REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kerozin, razlitje

Kerozin na območju Hrastovelj zaznali v dveh vrtinah, če bo dež, ga lahko odplakne naprej

Po nesreči tovornega vlaka, ki se je zgodila pred tremi tedni, so v vrtini na najbolj prizadetem območju našli kerozin. Pitno vodo redno nadzirajo, tžav za zdaj ni, bi pa jih lahko povzročil - dež.

Federer si prizadeva za deveti naslov najboljšega, branilec lanske zmage in znova prvi igralec sveta Novak Đoković pa petega. Spopad traja že skoraj pet ur!
Tudi ostali računi v podporo Assangeu na Twittru so doživeli ukinitev, kar res kaže, da ne gre za osamljen primer.
Slika petih velikanskih, rdečih jastogov, lepo položenih v ravni vrsti na krožniku, zraven pa slika dragocenega vina, ki stane kar 515 evrov, je razburila francosko javnost.
Na ravnicah Madžarske so ograje lahko bistveno bolj učinkovite, kot na zelo goratih in razgibanih delih meje Hrvaške z BiH in Srbijo. Hrvaška odlločitev pa pomeni pritisk tudi na Slovenijo.
Preiskavo so pozdravili v SDS, NSi in SNS, iz vrst koalicije in Levice pa so opozorili, da je nedopustna in napovedali, da v njej ne bodo sodelovali. V ostalih strankah dvomijo o njeni smiselnosti.
Karel Erjavec bo očitno brez posebnih težav preživel interpelacijo, ki se je izkazala za SDS-ovo »burjo v kozarcu vode,« utemeljeno na absurdno neutemeljenih interpretacijah zakonodaje ter netočnih navedbah.
Voznica, ki je (ob pomoči sopotnice) vztrajno poskušala napolniti avtomobilske gume svojega avtomobila z elektriko utrjuje spoznanje, da bo za prehod na nove tehnologije najprej potrebno poskrbeti za – primerno informiranost ...
Na področju, kjer so se nekoč na ozemlju Jugoslavije partizani skupaj z rdečearmejci borili proti okupatorju, so se pričele vaje posebnih enot treh držav, ki bodo trajale do 27. junija.
Inžiner Nissana je ustvaril robota za prijatelja, ki opravlja iste naloge, kot so jo nekoč race.
Rudarjenje kriptovalut lahko še vedno zagotavlja življenje na Kosovu, kjer imajo najvišjo internetno penetracijo na Balkanu - in najcenejšo elektriko. Vse več zanimanja za kriptovalute pa je tudi drugje po svetu.
Max je bil prepričan, da pot do osvoboditve duha vodi preko premagovanja tabujev na področju spolnosti in razkrivanja teles. In da je potrebno živeti tukaj in sedaj.
V času krize so se vlagateji zgodovinsko gledano vedno zatekali k zlatu. Kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), pa jim danes zagotavljajo nove možnosti.
Huawei je vsekakor prizadet s strani ZDA in njihovih sankcij, vendar nikakor ne razmišlja o dvigu bele zastave – postati hoče namreč hrbtenica Kitajske in "ponos za njihov narod."
Kljub neskladju med potrebami trga in veščinami in znanji iskalcev zaposlive se vendar najdejo slovenska podjetja, ki kažejo primer dobrih praks.
Migranti očitno nimajo slabega vpliva na turistično ponudbo regije. V Beli krajini, ki jo je lani obiskalo skoraj 35.000 turistov, kar je skoraj 17 odstotkov več kot predlani.