REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Strmoglavil belgijski F-16, pilota rešili iz električnih vodov z 250.000 volti napetosti

Eden od pilotov se je uspešno izstrelil v mestu Pluvigner v Bretanji, a se je nato pri pristanku zapletel v visokonapetostne električne vode ...

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je sicer znan po svojih precej odkritih, krutih in provokativnih nastopih in presenetljivih izjavah, vendar je s svojo zadnjo izjavo presenetil - vse.
Trump je pravkar izgubil svoj zid – tisti, ki ga je imenoval Bibi Netanjahu. In Bibi točno ve, kaj je Trumpa, na dnu njegovega srca, najbolj strah. Pogled na drugačen zid - od znotraj. Na zaporniški zid.
Oscar pa je nato opozoril: "Pa tudi pse so nekateri že počlovečili in jim nadeli imena kot ... Janez ... Jože ... Ludvik ... bil je nekdo, ki je svojemu celo ime Janša izmislil ..."
Bojan Požar je o ozadju dogajanja v Telekomu redno poročal, pri tem pa ni razkril, da ima tudi pri imenovanju članov uprave in nadzornega odbora lastne interese. Mesečno od državnega Telekoma namreč prejema od 5.000,00 do 6.000,00 evrov.
Ameriški predsednik Donald Trump je zvezni državi Kaliforniji odvzel pooblastila za določanje standardov avtomobilskih izpuhov. »Vidimo se na sodišču!«, mu sporočajo iz uporniške in napredne zvezne države ZDA.
Savdska vojska je po nakupih sodobnega orožja tretja ali četrta na svetu, po usposobljenosti pa komaj dvajseta, zaradi česar ji ne zaupa niti njen dejanski voditelj, Mohammed bin Salman.
Napad na savdske rafinerije je v naftnem svetu enak napadom enajstega septembra, vendar se savdska vojska sama ni sposobna soočiti z Iranom.
Čeprav so zadeve danes boljše, imamo v Nemčiji še vedno 300.000 ljudi, v identiteto katerih ne moremo biti prepričani, opozarja nekdanji vodja nemških obveščevalcev.
Bo slovenska vlada morda prepoznala, da je storila napako in umaknila svoje »prepoznanje« domnevnega »predsednika države«, ki se brati z mafijo?
Po zadnjih podatkov bo zaradi napadov z droni na savdske naftne terminale proizvodnja Savdske Arabije več tednov zmanjšana za najmanj 40 odstotkov. To pomeni skoraj gotov dvig cen nafte, kar bo dodatno upočasnilo svetovno gospodarstvo. 
Več kot milijon evrov vredno WC školjko, ki je bila v resnici umetniško delo, so nepridipravi uspeli ukrasti iz palače Blenheim.
Burno politično dogajanje konec avgusta in v začetku septembra je imelo svoje učinke tudi na popularnost političnih strank.
Ob prazniku vrnitve oziroma priključitve Primorske matični domovini se je oglasil Jure K. Čokl, ki je prek Twitterja poslal vsem nam pomembno sporočilo v premislek ...
Posameznim članicam občasno pripade "čast", da se pohvalijo z organizacijo kakšnega dogodka, vsa oblast nad tem, kakšno vlogo bo zavezništvo imelo pa je še naprej v rokah ZDA oziroma Washingtona.
Primorci so bili vedno prepričani, da je bila Primorska utemeljeno priključena nekdanji jugoslovanski federaciji, toda Državni zbor zaradi odpora desnih strank ni uspel preimenovati praznika.