil - nove, dodatne.
Naprava, ki avtomatsko čisti izločke v pljučih, največji problem pri okužbi s koronavirusom, ko je pacient na respiratorju, bi lahko reševala življenja, je prepričan izraelski izumitelj.