REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Branko Meh

Prvi obrtnik Branko Meh: »Dovolj konkurenčni pa nismo, ker imamo prevelike obremenitve«

Branko Meho, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je v intervjuju za Insajder.com opozoril, da poleg obremenitve plač obrtnike in podjetnike pri delu motijo tudi velike birokratske ovire.

Ob nastopu nove vlade je bila javno predstavljena peticija »Za podjetno Slovenijo«. Odziv na nekatere ukrepe vlade, ki jih je bilo mogoče razbrati iz koalicijske pogodbe je bil zel velik. O tem kakšni so rezultati te pobude in kako podjetniki ocenjujejo delo vlade smo se pogovarjali z izvršnim direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov.
Mnogi sanjajo o uspehu v svetu digitalnega marketinga, Filip Pesek pa kot zvezda v vesolju digitalnega marketinga svoje uspehe že na veliko žanje. In prav o tem, kako do uspeha, smo v intervjuju za Insajder.com povprašali Filipa Peska.
Objavljamo intervju z Žigom Turkom, rednim profesorjem na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, ki je v zadnjem času pogosto udeležen v debatah o sovražnem govoru in lažnih novicah.

Županske volitve, ki so pred nami, bodo prinesle številne zanimive dvoboje in izzive. Eden od bolj zanimivih bo vsekakor tekma za župana Kranja.

O stanju kibernetske (oz. informacijske) varnosti smo se pogovarjali z obramboslovcem Boštjanom Pernetom, nekdanjim direktorjem Obrambno-varnostne službe ministrstva za obrambo.
Andrej Mertelj, predsednik upravnega odbora in neizvršni direktor podjetja Datalab ima skoraj trideset let izkušenj v informatiki in le nekaj let manj tudi v podjetništvu.
Zmaga Jelinčiča in Slovensko nacionalno stranko so mnogi že odpisali iz slovenskega političnega prostora.
Ivo Boscarol, solastnik in direktor Pipistrela »ima veliko težavo, če se nič ne dogaja.« Na vso srečo se mu dogaja zelo veliko, o vsem tem in o prihodnjih načrtih pa nam je nekaj več zaupal v intervjuju za Insajder.com
Pogovarjali smo se z odvetnico Lucijo Šikovec Ušaj, ki velja za eno najbolj prepoznanih in vplivnih pravnic v Sloveniji. V širši javnosti je poznana tudi kot komentatorka političnega dogajanja.
Objavljamo drugi del pogovora z nekdanjim poslancem SDS in notranjim ministrom Vinkom Gorenakom.
Govorimo smo z Vinkom Gorenakom, nekdanjim poslancem SDS, ki je v svoji karieri bil tudi predavatelj na Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani, državni sekretar in minister za notranje zadeve.
Nepričakovana izključitev dr.Milana Brgleza, podpredsednika SMC iz članstva stranke je ta teden kakor strela iz jasnega udarila v slovensko politično sceno.
Dr.Matevž Tomšič je sociolog, univerzitetni predavatelj in publicist. Za Insajder smo se z njim pogovarjali o vlogi elit na upravljanje države ter o znanih in neznanih posledicah parlamentarnih volitev v Sloveniji.
Beeping - podjetniška ideja, ki se je začela iz preproste želje, da bi ljudem omogočila več prostega časa.
Ta teden bomo izvedeli uradne rezultate volitev, začel pa se bo tudi prvi krog sestavljanja nove vlade.