REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Popravek: Škandal: si je Tonin zase ugodno mnenje o pristojnosti Knovsa kupil od samovoljno izbrane odvetniške pisarne?

Popravek: Škandal: si je Tonin zase ugodno mnenje o pristojnosti Knovsa kupil od samovoljno izbrane odvetniške pisarne?Foto: STA

Spoštovani,

prosimo vas, da v skladu s 4. odstavkom 26. člena z Zakonom o medijih objavite popravek napačnih informacij v članku Škandal: si je Tonin zase ugodno mnenje o pristojnosti Knovsa kupil od samovoljno izbrane odvetniške pisarne?, ki je bil objavljen na spletnem portalu Insajder.com v sredo, 16. 10. 2019.

»Ne drži vaša navedba v članku Škandal: si je Tonin zase ugodno mnenje o pristojnosti Knovsa kupil od samovoljno izbrane odvetniške pisarne?, da naj bi si predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb mag. Matej Tonin pravno mnenje samovoljno kupil od izbrane odvetniške pisarne.

Predsednik KNOVS-a Matej Tonin je že v torek, 15. 10. 2019, na novinarski konferenci v Državnem zboru po končani seji KNOVS pojasnil, da se je nanj obrnilo kar nekaj pravnikov, ki so se ponudili, da brezplačno pripravijo pravno mnenje o pristojnostih KNOVS-a pri nadzorovanju delovanja Sove. Tako sta svoji pravni mnenji brezplačno posredovali predstojnik Katedre za kazensko pravo na Evropski pravni fakulteti izr. prof. dr. Anže Erbežnik ter Odvetniška pisarna Vrtačnik iz Ljubljane. Vaša navedba, da je predsednik komisije Matej Tonin odvetniško pisarno Vrtačnik »zaprosil za pravno mnenje«, torej ne drži, saj sta avtorja mnenja napisala na lastno pobudo in tudi brezplačno.

Korektno in v skladu z novinarsko etiko bi bilo, da bi po poslanih vprašanjih, ki ste jih naslovili na KNOVS, počakali na odgovore oziroma se prepričali, ali vaše navedbe držijo. Tako pa ste že naslednji dan 16. 10. 2019 zjutraj objavili nepreverjene informacije, čeprav je bila resnica glede pridobitve pravnih mnenj takoj po novinarski konferenci predsednika KNOVS dostopna javnosti.«

Lep pozdrav.

Karmen Uglešić

Vodja Službe za odnose z javnostmi

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek