REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Tole na desni je slika s Tinder profila?« Skrivnost roza spodnjic Franca Treznika in slovnice soimenjaka Kanglerja

»Tole na desni je slika s Tinder profila?« Skrivnost roza spodnjic Franca Treznika in slovnice soimenjaka KanglerjaZunanji minister v Janševi vladi Anže Logar in poslanec SDS, razgaljeni Franc Breznik. Vir: Twitter

Družbena omrežja zadnje dni precej zaposluje ena zadnjih objav do obisti razgaljenega poslanca v Državnem zboru Franca Breznika.

Kajman Očalar je med prvimi opazil, da se je »znova aktiviral« Franc Treznik, kot Brezniku pravijo tudi strankarski kolegi iz vladajoče SDS po tem, ko je moral spomladi, po le mesecu dni službovanja odstopiti s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Aleša Hojsa zato, ker je 2. aprila letos v službenem avtomobilu vozil prehitro in pod vplivom alkohola.

Brezniku tedaj niso pomagali niti izgovori, da se je zatekel h »kralju banan« oziroma na sestanku s predstavniki podjetja Derby banane z namenom urediti donacijo za nevladne organizacije v njegovi občini Lenart.

V svoj bran je sicer tedaj dodal, da je prav tam, z donatorji, popil le dva kozarčka žgane pijače, prepričan, da ne bo napihal.

Kljub Breznikovim pojasnilom pa je ostalo nejasno, kaj je tedanji državni sekretar sploh počel s službenim avtomobilom na sestanku s predstavniki podjetja, katerega skladišče so januarja letos v okviru preiskave zaradi trgovine z drogo preiskali kriminalisti, sredi februarja pa so med bananami v tovornjaku podjetja Derby severnomakedonski policisti našli kokain in prijeli Črnogorca, ki je tovornjak vozil.

Izet Rastoder, lastnik blagovne znamke Derby je sicer v zvezi s preiskavami dejal, da je podjetje tarča kriminalne združbe in da družba Rastoder nima nič z mamili ...

Toda zdi se, da ta izjava ni zadostovala, da bi javnost kar na lepe oči verjela trditvam vpletenih v sporno zadevo, da namreč nimajo nič opraviti z narko-karteli.

Po nekaj mesečni abstinenci pa se je Breznik znova drznil oglasiti v javnosti.

In je spet izzval vihar na domačem političnem parketu …

Toda predvsem vihar - smeha.

Tokrat se je v roza spodnjicah s fotografijo iz intimnega okolja domače kopalnice in v drži s hormoni nabritega pubertetnika spravil na kolega poslanca iz Stranke Alenke Bratušek.

Nato so bili nekateri celo prepričani, da gre tukaj za Breznikov torzo posnet za objavo na Tinder profilu.

Breznik je namreč poslanskega kolega iz DZ Marka Bandellija prek družbenih omrežij izzval, da se pred volivci pomerita, kaj menijo, »kdo dolgoletno uživa večje količine alkohola?«.

»Verjetno ne uživaš samo alkohola,« je ob tem Bandelli zabrusil Brezniku.

Sirhakl je bil med tistimi, ki se sprašujejo, kaj nas še čaka oziroma »kaj si bodo še merili slovenski politiki«?

Teo Križmančič je nadogradil Breznikov izziv Bandelliju z novim vprašanjem – od koga vse je Franc Breznik bolj hud?

Ponudil je tudi prve primerjave.

Dušan Kočevar je opazil, da je očitno v modi »slikanje poslancev golih do pasu«.

Toda Breznik žal ni edini v domači politiki, ki meni, da je in vino veritas.

Franc Kangler, državni sekretar na notranjem ministrstvu odstopljenega ministra Aleša Hojsa, po Breznikovih sledeh prakticira nove standarde na tiskovnih konferencah.

Kanglerja je ob tem - kot kaže spodnji primer - za prestižno državno službo v Janševi vladi najbrž priporočilo tudi nezadostno poznavanje slovnice.

Pod črto: Nenavaden prizor spominja na gasilsko veselico, zgroženo ugotavlja Brigita Skela Savič.

Delite članek