REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Modernizacija: Stari ruski tanki daljinsko vodeni, Kitajska pripravlja trope robotskih psov in roje pametnih dronov!

Modernizacija na bojnem polju v Ukrajini hitro napreduje. Kar se je zdelo oddaljeno leta se že preizkuša v praksi.

Največja vzletna masa »Lovca« je 750 kg, tovor je 200 kg, avtonomija leta je šest ur v načinu križarjenja.
ZDA se morajo osredotočiti na razvoj podmornic kot glavnega sredstva za projekcijo moči in morebitno posredovanje v Tajvanu.
Majice s citati ruskega predsednika se brezplačno delijo na stojnici Republike Baškortostan na SPIEF.
Po nekaterih poročilih je offshore podjetje »Film Heritage«, povezano z Vladimirjem Zelenskim in njegovo ženo, kupilo hotel-kazino »Vuni Palace« na severu otoka.
Ameriški predsednik je v intervjuju za časnik Time naredil več »spodrsljajev«...
Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva je naložila na družbena omrežja odbit videoposnetek nastopa evrovizijskih udeležencev iz različnih držav v Malmöju.
Evrovizija je bila zmeraj s politiko »nabit« dogodek, ki se politizaciji ni izognil niti letos. Vodstvo Evrovizije pa trdi, da se je Eric Saade odločil ogroziti »nepolitično naravo« dogodka.
Letalo F-16 z imenom »Vista«, pod nadzorom umetne inteligence, je letelo s hitrostjo okoli 880 km/h in izvajalo manevre v tekmi z drugim letalom, ki ga je pilotiral človeški pilot.
Davek na dodano vrednost podjetja, ki ima v lasti Pornhub, bodo poslali ukrajinskim oboroženim silam.
Srbija bi lahko več kot štiri desetletja po Titovi smrti nekdanjemu maršalu odpovedala gostoljubje in ga poslala k Hrvatom.
V regiji Harkov sta bila uničena ameriška večcevna lanserja.
Moskovska razstava zahodnega orožja in vojaške opreme, uničene na fronti, je namenjena ponižanju Zahoda, je dejal nekdanji analitik Cie Larry Johnson.
Kot je razvidno iz poročila, objavljenega 20. novembra 2023, je enota ukrajinske vojske z oznako A4723 v obdobju od 13. do 19. novembra na Poljskem opravila pregled 19 takrat dostavljenih »Leopardov 1a5« iz Nemčije, med katerim so bile ugotovljene številne napake.
Plovilo bo predsedniku omogočilo, da v primeru jedrske vojne še naprej vodi državo.