REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Jure Pirc, Društvo Bitcoin

Jure Pirc: »Tisti, ki jemljejo nakup kripovalut kot naložbo, naj se temu primerno tudi obnašajo«

Jure Pirc je predsednik neprofitnega Bitcoin društva Slovenije, svetovalec in mentor mnogim slovenskim kripto startupom. Z njim smo se pogovarjali o kriptovalutah in stanju v Sloveniji, v povezavi s tem revolucionarnim odkritjem.

Marjan Šarec je v slovensko politiko vstopil kot »underdog«, kot »izzivalec«. V eri, kjer je po gospodarski krizi iskanje novih obrazov v politiki postal nacionalni šport, politične muhe enodnevnice pa značilen pojav za slovensko politično klimo, mu mnogi niso pripisovali svetle prihodnosti. Kljub temu pa vse kaže, da mu je s kombinacijo premišljenih ukrepov in hitrih odločitev, zmeraj ubranjenih z izbrano mero iskrivih argumentov - vsaj za zdaj - uspelo bolj, kot marsikomu pred njim.
Branko Meho, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) je v intervjuju za Insajder.com opozoril, da poleg obremenitve plač obrtnike in podjetnike pri delu motijo tudi velike birokratske ovire.
Ob nastopu nove vlade je bila javno predstavljena peticija »Za podjetno Slovenijo«. Odziv na nekatere ukrepe vlade, ki jih je bilo mogoče razbrati iz koalicijske pogodbe je bil zel velik. O tem kakšni so rezultati te pobude in kako podjetniki ocenjujejo delo vlade smo se pogovarjali z izvršnim direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov.
Mnogi sanjajo o uspehu v svetu digitalnega marketinga, Filip Pesek pa kot zvezda v vesolju digitalnega marketinga svoje uspehe že na veliko žanje. In prav o tem, kako do uspeha, smo v intervjuju za Insajder.com povprašali Filipa Peska.
Objavljamo intervju z Žigom Turkom, rednim profesorjem na ljubljanski Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, ki je v zadnjem času pogosto udeležen v debatah o sovražnem govoru in lažnih novicah.
Edvard Lorencon, legenda slovenskega letalstva, se je na svoji življenjski poti preizkusil v letenju 83 tipov letal, poučevanju jadralnega in motornega letenja ter izdelovanju lastnih letal.
Janez Škrabec je eden od najbolj uspešnih in prepoznavnih podjetnikov v Sloveniji. In to upravičeno.
Andrej Mertelj, predsednik upravnega odbora in neizvršni direktor podjetja Datalab ima skoraj trideset let izkušenj v informatiki in le nekaj let manj tudi v podjetništvu.
Zmaga Jelinčiča in Slovensko nacionalno stranko so mnogi že odpisali iz slovenskega političnega prostora.
Ivo Boscarol, solastnik in direktor Pipistrela »ima veliko težavo, če se nič ne dogaja.« Na vso srečo se mu dogaja zelo veliko, o vsem tem in o prihodnjih načrtih pa nam je nekaj več zaupal v intervjuju za Insajder.com
Pogovarjali smo se z odvetnico Lucijo Šikovec Ušaj, ki velja za eno najbolj prepoznanih in vplivnih pravnic v Sloveniji. V širši javnosti je poznana tudi kot komentatorka političnega dogajanja.
Objavljamo drugi del pogovora z nekdanjim poslancem SDS in notranjim ministrom Vinkom Gorenakom.
Govorimo smo z Vinkom Gorenakom, nekdanjim poslancem SDS, ki je v svoji karieri bil tudi predavatelj na Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani, državni sekretar in minister za notranje zadeve.
Nepričakovana izključitev dr.Milana Brgleza, podpredsednika SMC iz članstva stranke je ta teden kakor strela iz jasnega udarila v slovensko politično sceno.
Dr.Matevž Tomšič je sociolog, univerzitetni predavatelj in publicist. Za Insajder smo se z njim pogovarjali o vlogi elit na upravljanje države ter o znanih in neznanih posledicah parlamentarnih volitev v Sloveniji.