REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Boštjan Perne

Boštjan Perne: »V nacionalnem okolju manjka bistveni element zagotavljanja kibernetske varnosti«

O stanju kibernetske (oz. informacijske) varnosti smo se pogovarjali z obramboslovcem Boštjanom Pernetom, nekdanjim direktorjem Obrambno-varnostne službe ministrstva za obrambo.

Ko je Jože Mermal, danes predsednik uprave BTC iz opustelih carinskih skladišč želel narediti »malo mesto velikih nakupov«, je marsikje požel le posmeh.

Ta vikend bo potekal Ljubljanski maraton in spletni časopis Insajder.com bo sponzoriral ekipo tekačev pod vodstvom prof. športne vzgoje in tekaškega trenerja Urbana Praprotnika.
Objavljamo drugi del pogovora z univerzitetnim predavateljem in pravnikom Matejem Avbljom.
Pogovarjali smo se z univerzitetnim profesorjem in pravnikom Matejem Avbljem.
Nadaljujemo pogovor z dr. Tomažem Vidicem, predsednikom uprave DARS-a o zelo perečih temah, ki se tičejo nas vseh. Skoraj vsi smo uporabniki cest, prometa in na svoj način prispevamo tako k varnosti kot pretočnosti.
Govorimo smo z Vinkom Gorenakom, nekdanjim poslancem SDS, ki je v svoji karieri bil tudi predavatelj na Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani, državni sekretar in minister za notranje zadeve.
Nepričakovana izključitev dr.Milana Brgleza, podpredsednika SMC iz članstva stranke je ta teden kakor strela iz jasnega udarila v slovensko politično sceno. Spor v SMC bi lahko imel resne posledice tudi na oblikovanje prihodnje slovenske koalicije. Z dr.Milanom Brglezom smo se o tem, ali je v ozadju tega spora res samo boj za osebni prestiž in privilegije, ali pa se za tem usodnim razkolom v SMC skriva še kaj več, pogovarjali v uredništvu Insajderja.com.
Dr.Matevž Tomšič je sociolog, univerzitetni predavatelj in publicist. Za Insajder smo se z njim pogovarjali o vlogi elit na upravljanje države ter o znanih in neznanih posledicah parlamentarnih volitev v Sloveniji.
Beeping - podjetniška ideja, ki se je začela iz preproste želje, da bi ljudem omogočila več prostega časa.
Ta teden bomo izvedeli uradne rezultate volitev, začel pa se bo tudi prvi krog sestavljanja nove vlade.
Objavljamo intervju z Bojanom Požarjem, novinarjem, ki se kot predsednik Liste novinarja Bojana Požarja poteguje za vstop v državni zbor.
Objavljamo drugi del intervjuja. z Cvetkom Zupančičem, predsednikom Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS).
Pogovarjali smo se z Cvetkom Zupančičem, predsednikom Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KZGS).
Po navedbah televizije Z1, da naj bi migranti v Slovenijo prihajali zaradi »tajnega dogovora Plenkovićeve in Cerarjeve administracije« smo se o teh navedbah pogovarjali s Karlom Erjavcem, zunanjim ministrom Slovenije.
Objavljamo drugi del pogovora z Mirom Romihom, direktorjem kamniškega podjetja Amebis, ki že od leta 1991 deluje na področju izdelave jezikovnih računalniških programov.