REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Melania lažnivka: Prva dama ZDA je dobila dovoljenje za prebivanje v ZDA tudi zaradi svoje lažne »diplome«

Melania lažnivka: Prva dama ZDA je dobila dovoljenje za prebivanje v ZDA tudi zaradi svoje lažne »diplome«Trumpova in Knavsova: Melania in Donald, Amalija in Viktor

Ameriški in drugi mediji se v zadnjem času znova ukvarjajo z izobrazbo prve dame ZDA.

Da Melania Trump (nekoč Knavs) v resnici nikoli ni diplomirala na Univerzi v Ljubljani in da tudi nima diplome iz »arhitekture in designa«, kot je trdila na svoji spletni strani, danes ni več velika skrivnost.

Toda ameriški mediji sedaj problematizirajo tudi vizum in status, ki si ga je na tej zlagani podlagi pridobila Melania, kot poroča portal Politicalflare.

Melania je prošnjo za stalno bivanje v ZDA vložila že leta 2000 in to na osnovi programa, ki dodeljuje vizume zaradi »izjemnih sposobnosti«.

Melania je prošnjo za stalno bivanje v ZDA vložila že leta 2000 in to na osnovi programa, ki dodeljuje vizume zaradi 'izjemnih sposobnosti' - vizumov za 'Einsteine.'

V tem času pa so bili njeni največi uspehi modna fotografiranja v Evropi, plakat za cigarete Camell na Times Squaru in slike v Sports Ilustrated na plaži, kjer je objemala velikanskega, napihljivega kita.

Vendar pa je Melania hkrati trdila, da ima diplomo.

Marca 2001 je dobila zeleno karto oziroma dovoljenje za stalno prebivanje na podlagi programa EB-1, ki pa je namenjen akademikom, raziskovalcem, predsednikom uprav multinacionalk, zmagovalcem na olimpijskih igrah in drugim, ki so dokazali in dosegli »trajno priznanje na nacionalni in mednarodni ravni.«

»Mi temu pravimo 'Einsteinov vizum',« je dejal Bruce Morrison, nekdanji demokratični kongresnik in predsednik podkomiteja predstavniškega doma, ki je napisal zakon o priseljevanju leta 1990, ki je določil pogoje za te vizume.

Po oceni Sarah Pierce, strokovnjakinje za imigracijo na inštitutu za migrantsko politiko, je primeren dokument, ki bi ga želel predložiti prosilec za ta vizum in stalno prebivanje, na primer - Nobelova nagrada.

Melania Trump leta 2000

V tistem letu, ko je Melania dobila dovoljenje za stalno prebivanje, je samo pet oseb iz Slovenije dobilo stalno prebivališče na podlagi programa EB-1.

In ob okoli enemu milijonu izdanih dovoljenj za stalno prebivanje je samo izjemno majhen delček, samo 3376 oseb ali manj kot en odstotek dobilo stalno prebivanje zaradi »izjemnih sposobnosti«.

V tistem letu, ko je Melania dobila dovoljenje za stalno prebivanje, je samo pet oseb iz Slovenije dobilo stalno prebivališče na podlagi programa EB-1.

Prav zaradi tega je Melania tudi imela pravico, da postane »sponzor« prošnje za stalno prebivanje svojih staršev, Viktorja in Amalije Knavs.

Na tej podlagi so nato vsi dobili ameriško državljanstvo.

Ni pa jasno, kako je Melania prepričala imigracijske organe o svojih »izjemnih sposobnostih.«

Lezbična Melania

Po oceni Morissona je to, kar je o sebi v svojem povzetku leta 2001 zapisala Melania »nekonsistentno« s pogoji za izdajo vizuma.

Melania bi morala pokazati uspeh pri 10 kriterijih in najmanj pri treh od desetih.

Med drugim vključujejo »komercialni uspeh v umetnosti«, dokaze o uspešnih umetniških razstavah in dokaze o izvirnem prispevku nekem področju.

Po oceni Morissona je to, kar je o sebi v svojem povzetku leta 2001 zapisala Melania 'nekonsistentno' s pogoji za izdajo vizuma

Kritiki tudi ocenjujejo, da ni bila nikoli »supermodel«, pač pa samo »delovni model«.

Leta 1998 pa se je pri 28 letih pričela videvati z Donaldom Trumpom.

Januarja leta 2000 se je pojavila na naslovnici britanskega magazina GQ.

Bila je fotografirana gola, na kožni preprogi na letalu Donalda Trumpa z naslovom: »Seks na 30.000 čevljih. Melania Knauss si služi svoje zračne milje.«

V članku je bilo celo zapisano, da bi glede na politične aspiracije Trumpa, ki si je tedaj prizadeval za nominacijo Reformne stranke, lahko Melania nekega dne postala celo prva dama ZDA.

Ona pa je dejala, da si bo »za to prizadevala« in bo »podprla svojega moškega.«

Melania - trditev, da je diplomirala
»Potem ko je dobila diplomo iz dizajna in arhitekture na Univerzi v Sloveniji, je Melania letela med fotografskimi snemanji v Parizu in Milanu in se konačno ustalila v New Yorku leta 1996«, je bilo zapisano v njeni uradni biografiji. 

Toda največja težava pri vsem skupaj je njena trditev, da je diplomirala, kar seveda ni res.

Tudi v ameriških medijih sedaj poudarjajo, da ne obstaja »Univerza Slovenije«, pač pa več univerz v Sloveniji, vendar na nobenem seznamu diplomirancev njenega imena enostavno - ni.

To so ugotovili tudi pri CBS News.

In v nekaterih medijih že pišejo, da je zaradi napačnih navedb o svojem študiju in diplomi »Melania lažnivka« in da si zato tudi njena »prošnja za vizum zasluži še en pregled.«

Delite članek