REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vladimir Putin in Sputnik V

Prva evropska raziskava »zahodnih« in »vzhodnih« cepiv: Sputnik V najbolje ščiti pred hudim potekom bolezni in smrtjo

V ostri konkurenci z vsemi najpomembnejšimi zahodnimi in vzhodnimi cepivi se je rusko cepivo Sputnik V, ki v EU ni odobreno, izkazalo kot najbolj učinkovito.

Tisti, ki se jim zdi neprestano testiranje nadležno ali predrago, hkrati pa se nikakor ne želijo cepiti si v teh časih –, kar je sicer težko verjeti, vendar je to res – radi poiščejo še četrto pot do PCT potrdila. S samookužbo.
Trenutno na družbenih omrežjih buri duhove najnovejša 'novica', češ da oblasti pokrajine Zgornja Avstrija, ki je trenutno žarišče okužbe koronavirusne bolezni covid-19, cepivo proti koroni vnašajo - v pitno vodo.
Slovenska vlada je brez javnega razpisa kupila italijanskega »Spartana«, katerega vzdrževanje je tako drago, da so jih v ZDA še nove odpeljali - na letalski odpad! Zakaj se Tonin ni raje izboril za ameriško donacijo istega letala?
Cementarna Salonit Anhovo zasleduje cilj, da bi do leta 2035 postala ena prvih ogljično nevtralnih cementarn.
Ko je imel Maister na voljo dovolj svojih, s stražarjenjem neobremenjenih vojakov, je udaril: 22. novembra ob tretji uri zjutraj so njegove enote razorožile avstrijski Shutzwehr. Maribor je s tem dejanjem za zmeraj ostal del Slovenije.
Bojan Požar, lastnik portala Požareport in novinarska perjanica desnosučnih je bil znova ujet v lažeh. Nove tožbe kažejo, da se njegovemu poslovnemu modelu čas izteka.
Politika prostovoljnega cepljenja zoper covid-19, zastonjkarskih ali poceni testov in absolutne prevlade »individualizma« ter spoštovanja »izbire posameznika« povsod in zmeraj se bo počasi morala končati tudi v Evropi.
Janez Kranjc, ki ga je na mesto ustavnega sodnika predlagal predsednik republike Borut Pahor, ni dobil dovolj podpore v DZ-ju. Zaradi enega glasu premalo bo en prostozidar med ustavnimi sodniki manj.
Visoki predstavnik za zunanjo politiko EU Josep Borrell je Iranu brž zagotovil, da izjave Janeza Janše ne izražajo stališča Bruslja. S tem je Janšo dejansko opisal kot osebo, ki ne predstavlja EU, jasno pa je, da je s tem Janša škodoval tudi EU kot celoti.
Nasprotniki so po delnih podatkih že dosegli kvorum za zavrnitev zakona, ki je s tem romal na smetišče zgodovine. Vladni predlog je podprlo piškavih 13 odstotkov volilnega telesa. Zmaga gre tudi odlični »Vodi radosti.«
Znanstveniki opozarjajo, da je po svetu vse več »žarečih in vlažnih žepov«, kjer vročina ubije tudi najbolj zdrave in kjer vam ne pomagajo ne senca in ne voda.
Danes se izteče ponudba mešane skupine Fortenova za odkup preostalih 724.764 Mercatorjevih delnic. Uprava Mercatorja zagotavlja, da bodo s koncem prevzema Mercatorju zagotovljeni stabilnost, hitrejša rast in nov investicijski ciklus.
Eden od uveljavljenih mitov je, da zaradi plebiscitne odločitve državno vodstvo ni imelo druge možnosti, kot pa 25. junija 1991 razglasiti neodvisnost države, ne oziraje se na posledice. To seveda ni res.
Eden od uveljavljenih mitov je, da se je Slovenija odcepila v nasprotju z voljo ostalih republik, ki so podpirale zvezno vlado in se je tako Slovenija praktično borila proti vsej ostali Jugoslaviji. To seveda ni res.
Eden od uveljavljenih mitov je, da zaradi plebiscitne odločitve državno vodstvo ni imelo druge možnosti, kot pa 25. junija leta 1991 razglasiti neodvisnost države. To seveda ni res.