REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pag, požar

Policija ugotovila, kaj je povzročilo gigantski požar med hip-hop festivalom na hrvaškem Pagu

Na Pagu je na znani plaži Zrće na Novaliji na otoku Pagu med hip-hop festivalom zbruhnil velik požar. Policija je medtem ugotovila najverjetnejši razlog požara.

Prve posnetke človeka na Luni so pri Nasi izgubili. Danes jih lahko kupite, izklicna cena je samo 700 000 dolarjev.
Poleg pušk in pištol je imela skupina italijanskih neonacistov tudi rakete zrak—zrak, ki jih je dobila iz Katarja in želela prodati.
Posnetek nekaj jastogov in steklenice vina za 515 evrov, s katerimi je francoski minister za ekologijo pogostil prijatelje in družino, ga je očitno stal službe. 
Nemška kanclerka Angela Merkel je znova prekršila protokol in med sprejemom nove predsednice vlade Moldavije Maie Sandu visoko gostjo – pričakala sede, na stolu.
Po nesreči tovornega vlaka, ki se je zgodila pred tremi tedni, so v vrtini na najbolj prizadetem območju našli kerozin. Pitno vodo redno nadzirajo, tžav za zdaj ni, bi pa jih lahko povzročil - dež.
Zanimivo pa je, da se ob obletnici požiga narodnega doma v Trstu nihče ni dotaknil vira problema – dejstva, da Italija še vedno ni obračunala z fašizmom.
Federer si prizadeva za deveti naslov najboljšega, branilec lanske zmage in znova prvi igralec sveta Novak Đoković pa petega. Spopad traja že skoraj pet ur!
Predsednik vlade Marjan Šarec razmišlja o tem, da bi svojo zaupnico vezal na sprejem proračuna, kar bi se lahko izkazalo za precej tvegano potezo.
Tudi ostali računi v podporo Assangeu na Twittru so doživeli ukinitev, kar res kaže, da ne gre za osamljen primer.
Znani ameriški profesor pojasnjuje, zakaj je ameriška politika do Irana katastrofalno napačna in zakaj si bo Iran pridobil - in zakaj si pravzaprav celo mora pridobiri - jedrsko orožje.
Boris Vončina se je odzval na informacijo, da nemška obveščevalna služba Generacijo identitete uvrstila med skrajna gibanja in to ocenil v luči sodelovanja SDS z njimi.
Slika petih velikanskih, rdečih jastogov, lepo položenih v ravni vrsti na krožniku, zraven pa slika dragocenega vina, ki stane kar 515 evrov, je razburila francosko javnost.
Poker je zmeraj zahteval nekaj, kar se je zdelo zelo človeško: zvitost. Računalniški program pa je v samo osmih dnevih učenja dokazal, da je s pomočjo algoritmov bolj zvit kot njegovi človeški soigralci.
Za Kitajsko so umetni otoli tako pomembni, kot je bil Saipan za ZDA v drugi svetovni vojni. Iz njih namreč lahko letala in kitajski izstrelki že dosežejo tudi oporišča v severni Avstraliji.
Na ravnicah Madžarske so ograje lahko bistveno bolj učinkovite, kot na zelo goratih in razgibanih delih meje Hrvaške z BiH in Srbijo. Hrvaška odlločitev pa pomeni pritisk tudi na Slovenijo.