REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Če bi pogled ubijal, bi bil Trump že mrtev: ko je v polstavku omenil Melanio, se je kamera obrnila proti njej …

Če bi pogled ubijal, bi bil Trump že mrtev: ko je v polstavku omenil Melanio, se je kamera obrnila proti njej …Trump neroda Vir: Screenshot YouTube

Zadnji dan vrha G7 na jugu Francije je predsednik ZDA Donald Trump s šalo na račun svoje žene skušal očarati svoje domačine.

Francoskega kolega Emmanuela Macrona mu je sicer uspelo nasmejati, ampak Melanii se Donaldova šala ni zdela prav nič zabavna ...

Presunjena Melania. Vir: Twiter

Trump je namreč med novinarsko konferenco z gostiteljem Emanuelom Macronom v francoskem letovišču Biarritz o uvajanju novih carin na evropsko blago, nenadoma omenil, da njegova žena Melania naravnost »ljubi francoska vina,« poročajo ameriški mediji.

Ena od francoskih novinark je namreč uvodoma omenila dejstvo, da je bilo videti Melanio dan prej s kozarcem francoskega vina v roki – zato je vprašala ameriškega predsednika, ali to pomeni, da bo odnehal z grožnjami, da bodo Združene države Amerike uvedle carine na francoska vina v primeru, če bo Francija obdavčila velika (ameriška) digitalna podjetja.

Tako se je Melaniina priljubljena pijača nenadoma znašla pod žarometi pozornosti svetovnih medijev, kar prvi dami očitno sploh ni bilo po godu.

Toda ameriški predsednik se ni pustil zmesti in se je izmuznil odgovoru s skrajno nepričakovano potezo.

»Lahko potrdim, da je prva dama vzljubila vaše francosko vino. V redu?! Obožuje vaše francosko vino, zato najlepša hvala,« je sklenil.

Kamera je nato posnela francoskega predsednika, kako se je na odru poleg Trumpa glasno nasmejal, medtem ko se v ozadju sliši tudi smeh drugih v dvorani …

Nato pa se je kamera nenadoma obrnila proti občinstvu in ujela prvo damo ZDA.

Ampak njen izraz na licu še zdaleč ni bil vesel.

Videlo se je, da je zmedena in kako ji je v delčku sekunde po Trumpovi nerodni domislici nasmeh izginil z obraza.

Nekoliko se je nakremžila, toda pogled, ki ga je namenila svojemu možu, je jasno nakazal, kaj mu je želela sporočiti.

Ko pa je dojela, da so tako vsi pogledi kot kamere obrnjeni proti njej, se je nekoliko zbrala ...

V nadaljevanju pogovora je celo ploskala in se rahlo hihitala, vendar se je njen nasmeh vsem navzočim zdel precej »grenek,« poroča britanski Daily Mail.

Melania je naposled zaploskala Donaldu. Vir: Twitter

Socialna omrežja so nato preplavili komentarji in posnetki kočljive scene iz različnih kotov dvorane, ko je Melaniin obraz »zmrznil« v trenutku, ko je dojela, da je njen mož njeno zasebnost znova izpostavil očem javnosti.

Navzoče goste vrha G7 in novinarje je ta prigoda še enkrat spomnila na razširjene in pogoste govorice, da je v zakonu Donalda in Melanie nekaj hudo narobe, pa tudi na zdaj že legendarni posnetek inavguracije njenega moža, ko se je prav tako v delčku sekunde nasmeh na njenem obrazu v hipu sprevrgel, kot so takrat navajali ameriški mediji - v mešanico groze, obupa in jeze.

Delite članek