REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ali Šarec res laže ali kako dokazljivo zavaja - Požareport  

Ali Šarec res laže ali kako dokazljivo zavaja - Požareport  Marjan Šarec in Bojan Požar

»Šarec se laže!  Predsedniku vlade ne očitamo ljubice, prijateljice ali znanke, ampak zlorabo oblasti. Samo za to gre!,« z bombastičnimi naslovi sporoča Požareport.

Toda – kje so dokazi?

Podrobna analiza vseh tekstov Bojana Požarja o »Lepi N.« kaže, da v zgodbi, zaradi katere nekateri že zahtevajo »ustavno obtožbo« predsednika, nekaj manjka.

Manjkajo namreč dokazi in dejstva.

Podrobna analiza vseh tekstov Bojana Požarja o »Lepi N.« kaže, da v zgodbi, zaradi katere nekateri že zahtevajo »ustavno obtožbo« predsednika, nekaj manjka. Manjkajo dokazi in dejstva.

In tudi zato ta afera v »MSM medijih« ne odmeva tako, kot Bojan Požar pričakuje.

Ne zato, ker bi v tem primeru šlo za »cenzuro.«

Ampak zato, ker se iz letala vidi, da v zgodbi manjkajo pomembni elementi.

Bojan Požar ob tem, da bi bila zadeva še bolj smešna, svoje prispevke sam povzdiguje na raven afere Monice Lewinsky.

S katero tudi neposredno primerja svoje »razkritje.«

Kakor da bi bil torej Marjan Šarec ameriški predsednik Bill Clinton, ki ga je afera z Monico skoraj odnesla s položaja.

Ampak za razliko od te afere smo v Clintonovi aferi vedeli a) kdo je ženska v zgodbi, b) je sama potrdila zgodbo, c) so zgodbo javno potrdile druge priče, d) so obstajali tudi materialni (modra obleka s spermo) in drugi neovrgljivi dokazi o resničnosti afere.

Požareport

V primeru »afere lepe N.« vsega tega ni.

Bojan Požar od nas zahteva, da mu verjamemo na besedo.

Ob tem trdi, da identitete »Lepe N.« pač ne more razkriti, češ da mu Sova grozi s pregonom zaradi razkrivanj javnih podatkov.

Kar je seveda smešno.

Predvsem je žalostno, da politik in novinar takšnega formata kot je Bojan Požar (kot pač sam sebe vidi on sam) prizna, da ga je strah - Sove.

Predvsem je žalostno, da politik in novinar takšnega formata kot je Bojan Požar (kot pač sam sebe vidi on sam) prizna, da ga je strah - Sove.

Ob tem je znano, da v primeru zlorab pooblastil varovanje skrivnosti že od objave »Pentagonskih papirjev« praviloma ni ovira za preiskovalne novinarje, saj sodišča ob konfliktu interesov praviloma dajejo prav medijem in novinarjem.

Ameriški novinarji so že v prejšnjem stoletju objavili na tisoče strani najbolj zaupnih dokumentov iz vietnamske vojne, ki bi potencialno lahko ogrozili več deset tisoč življenj Američanov.

Ampak vrhovni sodniki so novinarjem dali za prav in dovolili objavo tajnih podatkov.

Kolikšna verjetnost je, da bi slovenski sodniki v državi, ki je že bila pred podobno dilemo (JBTZ) sankcionirali novinarja, ki bi razkril resno kršitev, skrito pod tančico državne skrivnosti?

Kolikšna je verjetnost, da bi to spregledalo Evropsko sodišče za človekove pravice?

Zaposlitev v Kamniku - Požareport

Nikakršna.

Česa je potem Bojana Požarja v resnici strah?

Pravica javnosti do obveščenosti ima v tem primeru prednost.

Skratka, ni razloga za skrivaštvo, razen če zadeva morda sploh ne drži.

In v tem primeru sklicevanje na anonimne vire, ki bi morala biti izjema, ne pravilo, lahko predstavlja tudi krinko za neresnične obtožbe.

Ob tem »Lepa N,« kot navaja Požareport, sploh ni nekakšna tajna agentka na »udercover« misiji v vrstah ISIS-a ali kaj podobnega, kjer bi razkrivanje njene identitete lahko ogrozilo življenje nje ali agencije.

Ni torej ogrožena, kot je bila Valerie Plame, agentka Cie, ki so jo v administraciji predsednika Busha mlajšega razkrili »za kazen«, ker je njen soprog Joseph C. Willson nasprotoval lažem vlade ZDA glede kupovanja »rumenega kolača« v Nigru.

Požareport - sprenevedanje

»Lepa N.« pa naj bi bila zaposlena v nekakšni birokratski službi, navaja sam Bojan Požar.

Ampak to ni najpomembnejše. Poglejmo samo en primer »tehnologije medijskega umora«, ki ga uporablja Bojan Požar pri ravnanju z enim samim dejstvom.

Bojan Požar ima svoje bralce očitno za bedake. Očitno misli, da imajo njegovi bralci spomin marjetic.

Navedbo, da je bila »Lepa N.« zaposlena v občini Kamnik.

Ta trditev je bila ključna, saj pojasnjuje, kako naj bi se Šarec in »Lepa N.« spoznala in lepo sede v običajen vzorec »šefa in njegove podrejene ljubice.«

Če zadevo skrajšamo, Požar najprej to »dejstvo« kar petkrat navede, nato dan zatem malce relativizira, češ da morda ni bila ravno zaposlena, ampak da njen »status« še »preverja« (zakaj pa ni preveril pred objavo?!) in zatrdi, da »to itak ni bistvo zgodbe« in nato celo trdi, da Sova »čisti podatke za nazaj« o tem, da je bila zaposlena na občini Kamnik! (Požar: »Kamnik pa so očitno že dodobra počistili«).

Dan zatem omenjanje kamniške »uradnice« izgine iz zapisov Bojana Požarja.

In še dan zatem sledi veliki finale:

»Šarec se spreneveda, ko pravi, da N.H. nikoli ni bila uradnica na občini Kamnik, kar so potem nekritično povzeli tudi vsi večinski mediji. Tega namreč nihče niti ne trdi, dokazujemo pa, da ji je Šarec uredil službo na občini Škofljica

Skratka, Bojan Požar ima svoje bralce očitno za bedake

Bojan Požar in plačila Telekoma

Očitno misli, da imajo njegovi bralci spomin marjetic.

Najprej petkrat trdi eno, (da je bila dotična Lepa N. zaposlena na kamniški občini), nato pa, ko je to zanikano, po nekaj motoviljenja levo in desno gre v napad in prostodušno zatrdi, da »tega namreč nihče niti ne trdi« - čeprav je to trdil ON SAM.

Skratka, brez priznanja napake, brez elementarnega spoštovanja dejstev. Obenem še napade »večinske medije«, ker da so menda nekritično povzeli točno dejstvo.

Skratka, krivi so, ker niso vztrajali pri Požarjevih lažeh, za katerimi si ne upa več stati niti Požar sam.

Pri čemer bi bila zadeva problematična res samo, če bi šlo za zaposlitev nekompetentne osebe po zvezah, dokazov za to pa ni.

Mimogrede Boris Johnson, britanski predsednik vlade še do danes ni razkril, koliko otrok ima, sosedje pa kličejo policijo zaradi hrupa v stanovanju, kjer je s svojo partnerico, pa to še vedno ni razlog za njegovo politično likvidacijo, pač pa bo razlog za to kvečjemu njegova napačna politika

Največji problem takšnega poročanja je seveda v tem, da se človek vpraša – kaj je potemtakem res in ali je res mogoče Požarju sploh verjeti na besedo tudi glede ostalih navedb, če se tako obnaša do preprostih, vsem dobro vidnim dejstvom?

Če enkrat trdi nekaj, že tri dni pozneje pa trdi, da tega ni nikoli zapisal – kaj nam to pove o »trdnosti« in resničnosti te celotne zgodbe?

Če Požar enkrat trdi nekaj, že samo tri dni pozneje pa trdi, da tega ni nikoli zapisal – kaj nam to pove o »trdnosti« in resničnosti te celotne zgodbe?

Še vedno namreč ni nobenega dokaza – razen sklicevanja na anonimne vire - da naj bi se to, kar Bojan Požar navaja, res zgodilo …

Toda v svojem zadnjem nadaljevanju žajfnice o »Lepi N.« Požar več ne trdi tega, kar je trdil na začetku, namreč, da je »Lepa N.« delala na občini Kamnik.

Ne, sedaj pa je domnevna lastnica nekdanjega podjetja za posredovanje hostes NABA, preko katerega naj bi Marjan Šarec dobival svoje honorarje za igralske nastope.

In vmes naj bi ji Šarec uredil še službo administratorke na srednji lesarski šoli.

Srednja lesarska šola ali občina - saj to je itak vseeno, ali ne?

Oprostite, ampak zakaj bi igralec potreboval podjetje za posredovanje hostes, da bi lahko dobival honorarje?

Toda v svojem zadnjem nadaljevanju žajfnice o »Lepi N.« Požar več ne trdi tega, kar je trdil na začetku, namreč, da je »Lepa N.« delala na občini Kamnik.

