REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Elon Musk svoj »Cybertruck« preizkusil v praksi, naročajo ga že policije po vsem svetu

Elon Musk svoj »Cybertruck« preizkusil v praksi, naročajo ga že policije po vsem svetuMusk in njegova najnovejša stvaritev: Cybertruck. Vir: Twitter

Elon Musk, ki je nedavno predstavil svoj poseben poltovornjak oziroma »Cybertruck« se je s tem vozilom in s prijatelji tudi v resnici že zapeljal po cestah, v Malibuju.

V soboto se je z vozilom pripeljal na zabavo, pri tem pa je bil takoj deležen velike pozornosti medijev.

Doslej naj bi imela Tesla za Cybertrucke že okoli 200.000 naročil.

Ves večer so si mimoidoči ogledovali nenavadno vozilo, ki je prekršilo vse mogoče standarde oblikovanja v avtomobilski industriji.

Velikokrat so ga tudi slikali.

Na koncu se je Musk prikazal z igralcem Edom Nortonom, ki si je očitno želel preizkusiti vozilo.

Nenavadna oblika vozila, njegova nizka cena (39.000 dolarjev za verzijo z enim motorjem), neprebojnost (za krogle do 9 milimetrov), odlična aerodinamična oblika (morda celo s koeficientom do 0,30, kot napoveduje Elon Musk), neverjetna moč (en preizkus je pokazal, da je Cybertruck z lahkoto odvlekel Forda F-150) in spodrsljaj na predstavitvi (ko so se zaradi preveč preizkušanja na koncu sesula »neprebojna« stekla), so poskrbeli za odlično reklamo novega poltovornjaka.

Tako »grdi raček«, ki je ob svoji predstavitvi požel skoraj izključno kritike očitno postaja pravi prodajni uspeh.

Doslej naj bi imela Tesla za Cybertrucke že okoli 200.000 naročil.

Za vsako so kupci morali odšteti 100 dolarjev.

Po analizi naročil so se odločili, da bodo obrnili vrstni red izdelave in da bodo najprej izdelali vozila z dvemi in tremi motorji, konec leta 2022 pa še tista z enim.

Kar petnajst vozil je naročil župan iz Mehike, prepričan, da bodo ta vozila odlična za lokalno policijo.

Številni spopadi med policijo in mafijci namreč kar kličejo po čim bolj odpornih vozilih.

Župana Adriána Esper Cárdenasa, ki vodi mesto Ciudad Valles sedaj zanima, ali bi lahko dobili še kakšen količinski popust od Elona Muska. Naročil pa je deset poltovornjakov z dvema in pet s tremi motorji ...

Prepričan je tudi, da bodo nova vozila prispevala k zmanjšanju škodljivih emisij.

Tudi v Dubaju so očitno navdušeni nad novimi vozili.

Sicer pa Tesle S uporabljajo že številne policije po vsem svetu, vozila pa so se pokazala kot zelo uporabna in vzdržljiva.

Tesle model S je mogoče videti v rokah policije v ameriškem Fremontu in Indiani, vozijo pa jih tudi policisti Luksemburga in Švice.

Poltovornjaki pa bi bili v uporabi predvsem v ZDA, kjer gre za najbolj popularna vozila, lahko še veliko boljši prodajni uspeh.

Prvi Cybertrucki naj bi sicer na ceste v serijski proizvodnji zapeljali konec leta 2021.

Tesla je znana tudi po tem, da ne investira v promocijo svojih izdelkov. Nameto tega uporabljajo samega Elona Muska in njegove predstavitve.

Musk sicer še zdaleč ni tako dober govornik, kot je bil pokojni ustanovitelj Appla Steve Jobs, kljub temu pa na podoben način žanje velike uspehe.

To kaže tudi vse več fotografij njegovega Cybertrucka v realnih razmerah na cesti, kjer vozilo med vsemi srugimi resnično izstopa. 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek