REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Strašljiva napoved komika: Trumpov »počasi premikajoč se puč« gre proti cilju, uspešni kraji volitev 2024!

Strašljiva napoved komika: Trumpov »počasi premikajoč se puč« gre proti cilju, uspešni kraji volitev 2024!Bill Maher - puč se premika počasi, a zagotovo. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Tisti, ki se norčujejo iz televizijskih in stand-up komikov pogosto pozabljajo, da gre za precej težak poklic, v katerem morajo tisti, ki ga opravljajo, v zelo kratkem času zadeti »žebelj na glavico« in to, kar želijo povedati, sporočiti na prepričljiv in zabaven način.

V Sloveniji je kljub norčevanju, ki ga je deležen s strani SDS in njihovih trobil eden od boljših v političnih vodah prav zaradi te sposobnosti predsednik LMŠ Marjan Šarec.

Medtem pa se političnih tem na izviren način v ZDA pogosto loteva tudi ameriški komik Bill Maher.

Ta je svoj zadnji show končal z besedami »upam, da ste se zaradi tega posr**i od strahu«, potem ko je javnosti predstavil verjeten scenarij ameriških predsedniških volitev leta 2024 in kako jih bo Trump tedaj – uspešno ukradel!

Maher verjame, da se Američani nahajajo v primežu »počasi premikajočega se puča« v režiji Donalda Trumpa in dokazi so res takšni, da je temu težko oporekati.

Maher verjame, da se Američani nahajajo v primežu »počasi premikajočega se puča« v režiji Donalda Trumpa in dokazi so res takšni, da je temu težko oporekati.

Kot pravi Maher, se je Trump leta 2020 (na lastni koži) naučil, da ne moreš spreobrniti volitev »s sedanjimi igralci v igri«, zato se ves čas ukvarja s tem, da na pomembna mesta v državni upravi nastavlja svoje lojaliste.

Pri tem mu gre zelo na roko tudi ameriški sistem, ki so ga – zaradi zastarelih postopkov in volitev, ki so praktično permanentne, na vsaki 2 leti za določena mesta – kritizirali tudi številni analitiki, ne da bi se ta sistem kakorkoli spremenil, kar je zgodba zase.

Nemiri v ZDA
Capitol Hill, 6. januarja letos: Vdor Trumpove drhali. Vir: Twitter

Trump zato sedaj izvaja »čistko« med republikanci in »nastavlja državne sekretarje po vsej državi«, seveda tam, kjer so na oblasti republikanci.

To pa so ljudje, ki vodijo volitve.

Trump je te dni aktiven tudi pri spremembah volilne zakonodaje, tako da si bodo tedaj, ko bo to mogoče, njegovi ljudje lahko vzeli več oblasti.

In že sedaj se skorajda ve, da bo Trump tisti, ki bo koval dobiček iz »vmesnih« volitev leta 2022, po katerih se pričakuje, da bodo republikanci znova nadzirali Predstavniški dom, spodnji dom Kongresa.

Trump seveda ve, je ta dom odgovoren za »certifikacijo« oziroma potrditev rezultatov volitev.

In čeprav se Trumpu ni posrečilo spremeniti rezultatov volitev leta 2020 se bo politična klima v ZDA leta 2022 znova verjetno spremenila do te mere, da bo to mogoče – naslednjič, opozarja Maher.

Trump je s podobnim zdravilom premagal Covid-19
Celo če bo videti, da so demokrati zmagali, bo dan po volitvah Trump razglasil zmago, vsi koščki, ki jih potrebuje za potrditev zmage, pa ga bodo že čakali na mestu – ne glede na to, ali bo v resnici izgubil ali zmagal. Vir: Twitter

In, kot pravijo pri TMZ je »najbolj nor del« vsega skupaj to, da bo s temi spremembami in takšnim načrtom popolnoma vseeno, »proti komu bo Trump kandidiral.«

Vse skupaj res zveni precej strašljivo, čeprav – ali pa prav zato –, ker je te napovedi izrekel komik.

Celo če bo videti, da so demokrati zmagali, bo dan po volitvah Trump razglasil zmago, vsi koščki, ki jih potrebuje za potrditev zmage, pa ga bodo že čakali na mestu – ne glede na to, ali bo v resnici izgubil ali zmagal.

In zato bi lahko 20. januarja leta 2025 bilo vse pripravljeno za »državljansko vojno.«

In to je, čisto mimogrede, če dodamo še eno svoje opažanje, prav trenutek, ko bo tudi Kitajska v vojaškem pogledu dosegla vrhunec moči in bo najbolj pripravljena ne samo na miroljubno, pač pa tudi vojaško integracijo Tajvana...

Vse skupaj res zveni precej strašljivo, čeprav – ali pa prav zato –, ker je te napovedi izrekel komik.

Njegovo izvajanje pa si lahko spodaj pogledate tudi sami.

Delite članek