REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Maska obvezna v avtu

V Avstriji na vozniški izpit samo z masko

V Avstriji so od 1. maja avtošole dobile dovoljenje za nadaljevanje svojega dela, vendar bo izpite v prihodnje mogoče opravljati samo z zaščitnimi maskami.

Oba zakona, ki naj bi pomagala gospodarstvu, sta med drugimi spregledala položaj številnih samozaposlenih. Mnogi zaradi absurdnih določil #PKP1 sploh niso zaprosili za pomoč države, ali pa jo bodo morali vračati.
Raziskovalci so v Hongkongu izdelali dezinfekcijsko sredstvo, ki viruse deaktivira kar za 90 dni. Zastavljata pa se dve vprašanji: Kdaj ga bo za Slovenijo ukradel Joc Pečečnik, in ali ga bo predsednik ZDA predlagal za redno dezinfekcijo sodržavljanov?
Kontroverzni francoski dobitnik Nobelove nagrade za medicino zaradi odkritja virusa HIV, povzročitelja AIDS-a, Luc Montagnier je sprožil številne odzive s svojo drzno oceno, da je novi koronavirus SARS-CoV-2 nastal v - laboratoriju.
Razlika je res očitna: Ob Dnevu upora proti okupatorju smo z vrhov politike dobili molk tistih, ki so bili najbolj glasni ob velikonočnih praznikih ali pa zgolj vsebinsko prazne izjave nekaterih ministrov.
Analiziramo šest laži slovenske vlade o zaščitnih maskah in ugotavljamo, zakaj Janez Janša, ki ima polna usta BOGA, s sprejemom ukradene medicinske zaščitne opreme iz rok Joca Pečečnika krši najbolj temeljne krščanske Božje zapovedi.
Madžarski rigorozni medijski zakon je samo eden od korakov madžarske vlade, ki si vse bolj očitno podreja vse neodvisne institucije v državi. Bo ta sistem po izvolitvi nove vlade postal model tudi za Slovenijo?
Prebivalci majhne vasice nedaleč od Modene v Italiji so bili precej presenečeni, ko so odprli svoje vodovodne pipe in ugotovili, da iz njih ne teče voda, pač pa – vino.
Že od leta 2010 ima kapital še večji vpliv na volitve v ZDA. Toda ne vedno. Uspehi Sandersa in polom Bloomberga sta izjemi, ki potrjujeta pravilo, da je v ZDA dolar bolj pomemben kot volilni glasovi ...
ZDA so sklenile mir s talibani, ki so zadnjih 20 let in vse do včeraj veljali za - teroriste. V neuspešni intervenciji ZDA in zveze Nato, ki je trajala skoraj dve desetletji, pa je sodelovala tudi Slovenska vojska. Očitno v vlogi »koristnih tepcev«.
»Vsi begunci, vključno s Sirci, so dobrodošli, v kolikor želijo oditi v Evropsko unijo«, je dejal turški uradnik. Napovedal je, da jim v Turčiji odhodov proti Evropi ne bodo več preprečevali. Spremembo politike je potrdil tudi predsednik države.
Vprašajte se, zakaj se tako malo omenja preko 10.000 Kitajcev, ki so OZDRAVELI od tega virusa? Komu to ni zanimiva vest in zakaj?
Kitajska vojaška ladja je z laserjem »streljala« proti ameriškemu izvidniškemu oziroma vohunskemu letalu, ki je letelo nad Filipinskim morjem 380 kilometrov zahodno od Guama, je sporočila ameriška vojaška mornarica.
Fotografije ob vrnitvi jedrske podmornice domov so razkrile, da je deloma odpadel zaščitni sloj hidroakustične zaščite, ki je nameščena na jekleno zunanjost podmornice.
Predsedniki vlad, kanclerji in voditelji sedemindvajsetih držav EU se že pripravljajo na dolg in naporen spopad za določitev novih evropskih »davkov« in razdelitev evropskih sredstev v naslednjih sedmih letih.
Predsedniki vlad, kanclerji in premierji sedemindvajsetih držav EU se že pripravljajo na dolg in naporen spopad za določitev novih evropskih »davkov« in razdelitev evropskih sredstev v naslednjih sedmih letih ...