REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Janša se na konfliktne duele več ne odzove. Zato ima vojščake, ki lajajo kot stekli psi za parcele«

»Janša se na konfliktne duele več ne odzove. Zato ima vojščake, ki lajajo kot stekli psi za parcele«Kuverto Aleša Hojsa je prekril mah ... Vir: Twitter

Številni so se odzvali na premierjevo tarnanje, ker so na RTV Slovenija pred četrtkovo Tarčo spregledali prozoren Janšev manever, da jim v oddajo – v katero so bili vabljeni izrecno predsedniki strank – tik pred petkovo interpelacijo vsili odstopljenega Aleša Hojsa.

Predsednik SDS Janez Janša je, med ostalim, na ta način želel priskrbeti Hojsu malo pozornosti v soju medijskih žarometov, preden se ta odpravi v Državni zbor (DZ) pojasnjevati, ali je v resnici odstopil ali pa ni, kaj si misli o fašizmu in nacizmu, ter ali se čuti odgovornega za prekoračitev ministrskih pooblastil ...

Razpravi o početju javne televizije se je strumno pridružil tudi razvpiti poslanec SDS, ki ga strankarski kolegi od afere, ko je po obisku pri »kralju banan« vozil pijan in nato moral odstopiti kot Hojsov državni sekretar, med seboj kličejo kar Treznik.

Zanimivo je, da novinarji RTV Slovenija tokrat niso ujeli Franca Breznika pijanega, ampak na laži.

In jim je to uspelo tudi dokazati - z video posnetki.

Blaž je ob tem spomnil poslance SMC, NSi in DeSUS, zakaj bodo prišli do grenkega spoznanja, če podprejo ministra Hojsa.

Ni manjkalo niti ugotovitev, da se Ivan Janez Janša ne odziva na vabila na pogovor v oddaje, v katerih niso vprašanja in odgovori že vnaprej dogovorjeni, kot v primeru intervjujev z novinarko Rosvito Pesek.

Medtem se je na seji DZ, na kateri so poslanci sklenili razpravo o interpelaciji notranjega ministra, izkazalo, da niti sam Hojs ne ve, kaj je sprejela njegova vlada.

Toda Aleš Hojs ostaja notranji minister. Za nezaupnico, ki so jo predlagale LMŠ, SD, Levica in SAB, je glasovalo 38 poslancev, proti pa 43.

Da bi Hojs padel, bi moralo biti za razrešitev 46 glasov.

Okoli 2. ure zjutraj se je v dvorani naposled prikazal tudi premier Janez Janša.

Poslanci so glasovali krepko po polnoči: ob 2.18 uri.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek