REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Misterij: pred 58 leti se je za milijarderjem izgubila sled, nedavno pa se je izvedelo, kako grozljiv konec ga je doletel

Razvpiti primer je zaradi odmevnosti in mednarodnih razsežnosti pritegnil pozornost več neodvisnih raziskovalcev, novinarjev, filmarjev, pustolovcev ...

Zaslišanja v okviru preiskave o »impeachmentu« zoper predsednika ZDA Donalda Trumpa so razkrila nekaj novih, sočnih podrobnosti o izsiljevanju ukrajinskega s strani ameriškega predsednika.
Lahko uganete za katerega poslanca gre, ki je na svetovnem spletu delil fotografijo, na kateri je videti mizo, obloženo s slastnimi dobrotami?
Namesto sporne zmage Moralesa na predsedniških volitvah, se je v Boliviji zgodilo sporno imenovanje Añezove za predsednico države. Protesti se nadaljujejo, le da vodilni mediji o njih sedaj - ne poročajo več.
Krivic je upravičeno kritiziral Mahniča, vendar pregon Mahniča verjetno ne bi bil uspešen vsaj na ESČP, celo če bi se morebitna obsodilna sodba Mahniča uspešno prebila tudi skozi sodne filtre pri ESČP.
Zaskrbljujoča razkritja o ozadju zategnjenih odnosov med Ankaro in Washingtonom je razkril britanski tednik Spectator, ki se sklicuje na vire iz vrha ameriških oblasti.
Pompeo je ob robu Dneva veteranov, ki ga v Ameriki obeležujejo 11. novembra za lokalno televizijsko postajo WCSC razkril, da ZDA intenzivno oborožujejo Ukrajino, da bi bila ta pripravljena na vojno s sosedo – Rusijo.
Po stečaju Adrie Airways se za nakup poslovne celote ali delov podjetja zanima pet ponudnikov, vlada pa se vse bolj nagiba k ustanovitvi nove letalske družbe.
Trump zunanjepolitične odločitve včasih oblikuje na podlagi »zasebnih interesov«, je opozoril nekdanji svetovalec za nacionalno varnost.
»Nisem se mogel upreti tako mamljivi grafiki, da si je ne bi naredil bolj na poskok, bolj na dance,« je svoje početje na svetovnem spletu pojasnil uporabnik Twitterja z vzdevkom @kriznimenedzer.
Evo Morales, ki je bil na oblasti kar 14 let in je po dolgotrajnih protestih v državi odstopil ter si nato poiskal politično zatočišče v sosednji Mehiki, je prvo noč po sestopu z oblasti prespal kar na tleh.
Portal Caffeine Informer, namenjen kavnim entuziastom po celem svetu poroča, da Slovenci sodimo med največje ljubitelje kave v Evropi. Še več, Slovenci smo se zavihteli na zavidljivo 4. mesto po porabi kave na svetu.
Turška samohodka je bila uničena med srditimi boji med turško vojsko in kurdskimi milicami na severu Sirije zahvaljujoč bojnemu delovanju ruskega protitankovskega sistema »Metis«, ki je v rokah kurdskih borcev ...
Neutruden lov Mateja Tonina na Drenikovo, Sekolca, Erjavca in ostale prekrškarje iz arbitražne polomije bo najbolj škodil zgolj slovenski državi. Povedano drugače - vsa razkritja Toninove komisije bodo izjemno koristila prav Hrvaški.
Četrtkova oddaja Tarča očitno še kar naprej odmeva kot »korupcija, sistemsko zaščitena s strani države.«
»Takrat sem mislil, da je Mihail Gorbačov iskren. To je bila moja napaka,« s kančkom grenkobe pravi Krenz. Vprašan, ali misli, da je Sovjetska zveza izdala NDR, odgovori pritrdilno ...