REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»V 24-urah ni pokazala računov. Jasno je, da je dopustila, da so ji plačali družinski dopust. Fentala bo DeSUS«

»V 24-urah ni pokazala računov. Jasno je, da je dopustila, da so ji plačali družinski dopust. Fentala bo DeSUS«Aleksandra Pivec in janšizem. Vir: Twitter

Jalovo pričakovanje, da se bo arogantna in v vsakem oziru vse bolj sporna Aleksandra Pivec, sicer podpredsednica Janševe vlade, kmetijska ministrica in predsednica stranke upokojencev DeSUS naposled streznila od vinskih hlapov, ki se jih je naužila ob brajdah ter predvsem ob izbranih vinih in pršutu v kleteh podjetja Vinakras, ter da bo pokazala račune s katerimi bi lahko dokazala, da skupaj z družino ni zlorabila davkoplačevalskega denarja, ko je uživala gostoljubje omenjenega vinarja in hkrati posnela še razvpiti video spot, je marsikaterem državljanu prineslo le razočaranje.

V treh kratkih stavkih pa je bistvo najnovejšega incidenta, v katerem ima znova glavno vlogo, tako kot v nič manj odmevni aferi SRIPT ministrica Pivčeva, strnil Jure Mesarič.

Ščinkafc je v izmikanju ministrice, da odgovori, kdo ji je oziroma če je sama plačala račune za sporen izlet svoje družine prepoznal že znano - hojsasto logiko.

Simon Mlinar opozarja, da so »takšne izjave (kot si jih je privoščila Pivčeva, ko je zavrnila odgovoriti na kočljiva novinarjeva vprašanja, pa tudi podobne gospodarskega ministra Zdravka Počivalška) pogoste v diktaturi.«

Rok je nato pristavil, da je Pivčeva tako brezskrbna, ker jo bo itak »pokril« njen šef …

Biografijo šefa podpredsednice slovenske vlade pa je znana tiskovna agencija Bloomberg strnila v enem samem stavku:

Nato so razpravljavci, ki so premišljevali o liku in delu podjetne ministrice začeli tuhtati, če bi lahko tudi sami v praksi izrabili njene vzorce obnašanja.

Veselo in bogato: podjetna kmetijska ministrica. Vir: Facebook

In tako nekoliko zaobšli pravila in brezgrešno prilagodili zakone.

Mnoge mika, da bi tudi miselnost predsednika vlade, ki prebrisano prekliče nepreklicen odstop notranjega ministra tako, da pač ne odpre kuverte, uporabili v praksi tudi sami.

Angažma Pivčeve za račun in v korist le enega vinarja v državi je konec koncev prepoznan ne le kot kršitev zakonodaje, natančneje korupcija ampak tudi »delo na črno«, kot je lepo pripomnila Irena Ulčar Cvelbar.

Toda ostaja dejstvo, da je ministričin napuh mnoge, tudi Domna Petana naravnost osupnil.

Ne manjka niti tistih, ki so prepričani, da bo prišel čas, ko bo morala ministrica Pivčeva in podpredsednica aktualne Janševe vlade skupaj s kameradi iz vladajoče elite - še kako pojasnjevati.

V primeru, da se ne bo tako kmalu poslovila od ministrskega in predsedniškega stolčka, je za Boštjana Koražijo to napoved predvsem drugačne prihodnosti ...

Delite članek