REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dušan Bratić, odvetnik  Vir: Insajder.com

Zločin na Škofijah: »Nad Osmanijem so se izživljali, Kučan je bil o vsem obveščen, a ni storil ničesar za pregon storilcev!«

Odvetnik, ki je proti nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu vložil kazensko ovadbo pojasnjuje, zakaj je bil prvi vojni zločin v SFRJ storjen na Holmcu, kje v Sloveniji so bili storjeni vojni zločini in kako so jih prikrivali slovenski in srbski politiki.

V 101. letu življenja je umrl eden najbolj prepoznavnih vojaško-političnih voditeljev nekdanje SFRJ, bivši jugoslovanski obrambni minister in načelnik generalštaba JLA Branko Mamula. Svojčas pa je pripovedoval, zakaj je za pomoč prosil tudi Janeza Janšo...
Anton Peinkiher je nekdanji slovenski častnik kopenske vojske, obveščevalni častnik, varnostni manager in gospodarstvenik, ki se je leta 1991 znašel na enem od ključnih položajev za osamosvojitev Slovenije. Intervju objavljamo v dveh delih.
Anton Peinkiher je upokojeni slovenski častnik kopenske vojske, obveščevalni častnik, varnostni manager in gospodarstvenik, ki se je leta 1991 znašel na enem od ključnih položajev za osamosvojitev Slovenije. Intervju z njim objavljamo v dveh delih.
Novi korona virus 2019-nCoV, ki se je najprej pojavil v kitajskem Wuhanu se je že razširil tudi po svetu. Toda kako je mogoče, da se je takšen virus sploh pojavil in kako je videti na prvi bojni črti v boju proti temu nevarnemu koronavirusu - na Kitajskem?
Zmaga Jelinčiča in SNS so »osrednji« mediji pred zadnjimi volitvami popolnoma ignorirali, sedaj pa je nenadoma postal najpomembnejši, ključni steber slovenske vlade. V intervjuju za Insajder je razkril, zakaj je vlado podprl, kaj dela prav in kaj narobe ...
Ko je Jože Mermal, danes predsednik uprave BTC iz opustelih carinskih skladišč želel narediti »malo mesto velikih nakupov«, je marsikje požel le posmeh.
Ta vikend bo potekal Ljubljanski maraton in spletni časopis Insajder.com bo sponzoriral ekipo tekačev pod vodstvom prof. športne vzgoje in tekaškega trenerja Urbana Praprotnika.
Objavljamo drugi del pogovora z univerzitetnim predavateljem in pravnikom Matejem Avbljom.
Pogovarjali smo se z univerzitetnim profesorjem in pravnikom Matejem Avbljem.
Nadaljujemo pogovor z dr. Tomažem Vidicem, predsednikom uprave DARS-a o zelo perečih temah, ki se tičejo nas vseh. Skoraj vsi smo uporabniki cest, prometa in na svoj način prispevamo tako k varnosti kot pretočnosti.
Obiskali smo DARS in se z dr. Tomažem Vidicem zapletli v izredno zanimiv pogovor o temah, ki nas vse zanimajo in se nas tudi vsak dan tičejo.
Dr. Uroš Lipušček, dolgoletni dopisnik RTV Slovenija iz ZDA, urednik, svetovalec misije OVSE na Kosovu, rektor univerze AAB v Prištini, je avtor vrste del iz obdobja pred prvo svetovno vojno, med njo in po njej. Posebej je analiziral vlogo velikih sil. Sedaj svetovno dogajanje spremlja iz Kitajske. V intervjuju za Insajder.com je pojasnil, kako je videti svet iz tega konca sveta.
O »lebdečem gramofonu«, ki je požel občudovanje in si pridobil kupce po vsem svetu, je bilo že veliko povedanega in napisanega.
Edvard Lorencon, legenda slovenskega letalstva, se je na svoji življenjski poti preizkusil v letenju 83 tipov letal, poučevanju jadralnega in motornega letenja ter izdelovanju lastnih letal.
Janez Škrabec je eden od najbolj uspešnih in prepoznavnih podjetnikov v Sloveniji. In to upravičeno.