REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neverjetni šaman: ali magija res obstaja?

Neverjetni šaman: ali magija res obstaja?vir: youtube

Afriški šamani so znani po določenih sposobnostih, ki presegajo razumevanje »sodobnega« sveta in načina življenja, kjer moramo vse razložit z nam poznanimi fizikalnimi zakoni. A obstaja še veliko drugih, če želite mejnih stvari, kjer fizika odpove in se odpre popolnoma nov svet.

Trik, magija… ne znam vam razložiti, si pa vsakdo lahko misli svoje.

Vsaka stara kultura pozna različne posvečene ljudi, ki so izvajali rituale in stvari, katere še dandanes zelo težko razložimo ali razumemo. 

Na pričujočem posnetku, žal je slabe kakovosti, se zelo nazorno vidi, da se ne vžgejo niti oblačila, niti lasje. Trik, magija… ne znam vam razložiti, si pa vsakdo lahko misli svoje.

Zagotovo pa je nekaj: zagotovo obstaja mnogo več stvari kot jih vidimo, otipamo in kot nam jih razloži »sodobna« znanost.

Vidimo zelo ozek spekter svetlobe, slišimo zelo ozek razpon frekvenc, temperaturno smo zelo občutljivi, na koncu pa se izkaže, da uporabljamo mnogo manj kot 10% možganske kapacitete.

No, nekateri še to ne, žal. Pa veliko ugibanja ob posnetku vam želim…
 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek