REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Denar, euro

Večja minimalna plača: manjši dohodek, večji davki

V četrtek je italijanska vlada sprejela odlok, s katerim so uvedli t. i. državljanski dohodek, ki je bil eden glavnih volilnih obljub obeh koalicijskih strank. 

Greste morda na Hrvaško? Potem je dobro vedeti, da to zimo infekcije povzroča virus tipa A, ki je za okoli 30 odstotkov nevarnejši o lanskoletnega tipa gripe.
Včeraj je po večini Slovenije (končno) zapadel sneg, s čimer so (nekateri) prebivalci ponovno soočeni z obveznostjo odstranjevanja oz. kidanja snega.
Na mestu, kjer se je pred 50 leti študent Jan Palach zažgal zaradi protesta proti sovjetski okupaciji Češkoslovaške se je na praškem Vaclavskem trgu moški polil z vnetljivo tekočino in se zažgal.
Na nas se je obrnila bralka, občanka Občine Medvode, ki obiskuje lokalni Zdravstveni dom Medvode.
Nemško zvezno tožilstvo je sporočilo, da so aretirali uslužbenca Bundeswehra zaradi suma vohunjenja za iransko obveščevalno službo.
V debati glede migrantov se včasih pojavi očitek, da vlada zagotovi denar za tuje državljane, hkrati pa ne zagotavlja denarja za slovenske brezdomce. 
Nekdanji venezuelski vrhovni sodnik in podpornik Nicolasa Madure Christian Zerpa je pobegnil v ZDA, kjer je bil kritičen do socialistične vlade.
Potovanje za potnike, ki so iz Stansteda pri Londonu poleteli do Soluna v Grčiji se je kočalo precej klavrno. Na koncu je zaplet rešilo grško državno letalo.
V soboto se je ponovno sestal državni zbor Venezuele, kjer ima večino opozicija, ki nasprotuje politiki venezuelskega predsednika Nicolasa Madure. 
Okoli 40 odstotkov Nemcev si želi, da bi lahko občasno svoje službene obveznosti opravili kar doma.
Nemški ekonomski inštitut je predstavil rezultate analize nemških patentov, ki kažejo potrebo po manjših omejitvah glede tujih znanstvenikov in tehnikov. 
Le nekaj trenutkov po polnoči je 50-letni Nemec z osebnim vozilom zapeljal v skupino ljudi, ki so na trgu v mestu Bottrop, na severozahodu Nemčije, praznovali pričetek novega leta.
Sodišče v Palestini je na dosmrtno zaporno kazen s trdim delom obsodilo dvojnega državljana Palestine in ZDA, ker je prodal zemljišče v vzhodnem Jeruzalemu državljanom Izraela.
Krščansko demokratična zveza Nemčije (CDU), ki ji pripada tudi nemška kanclerka Angela Merkel, je v letu 2018 prejela največ donacij izmed vsemi političnimi strankami. 
Kolumbijec, ki se je zadnjih 18 let pretvarjal, da je duhovnik, je bi v Španiji razkrit le malo pred božičem. Postavilo se je tudi vprašanje, kaj sedaj z vsemi porokami, krstitvami in drugimi dejanji, ki jih je opravil lažni duhovnik.