In sedaj napeto čakamo, kaj bo z »Lepo N.« v Požarjevih zgodbicah - jutri?

Cirkusantka? Organizatorka družbe deklet na klic in mul, ki prenašajo drogo za predsednika vlade?

In kaj bo pojutrišnjem?

Vodila Šarčev bordel in kartel?

Da Marjan Šarec laže, kot trdi Bojan Požar, zato preprosto še vedno ni nobenega dokaza.

Prav nasprotno – da laže politik Bojan Požar, je s prostim očesom povsem razvidno kar iz njegovih lastnih zapisov.   

In vse to je na koncu preiskoval celo KNOVS.

Ali res nimajo pametnejšega dela?

Kdor ne verjame, pa naj si prebere spodnje navedbe Požareporta o »Lepi N.« in njeni domnevni zaposlitvi na občini Kamnik.

30. september:

… Danes razkrivamo zgodbo, ki bi morala zanimati ne samo Komisijo za preprečevanje korupcije in parlamentarno komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), ampak tudi državno tožilstvo. Gre za opis oziroma rekonstrukcijo zgodbe o tem, kako sta (oziroma naj bi) predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec očitno zlorabila svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe N. H., dosedanji in širši javnosti neznani uradnici občine Kamnik in Škofljica in po navedbah naših - dovolj zanesljivih - virov osebno tesno povezani s predsednikom vlade, na Slovenski obveščevalno-varnostni službi (Sova), mimo siceršnjih pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi …

… Začelo se je pred leti, ko je bila N. H. še zaposlena na občini Kamnik. Pravili so ji "Lepa N." in tam naj bi se tudi osebno zbližala s tedanjim županom Kamnika, danes predsednikom vlade in LMŠ Marjanom Šarcem …

… Zato naj bi Šarec še kot kamniški župan pod pritiskom soproge novo zaposlitev N. H. uredil pri svojem znancu, županu občine Škofljica Ivanu Jordanu

… Povsem natančnega časovnega toka posameznih zaposlitev zdaj že agentke Sove N. H. nam še ni uspelo ugotoviti, saj so se na občini Kamnik in Škofljica kljub našim pisnim zahtevam in čeprav gre za informacije javnega značaja zavili v pomenljiv molk …

… Kako komentirane navedbe naših virov, da ste sprva kot župan Kamnika posredovali za zaposlitev N. H. na občini Škofljica, tokrat pa tudi za službo na Sovi? ... (vprašanje Požarja Šarcu)

1. oktober:

… Na občini Kamnik, po včerajšnjih uradnih navedbah občine Kamnik, N. H. med mandatom župana Marjana Šarca formalno ni imela statusa javne uslužbenke, zato zdaj dodatno preiskujemo, ali je z občino oziroma občinskimi podjetji sodelovala v statusu samostojne podjetnice, prek povezanega podjetja, študentske napotnice, avtorskega honorarja ali kako drugače ...

… Je pa bila leta 2008 aktivna v eni od civilnih iniciativ, ki je zahtevala gradnjo vrtca v Kamniku; formalni status N. H. med županovanjem Marjana Šarca v Kamniku sicer tudi ni bistvo zgodbe, bistveno je, da je N. H. že dlje časa zasebno povezana z aktualnim predsednikom vlade in je letos poleti "čez noč" in "mimo vrste" iz piarovke na mali občini Škofljica (pisni dokaz, da je delala na občini Škofljica - spodaj) postala agentka Sove …

… Kljub čiščenju podatkov o N. H. - za nazaj - na družabnih omrežjih, kar po navedbah naših virov počne Sova, je na googlu mogoče najti vsaj še dve starejši fotografiji N. H. in še najmanj en pisni dokaz o njenem delu na občini Škofljica. Kamnik pa so očitno že dodobra počistili …

2. oktober:

Zaposlitev uradnice na občini v Kamniku - izgine iz Požarjevih zapisov.

3. oktober:

… Šarec se spreneveda, ko pravi, da N.H. nikoli ni bila uradnica na občini Kamnik, kar so potem nekritično povzeli tudi vsi večinski mediji. Tega namreč nihče niti ne trdi, dokazujemo pa, da ji je Šarec uredil službo na občini Škofljica, na podlagi dogovora z Ivanom Jordanom, županom občine Škofljica. In tega ne Šarec ne Jordan ne upata zanikata, kot tudi nista upala zanikati njunega glasnega moškega spora - zaradi N.H. - na letošnjem sejmu suhe robe v Ribnici …

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek