REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Koper: visoka volilna udeležba, Boris Popovič in Aleš Brščan v drugi krog volitev

Koper: visoka volilna udeležba, Boris Popovič in Aleš Brščan v drugi krog volitevStranki Koper je naš in Slovenija za vedno, ki ju vodi Koprski župan Boris Popovič ne upoštevata upravljanje dobrega poslovanja

Aktualni koprski župan Boris Popovič, ki je v prvem krogu županskih volitev zmagal, a brez absolutne večine, zdaj pričakuje normalno kampanjo brez nizkih udarcev. Njegov protikandidat Aleš Bržan pa je bil pozitivno presenečen nad visoko volilno udeležbo, "ki je najboljši pokazatelj tega, kakšna je volja ljudi".

Po praktično vseh preštetih glasovih sta se v Kopru po neuradnih rezultatih v drugi krog županskih volitev uvrstila aktualni župan Boris Popovič s 44,6 odstotka glasov in Aleš Bržan s 30,5 odstotka glasov. Volilna udeležba je bila za Koper zelo visoka, skoraj 58-odstotna.

Popovič, ki občino vodi že 16 let, je povedal, da pred drugim krogom pričakuje normalno kampanjo brez nizkih udarcev.

Popovič, ki občino vodi že 16 let, je povedal, da pred drugim krogom pričakuje "normalno kampanjo brez nizkih udarcev", v kateri bosta s protikandidatom lahko povedala tisto, kar ljudi najbolj zanima, to je, kako se bo občina razvijala in kako bodo ljudje v njej živeli.

Popovič je vesel visoke volilne udeležbe, saj da je to demokracija. Glede spremenjenih razmerij v mestnem svetu pa je aktualni župan spomnil, da čeprav je stranka Slovenija za vedno, ki je zdaj imela dva mestna svetnika, izpadla iz sveta, je po drugi strani stranka Koper je naš ohranila isto število mandatov (13) kot pred štirimi leti. "Koalicija je bila itak vedno potrebna, tako da pričakujem, da tudi sedaj ne bo nobenih težav," je dodal.

Bržan pa je poudaril, da je s svojim rezultatom "super zadovoljen", predvsem pa je "pozitivno presenečen nad volilno udeležbo, ki je najboljši pokazatelj tega, kakšna je volja ljudi".

Pred drugim krogom Bržan ni želel dajati nekih napovedi, je pa izrazil upanje, da bodo debate v prihodnjih 14 dneh tekle o vsebini.

Glede nove sestave občinskega sveta, kjer bo nasproti 13 svetnikom Popovičeve Koper je naš stalo tudi devet svetnikov Liste Aleša Bržana, pa je Bržan ocenil, da bi v primeru njegove zmage lahko nastala "leva koalicija", tudi v primeru Popovičeve zmage pa bi bilo mogoče sestaviti neko, sicer precej bolj krhko, koalicijo.

Delite članek