REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vasko Samoniti sproža proteste doma in po svetu

Svetovno znani, ugledni strokovnjaki »oklofutali« ministra za kulturo Vaska Simonitija

Minister Simoniti je v svojem odgovoru na pismo kulturnih in umetniških institucij pri obračunavanju s slovensko kulturo in umetnostjo zlorabil še tri svetovno priznane mednarodne umetnike. Ti pa so mu sedaj odločno odgovorili.

V družbi se nevarno razraščajo nestrpnost, rasizem in ksenofobija, ki jo nesebično sejejo predvsem vladajoči.
Stranka DeSUS izbira novo vodstvo in vse kaže, da bo dobila novega in hkrati starega predsednika. Kot se je izkazalo v zadnjih mesecih znova tistega, ki ga sploh ne bi smela zamenjati.
Medtem ko Levica in SD ob podpori LMŠ in SAB zbirata podpise za »780 milijonov za blaginjo, ne orožje«, obrambni minister Tonin brani investicijo v vojsko in obljublja, da se bo potem »boril kot lev,« za izboljšanje zdravstvenega sistema.
Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravljen sodelovati s katerimkoli ameriškim voditeljem, ne pa tudi že priznati volilno zmago Joeja Bidna.
Irski iznajditelj trdi, da je iznašel kolo, ki pomaga pri poganjanju, vendar ne potrebuje baterij, ni omejeno z najvišjo hitrostjo in ima »neomejen doseg.«
Jelko Kacin tako včasih zatrdi, da se ljudje preveč družijo po raznih kočah, ali pa da martinujejo po vinskih kleteh, vlada pa nato na tej podlagi sprejema ukrepe. Točnih podatkov pa vlada očitno nima. Zato tudi bije bitko zoper koronavirus - na slepo.
Posledice pandemije se marsikje že dobro vidijo tudi s prostim očesom – na primer v kolonah vozil, čakajočih na hrano.
EU po oceni podpredsednika Evropskega parlamenta ne sme biti v položaju, ko jo bo zaradi vprašanja spoštovanja načel pravne države izsiljevala ena od članic Evropske ljudske stranke.
Piratska stranka Slovenije, koordinatorica zbiranja podpisov ECI za uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka - UTD, je danes priložila zadnje podpise za dosego potrebne ciljne kvote. Slovenija je s tem prva država, ki je dosegla ta cilj.
Represiji policije se je te dni pridružilo tudi ljubljansko mestno redarstvo. Zalotili smo jih, kako sta dve skupini redarjev v ljubljanskem Severnem parku načrtno preverjali, ali ljudje morda ne malicajo na prostem.
»Si predstavljate državo, kjer je huda zdravstvena kriza, predsednik vlade pa prčka po pametnem telefonu in v delovnem času sproducira enih 5 čivkov na uro. To ni scenarij o neki vukojebini, to je moja ugrabljena domovina!«
Predsednik uprave Ericssona nasprotuje omejevanju poslovanja konkurenčnega Huaweia, saj bi to pomenilo omejevanje svobodne konkurence. Dober nauk za Slovenijo, kajti tudi slovenska vlada svobodni trg - zatira.
Janez Janša je v pismu vsem voditeljem EU podprl blokado evropskih sredstev s strani Poljske in Madžarske in hkrati Slovenijo neutemeljeno obtožil, da mu je leta 2014 ukradla volitve.
Ob novici, da transport in shranjevanje najobetavnejšega cepiva za Covid-19 zahteva posebne hladilnike, ki bi ohranjali ultra nizko temperaturo, se je na družbenih omrežjih razvila živahna in nič kaj optimistična razprava.
Ugledni portal »Politico« komentira pismo, ki ga je slovenski predsednik vlade Janez Janša poslal voditeljem EU. Po oceni Politica Janša vztraja, da naj se prvotni dogovor voditeljev EU naknadno interpretira drugače, kot so se voditelji EU res dogovorili.