REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izraelski vojak obdaruje svojo hčerko

Hamas ubil izraelskega vojaka, ki je »razstrelil hišo kot rojstnodnevno darilo svoji hčerki«, protesti tudi v Guernici

Na enem od posnetkov lahko tudi vidimo, kako je izraelski vojak »za rojstnodnevno darilo hčerki« pred kamerami razstrelil civilno stavbo v Gazi. Hamas je zatrdil, da je storilca tega grozodejstva že likvidiral.

Ameriški »zavezniki« Špancem kljub izmenjavi podatkov in popolnoma odkritem sodelovanju – očitno ne zaupajo, do te mere, da Američani za španskimi zavezniki celo vohunijo, kakor da bi bili njihovi sovražniki.
Kampanja za zbiranje denarja za Ukrajino je zaostrena na vseh frontah.
Več kot 625 vojakov ukrajinske vojske je bilo onesposobljenih v vseh smereh na fronti, dodaja rusko obrambno ministrstvo.
Veleposlanik Rusije pri OZN je ostro kritiziral izraelski načrt glede poplavljanja »Hamasovih tunelov« z morsko vodo in ga označil kot vojni zločin.
Kljub temu, da je Moskva že večkrat poudarila, da nima namena napasti NATO, so norveški vojaki potrdili, da se s temi temačnmi vajami pripravljajo na tak scenarij.
Teater Tivoli, Mini Teater, Cankarjev dom in vrhunska igralska zasedba – decembra bo gledališka scena poskrbela za ljubitelje ikoničnih Bette Davis in Joan Crawford, ki ju bosta pod snopom luči predstavili prvakinji slovenskih gledališč Nataša Barbara Gračner in Jana Zupančič.
Ilja Kiva je pred začetkom SMO pobegnil iz Ukrajine, že aprila pa je ruskega predsednika zaprosil za politični azil, ker je sumil, da ga želijo Ukrajinci ubiti. Bil je član ukrajinskega parlamenta, leta 2014 pa je kandidiral celo za predsednika Ukrajine.
Če ekonomija ne daje odgovorov na vse težave sodobnega sveta je zato morda čas, da odgovore poda - humanomika.
Samo v Nemčiji je približno 220.000 ljudi, ki bi bili sposobni sodelovati v vojni, opozarja poslanec CDU.
Pomanjkanje napredka v želji Zahoda po izolaciji Rusije dopolnjuje močan položaj ruskega gospodarstva, pa tudi pomanjkanje kakršnih koli vojaških uspehov v Ukrajini, ki jo podpirajo ZDA.
Nismo se dolžni vmešavati v konflikt znotraj katerega koli zavezništva, je sporočil nemški obrambni minister in poudaril, da je Berlin na 2. mestu po pomoči Kijevu.
Ogromno pomanjkanje streliva pomeni, da so vojaške zmogljivosti Belgije na ravni kamene dobe, opozarja general Marc Thys, poroča bruseljski Politico.
Z njimi smo uspeli vzpostaviti stik, določen je bil celo kraj, kamor naj pridejo in se predajo, je povedal ruski častnik.
Bidnovi so prejemali milijone od tujih državljanov in podjetij, Joe Biden je večerjal s sodelavci svojega sina iz tujine, se z njimi videval na kavi in prejemal plačila, financirana s »poslovnimi dogovori« njegove družine, je sporočil odbor predstavniškega doma Kongresa za vladni nadzor.
Letala Su-35S so vzletela z operativnega letališča v Rusiji v hudih vremenskih razmerah z močnim dežjem in sunki vetra. Lovce so pilotirali piloti prvega razreda.