REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump: »Melania zelo dobro pozna Kima«; Bela hiša: »Ne, ni tako mislil!«

Trump: »Melania zelo dobro pozna Kima«; Bela hiša: »Ne, ni tako mislil!«Zakonca Trump in Donaldov prijatelj Kim

Ameriški predsednik Donald Trump je pred odhodom iz Francije izpostavil, da je sam izjemno dobro spoznal severnokorejskega voditelja Kim Jong-una in nato nepričakovano pristavil, da enako velja tudi za njegovo ženo.

»Prva dama je spoznala Kim Jong-una in mislim, da se strinja z menoj, ko pravim, da je on moški z državo, ki ima ogromen potencial,« je na konferenci ob koncu vrha G7 v francoskem letovišču Biarritz dejal Trump, medtem ko ga je njegova soproga Melania opazovala iz publike, poroča Reuters.

Izjava je bila precej nenavadna v luči dejstva, da je splošno znano, da Melania nikoli ni spremljala Trumpa na njegovih srečanjih s Kimom, pa tako najbrž ni mogla niti spoznati severnokorejskega voditelja.

Razen, če se je z njim srečala morda – tajno?

Kim Jong un in Donald Trump
Prijatelja: Kim Jong-un in Donald Trump

Tovrstna ugibanja medijev in svetovne javnosti je pohitela razpršiti tiskovna predstavnica Bele hiše Stephanie Grisham.

Grishamova je strumno pojasnila, da Melania ni nikoli srečala Kima, ampak da se Trump svoji ženi zaupa o številnih rečeh, med drugim tudi o Kimu ...

»Čeprav prva dama ni spoznala Kima, se predsednik počuti, kot da bi ga ona že dobro poznala,« je v izjavi za javnost dejala Stephanie Grisham.

Glede govoric o morebitnih skrivnostnih snidenjih s Kimom, je poudarila, da se prva dama ZDA s severnokorejskim voditeljem ni skrivoma sestajala.

V sporočilu še potrjuje, da Melania ni spremljala svojega moža na nobenem od treh srečanj s Kimom - ne junija lani v Singapurju, niti v Hanoju februarja, niti na tretjem srečanju junija letos v demilitariziranem območju med obema Korejama.

Bela hiša še posebej poudarja, da se Melania nikoli ni tajno sestajala s Kimom.

Toda - komu verjeti?

Trditvam aktualnega predsednika ZDA, ali pa Beli hiši, ki oporeka trditvam, ki jih je izrekel Trump pred svetovno javnostjo po srečanju voditeljev G7.

Zakona Trump: Melania in Donald

Vse skupaj je povzročilo obilo preglavic Trumpovim sodelavcem, ki so se znašli pred težko nalogo, kako se izviti iz godlje glede Trumpove sicer neresnične trditve, da se je Melania Trump udeležila (tajnega?) sestanka s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom.

Naposled je postalo jasno, da gre za še eno iz obilice fake news (lažno novico), ki jo je tokrat najbrž nehote sproduciral ameriški predsednik, ki se ga sicer drži pregovor, da se v povprečju zlaže vsakih 72 minut.

Melania tudi tokratni spodrsljaj svojega moža, ki jo je spravil v neprijeten položaj in hkrati sprožil različna sumničenja na njen račun, kot ji je to v navadi - ni komentirala ...

Delite članek