REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zmago Jelinčič

Zmago Jelinčič: »Šarec bo izpeljal predsedovanje EU. Ne bo šel na predčasne volitve. Vzdržal bo do konca«

Zmaga Jelinčiča in SNS so »osrednji« mediji pred zadnjimi volitvami popolnoma ignorirali, sedaj pa je nenadoma postal najpomembnejši, ključni steber slovenske vlade. V intervjuju za Insajder je razkril, zakaj je vlado podprl, kaj dela prav in kaj narobe ...

Andrej Vizjak, ki je bil s strani SDH eden od izbranih za mesto člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije, je umaknil svojo kandidaturo. Hkrati pa je vložil - dve tožbi, zoper tiste, ki so o njem v zadnjem času razširili največje število neresnic.
Poznavalec krškega nogometa brez dlake na jeziku o vsiljenem sporu z NK Krško: »Nujno potrebno je, da se razmere umirijo, na koncu mora zmagati nogomet.«
Jure Pirc je predsednik neprofitnega Bitcoin društva Slovenije, svetovalec in mentor mnogim slovenskim kripto startupom. Z njim smo se pogovarjali o kriptovalutah in stanju v Sloveniji, v povezavi s tem revolucionarnim odkritjem.
Marjan Šarec je v slovensko politiko vstopil kot »underdog«, kot »izzivalec«. V eri, kjer je po gospodarski krizi iskanje novih obrazov v politiki postal nacionalni šport, politične muhe enodnevnice pa značilen pojav za slovensko politično klimo, mu mnogi niso pripisovali svetle prihodnosti. Kljub temu pa vse kaže, da mu je s kombinacijo premišljenih ukrepov in hitrih odločitev, zmeraj ubranjenih z izbrano mero iskrivih argumentov - vsaj za zdaj - uspelo bolj, kot marsikomu pred njim.
Branko Meho, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je v intervjuju za Insajder.com opozoril, da poleg obremenitve plač obrtnike in podjetnike pri delu motijo tudi velike birokratske ovire.
Obiskali smo DARS in se z dr. Tomažem Vidicem zapletli v izredno zanimiv pogovor o temah, ki nas vse zanimajo in se nas tudi vsak dan tičejo.
Dr. Uroš Lipušček, dolgoletni dopisnik RTV Slovenija iz ZDA, urednik, svetovalec misije OVSE na Kosovu, rektor univerze AAB v Prištini, je avtor vrste del iz obdobja pred prvo svetovno vojno, med njo in po njej. Posebej je analiziral vlogo velikih sil. Sedaj svetovno dogajanje spremlja iz Kitajske. V intervjuju za Insajder.com je pojasnil, kako je videti svet iz tega konca sveta.
O »lebdečem gramofonu«, ki je požel občudovanje in si pridobil kupce po vsem svetu, je bilo že veliko povedanega in napisanega.
Edvard Lorencon, legenda slovenskega letalstva, se je na svoji življenjski poti preizkusil v letenju 83 tipov letal, poučevanju jadralnega in motornega letenja ter izdelovanju lastnih letal.
Janez Škrabec je eden od najbolj uspešnih in prepoznavnih podjetnikov v Sloveniji. In to upravičeno.
Andrej Mertelj, predsednik upravnega odbora in neizvršni direktor podjetja Datalab ima skoraj trideset let izkušenj v informatiki in le nekaj let manj tudi v podjetništvu.
Zmaga Jelinčiča in Slovensko nacionalno stranko so mnogi že odpisali iz slovenskega političnega prostora.
Ivo Boscarol, solastnik in direktor Pipistrela »ima veliko težavo, če se nič ne dogaja.« Na vso srečo se mu dogaja zelo veliko, o vsem tem in o prihodnjih načrtih pa nam je nekaj več zaupal v intervjuju za Insajder.com
Pogovarjali smo se z odvetnico Lucijo Šikovec Ušaj, ki velja za eno najbolj prepoznanih in vplivnih pravnic v Sloveniji. V širši javnosti je poznana tudi kot komentatorka političnega dogajanja.
Objavljamo drugi del pogovora z nekdanjim poslancem SDS in notranjim ministrom Vinkom Gorenakom.