REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Napad v Tatarstanu  Vir: Twitter

Strelski napad v Rusiji: Najstnik v strelskem pohodu nekdanji učenec, deloval je sam

Najmanj dva otroka sta umrla ob poskusu, da se rešita s skokom iz tretjega nadstropja. V streljanju v šoli v mestu Kazan na jugozahodu Rusije je umrlo najmanj enajst ljudi, med njimi večinoma otroci, več kot deset je ranjenih.

Noam Chomsky in Vijad Prashad opozarjata, da umik ameriških vojakov iz Afganistana v resnici sploh ni takšen, kot se predstavlja v javnosti.
Tudi v Veliki Britaniji že ugotavljajo, da se indijska mutacija virusa SARS-CoV-2 širi hitreje kot dosedanje različice. Ne glede na to pa se cepiva še zmeraj smatrajo za učinkovita.
V Izraelu ob politiki apartheida izvajajo načrtne deložacije palestinskih družin iz njihovih hiš, od koder jih preganjajo judovski priseljenci ob pomoči izraelske policije. Predsednik izraelske vlade kljub številnim kritikam tega nezakonitega početja ne želi ustaviti.
Skupina pripadnikov francoske vojske je v odprtem pismu posvarila predsednika Emmanuela Macrona, da je zaradi popuščanja islamizmu na kocki preživetje Francije.
Kitajska zavrača komentarje ameriške vesoljske agencije NASA glede svoje rakete in obtožuje zahodne medije »dvojnih standardov« ter »povzročanja mednarodne histerije.«
Dan zmage v drugi svetovni vojni in Dan Evrope se bosta tokrat zaradi pandemije praznovala drugače. Toda neizpodbitno dejstvo je, da se nemški vojaki niso predali svojim pomožnim policijskim enotam - domobrancem, pač pa partizanom ...
Slovenski košarkar Luka Dončić se je po uspešnem nastopu proti Brooklyn Netsom slikal z nekdanjim predsednikom ZDA, vendar so bili številni komentatorji precej kritični do njegovega poziranja z »vojnim zločincem.«
Posnetek predsednika Azerbajdžana, ki »sesuva« novinarko BBC-ja zaradi usode novinarja in ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea je znova postal viralen zaradi prikazovanja zdravstvene katastrofe v Indiji v zahodnih medijih.
Potem ko so koalicijske stranke napovedovale, da imajo 47 glasov za razrešitev predsednika Državnega zbora, pod predlog razrešitve pa se je nato podpisalo le 38 poslancev, je glasovanje o predlogu svoje razrešitve predlagal kar sam – Igor Zorčič.
Obnašanje nekulturnega ministra za kulturo Vaska Simonitija v sinočni oddaji Tarča je postalo tarča številnih komentatorjev, ki so se zgražali nad nizko ravnijo razprav nekaterih sodelujočih in predvsem Vaska Simonitija.
Gre za 36-letno Zhe Shelly Wang, ki je sodelovala s fundacijo Billa in Melinde Gates, ki so jo nekateri vodilni ameriški mediji že označili za kitajskega krta v Gatesovi korporaciji, celo za vohunko na tleh ZDA.
Ob Šarčevi vladi se županu Ljubljane ni posrečilo, da Mestno otroško bolnišnico nadomesti s - hotelom. Toda z vlado Janeza Janše je Zoran Janković našel skupen jezik. Desetletno željo bo Zoranu Jankoviću uresničila Janševa koalicija.
Kultura pretirane »korektnosti,« ki se včasih imenuje tudi »kultura odpovedi« je v nekaterih primerih privedla do precej nenavadnih ravnanj.
Jožko Šavli ni samo izbrisal ognja iz mednožja živali, ki je v grbu avstrijske Štajerske, pač pa mu je odstranil tudi spolovilo. In to naj bi bil sedaj - simbol Slovenije ob predsedovanju EU?
Proizvajalci se izgovarjajo na pandemijo, v litvanskem obrambnem ministrstvu pa celo razmišljajo o odstopu od pogodbe.