REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Protesti proti Trumpu v Parizu.    Vir: Twitter

Pred dvema dnevoma je bil Macronov gost, danes pa ga je Trump znova okrcal, hujše kot prej

Ameriški predsednik Donald Trump se je danes ponovno odzval prek družbenih omrežjih na nedavno izjavo francoskega kolega Emmanuela Macrona, da Evropa potrebuje "resnično vojsko".

Ljubljana, 13. novembra - V Zavodu TransAkcija so danes v središču Ljubljane pod geslom Dovolj čakanja pripravili prvi javni shod za pravice transspolnih oseb v Sloveniji.
Danes se v Parizu pričenja sodni proces proti libanonskim kriminalcem, ki so v Evropi prekupčevali z drugo in predvsem »prali« nelegalno pridobljen denar.
Filozof Boris Vezjak se je odzval na novico, da je bila v Avstriji na 18 mesecev zapora obsojena ženska zaradi nacistične objave na Facebooku.
Blokiranje signala je vplivalo tudi na zračni promet na Norveškem. Piloti na Finskem in na Norveškem so izgubili signal GPS med zadnjo večjo vajo Nata Trident Juncture.
Prejšnji teden so kriminalisti obiskali predsednico Društva slovensko-latinskoameriškega prijateljstva Lipa Danio Frank in jo soočili s sumom, da društvo oz. ona sama sodeluje pri ilegalnem pridobivanju slovenskega državljanstva za državljane Venezuele. 
O stanju kibernetske (oz. informacijske) varnosti smo se pogovarjali z obramboslovcem Boštjanom Pernetom, nekdanjim direktorjem Obrambno-varnostne službe ministrstva za obrambo.
Trump je, poroča francoski časnik Le Monde, "očitno neizobražen o zadevah lastne soproge, Melanie, ki prvotno izvira iz nekdanje Jugoslavije".
Oddaja Utrip TV SLO je poskrbela za vročo razpravo na družbenih omrežjih. »Zaključno vprašanje avtorice v Utripu (novembra 2018, ne 1918): 'Kaj je lepše od tega, da si ponosen, da si Slovenec?'«
Nekdanji sodelavec ameriške NSA. Žvižgač Edward Snowden, ki živi v Rusiji, je opozoril, da so savdske oblasti uporabile izraelski vohunski program pri načrtovanju uboja savdskega disidenta in novinarja Džamala Hašodžija.
Ameriški predsednik Donald Trump se je ostro odzval na idejo francoskega predsednika Emanuela Macrona o potrebi po ustanovitvi »evropske armade«, ki naj bi Evropo branila tudi pred ZDA. rumpova izjava kaže, da je tudi romantičnega obdobja, ki je bilo nekaj časa značilno za odnose med Macronom in Trumpom zagotovo konec.
Po letih razvoja, so pri Harley Davidsonu na letošnjem Milanskem moto salonu končno pokazali svojo serijsko vizijo električnega motocikla.
Katja Ravnikar, glavna nagrajenka Insajderja.com ob koncu naše spletne igre je bila zelo vesela zmogljivega iPhona 8, ki je takoj prevzel mesto njenega dosedanjega telefona.
Kitajska tiskovna agencija Xinhua je predstavila doma in v svetu prvega virtualnega televizijskega voditelja novic, katerega glas, izrazi obraza in gibanje so identični človeškim. Kaj nas še čaka v prihodnosti?
Dogodek izpred 47 let je "obudil" arhiv Filmskih novic, ki so beležile vsaki Titov vzdih, govor in predvsem - prigode s potovanj. Toda sprejem, ki so ga organizirale svetovno znane osebnosti ob Brozovem obisku Združenih držav leta 1971, kažejo na spoštovanje, ki ga je ta "največji sin jugoslovanskih narodov in narodnosti" užival na svetovnem parketu.
30-letni avstralski državljan somalijskega rodu Hassan Khalif Shire Ali, ki je ta teden v središču Melbourna ranil dve in ubil eno osebo, je bil že več let pod drobnogledom avstralske policije ter obveščevalne službe.