REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šarec in delegacija v Rusiji

Korak v pravo smer: Šarec z veliko gospodarsko delegacijo zaključuje uspešen obisk Rusije

Kljub zelo prozornim in povsem napačnim kritikam nekaterih, zlasti desnih medijev v Sloveniji, je takšno sodelovanje dolgoročno v skladu s slovenskimi nacionalnimi interesi.

Ameriški predsednik in nekdanji svetovalec za nacionalno varnost sta se na tvitru takoj besedno spopadla v zvezi z vprašanjem, ali je bil Bolton "odpuščen" ali pa je pred tem sam "ponudil odstop."
Papež Frančišek, ki je obiskal Madagaskar, bo danes obiskal tudi naselje za reveže Akamasoa, kjer se bo srečal tudi s slovenskim misijonarjem Pedrom Opeko.
Obiskovalcem bodo tokrat brezplačno ponudili pražen krompir v Postojni in to na več kot 99 načinov. Danes se bo predstavilo več kot 60 ekip. Pričakujejo tudi veliko domačih gostov ter gostov iz tujine.
Predsednik Slovenije Borut Pahor je na srečanju trilaterale ocenil, da bo v primeru nesprejemanja arbitražne razsodbe Slovenija sicer »težje«, vendar bo sprejela vstop Hrvaške v schengen.
Odpis dolgov Damijanu Jankoviću oziroma njegovim podjetjem zaradi prisilne poravnave še vedno razburja velik del slovenske javnosti. So bili upniki res »pravi«, ali – slamnati?
Zaradi napačnih poslovnih odločitev, napačne izbire letal, logističnih centrov in podobnih napak je imela Adria Airways v zadnjem letu veliko težav z odpovedi poletov. Rezultati so slabi.
Kot so sporočili iz stranke SLS, katere dolgoletni član je bil, je umrl Ivan Oman, soustanovitelj in prvi predsednik Slovenske kmečke zveze ter nekdanji član predsedstva Slovenije.
Neresnice o Andreju Vizjaku širi bivša žena, ki je po razvezi dobila »Porscheja« in pol milijona evra vredno stanovanje, ki si ga kot novinarka s približno dvema jurjema plače nikoli ne bi mogla kupiti.
Slovenija praznuje stoletnico združitve Prekmurja z matično domovino. Spomin na danes pozabljen čas, ko nam je združitev z ostalimi jugoslovanskimi narodi omogočila oblikovanje zaokroženega, pozneje državnega in nacionalnega ozemlja.
Lepo bi bilo, če bi lahko izdelali hrano iz zraka. In to je odslej tudi mogoče. In ne samo na planetu Zemlja.
Petindvajset velikih balonov na solarni pogon trenutno lebdi nad ameriškim srednjim vzhodom in nadzoruje vse pod seboj.
Tajski kralj je imenoval svojo ljubico - v navzočnosti svoje žene! - za uradno konkubino, kar je prvič, da je sodobna monarhija te države javno priznala - poligamijo.
Avtomobili, neprestano povezani s spletom so revolucionarna novost. Toda že jutri bi lahko postali - množična nevarnosti in celo transportno "orožje za množično uničevanje", opozarjajo strokovnjaki.
Umetna inteligenca je pravkar naredila nov korak naprej – dosegla je dve novi, inventivni rešitvi, zaradi katerih je upravičena do patenta. Najprej pa bo potrebno spremeniti človeške zakone.
Znani turški arhitekt je dizajniral hotel, ki kljubuje gravitaciji. Hotel namreč visi z roba klifa na Norveškem, vendar to ni najstrašnejše ...