REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bogdan Biščak: »Vodstvo Sove lahko ostane. Vodstvo Knovs pa vztraja pri nezakonitosti in bi zato moralo iti«

Bogdan Biščak: »Vodstvo Sove lahko ostane. Vodstvo Knovs pa vztraja pri nezakonitosti in bi zato moralo iti«Matej Tonin | VIR: Insajder

Spor med Komisijo za nadzor obveščevlanih in varnostnih služb (Knovs), ki jo vodi Matej Tonin (NSi) in Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sovo) o tem, ali ima Knovs pravico do vpogleda v »kadrovske mape« in zaposlovanje pripadnikov agencije se je preselil tudi na družbena omrežja.

Nekateri kritiki so opazili, da predvsem v stranki SDS danes govorijo povsem drugače kot še pred nekaj leti, ko so bili na oblasti. Bogdan Biščak je prepričan, da je napako tokrat naredil Knovs.

Nekateri v tem vidijo tudi dvojno moralo predsednika SDS Janeza Janše.

Bolj udarne zahteve, celo po blokadi Ljubljane in to zaradi ene same zaposlene »administrativke«, medtem ko so nekoč v Sovi zaposlili desetine lokalnih veljakov SDS-a - povsod niso naletele na odobravanje.

Verjetno pa se bo res počasi potrebno odločiti, kaj je res in kaj ne. Predvsem v SDS. Ker to pomeni, da so zavajal tedaj, ko so bili na oblasti in so trdili, da Knovs pooblastil glede preverjanja kadrovanja nima – ali pa sedaj, ko govorijo ravno obratno.

Oboje istočasno seveda ne more biti res.

Prav tako pa seveda tudi ni res, da bi identiteto Nataše Hribar razkrili mediji, ki so kritično pisali o celotni aferi »lepe N.H.« Predvsem zato, ker je bila prav na podlagi zelo konketnih (in deloma napačnih) podatkov tistih, ki so prvi pisali o tej »aferi« - njena identiteta že razkrita.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek