REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dirke MotoE v letu 2019 potrjujejo: elektrika nezadržno osvaja tudi motocikle

Dirke MotoE v letu 2019 potrjujejo: elektrika nezadržno osvaja tudi motociklevir: motogp

Popravljen urnik za prvo, krstno sezono svetovnega pokala FIM Enel MotoE ™ je potrjen, saj so vsi partnerji, ki sodelujejo v pokalu, trdno odločeni in si močno prizadevajo, da se končno prične nova era električnih dirkalnikov.

Koledar vsebuje šest dirk, MotoE ™. Samo testiranje bo še v juniju, katero pa je potrebno še potrditi. Prva dirka v sezoni bo v juliju potekala na Grand Prix Nemčije, naslednji dve dirki pa sta predvideni za Red Bull Ring v Avstriji in na Misano World Circuit Marco Simoncelli v Italiji. Zadnja dirka bo pokala na Circuit Ricardo Tormo v Valenciji, kjer bosta zadnji dve dirki in s tem zaključek prve sezone.

MotoE
vir: motogp

Kot je bilo že prej jasno, Jerez letos še ne bo gostil MotoE ™ kot del Gran Premio Red Bull de España in popravljeni koledar tudi napoveduje, da MotoE ™ dirk ne bo v francoskem Le Mansu.

Lahko rečemo le to: elektrika je tu.

Če se spomnimo, je pred časom izbruhnil velik požar in uničil večino dirkalnikov. Natančen vzrok požara, ki je uničil praktično vse, je še vedno v toku preiskave.

Za konec lahko rečemo le to: elektrika je tu. Nezadržno in kot sedaj gledamo nazaj na prve začetke GP dirkalnikov z dvotaktnimi motorji in popolnoma drugačnim stilom vožnje, bodo naši zanamci gledali te »sedanje« posnetke in prve začetke športa, ki počasi a vztrajno hodi v »zeleno« prihodnost. Pustimo se presenetiti in si poglejmo prvo dirko v Nemčiji, predno podam prvo sodbo.

Dirka 1, Julij 5 - 7, Sachsenring, Nemčija
Dirka 2, Avgust 9 -11, Red Bull Ring, Avstrija
Dirka 3 in 4, September 13 -15, Misano, Italija
Dirka 5 in 6, November 15 -17, Valencia, Španija

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek