REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lepi tanki - lepo gorijo...

Trofeja (VIDEO): Poglejte, kako so prestižnega, nemškega »leoparda« ruski vojaki odvlekli na razstavo v Moskvo!

Nemški mediji so poročali, da so ruske enote zajele enega od tankov blizu Avdejevke. A sedaj je, kot kažejo posnetki, že na poti v Moskvo. 

V Ukrajini res nimajo sreče. Končno so dobili 60 milijard dolarjev iz ZDA za nove nakupe orožja, a vse manj je možnosti, da z denarjem tudi res kupijo to, kar najbolj potrebujejo: granate kalibra 155 milmetrov.
Enote Južne skupine ruskih sil so izboljšale svoje položaje vzdolž prve frontne črte in premagale 53. mehanizirano brigado oboroženih sil Ukrajine na območju vasi Krasnogorovka v DLR.
Pomoč Kijevu bo prispevala k še večjem uničenju te države, je opozoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.
Po poročanju »Washington Posta« so uradniki EU zavrnili zaplembo ruske lastnine, saj so se zbali, da bi lahko kršili mednarodno pravo, spodkopali zaupanje vlagateljev v evro in povzročili povračilne ukrepe Rusije.
Znani novinar Pepe Escobar, ki danes piše večinoma za alternativne in ruske medije, je na svojem X kanalu objavil šokantno zgodbo o »izraelskem protiodzivu« na iranski protiodziv in napad z več kot 300 letalniki in izstrelki na Izrael.
Večina zahodnih analitikov razglaša »masivno« zmago Izraela nad iranskim kombiniranim napadom brezpilotnih letal, manevrirnih in balističnih izstrelkov na cilje v Izraelu 14. aprila. Ni jasno, ali so samo nevedni ali pa zavestno prodajajo zahodno propagando.
V več provincah Islamske republike naj bi bila aktivirana zračna obramba, saj naj bi Izrael ponoči napadel Iran. V Iranu tega napada sploh niso opazili...
Vse kaže, da so ZDA Izraelu dovolile, da izbere med genocidnim divjanjem v Rafi ali regionalno vojno proti Iranu. In Izrael je očitno izbral – ter se odločil za nadaljevanje genocida.
Dvolična politika Zahoda in pritiski na Iran ob hkratni podpori Izraela bi lahko že kmalu pripeljali svet v novo in še nevarnejšo vojno od tiste, ki se že bije na evropskih tleh na področju nekdanje Ukrajine.
Izraelska vojska v okviru svojega nenehnega genocida, ki se je začel 7. oktobra 2023, uporablja nove moteče tehnike za ustrahovanje, zvabljanje in ciljanje na palestinske civiliste v begunskem taborišču Nuseirat v osrednji Gazi, poroča Euro-Med Monitor.
Minilo je 83 let od smrti Sergeja Mašere in Milana Spasića. Leta 1941 sta se oba mlada častnika uprla ukazu jugoslovanskega poveljstva o predaji in izročitvi nepoškodovane ladje italijanski okupatorski vojski.
Po dveh letih prepričevanj, kako se EU in ZDA ter ves Zahod v Ukrajini spopadajo z barbarstvom in diktaturo, ki menda ogrožate svobodo, demokracijo in napredek Ukrajine ter vsega sveta smo končno izvedeli - resnico.
Šefica Evropske komisije je doživela nepričakovano – aretacijo… Publicist, urednik »Elektronske intifade« je namreč izvedel državljansko aretacijo predsednice EK Ursule von der Leyen zaradi njene podpore izraelskemu genocidu v Gazi.
Washington napoveduje, da bo »natančno pregledal« kitajsko ladjedelništvo, medtem ko se Biden bori za glasove v neodločeni Pennsylvanii.
Policiji v Nemčiji in Ukrajini je v Nemčiji uspelo najti 161 ukrajinskih otrok, za katere je Kijev trdil, da so bili odpeljani na rusko ozemlje.