REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Četrta pot do PCT potrdila: »Ti tepci so mislili, da so pametni, končali pa so na respiratorjih!«

Četrta pot do PCT potrdila: »Ti tepci so mislili, da so pametni, končali pa so na respiratorjih!«Bolniki na respiratorjih. Vir: Twitter

Da bi prišli do PCT ali celo PC potrdila je običajno potrebno narediti nekaj korakov – se testirati, (kar včasih tudi stane, potrdilo pa velja le nekaj dni), cepiti (kar je zastonj) ali pa preboleti bolezen.

Toda tisti, ki se jim zdi neprestano testiranje nadležno ali predrago, hkrati pa se nikakor ne želijo cepiti si v teh časih – kar je sicer težko verjeti, vendar je to res – radi poiščejo še četrto pot do PCT potrdila.

Tako, da se namerno okužijo.

Ta praksa se po nekaterih informacijah iz dobro obveščenih krogov anticepilcev dogaja tudi v Sloveniji, vendar je trdne dokaze o tem težko zbrati in dokumentirati.

Nekateri se s pomočjo okuženih - zavestno samookužijo.

Bolj nazoren primer, kako to poteka pa prihaja iz Italije.

Tožilec v severni italijanski provinci Bolzano je namreč začel preiskavo, potem ko je en moški umrl, več drugih pa je pristalo na intenzivni negi, zato ker so se udeležili »covid zabave«, kjer so se želeli namerno okužiti z virusom SARS-CoV-2 in - zboleti.

S tem bi namreč, po lahkem prebolevanju bolezni, s čemer so računali, prišli do statusa prebolevnika.

Trend se je uveljavil zlasti v severni Italiji, kjer ljudje, ki se ne želijo cepiti, poskušajo na ta način pridobiti »covidno potrdilo« oziroma »Green Pass« za delo, vstop v bare in restavracije ter uporabo javnega prevoza.

V Italiji dokaz o okrevanju zadostuje za pridobitev želene vozovnice za šest mesecev.

Odbite covid zabave potekajo predvsem v nemško govoreči regiji Južna Tirolska ob meji z Avstrijo, ki se ponaša z najvišjim številom okuženih in najnižjimi stopnjami precepljenosti v vsej Evropi.

Po mnenju lokalnega zdravstvenega koordinatorja Patricka Franzonija naj bi regija postala »rumena cona« v Italiji.

»So tudi mladi, tudi šoloobvezni, ki se srečujejo s pozitivnimi in se poskušajo na ta način okužiti, ne zavedajoč se, da je virus nevaren tudi za otroke in mlade,« je povedal za radijsko postajo območni zdravstveni koordinator Patrick Franzoni.

»Obstajajo dolgoročne posledice in tudi mlajši lahko končajo v bolnišnici,« je opozoril Franzoni.

Na zabavah se okuženi družijo, poljubljajo in objemajo necepljene, da bi širili virus, je dejal Franzoni in dodal, da bi lahko okuženo osebo obtožili zaradi zavestnega širjenja virusa med izrednim stanjem, v katerem je Italija zaradi pandemije.

Po prvih izsledkih preiskav so nekatere zabave potekale na zunanjih površinah lokalov, ki so dostopni brez zelene prepustnice.

Tam naj bi okužena oseba spila iz kozarca ali steklenice piva in jo podajala naokoli, da bi tako poskušala širiti virus.

Podobni dogodki se izvajajo v zasebnih stanovanjih.

V enem primeru je bila okužena oseba prikovana na posteljo, gostje pa so se zbrali okoli bolniške postelje, da bi poskušali vdihniti virus.

Eden od moških, ki je umrl zaradi koronavirusne bolezni covid-19, je bil Avstrijec, ki je redno prečkal mejo, da bi se udeleževal takšnih zabav v Italiji, je razkril Franzoni.

Na tem območju so tudi številni starši ponarejali svoja zdravniška potrdila, da bi dobili »zeleno izkaznico«, ki je potrebna za vse, starejše od 12 let v državi, ki želijo dostopati do mest, ki nudijo različne usluge.

Mnogi si ne premislijo in svojih stališč ne spremenijo niti tedaj, ko zbolijo.

Andraž Teršek in proticepilska mantra. Vir: Twitter

En »žurer«, ki je naposle končal v bolnišnici, je za časnik Veneto Corriere povedal, da mu je žal, da se je okužil, a da še vedno ni prepričan, da je sploh imel covid-19.

»To je bila resna napaka,« je povedal za časnik in dodal, da je prepričan, da je imel »samo pljučnico« in da so mu zdravniki rekli, da je prebolel covid-19 le zato, da bi spremenil svoja prepričanja o tej bolezni.

»To je samo propaganda,« je dejal.

Vir: Twitter

Tako in podobna prepričanja seveda niso nič posebnega, tako v Italiji kot drugod po svetu.

Tudi v Sloveniji nekateri anticepici prisegajo na »naravno imunost«, protiparazitike za konje (ivermektin) in razne neznanstvene metode zdravljenja...

V nevarnost okužbe s koronavirusno boleznijo covid-19 ne verjamejo niti tedaj, ko sami prebolijo to bolezen.

O »primeru Fratnik« smo sicer že poročali.

Nadaljevanje zgodbe pa kaže, da se je znani desničarski anticepilec, ki se je zdravil z ivermektinom, zdravilom proti konjskim glistam, na koncu s pomočjo zdravnikov vendarle »izmazal«, vendar zadeva ni bila niti malo nedolžna ne zanj in ne za celotno družino.

Napačna prepričanja pa seveda niso omejena samo na »desničarje.«

Tudi med znanimi javnimi osebami, ki veljajo za nasprotnike sedanje desne vlade in njenih pogosto napačnih ukrepov najdemo take, ki zagovarjajo povsem napačna in zgrešena stališča.

Med njih se je s svojimi pogledi glede boja z virusom žal uvrstil tudi ustavni pravnik dr. Andraž Teršek, kar mnogim seveda ni ušlo.

Zelo daleč od njega pa, znova na žalost, ni niti Tomaž Mastnak.  

Tudi to seveda v Sloveniji zelo prispeva k bistveno nižji precepljenosti, s tem pa k večjemu številu okuženih.

In smrti.

V sosednji Italiji je bolje, toda ne tudi na severu države.

Čeprav je v Severni Italiji situacija precej boljša kot v Sloveniji – v obmejnih regijah celo razmišljajo o bolj strogem nadzoru prehajanja meje s strani bolj »kužne« Slovenije – se je število primerov predvsem ob severni italijanski meji v zadnjem mesecu potrojilo.

Cepljenje s »poživitvenimi odmerki« je bilo doslej omejeno na ljudi, starejše od 80 let, in tiste z ogroženim zdravjem.

Vir: Twitter

Šele od prvega decembra pa se bodo lahko cepili vsi, starejši od 40 let.

Delite članek