REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šarec in Macron Vir: Pixell

V EU se začenja bitka za milijarde evrov, Slovenija med najbolj nezadovoljnimi, Šarec grozi z vetom

Predsedniki vlad, kanclerji in voditelji sedemindvajsetih držav EU se že pripravljajo na dolg in naporen spopad za določitev novih evropskih »davkov« in razdelitev evropskih sredstev v naslednjih sedmih letih.

Predsedniki vlad, kanclerji in premierji sedemindvajsetih držav EU se že pripravljajo na dolg in naporen spopad za določitev novih evropskih »davkov« in razdelitev evropskih sredstev v naslednjih sedmih letih ...
Googlovi zemljevidi sporna ozemlja sveta prikazujejo drugače, odvisno od lokacije tistega, ki si zemljevide ogleduje.
Vse bolj prodira spoznanje, da so stekleni nebotičniki okolju škodljivi. Hkrati predvsem v skandinavskih državah znova odkrivajo prednosti lesa v gradnji hiš.
V mestecu Salò ob Gardskem jezeru bodo očitno vztrajali pri ohranitvi slavnih fašističnih tradicij mesta in  zagovarjanju častnega meščanstva Benita Mussolinija.
V Franciji so potrdili prvo smrtno žrtev zaradi novega koronavirusa iz Kitajske. V Veliki Britaniji in ZDA upajo, da jim bodo v boju proti bolezni pomagale tudi višje temperature. Toda - ali je to upanje upravičeno?
Ko je goreče govoril o napetostih med Iranom in ZDA ter ameriškimi zavezniki po vsem svetu, je Hamenej odprl novo fronto. Je iranski ajatola napovedal novo vojno na Balkanskem polotoku?
Po nepremišljenem uboju najpomembnejšega vojaškega voditelja Irana je skoraj gotovo, da bo prišlo do povračilnih napadov Teherana in njegovih zaveznikov na ameriške tarče.
Avstrija v novem programu zeleno-ljudske vlade že pripravlja veliko »okoljsko-socialno« reformo, s katero bo cilje EU celo za deset let prehitela in dosegla. Popolnoma v nasprotju z - na primer Slovenijo ...
Eksperti bančne skupine Saxo so tudi letos pripravili nekaj »nezaslišanih« napovedi za naslednje leto. Katera presenečenja nas torej čakajo v prihajajočem letu 2020?
Desetletje od propada družbe MAT se s podobno dilemo kot slovenska – ustanoviti letalskega prevoznika ali ne – sooča še ena vlada v regiji ...
Rusija je Zahodu pokazala, da je odločna ustvariti podvodni in precej varčnejši ekvivalent mogočnega ameriškega lovca F-35. Na področju podmornic že zdaj prekaša ZDA, načrtuje pa še celo vrsto novih plovil ...
Na predvečer božiča, enega največjih krščanskih praznikov, so bile v cerkvah polnočnice, še prej pa so verniki v družinskem krogu postavili jaslice in božično drevesce. V Severni Koreji pa zahodnim državam in ZDA pripravljajo še posebno presenečenje z ognjemetom ...
Delodajalci spoznavajo, da je zaposlenim za doseganje visoke učinkovitosti, zmanjševanje absentizma in dobro počutje na delovnem mestu potrebno ponuditi konkurenčne pogoje. To velja tudi za zaposlene v MK Group in njihove družine.
V kitajskem laboratoriju so pokukale na svet prve hibridne »prašičje opice«, himere, z DNK zapisom obeh živalskih vrst.
Šefica Evropske komisije, ki so ji poslanci zavrnili tri komisarje, je že ob začetku svojega dela dobila za 560 evrov višjo plačo od svojega predhodnika.