REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ali veste kje lahko najdete najugodnejše akumulatorje?

promocijsko sporočilo
Ali veste kje lahko najdete najugodnejše akumulatorje?Akumulator_pexels

Slovenija je, tudi zaradi prekomerne centralizacije in neurejenega nepremičninskega trga, predvsem pa zaradi geografske lege, tranzitna država. To lahko spremljamo dobesedno vsak dan v obliki kolon vozil, ki se iz vseh koncev in krajev vijejo proti prestolnici in sosednjim državam.

Avtoceste so zlasti v poletnem obdobju močno obremenjene, a tovrsten trend lahko opazimo tudi ob drugih večjih praznikih in počitnicah v sosednjih državah. Žal je v Sloveniji, zaradi pomanjkljivega vlaganja javnih sredstev v obnovo in predvsem v infrastrukturni razvoj, javni promet povsem neuporaben. V kolikor se želi Janez Novak iz osrčja Slovenije odpraviti na izlet na obalo, v slovensko Istro, bo z veliko verjetnostjo izbral osebni avtomobil kot prevozno sredstvo.

Če se odločite za lasten nakup akumolatorja, potem vsekakor velja upoštevati nasvet, da se nejcenejši in verjetno tudi najbolj kakovostne akumulatorje dobi na spletnem mestu ceneje.si. Tam boste z uporabo naprednih filtrov hitro poiskali želeni akumulator.

Z javnim prevozom bi namreč v eno smer porabil več ur, saj vlak z vsemi meandri iz Ljubljane v Koper vozi najmanj dve uri in pol, avtobus pa tudi ni veliko boljša opcija, saj so direktni avtobusi prej izjema kot pravilo.

Nenazadnje pa se avtobus proti obali prebija po isti poti, kot dolge kolone osebnih vozil, zato uporabniki v tej rešitvi nimajo posebnih prednosti pred izbiro osebnega avtomobila.

Proračuni slovenskih družin za mobilnost in vzdrževanje avtomobilov so v samem vrhu evropske Unije, saj dosegajo skoraj petino vseh stroškov. Jasno je, da je za avtomobil potrebno primerno skrbeti in ga vzdrževati.

V skupni znesek stroškov je potrebno všteti zavarovanje, registracijo, tehnični pregled, gorivo in pa seveda tudi ostali potrošni material, kot na primer pnevmatike ali pa akumulator. Predvsem nadležno je, če sem vam slednji izprazni. Brez menjave akumulatorja se ne boste mogli premakniti. V kolikor imate v svojem zavarovanju tudi avtomobilsko asistenco, si boste s klicem na interventno številko rešili življenje.

V kolikor pa avtomobilske asistence nimate, potem boste sami mogli iskati primerne rešitve za zamenjavo akumulatorja. V nadaljevanju članka vam bomo podali nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo morda olajšali izbor novega akumulatorja.

Pogosto se nam namreč pripeti, da dobesedno čez noč ostanemo s praznim akumulatorjem, zato praktično nihče ni pripravljen na to, da bo akumulator za vedno ugasnil. Verjetno je odveč omeniti, da lahko ljudi, ki imajo v prtljažniku rezervni akumulator, preštejemo na prste ene roke. Poleg tega je to vsekakor tudi nepotrebno, saj se po določenem času tudi akumulator, ki ga ne uporabljamo izprazni zaradi obrabe celic.

Za tovrstne krizne situacije je zato morda še najbolje, da imamo na dosegu roke polnilec za akumulator, ki sploh ni drag. Dobite ga lahko že za nekaj deset evrov, ki so vredni kot zlato, ko boste potrebovali polnilec za akumulator.

V kolikor pa polnilca za akumulator nimate, da bi si vsaj začasno podaljšali življensko dobo akumulatorja, potem vam svetujemo, da se s pomočjo kolega ali prijateljice odpravite v nakup akumulatorja, ki je primeren za vaš avtomobil. Pri tem morate biti pozorni na dejstvo, da izberete ustrezno polariteto in zagonski tok akumulatorja.

Proračuni slovenskih družin za mobilnost in vzdrževanje avtomobilov so v samem vrhu evropske Unije, saj dosegajo skoraj petino vseh stroškov. Jasno je, da je za avtomobil potrebno primerno skrbeti in ga vzdrževati.

Vsekakor pa ne smete pozabiti tudi na kapaciteto akumulatorja. Zagotovo pa morate izbrati akumulator, ki se primerno prilega prostoru v havbi vašega avtomobila. V kolikor teh podatkov ne veste na pamet, jih lahko venomer preverite tako, da pogledate v havbo in z obstoječega akumulatorja odčitate želene parametre.

Če pa se z menjavo akumulatorja ne želite ukvarjati sami, potem vam svetujemo, da to prepustite strokovnjakom v servisnih delavnicah, a ne pozabite, da bo tovrstna menjava akumulatorja nekoliko dražja od domače menjave.

Če se odločite za slednjo opcijo, potem vsekakor velja upoštevati naš nasvet, da se nejcenejši in verjetno tudi najbolj kakovostne akumulatorje dobi na spletnem mestu ceneje.si. Tam boste z uporabo naprednih filtrov hitro poiskali želeni akumulator, spletno mesto pa vam bo predlagalo najcenejšo rešitev v slovenskih spletnih trgovinah. Tako vas od novega akumulatorja loči le še nekaj klikov. Pa varno vožnjo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek