REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šarec: Lokalne volitve so izjemnega pomena

Šarec: Lokalne volitve so izjemnega pomenaMarjan Šarec | VIR: Pixsell

Premier in predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki je na lokalnih volitvah oddal glas na volišču v Šmarci pri Kamniku, je izrazi upanje, da bodo v stranki dosegli tak rezultat, kot ga želijo. Lokalne volitve so izjemnega pomena, je dejal. Kar se dogaja v lokalni skupnosti, je za občane najbolj pomembno, ker neposredno čutijo rezultate dela, je pojasnil.

"Nekaj list smo sestavili, nismo pa se pretirano zaganjali, ker je treba iti postopoma," je dejal po oddaji glasu. Veseli bodo vsakega uspeha, kjer koli ga bodo dosegli.

Ob vprašanju novinarjev, ali na tokratnih volitvah pričakuje kakšno presenečenje, je dejal, da se s tem ne ukvarja. "Bo, kakor bo. Volivci bodo odločili po svoje," je dejal. Sicer pa je po njegovih besedah vedno dobro, če je kandidatov več. "Vedno je dobro, če je tekma nekoliko napeta, zato da pride morda tudi več volivcev," je menil. "Če je že vse odločeno, zaspijo in je udeležba nižja, kar pa za demokracijo ni dobro," je spomnil.

Današnji dan bo preživel delovno. "Čez teden se mi je nabralo nekaj dela, ki ga nisem mogel opraviti, saj smo se precej pogovarjali o proračunu," je pojasnil. Zvečer pa se bo odpravil v volilni štab LMŠ v Kamniku, kjer bo pričakal rezultate volitev.

Delite članek