REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump sebe vidi kot izbranega mesijo. Denar zanj ni problem, tudi ko gre za volitve ... Vir: Twitter

Donald Trump resno razmišlja o - samopomilostitvi

Svetovalci aktualnega ameriškega predsednika opozarjajo Donalda Trumpa, da bi se po napadu izgrednikov na Kapitol in po odhodu s položaja lahko soočil s »pravnimi posledicami.«

Čeprav se sezona igranja tenisa še ni začela, je Novak Đoković že dosegel pomembno zmago v letu 2021.
»Potovanje zaradi igranja golfa ni to, kar bi sama smatrala kot upravičen razlog,« je dejala škotska predsednica vlade.
Inavguracija 46. izvoljenega predsednika ZDA bo drugačna, ker je v veljavi prepoved množičnega zbiranja zaradi pandemije Covid-19, so sporočili organizatorji slovesnosti. Kam pa bo zbežal Donald Trump?
De facto odstavljena Aleksandra Pivec je svojo funkcijo zlorabila za pohajkovanje po Obali, njen naslednik Jože Podgoršek pa sodobnih prijemov v kmetijstvu očitno prav tako ne pozna. Očitno zna le eno – se krčevito oklepati ministrskega stolčka.
Sporazum med Veliko Britanijo in EU se je izognil ključni sporni točki med Veliko Britanijo in Španijo – Gibraltarju. To pa odpira pot do novih težav ...
S spreminjanjem temeljne zakonodaje v korist podpornikov ene od vladnih strank vlada škoduje celotnemu področju srednjega in visokošolskega izobraževanja, opozarjajo v civilno-družbenih organizacijah.
Novica, da najbližji svetovalec in desna roka premierja Borisa Johnsona zapušča ta položaj, je pretresla Veliko Britanijo. Lokalni mediji poročajo, da se je Dominic Cummings odločil, da sam odide, še »preden bi ga nagnali«.
Zmaga Joeja Bidna na predsedniških volitvah v ZDA očitno prihaja nekoliko prepozno, kajti posledice preteklih napak so že tukaj. Časopis Time ocenjuje, da je novi sporazum RCEP »velika geopolitična zmaga za Kitajsko.«
Podvig izkušenega bojevnika in poveljnika Stevana Švabića in njegovih vojakov je edinstven primer v zgodovini bojevanja, ko so se nekdanji vojni ujetniki odločili, da na poti iz ujetništva pomagajo bratskemu narodu.
Joe Biden je osvojil 20 elektorskih glasov Pensilvanije in šest Nevade, s tem pa 279 elektorskih glasov ter postal izbrani predsednik Združenih držav Amerike. Kje pa se medtem skriva poraženi Donald Trump?
Poročilo je postalo javno dostopno prav v času, ko so nekatere države – med njimi tudi Slovenija – popustile pod pritiskom ZDA, ki poskušajo omejiti poslovanje te družbe na svobodnem trgu, predvsem na področju infrastrukture 5G.
Odzivi najbolj zvestih privržencev Donalda Trumpa postajajo vse bolj nepredvidljivi in nasilni. Najstarejši sin Donalda Trumpa napoveduje, da bo »oče šel v totalno vojno«, vojaški besednjak pa vse bolj uporabljajo tudi njegovi privrženci.
Slovenske družbe HSE, Plinovodi, HESS in ELES so naznanile, da so na evropski Sklad za inovacije skupaj oddale vlogo za sofinanciranje projekta SLOP2G.
Vrhunski kuharski mojster Tomaž Kavčič predlaga postopno odpiranje gostinskih obratov (ko bo za to čas), naprej tistih, ki spoštujejo vse vladne preventivne ukrepe in zmorejo zadostiti najvišjim higienskim in epidemiološkim standardom.
Ali ste vedeli, da lahko naprava oksimeter reši življenje obolelega za koronavirusom? Zdaj je čas, bolj kot kadarkoli do sedaj, da stopimo skupaj in si pomagamo.