REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Video: kako z električnim priključkom »napolniti« avtomobilske gume?

Video: kako z električnim priključkom »napolniti« avtomobilske gume?Vir: TaTrenutek.si

Voznica, ki je (ob pomoči sopotnice) vztrajno poskušala napolniti avtomobilske gume svojega avtomobila z elektriko utrjuje spoznanje, da bo za prehod na nove tehnologije najprej potrebno poskrbeti za – primerno informiranost.

Pojavil se je namreč smešen posnetek, ki nazorno dokazuje, da bo pri najnovejši industrijski revoluciji zelo pomembno vlogo imela tudi edukacija voznikov.

Nova tehnologija je za del voznikov in voznic očitno še vedno - španska vas.

Res je, da nove tehnologije prodirajo in da je marsikje že mogoče naleteti na električne polnilne postaje za električna vozila, toda za del voznikov (in voznic) je nova tehnologija očitno še vedno - španska vas.

Dokler so še v uporabi vozila na bencinski, dizelski in plinski pogon, zato mnogi niso pripravljeni razširiti svojih tehničnih obzorij, čeprav bodo nekatere države prepovedale prodajo novih vozil z motorji z notranjim izgorevanjem – kar je povsem pravilno, oziroma celo prepozno - že leta 2030 ali celo prej.

Gume - polnjenje z elektriko Vir:You Tube

V Veliki Britaniji pa je bilo prav zato veliko komentarjev na račun posnetka voznice, ki je poskusila pnevmatike na svojem avtomobilu »napumpati« z električnim priključkom za polnjenje avtomobilskih baterij električnih vozil.

Ko ni uspela s priključkom »CCS Combo 2« pa ni odnehala, pač pa se je gum lotila še s priključkom »CHAdeMO.«

Ko ni uspela s priključkom »CCS Combo 2« pa ni odnehala, pač pa se je gum lotila še s priključkom »CHAdeMO.«

Električnih priključkov je sicer vse več tudi v Sloveniji, ni pa izključeno, da se ti prizori ne bodo ponavljali tudi v Sloveniji in še marsikje po Evropi, ki, kar se tiče uvajanja električnih avtomobilov in še posebej avtobusov – že precej zaostaja za nekaterimi drugimi državami, predvsem ZDA in še bolj - Kitajsko.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek