REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sreča na vrvici: propadli politik Bojan Požar odvisen od Telekoma, o katerem »neodvisno« poroča

Sreča na vrvici: propadli politik Bojan Požar odvisen od Telekoma, o katerem »neodvisno« poročaBojan Požar na tnalu Topnews.si

Vladimir Vodušek je na spletni strani Topnews.si objavil podrobnosti nove afere. Ta pa je povezana s tistim, ki pogosto sam sproža »afere« - Bojanom Požarjem in njegovim spletnim portalom Požareport.

Vladimir Vodušek namreč zatrjuje, da sta prvi človek Modre zavarovalnice Borut Jamnik in donedavno prvi mož Telekoma Rudi Skobe z 90.000,00 € dobesedno »kupila« spornega, propadlega politika in novinarja Bojana Požarja.

Borut Jamnik in donedavno prvi mož Telekoma Rudi Skobe sta z 90.000,00 € dobesedno 'kupila' spornega, propadlega politika in novinarja Bojana Požarja.

Predsednik stranke Liste novinarja Bojana Požarja, urednik Požareporta in producent oddaje Faktor naj bi namreč dobival velike mesečne rente – verjetno zato, da določena podjetja »pusti pri miru« in da hkrati »pljuva po državi, po politikih in oblasti, skratka po tistih, ki ga dobesedno hranijo.«

Po navedbah Topnews.si naj bi v letošnjem letu iz državnega Telekoma Bojan Požar dobil astronomskih 90.000 evrov vnaprej.

Za izplačilo 90.000 evrov je poskrbel nihče drug kot zdaj že bivši predsednik uprave Telekoma, ki mu je za vsak slučaj 90.000 evrov izplačal vnaprej, da Požarju nova uprava - ne bi prekinila pogodbe.

Rudi Skobe se je - trdi Vodušek - na zaprtih sestankih večkrat pohvalil, da ima Bojana Požarja »na vrvici«.

Kar ob tako bajnih izplačilih Požarju niti ni bil noben problem.

Bojan Požar in Topnews.si
Bojan Požar postal glavna zvezda novic Topnews.si

»Astronomska izplačila Požarju z državnega Telekoma so se začela, ko je nadzorni svet prevzel nihče drug kot Borut Jamnik, ki mu Požar seveda bogato plačuje usluge z medijskimi umori in blatenjem navideznih in dejanskih nasprotnikov in sovražnikov z naročenimi članki in medijskimi obračuni,« opozarja Vladimir Vodušek.

Pri tem naj bi Požar dobival še 3000 evrov mesečnega pavšala iz Darsa, žepe pa naj bi mu polnila tudi Petrol in Zavarovalnica Triglav.

Predvsem v Darsu so zelo velikodušni s kar 22.000 evri.

Ker pa je Bojan Požar politik, bi lahko v tem primeru šlo tudi za velik problem, ki je zrel za Računsko sodišče in KPK.

Požar je namreč donacije in bogate mesečne rente dobival tudi v času volilne kampanje, kar pomeni, da so Požarjevo volilno avanturo posredno plačala državna podjetja, ocenjuje Topnews.si.

Tajkunu Borutu Jamniku Požar seveda bogato 'plačuje' usluge z medijskimi umori in blatenjem navideznih in dejanskih nasprotnikov in sovražnikov z naročenimi članki in medijskimi obračuni.

Na podlagi zakona o političnih strankah prispevki in donacije ne smejo presegati v skupnem znesku v enem letu desetkratne povprečne mesečne plače na delavca v Republiki Sloveniji, po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije za preteklo leto.

Donacije državnih podjetij pa je Bojan Požar dobival ves čas svoje politične avanture in še vedno dobiva visoka nakazila državnih podjetij, kar bi lahko bilo posredno financiranje njegove politične kampanje in stranke.

Ker pa je Bojan Požar dobil na volitvah le 0,88 odstotka glasov in je njegova Lista novinarja Bojana Požarja klavrno propadla, »mora seveda Požar svojim donatorjem vračati v obliki medijskih obračunov z vsemi, ki niso po godu njegovim donatorjem. Pri tem Bojan Požar seveda uporablja različna orodja od Požareporta do VV Faktorja«, ocenjuje Vladimir Vodušek.

Bojan Požar

Bojan Požar naj bi bil ob tem tudi šef prave medijske hobotnice, saj vodi kar sedem različnih družb in zavodov, ki jih upravlja preko povezanih oseb in družinskih članov.

Vladimir Vodušek zato tiste, ki so prepričani, da je Požar neodvisen novinar opozarja, da naj sledijo denarju »in našli boste ljudi, ki iz ozadja obvladujejo Bojana Požarja ali, kot se je rad pohvalil Rudolf Skobe, da ima Požarja 'na vrvici'.«

Bojan Požar je sicer vse Voduškove navedbe pavšalno zanikal, ni pa ponudil dokazov, ki bi izpodbijali zapisano.

Bojan Požar je sicer vse Voduškove navedbe pavšalno zanikal, ni pa ponudil dokazov, ki bi izpodbijali zapisano.

Zanimivo pa je tudi, da Voduškove navedbe potrjujejo tudi nedavni zapisi Bojana Požarja o Telekomu in izboru novih nadzornikov te gospodarske družbe.

Vso poletje je namreč Bojan Požar (skupaj z Reporterjem, ki mu sicer grozi s tožbo) vodil pravi medijski pogrom zoper dr. Andreja Vizjaka, ki je kandidiral za mesto člana uprave Telekoma.

Vizjak je prav zaradi kampanje laži na koncu odstopil od kandidature in proti Bojanu Požarju sprožil tožbo. Požar namreč ob objavah hudih obtožb Vizjaka pred tem prav tako ni poklical ali mu dal možnosti, da se sam opredeli do navedb, ki jih je zapisal.

Bojan Požar - tožba
Nasprotnika: dr. Andrej Vizjak in Bojan Požar

Pri tem je Bojan Požar objavil vrsto neresnic o dr. Vizjaku, ko pa smo na Insajderju.com objavili nekatera nasprotna dejstva in s tem naredili le to, kar bi že prej moral narediti sam Požareport, pa se je Požar precej burno odzval tudi na družbenih omrežjih.

Kar ni nenavadno - znan je tudi po tem, da se prek Twitterja rad prepira z lastnimi komentatorji (npr. Božidarjem Novakom in drugimi), med katerimi trenutno izstopajo razne perjanice desnega ekstremizma, kot je na primer prav tako propadli politik Bernard Brščić.

Bojan Požar ni razkril, da ima s Telekomom, o katerem 'nepristransko' poroča, sam zelo lukrativne pogodbe, kar je bil kot profesionalen novinar dolžan storiti.

Pri tem pa Bojan Požar ni razkril, da ima s Telekomom, o katerem »nepristransko« poroča, sam zelo lukrativne pogodbe, kar je bil kot profesionalen novinar dolžan storiti.

Svojih osebnih in drugih povezav in odvisnosti od finančnih tokov Telekoma ni razkril, kot bi moral, pač pa jih je vztrajno prikrival, svoje članke pa naivni javnosti prodajal - kot »neodvisno novinarstvo« in vse druge obtoževal, da so »podkupljeni« in »prestrašeni.«

S tem je seveda kršil novinarski etični kodeks - če bi ga seveda sploh priznaval.

Kodeks namreč za politike ne velja. Še manj pa velja za propadle politike.

V resnici pa je bil očitno prav Bojan Požar, ki zase večkrat zahteva celo Pulitzerjevo nagrado, prestrašen, da mu ne bi nova uprava Telekoma zaprla pipico.

Vendar svojih strahov z javnostjo ni delil, čeprav bi jih moral, saj bi le tako vsak bralec lahko sam ocenjeval »objektivnost« zapisov politika Bojana Požarja.

Delite članek