REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vučić - protesti

»Pustite jajca doma«: bizarna zahteva protestnikom, ki od srbskega predsednika zahtevajo, »da abdicira«

Na družbenih omrežjih je zaokrožilo sporočilo, ki poziva ljudi, ki se že sedem tednov vsak konec tedna udeležijo shoda proti avtokratski vladavini srbskega predsednika Aleksandra Vučića, da naj »pustijo jajca doma«.

Slovenski javni dolg znaša 32,3 milijarde evrov, oziroma dobrih 15 tisoč evrov na prebivalca. A brez skrbi, država in njeni prebivalci tega dolga nikoli ne bodo primorani poplačati.
Fašisti v Italiji znova marširajo in dvigujejo glave. Italijanska vlada to podpira, slovenska pa gleda vstran in menca, namesto da bi fašistom rekla »marš« in odgovorila z recipročnimi ukrepi.
V Sloveniji so novice o plagiatorstvu, predvsem med politiki vseh nazorov, običajne in ne pritegnejo veliko pozornosti. Sedaj imajo prav kulturniki priložnost, da dokažejo svojo vrednost v družbi in pokažejo, da so pravi ustvarjalci družbenega ethosa, da predstavljajo dušo naroda.
Sebastjan Jeretič se je na Twitterju odzval na navedbo evropske poslanke Tanje Fajon o karikaturi v Delu, ki prikazuje levico, zalivajoč vladavino prava v EU, medtem ko se desnica (Orban & Co.) "poščije nanjo".
V četrtek je italijanska vlada sprejela odlok, s katerim so uvedli t. i. državljanski dohodek, ki je bil eden glavnih volilnih obljub obeh koalicijskih strank. 
Mnogi so svoje življenje posvetili iskanju mitskega mesta Atlantide, ki ga je po uničenju v močnem potresu opisal grški filozof Platon.
Ob nastopu nove vlade je bila javno predstavljena peticija »Za podjetno Slovenijo«. Odziv na nekatere ukrepe vlade, ki jih je bilo mogoče razbrati iz koalicijske pogodbe je bil zel velik. O tem kakšni so rezultati te pobude in kako podjetniki ocenjujejo delo vlade smo se pogovarjali z izvršnim direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov.
Štirje managerji nemškega avtomobilskega proizvajalca Audi so bili obtoženi v ZDA zaradi vpletenosti v goljufanje glede dizelskih emisij.
Na nas se je obrnila bralka, občanka Občine Medvode, ki obiskuje lokalni Zdravstveni dom Medvode.
Vlado Čuš, nekdanji predsednik Zelenih Slovenije, se je na Twitterju odzval na besede Karla Erjavca, predsednika DeSUS, ki ga ne skrbi padec podpore svoji stranki.
Kaj je vsebina skrivnostne črne aktovke, ki jo telesni stražar Vladimirja Putina ne izpušča iz rok?
Na obisk v Srbijo je znova prispel ruski predsednik Vladimir Putin. V Beogradu so ga pričakali na najvišji ravni. Na Kosovu pa so očitno precej živčni vojaki zveze NATO uničevali slike s podobami predsednika Rusije.
Velik kitajski trgovinski presežek z Združenimi državami vznemirja Washington, ki od Pekinga zahteva, da sprejme ukrepe za njegovo zmanjšanje.
Ta hotel bi moral biti vzgled vsem drugim. Vsemu svetu je želel pokazati, kakšni bodo hoteli, v katerih nekoč ne bo zaposlenih ljudi. Vendar so roboti ustvarili več problemov, kot so jih rešili.
Objavljen je bil članek, v katerem so znanstveniki predlagali serijo ukrepov, preko katerih bi preprečili milijone smrti in »katastrofalno« škodo na planetu.