REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

BASS - Srbsko-slovenski poslovni klub

Kateri znani Slovenec, srbski častni konzul, je odprl Srbsko-slovenski poslovni klub?

Pred nekaj dnevi je, brez medijskega pompa, v Sloveniji začel uradno delovati Srbsko-slovenski poslovni klub (SSPK). To poslovno združenje bo zbralo največja podjetja v regiji, ki so vlagala ali načrtujejo investicije v obeh državah.

Osvojeno drugo mesto na svetovnem prvenstvu v nogometu so številni Hrvati proslavili zelo burno. Slike teh proslav so že obšle svet. Vendar je mnoge pustil brez besed posnetek »kulturne« proslave hrvaških navijačev v Širokem brijegu.
Sovjeti so potrebovali samo še dva dneva, da pridejo do podzemnega skrivališča in ujamejo Hitlerja živega, vendar jih je nacistični vodja prehitel in storil samomor še pred njihovim prihodom.
Po okupaciji Jugoslavije s strani sil osi po aprilski vojni je Nemčija postavila Srbijo pod vojaško upravo, pri čemer je slednja dopustila ustanovitev srbske kolaboracionistične vlade in posledično tudi sil za boj proti jugoslovanskim partizanom.
Kljub dejstvu, da sta minili dve desetletji od največje seks afere ameriških predsednikov, Bill Clinton meni, da ne dolguje nikakršnega opravičila Monici Lewinsky. V resnici pa ji opravičilo dolgujeta tako Bill Clinton kot - ves svet.
Nekdanji guverner Kalifornije in filmski zvezdnik Arnold Schwarzenegger je ostro kritiziral obnašanje ameriškega predsednika do ruskega predsednika Vladimirja Putina.
Štiri članice skupine so vpadle na igrišče med nogometno tekmo v finalu svetovnega prvenstva v nogometu. Protestirale pa so zaradi v Rusiji zaprtega ukrajinskega režiserja Olega Sentsova.
Kos pločevine, na kateri je oznaka s kombinacijo številk in črk in je pripeta na vsako vozilo, ki se hoče legitimno vključiti v redni promet. Novi časi pa zahtevajo tudi nove, digitalne registrske tablice.

Ameriški predsednik Donald Trump je po besedah britanske predsednice vlade dal nov, kot sam prav »brutalen« predlog – da naj toži Evropsko Unijo, ne pa »da se pogaja z njo.« To naj bi britanska predsednica vlade povedala v intervjuju za Andrewom Marrom za BBC v n

Hrvaška reprezentanca se pripravlja na največji spopad v vsej svoji zgodovini, v tem pa mnogi vidijo veliko priložnost tudi za kaj drugega – boljše nagrajevanje športnikov, izgradnji novih športnih stadionov, pa tudi za večjo prepoznavnost države in vseh njihovih proizvodov, ki nosijo oznako »Mad

Ta teden so vladne sile režima Bašarja al Asada osvobodile večje predele Sirije, s čimer so postale ogrožene Bele čelade.

Bojan Dobovšek, ki se je na čelu Dobre države neuspešno potegoval za nov poslanski mandat, je na Twitterju opozoril na dvoličnost dela slovenske politike. 

Ameriškim strokovnjakom v DARPA je uspel nov podvig – iznajdba kolesa, ki se v dveh sekundah spremeni v gosenico – in obratno. Naročnik projekta je ameriško obrambno ministrstvo, vendar bi rešitev lahko postala zanimiva tudi za številna druga vozila.
Tudi na Škotskem so demonstranti pričakali ameriškega predsednika, ki ga je pred partijo golfa s preletom posestva in s transparentom neprijetno presenetil tudi motoriziran jadralec.
Ameriški predsednik Donald Trump je ob obisku britanske kraljice Elizabete II kar trikrat prekršil protokol. En prekršek je naredila tudi Melania, ki je kraljici dala samo roko in ni upognila kolena.
Hrvaška predsednica in nogometaš Ivan Rakitić v nedeljo navijata za najboljšega srbskega tenisača Đokovića, Novak Đoković navija za ekipo hrvaške reprezentance, v Srbiji pa izdelujejo tudi »hrvaške« majice.