REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sibirski kmet Vasja premlatil vso konkurenco na tekmovanju v klofutah

Ime mu je Vasilij Kamocki, je poljedelec, ima 28 let in 168 kilogramov! Podelil je deset klofut in postal slaven po vsej Rusiji. Vse skupaj pa se je zgodilo povsem po naključju.

Kot je napovedal Janez Janša, bodo v SDS zahtevali ustavno presojo sprejetega rebalansa proračuna. Poraba, ki bi se lahko zvišala le za 870 milijonov evrov se je namreč dvignila na 1,13 milijarde evrov.
Alvaro Bautista je dosegel šest zmag od šestih v svoji prvi sezoni World Superbike, kjer je zmagal na vseh treh dirkah v Buriramu na Tajskem pred Jonathanom Rea in Alexom Lowesom.
Afriški šamani so znani po določenih sposobnostih, ki presegajo razumevanje »sodobnega« sveta in načina življenja, kjer moramo vse razložiti z nam poznanimi fizikalnimi zakoni.
V nizozemskem Utrechtu je prišlo do strelskega napada na tramvaju. Šole, vrtci, univerza in mošeje so zaprte, vlakom je prepovedan dostop do glavne postaje.
Vrtiljak absurdov v zvezi z brexitom se očitno vrti tako hitro, da ga tudi slovenski diplomati ne uspejo več dohajati.
Turčija, država dveh celin, se že več mesecev ubada z gospodarsko krizo, pri čemer je zadnja žrtev postala farmacevtska industrija in s tem pacienti.
Za danes zjutraj je na ljubljanskem delovnem in socialnem sodišču razpisan prvi narok v kolektivnem sporu med dvema sindikatoma trgovcev. 
Med visokim obiskom savdskega prestolonaslednika princa Mohammeda bin Salmana (MBS) v Pakistanu so najavili investicije v višini 20 milijard ameriških dolarjev. 
Sirske demokratične sile (SDF), ki imajo podporo ZDA ter mednarodne koalicije, so sporočile, da bodo kmalu osvobodile še zadnjo vas pri Evfratu, ki je še pod nadzorom teroristične organizacije Islamske države.
Indijska vlada je predlagala program investicij v vrednosti 885 milijard rupij (10,98 milijard evrov) za zmanjšanje onesnaženja zraka.
19-letna britanska državljanka je iz begunskega taborišča v Siriji sporočila, da se želi vrniti v domovino. Nekateri pozivajo k prepovedi njene vrnitve, vendar notranji mnister opozarja, da to ni mogoče.
Potem ko so kurdsko-vodene Sirske demokratične sile (SDF) sprožile ofenzivo proti Islamski državi, so zabeležili prve uspehe.
Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola.
Sirske demokratične sile (SDF), primarno sestavljene iz Kurdov, so sporočile, da so pričeli zadnjo ofenzivo, »odločilno bitko« za poraz Islamske države v Siriji. 
Dan pred slovenskim kulturnim praznikom so člani italijanskega senata z veliko večino (185 za, 54 proti in štirimi vzdržanimi) sprejeli predlog novele italijanske ustave, ki predvideva zmanjšanje števila parlamentarcev.