REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Donald Trump

Trumpov "genialen nasvet" Evropejcem za trajno rešitev migrantske krize

Ameriški predsednik Donald Trump je španski vladi ponudil res "izvirno" rešitev za migrantsko krizo, je razkril španski zunanji minister.

Po mnenju papeža Frančiška ima zato, ker je "seks dar od Boga in ne tabu", seks dva cilja: izkazovanje ljubezni in ustvarjanje življenja. Papež je kritiziral tudi pornografijo kot del "industrije laži".
Moški muslimani – vsaj v Indiji – se po novem ne bodo več mogli tako enostavno ločiti od svojih žena, kot jim je bilo omogočeno do sedaj. Vlada Indije je včeraj končno sprejela odločitev, da se ta običaj, ki izvira iz šeriatskega prava v prihodnje strogo sankcionira.
Vlada Srbije je razrešila Nenada Mijailovića, dosedanjega državnega sekretarja na finančnem ministrstvu in sicer zaradi več afer, v katerem mu očitajo bogatenje in nejasne okoliščine pri nakupu državne vile, poroča srbski Blic .
Nekdanji minister Matej Lahovnik je komentiral fotografijo včerajšnjega sestanka sindikalistov z novim ministrom za javno upravo Rudijem Medvedom.
Kot ponavadi pri slovenskih državnih proslavah je tudi sobotna proslava državnega praznika vrnitve Primorske matični domovini postala predmet polemike na družbenih omrežjih.
Imenovanje dr. Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu Marjana Šarca je v Sloveniji izzvalo val kritik in celo nekakšno peticijo. Kje imajo kritiki prav in kje jim njihove lastne ideološke slepe pege onemogočajo objektivno presojo?
Potem ko so Slovenijo preplavile novice o obstoju in postroju Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška, je sedaj na spletu dostopna tudi gorenjska različica – Kranjska vahta.
Predsodki niso pojav, ki je značilen samo za ljudi, ker se jih tudi stroji lahko učijo drug od drugega - trdijo strokovnjaki s področja informatike in psihologije. Šokantni sklepi raziskovalcev, da bi umetna inteligenca lahko postala rasistična in seksistična, so opozorilo, ki ga ne smemo prezreti.
Sociolog Borut Rončević se je ob nedeljski vožnji po Dolenjski (nehote) spomnil na napoved Levice glede nacionalizacije. Ali bi ta prizadela tudi kmete?
Matt Selman, izvršilni producent nanizanke, je šele te dni uzrl smešno napako v eni od najpomembnejših epizod, in je prek Twitterja ta spodrsljaj, ki je očitno vse do sedaj ostal neopažen - delil z oboževalci Simpsonovih. Kmalu zatem je zaradi tega izgubilo delo 18 ljudi.
Juncker se je vzdržal pred izrekanjem EK o sporu, ker ga je »februarja letos za to prosil hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković, ki je tako kot tudi Juncker član iste ljudske frakcije«v EU. Zagrebški Jutarnji list ocenjuje, da je zaradi »kompromitirane« arbitraže Juncker s tem dejansko dal za prav – Hrvaški.
Francija je »vsaj deloma kriva« za uničenje Libije, ki je privedlo do povečanega dotoka migrantov in beguncev v Evropo, je zapisala italijanska ministrica za obrambo Elisabetta Trenta.
Novinar in urednik Dejan Steinbuch je na Twitterju »brez komentarja« komentiral pomanjkanje slovenskih zastav na včerajšnjemu državnemu prazniku ob priključitvi Primorske matični domovini.
Rusija je ob zaostritvi odnosov z ZDA opozorila ameriškega obrambnega ministra Jamesa Mattisa, da je v Evropi, na primer v baltskih državah, pripravljena uporabiti tudi taktično jedrsko orožje.
Pivo je s človeštvom povezano veliko bolj, kot smo mislili doslej.