REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Grozljivi posnetki: Neonacisti bataljona Azov likvidirajo ljudi, ki bežijo iz Mariupola, ki je v obroču ruskih sil

Grozljivi posnetki: Neonacisti bataljona Azov likvidirajo ljudi, ki bežijo iz Mariupola, ki je v obroču ruskih silNeonaciji - ubijajo civiliste. Vir: Twitter

Na družbenih omrežjih so se pojavili verificirani posnetki, ki kažejo, da se res dogaja to, o čemer so že včeraj poročali nekateri prebivalci Mariupula, obmorskega ukrajinskega mesta, v katerega prodirajo ruske sile.

Ruske sile nadzorujejo že četrtino Ukrajine, v osmih dnevih pa so zasedle prostor, velik kot celotna Velika Britanija.

Omenjeno mesto je tudi oporišče azovcev, razvpitega bataljona Azov, neonacistične paravojaške skupine, tudi po poročilih Amnesty International odgovorne za številne vojne zločine.

Azovci so celo otroke vzgajali v sovraštvu do Rusov in jih v posebnih taborih učili rokovanja z orožjem.

To je tudi eden od razlogov, zakaj ima operacija ruske vojske v Ukrajini za svoj cilj denacifikacijo.

Ta skupina je skupaj s še nekaj podobnimi del ukrajinske redne vojske oziroma nacionalne garde.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je bil izvoljen tudi s številnimi glasovi Rusov in na obljubi, da bo prinesel mir, pa te skrajne desničarje vztrajno podpira.

V Ukrajini veljajo za domoljube.

Zato jim je poverjeno tudi šolanje otrok. Tako glede ravnanja z orožjem kot glede ideologije...

Imajo se za vojake, v resnici pa so videti bolj kot del kakšnega mamilarskega kartela, kot pa vojska.

In tako se tudi borijo.

Civiliste uporabljajo kot žive ščite.

Kako pa se borijo kažejo grozljivi posnetki zakonskega para iz Mariupola. Zakonca sta poskusila zbežati iz obleganega mesta po varnem koridorju, ki ga je za civiliste pred napadom na mesto odprla ruska vojska skupaj z vojaki Doneške in Luganske ljudske republike.

GROZLJIVO! POZOR! POSNETEK PRIKAZUJE NASILJE:

Potem se zaslišjo streli. Zadeli so soprogo, ki je umrla, mož je ranjen uspel zbežati in je delil posnetek.

Pred kontrolno točko sta naletela na ustavljene avtomobile, v njih in ob njih pa sta zagledala mrtve ljudi, civiliste, očitno likvidirane.

Poskušala sta jim pomagati, a je bilo že prepozno.

Potem se zaslišjo streli.

Zadeli so soprogo, ki je umrla, mož je ranjen uspel zbežati in je delil posnetek.

In to ni edini tovrsten posnetek, že včeraj smo objavil podobne, ki kažejo pretepanje civilistov na kontrolni točki, strele in kako eden od voznikov hitro zapelje in zbeži.

Medtem pa so na Zahodu, na primer v prodajalni Amazon.com majice z emblemi te neonacistične skupine šele sedaj umaknili iz prodaje.

Toda zato je Facebook že leta 2019 naredil izjemo in od takrat dovoljuje deljenje vsebin o ukrajinskih neonacistih.

To je torej vojska, ki jo podpira tudi Slovenija pod taktirko zveze NATO oziroma Zahoda.

Tudi ZDA so podpirale to vojsko, do leta 2018 celo uradno v okviru svojega vojaškega proračuna.

Nato se je v proračun dopisal stavek, da jih ZDA ne smejo financirati, toda ob zadnjem branju zakona je ta stavek - izginil.

Ruski vojaki pa zdaj v Ukrajini že zajemajo neonaciste Azova.

Na sliki je eden, zajet, ki ima vtetovirano geslo vsakemu svoje, nacistično parolo, ki je bila zapisana na vhodu v uničevalno taborišče Buchenwald.

In razraščanje te družbene deviacije na svojih mejah ter nacistov, ki so ogrožali predvsem Ruse v Ukrajini in izven nje ter bili odločilni dejavnik v državnem udaru leta 2014, ki je z oblasti odstranil legitimno izbranega predsednika Ukrajine - Rusija, ki je v drugi svetovni vojni za zmago nad nacifašizmom dala 27 milijonov žrtev, seveda ni mogla mrno gledati.

Vendar ruska vojska in pripadniki milic Doneške in Luganske ljudske republike dobro napredujejo.

Takole so udarili na oporišče zločinskih Azovcev.

Nadzorujejo že četrtino Ukrajine, v osmih dnevih pa so osvobodili prostor, velik kot celotna Velika Britanija, ob tem pa tudi zelo pazijo na to, da bi bilo civilnih žrtev čim manj. Za ceno življenj lastnih vojakov.

Ne pozabimo, da so ZDA za zasedbo Iraka, ki je manjši od Ukrajine, s tretjino več vojske (300.000) porabile tri tedne, ob tem pa sploh niso pazili na civiliste.

Izvedli so operacijo Shock and Awe, šoka in strahospoštovanja, kjer so s silnimi eksplozijami in uničevanjem civilne infrastrukture poskušali zlomiti voljo do odpora ljudi.

CNN poroča o napadu na Bagdad leta 2003
CNN poroča o napadu na Bagdad leta 2003. Vir: Twitter

In v Iraku niso imeli nasprotnika, ki bi ga ves čas financiralo in mu pomagalo z denarjem, prostovoljci, orožjem in obveščevalnimi podatki 30 držav, članic NATO pakta, ki se mu v Ukrajini sedaj sesuvajo v prah njihove agresivne nakane.

Želeli so Rusiji pod prag postaviti bombo - in to so posledice. In kar poglejte si, kako je z navdušenjem CNN leta 2003 poročal o bombardiranju in uničevanju Bagdada. To nezakonito vojno je podprla tudi Slovenija z Vilniuško izjavo.

Takrat jih civilne žrtve sploh niso zanimale, danes pa poročajo diametralno nasprotno. Sramotno.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek