REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Anticepilci v EU

Proticepilska železna zavesa: Slovenija po odporu cepljenju še vedno v vzhodni, ne pa v zahodni Evropi

Politika prostovoljnega cepljenja zoper covid-19, zastonjkarskih ali poceni testov in absolutne prevlade »individualizma« ter spoštovanja »izbire posameznika« povsod in zmeraj se bo počasi morala končati tudi v Evropi.

Janez Kranjc, ki ga je na mesto ustavnega sodnika predlagal predsednik republike Borut Pahor, ni dobil dovolj podpore v DZ-ju. Zaradi enega glasu premalo bo en prostozidar med ustavnimi sodniki manj.
Visoki predstavnik za zunanjo politiko EU Josep Borrell je Iranu brž zagotovil, da izjave Janeza Janše ne izražajo stališča Bruslja. S tem je Janšo dejansko opisal kot osebo, ki ne predstavlja EU, jasno pa je, da je s tem Janša škodoval tudi EU kot celoti.
Nasprotniki so po delnih podatkih že dosegli kvorum za zavrnitev zakona, ki je s tem romal na smetišče zgodovine. Vladni predlog je podprlo piškavih 13 odstotkov volilnega telesa. Zmaga gre tudi odlični »Vodi radosti.«
Znanstveniki opozarjajo, da je po svetu vse več »žarečih in vlažnih žepov«, kjer vročina ubije tudi najbolj zdrave in kjer vam ne pomagajo ne senca in ne voda.
Danes se izteče ponudba mešane skupine Fortenova za odkup preostalih 724.764 Mercatorjevih delnic. Uprava Mercatorja zagotavlja, da bodo s koncem prevzema Mercatorju zagotovljeni stabilnost, hitrejša rast in nov investicijski ciklus.
Vse več je poskusov postavljanja Sovjetske zveze na isto raven z nacistično Nemčijo in fašistično Italijo. V resnici pa so nacisti občudovali Američane, nekateri zelo pomembni med njimi pa so jim tudi pomagali pri osvajalnih vojnah.
Posnetek predsednika Azerbajdžana, ki »sesuva« novinarko BBC-ja zaradi usode novinarja in ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea je znova postal viralen zaradi prikazovanja zdravstvene katastrofe v Indiji v zahodnih medijih.
Ob Šarčevi vladi se županu Ljubljane ni posrečilo, da Mestno otroško bolnišnico nadomesti s - hotelom. Toda z vlado Janeza Janše je Zoran Janković našel skupen jezik. Desetletno željo bo Zoranu Jankoviću uresničila Janševa koalicija.
Kultura pretirane »korektnosti,« ki se včasih imenuje tudi »kultura odpovedi« je v nekaterih primerih privedla do precej nenavadnih ravnanj.
Proizvajalci se izgovarjajo na pandemijo, v litvanskem obrambnem ministrstvu pa celo razmišljajo o odstopu od pogodbe.
Ivan Gale je pred več kot letom dni prvi, kot »žvižgač« spregovoril o nepravilnostih pri nakupih tedaj zaradi pendemije nujne zaščitne opreme in respiratorjev. Da je šlo za utemeljene navebe je pozneje ugotovilo tudi Računsko sodišče.
Če želite, da za vas, vaše sorodnike in prijatelje veljajo druga pravila kot za navadne smrtnike, potem podprite Janševo vlado! Če ne, potem pa delajte vse, kar je v vaši moči, da trenutna vlada pade, sporoča naš bralec iz Maribora.
Portal SiOL, ki je v lasti državnega Telekoma je v zadnjem letu pod taktirko Petra Jančiča postal odkrito strankarsko trobilo, toda še vedno in na veliko srečo vse javnosti objavlja odlične kolumne pisatelja Mihe Mazzinija.
Na vzhodu Ukrajine je znova napeto in po nekaterih napovedih se na zamrznjeni frontni črti znova pripravlja vojna. Plačanci so dobili zahodne ostostrelske puške, ki jih uporablja zveza NATO.
Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je po omalovaževanju istrske malvazije opravičil koprskim vinarjem, ki so mu v Beograd poslali dve svoji prestižni vini.