REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Varnostno tveganje: Musk študentu ponudil 5000 dolarjev, če na Twitterju preneha slediti poletom njegovega letala

Varnostno tveganje: Musk študentu ponudil 5000 dolarjev, če na Twitterju preneha slediti poletom njegovega letalaMusk in Sweeney

Najbogatejši Zemljan in vodilni podjetja Tesla Elon Musk je nekemu najstniku, sicer 19-letnemu študentu Jacku Sweeneyu  ponudil 5 tisoč dolarjev za izbris računa na Twitterju, na katerem spremlja polete njegovega zasebnega letala.

Podatki o poletih letal se namreč praviloma objavljajo, zato je moral najstnik le najti pravo letalo in nato preko Twitterja javljati vsako novo pot Elona Muska.

To je počne preko računa @ElonJet.

Elonu Musku pa to ni bilo všeč, zato je je tehnološko podkovanemu najstniku ponudil 5000 dolarjev za izbris računa na Twitterju, ki spremlja njegovo zasebno letalo.

Musk je najstniku ponudil 5000 dolarjev v zameno za zaprtje računa z besedami: »Ni mi všeč ideja, da bi me ustrelil kakšen norec.«

»Ali lahko to ukineš? To predstavlja varnostno tveganje,« mu je napisal že 30. novembra. Nato sta si izmenjala še nekaj sporočil.

Iz izmenjave sporočil je jasno, da je Musk že uveljavil blokado podatkov o poletih kolikor je bilo to mogoče, toda študentu je vendarle uspelo nato dobivati zgolj pozicijske podatke letala, nato pa je ob veliko dela uspel rekunstruirati tudi smeri potovanj.

Musku je tudi svetoval, kako naj se bolje zavaruje.

Jack Sweeney je dejal, da je bilo zabavno, čeprav nekoliko 'strašljivo,, ko je dobil tweet od samega Muska, ki naj bi imel - za zdaj - v lasti za okoli 240 milijard dolarjev premoženja.

Na predlog po 5000 dolarjih nagrade za zaprtje računa se je Sweeney takoj odzval z novim predlogom – predlagal je, da mu Elon nameni 50.000 dolarjev, da bi mu tako pomagal pri študiju saj bi »si lahko kupil avto za kolidž«, morda celo znamke Tesla oziroma Model 3 - vendar se je milijarder odločil, da je to preveč denarja za ukinitev »varnostnega tveganja.«

Nato se ni oglašal več, v tesli pa na vprašanja ne odgovarjajo – ker je Musk že lani ukinil oddelek za odnose z javnostmi.

Jack Sweeney pa je dejal, da je bilo zabavno, čeprav nekoliko »strašljivo«, ko je dobil tweet od samega Muska, ki naj bi imel - za zdaj - v lasti za okoli 240 milijard dolarjev premoženja.

Dodal je, da bi v prihodnosti prav rad delal za kakšno od Muskovih podjetij.

A z bremenom neizpolnjene Muskove želje bo v prihodnosti to precej malo verjetno…

Delite članek