REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Napoved za HSE "pozitivna", KS Naložbe objavile mesečno poročilo

Moddy's je za HSE izboljšala obete iz stabilnih v "pozitivno", Komunalo Brežice zapušča Aleksander Zupančič, finančna družba KS Naložbe iz Ljubljane pa je objavila redno mesečno poročilo.

Novoizvoljeni predsednik vlade Marjan Šarec je po današnjem srečanju s predsedniki strank bodoče vladne koalicije potrdil, da so načeloma dogovorili kadrovski razrez bodoče vlade, torej kateri stranki pripade vodenje katerega ministrstva. Razreza še ni razkril.
Kosovo je začelo priprave na demarkacijo meje s Srbijo, je danes poročala srbska državna radiotelevizija. Po oceni Prištine je namreč treba upoštevati spremembe zadnjih let.
V bolnišnici v Tel Avivu je minulo noč pri 94 letih umrl Uri Avneri, izraelski novinar in mirovni aktivist, ki si je prizadeval za mir s Palestinci. Avneri je bil za mnoge srce izraelskega mirovnega gibanja.
Zaposleni v mariborskem komunalnem podjetju Nigrad nasprotujejo morebitnim novim menjavam na čelu te družbe, v kateri se je v zadnjih štirih letih zamenjalo šest direktorjev in 14 nadzornikov.
Turčija in Katar sta podpisala dogovor, s katerim nameravata zaveznici spodbujati medsebojno trgovino v času, ko se Turčija v luči vse slabših odnosov z Washingtonom sooča z močnim padcem vrednosti lire.
Srbski teniški igralec Novak Đoković se je z zmago v Cincinnatiju vpisal v zgodovino, saj je postal prvi, ki mu je uspelo osvojiti vseh devet turnirjev masters 1000, tako imenovani zlati masters.
Danes se izteče rok za zbiranje kandidatur za guvernerja Banke Slovenije, ki jo po predčasnem odhodu Boštjana Jazbeca s položaja vodi Primož Dolenc.
Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes zagrozil, da bodo 177 rešenih migrantov, ki so že dni tri na ladji sredi Sredozemskega morja, poslali nazaj v Libijo, če jih ne bodo sprejele druge evropske države.
Za mariborskega župana Andreja Fištravca tik pred koncem prvega polnega mandata dileme ni - prepričan je, da je njegovi ekipi uspelo izpolniti večino predvolilnih obljub.
Indonezijski otok Lombok, ki si še ni opomogel od tresenja tal 5. avgusta, sta po jutranjem potresu z magnitudo 6,3 danes zvečer po krajevnem času stresla še dva močna potresna sunka.
Palestinci na Zahodnem bregu bodo kmalu prejeli več kot deset ton pošte, ki jo je Izrael zadrževal zadnjih osem let, poročajo tuje tiskovne agencije. Pisma in paketi so se od leta 2010 kopičili v sosednji Jordaniji.
Aljažev stolp že vse od postavitve leta 1895 stoji na vrhu Triglava. Po 123 letih bodo ta simbol slovenstva zaradi sanacije prvič prepeljali v dolino. Vrh Triglava bo predvidoma sameval tri tedne.
Britanska vlada bo v četrtek začela objavljati nasvete za primer izstopa Velike Britanije iz EU brez dogovora. Okoli 70 "tehničnih napotkov" bo vsebovalo priporočila za podjetja, državljane in javne ustanove.
Italijanske oblasti so danes tudi uradno potrdile, da je v torkovem zrušenju avtocestnega viadukta pri Genovi umrlo 43 ljudi. Identificirali so namreč še tričlansko družino, ki so jo našli v noči na soboto.
Po izvolitvi predsednika LMŠ Marjana Šarca za premierja se bodo prihodnji teden nadaljevala prizadevanja za sestavo nove vlade.