REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Super Kolo  Vir:Super Wheel

»Super kolo« na vzmeti – poceni alternativa e-kolesom?

Irski iznajditelj trdi, da je iznašel kolo, ki pomaga pri poganjanju, vendar ne potrebuje baterij, ni omejeno z najvišjo hitrostjo in ima »neomejen doseg.«

Zatko je napovedal, da bo preučil »informacijsko varnost, integriteto posamičnih strani omrežja, fizično varnost, integriteto platforme, ki lahko vplivajo ​​na zlorabe in manipulacije platforme, in tudi inženirski del.«
82-letna ženska, ki se jo je prijel sloves najstarejše osebe s tiralic policije, se še vedno uspešno izmika dolgi roki pravice, ki je v njenem primeru zares zelo, zelo dolga.
V raziskavi z naslovom »Odvratna in nemoralna zadeva: skrita zgodovina Alexandra Hamiltona kot sužnjelastnika« je zgodovinarka Jessie Serfilippi raziskala pisma, računovodske knjige in druge dokumente Alexandra Hamiltona.
Dijaki iz neke šole so se združili, da bi tekom pouka na daljavo, preko spleta, svoji priljubljeni profesorici pripravili prizor, ki ga ne bo še dolgo pozabila.
Ameriški predsedniški kandidat Joe Biden je bil na dan volitev v Združenih državah Amerike oropan med obiskom njegovega rojstnega okraja v Scrantonu v Pensilvaniji, poročajo ameriški mediji.
Eksploziv Tannerit eksplodira z modrim ali vijoličnim dimom in tako razkrije spol otroka. Neredko pa ob tem zaneti še – požar ...
Izpred obal Portugalske in Španije, od Gibraltarja pa do Rokavskega preliva, mornarji in kapitani ladij poročajo o velikanskih orkah, ki se – načrtno zaletavajo v ladje.
Stephen Coоper, ki je bil tedaj star 60 let, je rešitev pred terorističnimi napadi našel v bližnji podzemeljski postaji. V času pandemije pa žal ni imel podobne sreče.
Predsednik svoje privržence in nasprotnike sicer že kar nekaj časa razveseljuje z nenavadnimi podvigi. Zelo rad pa se ukvarja z zelo eksplozivnimi zadevami ...
Osupli piloti so ob približevanju letališču v Los Angelesu opazili nenavaden pojav v zraku – človeka z raketnim nahrbtnikom.
Svetovalka Melanie Trump razkriva pravo podobo prve dame ZDA - hladno, preračunljivo, nečimrno, zamerljivo in trdosrčno žensko, ki je ne pretrese nič, saj »ve, s kom se je poročila.«
Melania je pred nastopom na republikanski predsedniški konvenciji oblekla živo zeleno obleko in s tem naredila resno napako, ki so jo takoj izkoristili najrazličnejši umetniki in kreativci ...
Klimatske spremembe in nove potrebe vojske so rusko ministrstvo za obrambo vzpodbudile k razvoju nečesa novega – »nepotopljivega« amfibijskega vozila.
Postaviti javno stranišče s povsem prozornimi stenami v javen prostor, na primer park in pri tem pričakovati, da bo zadeva uspešna, se na prvi pogled zdi noro. Toda zaradi posebnega trika se je zadeva izkazala za zadetek v črno.
Asteroid, velik kakor avto, je pravkar zgrešil planet Zemljo samo za las. In nobena od zemeljskih obramb ga ni opazila, vse dokler ni že odletel mimo.