REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Twitter suspendiral NTA

Twitter suspendiral račun desničarske »Nacionalne tiskovne agencije« zanikovalca genocida Aleša Ernecla

Po samo mesecu dni tvitanja so račun »agencije«, ki je želela prevzeti vlogo Slovenske tiskovne agencije že suspendirali.

Včasih govorica telesa in celo molk povedo veliko več kot besede. Ministrica za pravosodje je ob enem, logičnem vprašanju ostala dobesedno – »brez teksta.«
Donald Trump je po mesecu dni molka vendarle spregovoril. In takoj dokazal, da ne bo spoštoval tradicije predhodnikov, ki potez novih predsednikov ZDA javno praviloma niso komentirali.
Janševa vlada si je že ob začetku pandemije dvignila plače, kar pa je že sprožilo veliko nezadovoljstva, tudi med delavci, ki v primeru okužb še zmeraj zaman čakajo na 100-odstotna nadomestila plač.
Samooklicani in odstopljeni minister Aleš Hojs se je znova oglasil in z nekaj žaljivkami »počastil« nekaj oseb, s katerimi se ne strinja. In pri tem dokazal svojo - polpismenost...
Predvsem »zahodni svet« se sooča z novo nevarnostjo, ki bi lahko ogrozila možnost reprodukcije ljudi in človeštvo potisnila med ogrožene vrste živih bitij.
Alenka Jeraj, poslanka SDS z lažnim profilom je zaradi podtalnega delovanja tarča posmeha na družbenih omrežjih, toda zadeva je bolj resna. V pravni državi bi bilo to ravnanje spoznano za kršitev poslanske etike.
Slovenski predsednik vlade po eni strani ponuja roko sprave opoziciji in želi, da mu nakloni pol leta miru med predsedovanjem EU, po drugi strani pa se še naprej prepira predvsem z mediji.
Virus, ki se lažje prenaša je svoje gene prvič doslej uspešno „rekombiniral“ z virusom, ki je bolj odporen na protitelesa.
V Sloveniji prebivalci po novem stojijo v dolgih kolonah, vendar ne za cepljenje, pač pa za »hitro testiranje.« Ni sicer potrebno v tej meri, je pa zelo dobičkonosno - za nekatere vladne izbrance.
Christopher Pekny, komaj 28 let star bodoči oče iz New Yorka je umrl po eksploziji posebnega naboja, ki ga je pripravljal za »zabavo ob razkritju spola.« Vendar ne gre za edino žrtev te precej nenavadne prakse bizarnega proslavljanja novorojencev...
Predsednik Joe Biden je ob tem žalostnem trenutku ukazal, da naj se ameriške zastave v naslednjih petih dneh spustijo na pol droga na vseh zveznih stavbah.
Nasina sonda Perservance je prvič posnela zvok vetra na Marsu. Istočasno si lahko prvič ogledate Mars v vseh smereh na točki, kjer je sonda pristala.
Ustavni pravnik, dr. Andraž Teršek s svojimi povsem logičnimi in prepričljivimi razmišljanji o nesamostojnosti Ustavnega sodišča v razmerju do Janševe vlade dokazuje, da gre za strokovnjaka, na katerega je izjemno težko vplivati.
Kdo pa je Balešević res bil in kako je gledal na takratna dogajanja pa najbolje pojasni intervju, ki sva ga v Novem Sadu konec maja leta 1994 opravila podpisana avtorja. Prav zato ga ponovno objavljamo.
Zemlja je bila v preteklosti veliko bolj neprijazen kraj za življenje, kot je danes, toda pred okoli 42.000 leti se je morda zgodilo nekaj, kar je povzročilo vzpon človeške vrste in pogubo za neandertalce.