REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Aleksandra Pivec molči in izziva s slikami novega popivanja, javnost pa se sprašuje, kdo jo sponzorira tokrat?

Aleksandra Pivec molči in izziva s slikami novega popivanja, javnost pa se sprašuje, kdo jo sponzorira tokrat?Aleksandra Pivec in Anže Logar - dva sponzoriranca. Vir: Instagram

Ministrica Aleksandra Pivec, ki je slovenski javnosti še vedno dolžna pojasniti, kdo ji je plačal račune za bivanje in družinsko pohajkovanje na Krasu ter za hotelsko sobo za njena dva sinova v Izoli, in ali so račune zaradi prikrivanja trpke resnice naposled tudi ponarejali - se je zavila v molk.

In zbežala na dopust.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dva. Pivca. #dopustDoma #vinskadezela

A post shared by Anže Logar (@anze.logar) on

Kompromitirana ministrica, ki je po oceni KPK celo trikrat kršila zakonodajo s področja integritete in je imela težave tudi s ponarejanjem in neupravičenim prisvajanjem davkoplačevalskega denarja, sedaj ne želi pokazati računov in si kupuje čas.

Kot tedaj, ko se je v začetku decembra leta 2019 umaknila v bolniško zaradi nenadnih težav s hrbtenico, pred tem in po tem pa je zasipala družbena omrežja s slikami plezanja po planinah in hoje v zelo visokih petkah.

Povzpetniška ministrica. Vir: Instagram

Pri tem so jo mediji v preteklem mesecu kar trikrat ujeli pri zasebnem pohajkovanju z družino - na državne stroške.

Tako kot v primeru razvpite afere SRIPT, ko je zbežala v bolniški stalež, se je tudi zdaj umaknila.

Tokrat pa - »na dopust.«

Z javnostjo pa še komunicira, vendar enostransko, tako, da objavlja zapise na Instagramu.

Zadnji je njen zapis, ki ga je poslala iz Ormoža.

Slikala se je v družbi zunanjega ministra Anžeta Logarja, ki je na lokaciji vinske kleti Puklavec pri Ormožu ob kozarcu vina solidarno ugotavljal, da sta se na kupu našla »Dva. Pivca.«

Bolj pravilen izraz bi sicer bil, da sta se oglasili dva sponzoriranca.

Leteča ministrica. Vir: Instagram

Stranko SDS namreč sponzorira madžarski predsednik vlade Viktor Orbán, predsednico stranke upokojencev DeSUS Aleksandro Pivec pa – kdor pač utegne …

Oba sta tudi v posmeh javnosti ponosno pokazala tudi račun z vsemi prikritimi podatki, kar zadeva zneske.

S tem se je na raven ministrice za kmetijstvo in podpredsednice Janševe vlade spustil tudi zunanji minister Logar.

Na družbenih omrežjih so sledili pikri komentarji.

Nekateri podporniki vlade so vse skupaj poskusili banalizirati v smislu, saj ni nič takšnega, če občina komu plača kosilo, kavo in piškote, to se je počelo tudi v preteklosti in s tem ni nič narobe.

Na dejstva, da je bila ministrica enkrat že ujeta pri ponarejanju, sedaj pa se zgodba očitno ponavlja, predvsem pa, da občine in država nimajo kaj plačevati otrokom funkcionarjev - vneti branilci Pivčeve seveda nimajo nobenega pametnega odgovora.

Prevladali so zato argumenti, da smo priče še nikoli videnega napuha, arogance in prepričanja aktualnih oblastnikov, da jim nihče nič ne more in da so nedotakljivi.

Pojavilo pa se je tudi pismo Ivana Galeta, v katerem župana občine Izola menda prosi, da mu ob skorajšnjem protestu v občini na podoben način kot Pivčevi plača prenočevanje za otroke.

Pri vsem skupaj pa je zelo očitno tudi to, da so SDS-ova trobila, ki jih napaja denar madžarskih tajkunov, še pred meseci srdito napadala Pivčevo, danes pa molčijo in jo kljub očitno skrajno nemoralnemu početju - branijo.

Pri čemer Nova24tv, ki tako rada piše o »prvorazrednih« in »drugorazrednih« ter razkriva tiste, ki menda »lažejo« - poskuša celo opravičiti zavržna ravnanja kmetijske ministrice.

S plezanjem do vrha. Vir: Instagram

Janez Janša pa se ob tem s prenovo medijske zakonodaje celo trudi, da bi takšna medijska vdana služabnica aktualne politike, kot je Nova24tv, postala tudi javna televizija, ki bi se napajala iz javnih sredstev ...

Kar skorajda ultimativno zahteva celo direktor vladnega urada za komuniciranje.

Delite članek