REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vodušek: »Požar je od državnega Telekoma dobival mesečno več, kot je plača predsednika države in predsednika vlade«

Vodušek: »Požar je od državnega Telekoma dobival mesečno več, kot je plača predsednika države in predsednika vlade«Telekomovi evri za Bojana Požarja

Bojan Požar je v odgovoru na navedbe Vladimirja Voduška na Topnews.si o tem, koliko denarja je dobil iz Telekoma in drugih državnih podjetij sprva odvrnil, da od državnih podjetij ni prejemal nobenih nakazil, nato pa se je pod težo dokazov zlomil in zatrdil, da je dobival »še premalo.«

Njegove trditve, da »nič ni res«, niso vzdržale niti dva dni.

Požarjeve trditve, da »nič ni res«, niso vzdržale niti dva dni.

Po informacijah Topnews.si je Požarjevo »globoko grlo« v Telekomu s strani stranke SD postavljena nadzornica Barbara Gorjup, ki je članica združenja nadzornikov, ki mu predseduje tajkun Borut Jamnik.

Prav tisti, ki ima na povodcu tudi Ireno Prijović, tisto članico uprave Uradnega lista, ki je bila zaradi klica generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja ob imenovanju novega direktorja Uradnega lista menda tako šokirana, da ga je morala takoj prijaviti na KPK. O čemer je takoj seveda poročal Požareport, Požar pa je zase zahteval še Pulitzerjevo nagrado.

Politik Bojan Požar, ki se ljubiteljsko ukvarja tudi z novinarstvom, pa naj bi od Telekoma od leta 2015 do letos, torej v manj kot štirih letih, prejel kar 350.000 evrov. Vodušek pa je objavil tudi dokumente o nakazilih, ki jih je Požar dobival od DARS-a.

Požar se je sprva branil, da ni dobil nakazil. Očitno je, da je dobival vplačila.

Poskusil se je torej zmazati s semantičnimi fintami.

»Največji paradoks celotne zgodbe pa je, da je prav v času Cerarjeve vlade, ko je Telekom vodil Rudolf Skobe, nadzorni svet pa Borut Jamnik, dobival najvišja nakazila, povprečno 75.000,00 evrov letno, čeprav se je postavil na čelo nasprotovanja paradnemu projektu prejšnje vlade - Magni … Požar je torej v času Jamnika in Skobeta dobival od državnega Telekoma mesečno več kot je neto plača predsednika države in predsednika vlade, vendar to za njega ni dovolj,« je zapisal Vodušek.

Bojan Požar je najprej trdil, da od državnih podjetij ni prejemal nobenih nakazil, nato pa se je pod težo dokazov zlomil in zatrdil, da je dobival 'še premalo.'

To pa tudi dokazuje, da je imel dr. Andrej Vizjak, ki ga je Bojan Požar z neresnicami tako dolgo napadal, da je odstopil od kandidature za nadzorni svet Telekoma (in katerega drugo plat medalje smo objavili le na Insajder.com) še kako prav, ko je trdil, da Telekom zelo slabo posluje – prav zaradi izčrpavanja podjetja.

Andrej Vizjak, Bojan Požar, tožba zaradi obrekovanja

Bojanu Požarju pa seveda ni bilo do tega, da mu nova uprava Telekoma prekine napajanje z evri iz državnega Telekoma, ki mu je prišlo še zelo prav, ko je udrihal po državi in nesposobnih levih vladah in vseh, ki smo objavili karkoli drugega od njegove »resnice.«

Namesto razkritij, ki jih je o Marjanu Šarcu, Damirju Črnčecu in Vladimirju Vodušku te dni napovedoval Bojan Požar, pa smo dočakali samo neko zmedeno zgodbo, nakladanje brez repa in glave, polno trditev in insinuacij o tem, kako naj bi Črnčec menda v šahu držal pol slovenskih medijev, toda vse to - brez enega samega samcatega dokaza.

Voduška pa naj bi obremenjevalo le to, da naj bi ga na neznanem kraju neznanega dne ob prisotnosti neznanih ljudi enkrat poklical Damir Črnčec. Požar celo trdi, da ve, kaj naj bi se pogovarjala. In to naj bi bila afera Črnčec.

Če bi bilo samo odstotek tega res, kar piše Požar, bi to takoj pograbila opozicija, vlada pa bi verjetno že padla.

Če bi bilo samo odstotek tega res, kar piše Požar, bi to takoj pograbila opozicija, vlada pa bi verjetno že padla. 

Tudi o tem, da je bil na plačilnem spisku Telekoma, pa tega v nasprotju z novinarskim kodeksom ni razkril, Bojan Požar ne komentira, pač pa očitno čaka, da vse skupaj - mine.

Je pa sedaj vsaj jasno, koliko teže so imele njegove besede in kritike tudi našega pisanja, ko je vse poletje objavljal zgodbice o ozadjih iz Telekoma, na plačilnem spisku katerega je bil.

In to je naivni javnosti prodajal celo kot - novinarstvo.

Najbolj bizarno pa je res, da je bil Požar očitno najbolje plačan državni pisun, podmazan z evri, kar lepo pavšalno iz državnih jasli, da bi sesuval samo vlado in njene projekte.

Ker kritičnega zapisa o desnih strankah na Požarjevem »neodvisnem« Požareportu seveda ni mogoče najti. 

Takšna tragikomedija se res lahko dogaja samo v Sloveniji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek