REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Najbolj odgovoren za smrt Katje in Katja

Dokazano smrtonosna vlada: Če bi bila Katja cepljena s Sputnikom V, bi bila danes zagotovo še živa in zdrava!

Danes je jasno, da je vlada prebivalstvo silila, da se cepi z bolj tveganimi cepivi, hkrati pa ni uvažala tistih cepiv, ki so bila dokazano manj tvegana in boljša.

Zdravilo je tako še ena možnost za zmanjšanje obsega pandemije, ki že leto in pol pesti svet. Je pa to slaba novica za podjetja, ki izdelujejo cepiva...
Komunistka Elke Kahr je skoraj ob koncu svoje politične kariere pomela konkurenco in postala nova županja Gradca.
Pandemija je v bistvu psihološki pojav, z represijo zoper tiste, ki se ne želijo cepiti, pa se ne bo doseglo prav nič, opozarja avstralski psiholog, katerega knjiga je postala »vodnik po pandemiji.«
Bojan Požar, lastnik portala Požareport in novinarska perjanica desnosučnih je bil znova ujet v lažeh. Nove tožbe kažejo, da se njegovemu poslovnemu modelu čas izteka.
Politika prostovoljnega cepljenja zoper covid-19, zastonjkarskih ali poceni testov in absolutne prevlade »individualizma« ter spoštovanja »izbire posameznika« povsod in zmeraj se bo počasi morala končati tudi v Evropi.
Družba Huawei v Sloveniji vzpostavlja osrednje regijsko logistično vozlišče za okoli 19 trgov srednje in jugovzhodne Evrope. S tem bo povečala pretok lastnega blaga čez Luko Koper, v bližini brniškega letališča pa bodo za ta namen zgradili nove skladiščne zmogljivosti.
Z obrambo tistih, ki širijo neonacistično ideologijo in se na frontah obnašajo kot plačanci in ne kot novinarji, si bo EU nakopala samo več težav, saj je očitno, da s tem podpira tiste, ki nimajo prav nič z evropskimi vrednotami.
SDS za dosego svojih ciljev ves čas uporablja neustavna in nedostojna sredstva, tistim, ki temu nasprotujejo, pa v svojih programskih dokumentih očita, da si želijo državljanske vojne.
90-letnemu Danielu Ellsbergu je vseeno, če ga bodo v ZDA preganjali kot »vohuna« zaradi razkritja strogo varovane ameriške vojaške skrivnosti in želi v tem primeru sporni »Vohunski zakon« iz leta 1917 preveriti na Vrhovnem sodišču.
Iz naštevanja glavnih problemov slovenske vlade, kot jih vidijo v tujini, je očitno, da je za predsednika vlade največja nevarnost izguba oblasti in njegova velika nepopularnost po katastrofalnem ravnanju v času pandemije, ne pa »zmanjšan ugled države.«
Vse več je poskusov postavljanja Sovjetske zveze na isto raven z nacistično Nemčijo in fašistično Italijo. V resnici pa so nacisti občudovali Američane, nekateri zelo pomembni med njimi pa so jim tudi pomagali pri osvajalnih vojnah.
Posnetek predsednika Azerbajdžana, ki »sesuva« novinarko BBC-ja zaradi usode novinarja in ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea je znova postal viralen zaradi prikazovanja zdravstvene katastrofe v Indiji v zahodnih medijih.
Ob Šarčevi vladi se županu Ljubljane ni posrečilo, da Mestno otroško bolnišnico nadomesti s - hotelom. Toda z vlado Janeza Janše je Zoran Janković našel skupen jezik. Desetletno željo bo Zoranu Jankoviću uresničila Janševa koalicija.
Kultura pretirane »korektnosti,« ki se včasih imenuje tudi »kultura odpovedi« je v nekaterih primerih privedla do precej nenavadnih ravnanj.
Proizvajalci se izgovarjajo na pandemijo, v litvanskem obrambnem ministrstvu pa celo razmišljajo o odstopu od pogodbe.