REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hrvaška predsednica plesala pred ruskim

Hrvaška predsednica plesala pred ruskimKolinda Grabnar Kitarović v VIP loži

Po zmagi hrvaške nogometne reprezentance se je hrvaška predsednica Kolinda Grabnar Kitarović nekoliko otresla spon diplomatskega protokola in od veselja zaplesala v VIP loži, v kateri sta sedela tudi ruski predsednik Dmitrij Medvedjev in predsednik FIFA Gianni Infantino. Zanimiva je bila tudi reakcija Infantina, ki je bil povsem miren, medtem ko je ruski predsednik v prvem trenutku pogledal vstran. Trenutek zatem pa ji je vendarle prijazno čestital.

Ruski predsednik je v prvem trenutku pogledal vstran

Z mobilnimi telefoni je bilo nato zabeleženo tudi njeno rajanje iz drugih zornih kotov.  Na koncu je odšla še do slačilnice kjer si je skupaj z reprezentativci prepevala Thompsonovo pesem – ne sicer kakšno od »neprimernih« - pač pa pesem »Lijepa li si«, ki opeva lepote Hrvaške.

Kolinda Grabnar Kitarović

Z manj navdušenja so ruski mediji sprejeli dejstvo, da so nekateri hrvaški reprezentativci zmago nad Rusijo posvetili Ukrajini. Hrvaški nogometaš Domagoj Vida in nekdanji reprezentant Ognjen Vukojević, ki sta več let igrala za kijevski Dinamo, sta na posnetku vzkliknila pozdrav »Slava Ukrajini«.

Ta pozdrav so skupaj z odgovorom »Junakom slava« uporabljali pripadniki Organizacije ukrajinskih nacionalistov, ki jih je med drugo svetovno vojno, ob sodelovanju z nacisti vodil Stjepan Bandera. »To je zmaga za »Dinamo«, za Ukrajino. Naprej Hrvaška!« je dodal Vukojević, ki je igral za "Dinamo" iz Kijeva od leta 2008 do leta 2015.

Delite članek