REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Polona Frelih, kandidatka Res: Zaradi nasprotovanja neresnicam je dobivala le kritike namesto pohval

Polona Frelih, kandidatka Resnice: »Zdaj je res zadnji trenutek, da ustavimo brezumno politiko v Evropi!«

V novinarski karieri je nanizala vrsto uspehov; bila je tudi prva, ki je v slovenski medijski prostor o gruzijsko-ruskih in ukrajinsko-ruskih spopadih prinašala poročila, ki so spodkopavala popačeno sliko, ki so jo ustvarjali osrednji zahodni mediji. Namesto da bi bila od kolegov zato deležna pohval, pa se je morala soočati s poplavo kritik.

Medtem ko smo v Sloveniji te dni ob molku slovenskih mirovnikov lahko slišali in prebrali celo vrsto nebuloz o tem, kako je NATO za Slovenijo »najboljša varnostna polica« v Nemčiji mirovniki opozarjajo na pogubnost nemške politike hlapčevanja interesom ZDA.
Moji učenci na Kitajskem so zgroženi, ko jim razložim ameriški sistem. Pravijo - to je korupcija, tukaj bi aretirali vse politike, poudarja profesor na kitajski univerzi Minzu.
Odvetnik, ki je proti nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu vložil kazensko ovadbo pojasnjuje, zakaj je bil prvi vojni zločin v SFRJ storjen na Holmcu, kje v Sloveniji so bili storjeni vojni zločini in kako so jih prikrivali slovenski in srbski politiki.
Z umirjenim pristopom in novimi idejami ji je uspelo stranko SD v kratkem času spremeniti v pomembno zaveznico znotraj KUL-a. Le nekaj dni nas loči od odgovora na vprašanje, ali bodo dobili priložnost, da popravijo napake sedanje vlade.
Fer in poštene volitve so temelj demokracije. Toda jasno je, da poskušajo člani vladajoče koalicije narediti vse kar je v njihovi moči, da bi si zagotovili nepošteno prednost. O tem in še marsičem smo se pogovarjali s koordinatorjem Levice Luko Mescem.
Marjan Šarec je v slovensko politiko vstopil kot »underdog«, kot »izzivalec«. V eri, kjer je po gospodarski krizi iskanje novih obrazov v politiki postal nacionalni šport, politične muhe enodnevnice pa značilen pojav za slovensko politično klimo, mu mnogi niso pripisovali svetle prihodnosti. Kljub temu pa vse kaže, da mu je s kombinacijo premišljenih ukrepov in hitrih odločitev, zmeraj ubranjenih z izbrano mero iskrivih argumentov - vsaj za zdaj - uspelo bolj, kot marsikomu pred njim.
Branko Meho, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je v intervjuju za Insajder.com opozoril, da poleg obremenitve plač obrtnike in podjetnike pri delu motijo tudi velike birokratske ovire.
Ob nastopu nove vlade je bila javno predstavljena peticija »Za podjetno Slovenijo«. Odziv na nekatere ukrepe vlade, ki jih je bilo mogoče razbrati iz koalicijske pogodbe je bil zel velik. O tem kakšni so rezultati te pobude in kako podjetniki ocenjujejo delo vlade smo se pogovarjali z izvršnim direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov.
Mnogi sanjajo o uspehu v svetu digitalnega marketinga, Filip Pesek pa kot zvezda v vesolju digitalnega marketinga svoje uspehe že na veliko žanje. In prav o tem, kako do uspeha, smo v intervjuju za Insajder.com povprašali Filipa Peska.
Objavljamo intervju z Žigom Turkom, rednim profesorjem na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, ki je v zadnjem času pogosto udeležen v debatah o sovražnem govoru in lažnih novicah.

Županske volitve, ki so pred nami, bodo prinesle številne zanimive dvoboje in izzive. Eden od bolj zanimivih bo vsekakor tekma za župana Kranja.

O stanju kibernetske (oz. informacijske) varnosti smo se pogovarjali z obramboslovcem Boštjanom Pernetom, nekdanjim direktorjem Obrambno-varnostne službe ministrstva za obrambo.
Ko je Jože Mermal, danes predsednik uprave BTC iz opustelih carinskih skladišč želel narediti »malo mesto velikih nakupov«, je marsikje požel le posmeh.
Ta vikend bo potekal Ljubljanski maraton in spletni časopis Insajder.com bo sponzoriral ekipo tekačev pod vodstvom prof. športne vzgoje in tekaškega trenerja Urbana Praprotnika.
Objavljamo drugi del pogovora z univerzitetnim predavateljem in pravnikom Matejem Avbljom.