REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bautista zaključi drugi hat-trick zmag v dirki WSB v Buriramu

Bautista zaključi drugi hat-trick zmag v dirki WSB v BuriramuAlvaro Bautista | vir: World Superbike

Alvaro Bautista je dosegel šest zmag od šestih v svoji prvi sezoni World Superbike, kjer je zmagal na vseh treh dirkah v Buriramu na Tajskem pred Jonathanom Rea in Alexom Lowesom.

V drugem dnevu dirke je španski dirkač prečkal ciljno črto 2.042 sekund pred Reo. Takšna prevlada tako zgodaj v sezoni ni bila že dolgo videna, saj je celo štirikratni svetovni prvak, Jonathan Rea, izgubil občasne dirke s Tom Sykes, Chaz Davies in Leon Haslam v svojih prvih sezonah za WSB prvenstvo.

Zadnja oseba, ki je zmagala na prvih šestih dirkah svetovne WSB sezone, je bil Neil Hodgson, leta 2003, kot zanimivo, prav tako na Ducati-ju.

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista | vir: World Superbike

Na prvi nedeljski dirki je že na začetku v prvi ovinek prišlo do tesnega boja med Bautistom in Reo, pri čemer je Rea uspel in pričel voditi dirko. Nato se je začela kopija sobotne dirke in stopnjevanje tempa.

Po pridobitvi manjše prednosti s strani Bautiste, ga je napaka v tretjem ovinku stala vodstva in Rea se je zmuznil mimo njega, vendar je Ducatijev mož nato lahko ponovno prevzel vodstvo že v četrtem ovinku, predno je uspel narediti manjšo prednost. Tako se je Reo moral boriti s Pata Yamaha, ki je začel pritiskati za drugo mesto.

Končni rezultati dirke so pokazali natančno repliko prve dirke vikenda, pri čemer je zmagal Bautista, na stopničke pa sta prišla še Rea in Lowes. Za njimi so prišli Michael van der Mark, Leon Haslam in Marco Melandri.

Rezultati World Superbike Tabela 1
vir: World Superbike

Finalna dirka vikenda je bila zopet enaka, toda tokrat je Bautista vodil vse od prvega ovinka naprej in si na koncu uspel pridirkati  prvo mesto s kar 10.053 sekunde prednosti.

Na drugem mestu mu je sledil Kawasaki ZX-10RR Jonathana Rea, ki je vodil pred Yamaho R1 Alex Lowesa za dodatnih 2.315 sekund.

Trio sprednjih tekmovalcev je že takoj na začetku nakazal pozicije in kljub občasno hitrejših krogov Rea in Lowesa, Bautiste nista mogla ujeti.

Za njimi so se ponovno zvrstili trio Melandri, Haslam in van der Mark, ki so se borili za četrto mesto.

Za Bautistinega moštvenega kolega Chaz Daviesa je bil katastrofalen vikend, saj je zapustil Tajsko s samo tremi točkami za prvenstvo. To nesrečo je delil tudi Eugene Laverty na Panigale V4R, potem, ko mu njegova ekipa Goelevena ni uspela usposobiti motocikla po prvi dirki.

Žal dirke ni zaključil tudi Tom Sykes na BMWv 17 krogu. Njegov moštveni kolega Markus Reiterberger pa je dirko končal na 11. mestu.

Rezultati World Superbike Tabela 2
vir: World Superbike


 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek