REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tanja Fajon   Foto: Dušan Mekina

Tanja Fajon: »Zaupanje, spoštovanje in sodelovanje, to bodo vodila naše nove vlade«

Z umirjenim pristopom in novimi idejami ji je uspelo stranko SD v kratkem času spremeniti v pomembno zaveznico znotraj KUL-a. Le nekaj dni nas loči od odgovora na vprašanje, ali bodo dobili priložnost, da popravijo napake sedanje vlade.

Fer in poštene volitve so temelj demokracije. Toda jasno je, da poskušajo člani vladajoče koalicije narediti vse kar je v njihovi moči, da bi si zagotovili nepošteno prednost. O tem in še marsičem smo se pogovarjali s koordinatorjem Levice Luko Mescem.
Anton Peinkiher je nekdanji slovenski častnik kopenske vojske, obveščevalni častnik, varnostni manager in gospodarstvenik, ki se je leta 1991 znašel na enem od ključnih položajev za osamosvojitev Slovenije. Intervju objavljamo v dveh delih.
Anton Peinkiher je upokojeni slovenski častnik kopenske vojske, obveščevalni častnik, varnostni manager in gospodarstvenik, ki se je leta 1991 znašel na enem od ključnih položajev za osamosvojitev Slovenije. Intervju z njim objavljamo v dveh delih.
Pogled švicarskega upokojenega polkovnika in strokovnjaka za varnostna vprašanja, dezinformacije in terorizem na medijsko histerijo, ki se dogaja v tem trenutku, pojasnjuje prave razloge ter zgodovinsko, politično in gospodarsko ozadje vojne v Ukrajini.
Dolgoletni dopisnik RTV Slovenija iz ZDA, urednik, svetovalec misije OVSE na Kosovu, avtor vrste del iz obdobja pred prvo svetovno vojno, med njo in po njej. Posebej je analiziral vlogo velikih sil. Nato je svetovno dogajanje spremljal iz Kitajske. V intervjuju za Insajder.com je pojasnil, kako je videti svet iz tega konca sveta.
Mnogi sanjajo o uspehu v svetu digitalnega marketinga, Filip Pesek pa kot zvezda v vesolju digitalnega marketinga svoje uspehe že na veliko žanje. In prav o tem, kako do uspeha, smo v intervjuju za Insajder.com povprašali Filipa Peska.
Objavljamo intervju z Žigom Turkom, rednim profesorjem na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, ki je v zadnjem času pogosto udeležen v debatah o sovražnem govoru in lažnih novicah.

Županske volitve, ki so pred nami, bodo prinesle številne zanimive dvoboje in izzive. Eden od bolj zanimivih bo vsekakor tekma za župana Kranja.

O stanju kibernetske (oz. informacijske) varnosti smo se pogovarjali z obramboslovcem Boštjanom Pernetom, nekdanjim direktorjem Obrambno-varnostne službe ministrstva za obrambo.
Ko je Jože Mermal, danes predsednik uprave BTC iz opustelih carinskih skladišč želel narediti »malo mesto velikih nakupov«, je marsikje požel le posmeh.
Ta vikend bo potekal Ljubljanski maraton in spletni časopis Insajder.com bo sponzoriral ekipo tekačev pod vodstvom prof. športne vzgoje in tekaškega trenerja Urbana Praprotnika.
Objavljamo drugi del pogovora z univerzitetnim predavateljem in pravnikom Matejem Avbljom.
Pogovarjali smo se z univerzitetnim profesorjem in pravnikom Matejem Avbljem.
Nadaljujemo pogovor z dr. Tomažem Vidicem, predsednikom uprave DARS-a o zelo perečih temah, ki se tičejo nas vseh. Skoraj vsi smo uporabniki cest, prometa in na svoj način prispevamo tako k varnosti kot pretočnosti.
Obiskali smo DARS in se z dr. Tomažem Vidicem zapletli v izredno zanimiv pogovor o temah, ki nas vse zanimajo in se nas tudi vsak dan tičejo.