REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dron

Droni so se preselili tudi v roke mafijaških kartelov

Drone so najprej začele uporabljati različne vojske, nato pa so preselili med obvezno opremo – narko kartelov. Zakaj?

7. januarja, na pravoslavni božič je minilo 79 let od smrti Nikole Tesle, enega največjih svetovnih raziskovalcev in znanstvenikov na področju elektrotehnike.
Kako je usodna napaka moškega, ki ni spoštoval ukrepov za zajezitev pandemije covid-19, stala prostosti.
V podjetju Timberline Solar Energy so razvili posebne strešnike oziroma lesene »skodle«, s katerimi lahko prekrijete streho hiše tako, da jih preprosto - pribijete.
Svet je v novo leto 2022 vstopil z ognjemeti, svetlobnimi spektakli in praznovanji, ki so bila večinoma seveda veliko manj množična, kot ponavadi.
Ruski predsednik je dejal, da ima dobre odnose z Božičkom in je ponudil pravno pomoč bradatemu možu, ki v Rusiji še vedno nastopa kot »Dedek Mraz«.
Zabulon Simantov, zadnji preostali Jud, ki je zapustil Afganistan po prevzemu talibanov, se je sprva strinjal z odhodom v Izrael. Zdaj za to zahteva 10 milijonov dolarjev.
Velike temperaturne spremembe in nihanja, ki jih opažamo po vsem svetu presenečajo tudi kraje, kjer so bile zime običajno mile.
Turška vojska je dobila prvo pošiljko propelerskih brezpilotnih letal, oboroženih - z avtomatsko puško. Po diktatu modrega vodstva SV pa je Slovenija zavrnila sodelovanje slovenskih vojaških pilotov v šolanju pilotov letal, helikopterjev in dronov, ki ji ga je ponudil NATO.
Hannah Gutierrez-Reed, orožarka, ki je skrbela za varnost orožja na snemanju vesterna Rust je zelo nevarno ravnala z orožjem že ob prejšnjem snemanju, ko je dala pištolo v roko 11-letni deklici...
Prav ste prebrali, uradnega čarovnika Nove Zelandije so oblasti izbrisale s plačilne liste in tako končale nenavadno 23-letno tradicijo. Zakaj pa?
Kolumbijska vlada je naznanila, da je prisiljena sterilizirati živali, ki so se v nepričakovano velikem številu razmnožile v zadnjih letih in izhajajo iz luksuznega posestva, ki je nekoč pripadalo razvpitemu narko-kralju Pablu Escobarju.
Severnokorejski mediji so objavili video posnetek vojakov, ki so razkazovali svoje bojne veščine in sposobnosti, tako da z glavo in rokami razbijajo betonske bloke, upogibajo jeklene palice ...
Po petih letih in stalnih duševnih težavah, ki so kulminirale z odrezanim ušesom decembra 1888, je van Gogh prosil mamo in brata Thea, naj mu pošljeta risbe kmeta iz Nuenana, da bi jih uporabil kot navdih za novo različico.
Severno Irsko pesti pomanjkanje klovnov. Glede na to, da v Sloveniji klovnov ne manjka, predvsem med politiki, bi bila to morda dobra tržna niša za izvoz.
Vznemirjujoča podoba 12-letnega dekleta, ki se utaplja je izzvala zaskrbljenost med prebivalci Bilbaa, saj se je prejšnji teden nenadoma pojavila na površju reke Nervion.