REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

British Airways     Vir:Bloomberg

Poleteli v Düsseldorf, pristali v Edinburghu

Pilotu ni preostalo drugega, da prizna, da nima pojma, kako je potnike, ki so želeli v Nemčijo, odpeljal na Škotsko. In da bo s posadko poskusil ugotoviti, kaj lahko naredijo.

Zaradi sedanje trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko, negotovostjo glede prihodnjih odnosov EU in Združenega kraljestva ter problemom na Japonskem, nekateri predstavniki vodilnih podjetij trdijo, da je danes ustvariti dobiček težje, kot kadarkoli prej.
Novi dokumenti vsebujejo škandalozne podrobnosti o tem, kako je Facebook v preteklih letih lobiral pri vodilnih politikih za namen svoje strateške operacije - odprave »preveč restriktivne« zakonodaje varstva osebnih podatkov.
Dekle, za katero tožilstvo trdi, da pripada neonacistom, se je udeležilo in zmagalo na tekmovanju za »mis Hitler«, ki ga je organizirala ekstremna desničarska organizacija National Action.
Podjetje Minis, ki je imelo sedež na istem naslovu kot lokalna SMC takratnega premierja Mira Cerarja, je leta 2015 posel za postavljanje rezalne žice na meji s Hrvaško dobilo z lažno izjavo, da ima poravnane vse obveznosti.
Med protesti nasprotnikov brexita ta konec tedna v Londonu so posamezniki na nenavaden način izrazili svoje mnenje o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu, ki sodi med srdite zagovornike izhoda Združenega kraljestva iz Evropske unije.
V Srbiji se ob 20. obletnici začetka agresije zveze Nato spomnjajo vseh žrtev. Zahodne države so pričele razgrajevati mednarodni zakonski okvir prav tedaj, ko se je NATO odločil, da napade Jugoslavijo leta 1999, je opozoril Sergej Lavrov.
Ekonomist Matej Lahovnik, nekoč tudi sam minister, se je obregnil o kadrovanje v vrhu domače politike in odstopljenega, sedaj že nekdanjega ministra Jureta Lebna.
Finančna direktorica kitajskega podjetja Huawei, Meng Wanzhou, ki je trenutno v hišnem priporu v Kanadi, medtem ko se bori proti izročitvi v ZDA, je med aretacijo pri sebi imela 12-palčni MacBook, iPhone 7 Plus in iPad Pro.
Robert Mueller je končal s preiskavo o vpletanju Rusije v predsedniške volitve leta 2016. Da ni obtožnic zoper Trumpa in celo ne dolgo napovedanega zaslišanja, kar bi lahko sprožilo proces odpoklica, pa je presenetilo tudi številne ameriške novinarje.
Sirija si bo prizadevala povrniti območje Golanske planote "z vsemi sredstvi, ki so na voljo", ameriška politika pa je brezobzirna, nezakonita in ogroža mir in stabilnost v svetu, opozarja sirsko zunanje ministrstvo.
Glede projekta Divača-Koper se v javnosti širijo dvomi, ker se po »aferi maketa« zdi, da je ves posel prepleten s korupcijo in zadovoljevanjem ozkih strankarskih interesov. Nato se je odzvalo ministrstvo Alenke Bratušek ...
Kitajski predsednik Ši Džinping želi preko Italije vključiti Evropo v svoj projekt Nove svilne poti. Italija bo postala prva država G7, ki je podpisala sporazum o soglasju s Kitajsko, to pa je storila kljub skeptičnim glasovom in pritiskom iz EU in ZDA.
»Zaklali vas bomo, obglavili, tudi zastrupljali in razstrelili ter raznesli«, je prek družbenih omrežij že leta 2016 sporočal ekstremist Amir Selimović tako zmernim muslimanom kot nevernikom.
Kot je napovedal Janez Janša, bodo v SDS zahtevali ustavno presojo sprejetega rebalansa proračuna. Poraba, ki bi se lahko zvišala le za 870 milijonov evrov se je namreč dvignila na 1,13 milijarde evrov.
V obrambnem ministrstvu sta se doslej spopadali dve »struji« - prva je navijala za nakup slabih poljskih »patrij«, druga se je ogrela za nakup predragih »boxerjev«. Slovenija pa v resnici potrebuje vozila, ki bodo cenejša - in boljša.