REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bojan Požar za »naročene medijske umore in molk« od Telekoma dobil 132.000,00 evrov

Bojan Požar za »naročene medijske umore in molk« od Telekoma dobil 132.000,00 evrovBojan Požar in plačila Telekoma
Nekateri sicer menijo, da je državno podjetje že doslej krepko preplačalo Požarjeve »usluge.«

Vladimir Vodušek se je v zvezi s poročanjem o zaslužkih Bojana Požarja, ki mastno služi s pavšali državnih podjetij, predvsem Telekoma Slovenije, v novem nadaljevanju poročanja o tej aferi že lani julija - »opravičil«.

In to tako, da je navedel še natančnejše podatke o tem, kako bajne zaslužke dobiva lastnik in urednik Požareporta.

To pa pojasnjuje tudi interes Bojana Požarja po obvladovanju Telekoma s strani sednje vlade in tudi interes za rušenje javne RTV SLO, saj bi tudi na ta račun mediji à la Požar lahko računali na bogate nagrade.

Nekateri sicer menijo, da je državno podjetje že doslej krepko preplačalo Požarjeve »usluge.« 

»Politiku – predsedniku Liste Bojana Požarja in novinarju Bojanu Požarju, ki je prek Twitterja poskusil zanikati navedbe Topnewsa, 'češ, da čisto 0 ne drži. ne cifre, ne pavšali, ne plačilo vnaprej, ne imena', se globoko opravičujemo. Od državnega Telekoma v letošnjem in lanskem letu ni dobil 90.000€, ampak 120.000,00€. Po pogodbi je za lansko leto dobival pavšal 6.000,00€ mesečno, v letošnjem letu pa 5.000,00€,« je hudomušno sporočil Vodušek.

Politiku in novinarju Požarju se je očitno iztekla »licenca za medijske umore«: V sezoni 2018/2019 je bilo za 132.000,00€ »naročil«.

Leta 2018 je torej Bojan Požar dobil 72.000€ neto, leta 2019 pa, do septembra, cca. 35.000,00€. Vsega skupaj je torej v predlanskem in lanskem letu, reci in piši zaslužil 132.000,00€ neto, kar je bogato in presega plače vseh političnih funkcionarjev v državi, od predsednika države do predsednika vlade in vseh ministrov.

Morda se po prihodkih lahko primerja samo s svojim mecenom Borutom Jamnikom, ki mu je na Telekomu preko Rudija Skobeta »zrihtal« tako bajne zaslužke.

Seveda pa so prihodki iz Telekoma samo del donacij velikih državnih podjetij, ki z mesečnimi rentami zalagajo Bojana Požarja.

»Od pavšala na Darsu v višini 3.000,00€ mesečno, da naprej ne naštevamo.

Tokrat se še ne bomo spuščali v to, koliko denarja je Požar prejel od državnih podjetij v prejšnjih letih.

Tako, da po vseh prihodkih prav gotovo presega »upravljavca« vsega državnega premoženja Boruta Jamnika, ki letno dobi okoli 300.000,00€« je zapisal Vladimir Vodušek, ki Bojana Požarja poziva, da naj ga demantira z javno objavo svojih lukrativnih pogodb, ki jih ima z državnimi podjetji zato, da o njih ne piše in da jim služi kot »poštni nabiralnik.«

Bojan Požar in Topnews.si
Bojan Požar in Borut Jamnik na tnalu Topnews.si

Po oceni Voduška bi moral politik – predsednik stranke Lista Bojana Požarja in lastnik Požareporta dejstva o prejemanju tako visokih prejemkov v času, ko je nastopal kot politik vsekakor predstaviti KPK-ju in predvsem Računskemu sodišču.

Vodušek Požarju še enkrat priporoča romarsko pot v Camino de Santiago, v iskanju samega sebe, saj mu draga potovanja po svetu zaradi usihajočih prihodkov očitno ne bodo več pomagala.

»Kako je mogoče, da je mesečne pavšale dobival tudi v času, ko je ustanovil stranko in sodeloval v volilni kampanji? Upravičeno lahko domnevamo, da je z denarjem državnih podjetij preko različnih obvodov finaciral svojo politično delovanje. Biti Bojan Požar je očitno najbolj donosen posel v državi, saj mu, kot je v zaprtem krogu dejal Rudolf Skobe, plačuje za to, 'da ga ima na vrvici',« ocenjujejo na portalu Topnews.si.

Bojan Požar sicer vse te navedbe zanika, vendar ni ponudil dokazov, ki bi izpodbili zapisano.

Bojan Požar po oceni Voduška pobira mesečne pavšale »za zaščito in v zameno za molk«, predvsem pa za to, da po naročilu objavlja vse, »kar mu pade v njegov poštni nabiralnik«.

Seveda pa »licenca za medijske umore« po naročilu ni zastonj, in zato prejema visoke pavšale od državnega Telekoma in ostalih državnih podjetij, ocenjuje novinar.

Vodušek zato Požarju še enkrat priporoča romarsko pot v Camino de Santiago, v iskanju samega sebe, saj mu draga potovanja po svetu zaradi usihajočih prihodkov očitno ne bodo več pomagala.

Zanimivo pa je tudi, da Voduškove navedbe potrjujejo tudi nedavni zapisi Bojana Požarja o Telekomu in izboru novih nadzornikov te gospodarske družbe.

Andrej Vizjak, Bojan Požar, tožba zaradi obrekovanja
Dr. Andrej Vizjak je tožil Bojana Požarja zaradi obrekovanja

Vso poletje je namreč Bojan Požar vodil pravi medijski pogrom zoper dr. Andreja Vizjaka, ki je kandidiral za mesto člana nadzornega odbora Telekoma.

Z neresnicami je blatil tudi Insajder.com, brez povoda, zgolj zato, ker smo predstavili poglede dr. Vizjaka, ki jih Bojan Požar ni želel predstaviti, ampak je to storil šele po Vizjakovi grožnji s tožbo.

Pri tem pa Bojan Požar ni razkril, da ima s Telekomom, o katerem je tako »nepristransko« poročal, sam zelo lukrativne pogodbe, kar je bil kot profesionalen novinar (a je res?) ne samo po kodeksu Društva novinarjev Slovenije pač pa vsaj po Munchenski deklaraciji o dolžnostih in pravicah novinarjev, ki velja za vse profesionalne novinarje, dolžan storiti, saj je bil v konfliktu interesov.

Požar je lasten interes v aferi Telekom, ki jo je sproduciral - zamolčal.

Nova uprava bi mu lahko namreč prekinila pogodbe.

Vendar lastnega interesa v tej aferi, ki jo je sam sproduciral - ni razkril.

O lastnem konfliktu interesov pa je - molčal.

Zdaj tudi vemo, zakaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek