REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ivan Gale in Zdravko Počivalšek

Gale: »KPK je že lani ugotovila zvezo med mojimi prijavami in izredno odpovedjo moje pogodbe o zaposlitvi«

Ivan Gale je pred več kot letom dni prvi, kot »žvižgač« spregovoril o nepravilnostih pri nakupih tedaj zaradi pendemije nujne zaščitne opreme in respiratorjev. Da je šlo za utemeljene navebe je pozneje ugotovilo tudi Računsko sodišče.

Če želite, da za vas, vaše sorodnike in prijatelje veljajo druga pravila kot za navadne smrtnike, potem podprite Janševo vlado! Če ne, potem pa delajte vse, kar je v vaši moči, da trenutna vlada pade, sporoča naš bralec iz Maribora.
Prava zmaga bo šele tedaj, ko bomo število cepljenih z nekaj malega dvignili vsaj na nekaj sto, če ne že na tisoč cepljenih na uro. Kajti to se da, če imaš vlado, ki zna nabaviti cepiva.
Portal SiOL, ki je v lasti državnega Telekoma je v zadnjem letu pod taktirko Petra Jančiča postal odkrito strankarsko trobilo, toda še vedno in na veliko srečo vse javnosti objavlja odlične kolumne pisatelja Mihe Mazzinija.
Na vzhodu Ukrajine je znova napeto in po nekaterih napovedih se na zamrznjeni frontni črti znova pripravlja vojna. Plačanci so dobili zahodne ostostrelske puške, ki jih uporablja zveza NATO.
Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je po omalovaževanju istrske malvazije opravičil koprskim vinarjem, ki so mu v Beograd poslali dve svoji prestižni vini.
Znani bruseljski portal Politico se je razpisal o slovenskem skorajšnjem predsedovanju EU in opisal, zakaj so predvsem tuji diplomati zaskrbljeni nad ravnanjem slovenske diplomacije in Janeza Janše, oboževalcem Donalda Trumpa.
Svetovalci aktualnega ameriškega predsednika opozarjajo Donalda Trumpa, da bi se po napadu izgrednikov na Kapitol in po odhodu s položaja lahko soočil s »pravnimi posledicami.«
Čeprav se sezona igranja tenisa še ni začela, je Novak Đoković že dosegel pomembno zmago v letu 2021.
»Potovanje zaradi igranja golfa ni to, kar bi sama smatrala kot upravičen razlog,« je dejala škotska predsednica vlade.
Inavguracija 46. izvoljenega predsednika ZDA bo drugačna, ker je v veljavi prepoved množičnega zbiranja zaradi pandemije Covid-19, so sporočili organizatorji slovesnosti. Kam pa bo zbežal Donald Trump?
De facto odstavljena Aleksandra Pivec je svojo funkcijo zlorabila za pohajkovanje po Obali, njen naslednik Jože Podgoršek pa sodobnih prijemov v kmetijstvu očitno prav tako ne pozna. Očitno zna le eno – se krčevito oklepati ministrskega stolčka.
Sporazum med Veliko Britanijo in EU se je izognil ključni sporni točki med Veliko Britanijo in Španijo – Gibraltarju. To pa odpira pot do novih težav ...
Balkanske države imajo boljšo epidemiološko sliko od Slovenije, toda Janševa vlada jih redno uvršča med »bolj kužne.« Resnica je, da Balkan v zdravstvenem pogledu za Slovenijo danes to, kar je bila nekoč Evropa za Slovenijo.
Belgija, Italija in Nizozemska so zaradi novega seva virusa že prepovedale polete iz Velike Britanije.
Janez Janša, po novem tudi v. d. zdravstvenega ministra je bil v tesnem stiku z okuženo osebo, klub temu pa je nato, namesto da bi bil v samoizolaciji, imel vrsto srečanj in sestankov v Sloveniji. Bi se moral (samo)izolirati?