REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Pivčevanje - uživati gostinske usluge in ne plačati za njih,« če pa »kislih kumaric nimajo, naj jedo vložene artičoke!«

»Pivčevanje - uživati gostinske usluge in ne plačati za njih,« če pa »kislih kumaric nimajo, naj jedo vložene artičoke!«Aleksandra Pivec je ljubiteljica razkošja na stroške davkoplačevalcev. Vir: Facebook

»Kislih kumaric nimajo? Naj jedo vložene artičoke!«

Tako se glasi slovenska različica znanega reka, »Če nimajo kruha, naj pač jedo potico«, ki je pripisan francoski kraljici Mariji Antoaneti, poznani kot ljubiteljici že legendarnega razkošja, pa tudi po klavrnem koncu (zaradi veleizdaje je bila usmrčena z giljotino na vrhuncu francoske revolucije oktobra 1793).

Novi rek je nastal neposredno po osornemu odzivu podjetne kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, češ da bodo morali volivci počakati na pojasnila glede zadnje afere s prenočevanjem v Izoli na občinske stroške, ker je na dopustu.

Ministrica je namreč ob heštegih pomembno je poznati cilj in vztrajnost in volja povzela misel britanskega predsednika vlade iz časa druge svetovne vojne.

Fotografija, ki jo je ob tem objavila na svojem Instagram računu priča, da sebe vidi na vrhu, nad njo pa je le modro nebo ...

V isti sapi je povzela Churchillovo misel in okrcala preveč radovedno javnost ter predvsem neodvisne medije, ki jih očitno vidi kot pse, ki lajajo, zato ker jo sprašujejo in zahtevajo, da razloži svojo vlogo v aferah, v katerih ima iz tedna v teden osrednjo vlogo.

Bogat kulinaričen in izletniški program podjetja Vinakras za podjetno ministrico in njeno družino ... Vir: Facebook

Nato so se družbena omrežja razgovorila o »novi normalnosti«.

Pa tudi, zakaj kmetijska ministrica in podpredsednica Janševe vlade Aleksandra Pivec ne sme odstopiti na »kuvertiran način«.

Kuverta, Hojs in Janša
Nova politična igrica: Neodprta kuverta, odstopljeni Hojs in premier Janša.

To zato, ker je znano že od primera »nepreklicnega odstopa« notranjega ministra Aleša Hojsa, da aktualni predsednik vlade pač »ne odpira kuvert«.

Po najnovejši aferi, ki je razkrila, da kmetijska ministrica zelo rada in zelo pogosto konec tedna preživlja v prestižnih turističnih krajih skupaj s sinovoma, kjer jim domačini plačajo bivanje bodisi iz občinskega (kot v primeru Izole), bodisi na stroške privilegiranih podjetij, ki jim nato Pivčeva skupaj z družino posname celo promocijski video spot, ni si težko predstavljati, da bo vodja SDS Janez Janša znova stopil v bran koalicijski partnerici.

Torej lahko pričakujemo, da bo Janez Janša znova obranil Pivčevo tako, da bo od drugih ministrov zahteval, naj posnemajo njene koruptivne prakse.

In v prihodnje promovirajo ne le podjetja, ampak tudi – občine.

Kar postavlja pod vprašaj ne le sporna početja razvpitega »ptujskega klopotca«, ampak tudi župana Izole Danila Markočiča.

Očitno je aktualna ministrska ekipa pravi navdih za nove terminološke skovanke – »hojsanje«, »počivaučerji«

Za bruhat: Pivčeva prenočevala v Izoli na občinske stroške, sedaj to zanika, račune pa so naknadno »popravili«
Aleksandra Pivec, župan iz vrst DeSUS Danilo Markočič in račun, ki ga je za nočitve v hotelu Marina poravnala občina Izola. Vir: Facebook, Instagram

Tako je tudi nova oblika koruptivnih praks dobila že ponarodelo ime – »pivčevanje«.

Ni izostala niti pivčevsko obarvana napoved za ta konec tedna.

Danes je ptujski klopotec zopet medijski prvak. Kaj pa izolski župan? Kaj ni oškodovanje občinskega proračuna kaznivo dejanje? Vir: Twitter

Primož je ob vsem skupaj opozoril na še eno zanimivost, ki jo je razkrila sama ministrica Pivec, ko je v epicenter zanimanja javnosti potisnila svoja nič hudega sluteča sinova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Life is about Moments. Don't wait for them, Create them! #familytime #mysons #friendstime #welovebrda

A post shared by Aleksandra Pivec (@aleksandra_pivec) on

Razprava o gostovanju Pivčeve skupaj s sinovoma na Obali na stroške občine Izola, ki ji županuje član DeSUS-a Danilo Markočič je pripeljala na plano pretekle, nič manj sporne prakse tudi v drugih občinah.

Franc Kangler / sodišče
Franc Kangler se je tokrat sam razkril.

Franc Kangler, danes celo državni sekretar, se je sam razkril.

In so začeli na plano padati okostnjaki iz časov, ko je bil župan Maribora.

Vse dokler ga ni odnesla ljudska ustaja ...

Zdi se, da vladajoči res ne razumejo, kaj pomeni korupcija.

Kljub temu, da je zavrnila pojasniti tako volivcem stranke upokojencev DeSUS kot vsem davkoplačevalcem, ki prispevajo v javno blagajno, torej tudi v malho izolske občine, si je ministrica našla čas za ureditev pričeske.

Aleksandra Pivec in janšizem
Vneta podpornica Janševe vladavine. Vir: Twitter

Kar je odprlo nova vprašanja o sponzoriranju.

Urška in Roko pa sta sklenila razpravo z obujanjem spomina na drugačne čase, ko je bila v ospredju stranke DeSUS predvsem skrb za volilno bazo - upokojence …

 Janša in Pivčeva

Po drugi strani se zdi, da vodilne v stranki upokojencev nova afera, v katero je zabredla njihova predsednica, ni prav posebej zganila.

Delite članek