REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hrvaška reprezentanca 200 milijonov evrov dražja od ruske

Hrvaška reprezentanca 200 milijonov evrov dražja od ruskeLuka Modrić Vir:Pixell

Hrvaška nogometna reprezentanca, ki se bo za mesto v polfinalu svetovnega prvenstva udarila z Rusi, je ocenjena na 364 milijonov evrov, kar je 200 milijonov evrov več od nocojšnjih nasprotnikov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Najdražji igralec pa ni kapetan in član Real Madrida Luka Modrić, pač pa Ivan Rakitić, ki kruh služi v Barceloni.

Rakitić naj bi bil po poročanju Hine vreden 50 milijonov evrov, na deset milijonov evrov manj ocenjujejo Modrića in Ivana Perišića, s 30 milijoni evrov sledi Mateo Kovačić, tri milijone manj pa je vreden Andrej Kramarić.

Še dražji so Angleži, ki so ocenjeni na dobrih 870 milijonov evrov, pri čemer naj bi bil samo kapetan Harry Kane po nekaterih ocenah vreden okoli 150 milijonov evrov

Šime Vrsaljko je ocenjen na 25 milijonov evrov, Mario Mandžukić in Dejan Lovren pa sta vredna po 20 milijonov evrov. Skupaj naj bi bila hrvaška reprezentanca sicer vredna dobrih 364 milijonov evrov.

Pri Rusih je najdražji nogometaš moskovskega CSKA Aleksander Golovin, in sicer je ocenjen na 18 milijonov evrov. Sledita Mario Fernades in Fedor Smolov, ki sta vredna po 16 milijonov evrov, četrti pa je Alan Džagojev s 15 milijoni evrov. Milijon evrov manj je vreden Aleksej Mirančuk.

Še dražji bo današnji obračun med angleško in švedsko izbrano vrsto. Angleži so ocenjeni na dobrih 870 milijonov evrov, pri čemer naj bi bil samo kapetan Harry Kane po nekaterih ocenah vreden okoli 150 milijonov evrov. To je več kot švedska reprezentanca skupaj, ki jo ocenjujejo na okoli 120 milijonov evrov.

Delite članek