REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šarec: portal stranke SDS je znova zapisal neresnico

Šarec: portal stranke SDS je znova zapisal neresnicoMarjan Šarec | Vir: Pixsell

Po trditvah portala Požareport naj bi predsednik slovenske vlade Marjan Šarec s pomočjo svetovalca za nacionalno varnost Damirja Črnčeca uradnici »Lepi N.« uredil zaposlitev na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji - Sovi.

Pri tem naj bi to, da je poročanje Požareporta »povsem točno, včeraj dokončno potrdil nenapovedani izredni nadzor treh članov parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), Mateja Tonina, ki je tudi predsednik Knovsa, Žana Mahniča (SDS) in Monike Gregorčič (SMC), na sedežu Sove.«

Po poročanju Požareporta naj bi bila »nekdanja piarovka iz Škofljice, »osebno povezana« z Marjanom Šarcem že vrsto let.

Bojan Požar sicer predsednika vlade obtožuje, da naj bi škodoval njegovi življenski sopotnici.

Ob tem pa se je po objavah, da je od Telekoma in drugih državnih podjetij v zameno za molk in v času, ko je kot politik sodeloval na volitvah, dobival velike vsote denarja, znašel sredi finančnih preiskav, za njih pa znova krivi - vlado.

Šarec: Začelo se je z mojo preteklostjo, mojo posvojitvijo in mojim domnevnim tujim poreklom. Tokrat mi očitajo zunajzakonsko razmerje, kar pomeni, da so se spet spravili na osebno raven.

»Lepi N.« oziroma N.H. naj bi na Sovi »plačali tudi začetni tečaj iz angleščine« in njeno mesto »na novo ustanovili.«

Lepa N. naj bi se ob tem zaposlila na Sovi »mimo vrste«, poroča Bojan Požar, vendar pa je Sova to že zanikala, ko je potrdila, da so bile vse zaposlitve opravljene v skladu z zakonitimi postopki in da lahko agencija o zaposlovanju odloča povsem samostojno.

Osebno zvezo med N.H. in predsednikom vlade Marjanom Šarcem pa naj bi po oceni Požareporta potrjevali »dve starejši fotografiji N.H. in še najmanj en pisni dokaz o njenem delu na občini Škofljica,« saj so »Kamnik očitno že dodobra počistili.«

Bojan Požar in Topnews.si

Vendar ti »dokazi«, če obstajajo, potrjujejo le, da neka N.H. obstaja in da je delala na občini, Sova pa je prav tako zanikala, da naj bi z družbenih omrežij karkoli »očistila.«

Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja. Prav tako pa nisem vršil nobenih pritiskov glede zaposlitve.

Prav tako je povsem nerazumljiva oznaka inicialk – kadar gre za javne osebnosti in njihove kršitve, imajo mediji pravico objaviti ime in priimek dotičnih oseb, če ne gre za mladoletne osebe.

Ker občine ne zaposlujejo mladoletnic, to pomeni, da Požareport ni imel razloga, da identiteto domnevne Šarčeve ljubice, v kolikor res obstaja, skriva za inicialkami.

Je pa takšno skrivanje razumljivo, če gre za izmišljeno zgodbico.

Medtem se je odzval tudi predsednik vlade Marjan Šarec, ki je trditve o posredovanju pri zaposlitvi »Lepe N.« na Sovi zanikal. 

Kot je zapisal na Facebooku, ni vršil nobenih pritiskov glede zaposlitve. Tudi druge navedbe glede članov kabineta so namenjene zgolj temu, da bi jih med seboj sprli in ustvarili nezaupanje, je prepričan.

»Kakor sem že navajen zadnji dve leti, odkar sem stopil v državno politiko, sem deležen vztrajnih namigovanj in neresnic s strani raznih portalov, povezanih s stranko SDS. Tudi tokrat je tako. Začelo se je z mojo preteklostjo, mojo posvojitvijo in mojim domnevnim tujim poreklom. Tokrat mi očitajo zunajzakonsko razmerje, kar pomeni, da so se spet spravili na osebno raven. Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja. Prav tako pa nisem vršil nobenih pritiskov glede zaposlitve. Tudi druge stvari, omenjene v članku glede članov mojega kabineta, so namenjene zgolj temu, da bi nas med seboj sprli in ustvarili nezaupanje. Pa nas ne bodo, še bolj bomo grizli! To je vse kurjenje mokrih drv. Kdor se boji vročine, naj ne hodi v kuhinjo, je izrek, ki se ga v kabinetu večkrat spomnimo. Mi se vročine ne bojimo. Tudi govorice, kako smo v koaliciji tik pred razpadom in sprti, ne držijo. Prepričan sem, da je v naši ljubi Sloveniji dovolj resnih problemov, ki jih rešujemo in jih moramo reševati. In to skupaj,« je zapisal Marjan Šarec.

Delite članek