REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Z umetno inteligenco in Huaweijevimi tehnološkimi rešitvami do šestkrat hitrejše diagnoze koronavirusa

Z umetno inteligenco in Huaweijevimi tehnološkimi rešitvami do šestkrat hitrejše diagnoze koronavirusaHuawei - 5G tehnologija

Na spletni konferenci z naslovom »S tehnologijo v boj proti COVID-19« je Huawei predstavil tehnološke rešitve, ki so znatno pripomogle k preprečevanju širjenja smrtonosnega koronavirusa na Kitajskem.

Uspeh so dosegli z uporabo kombinacije tehnologij Huaweijevega razvoja, kot so omrežje 5G, Huawei Cloud in umetna inteligenca.

Kombinacija teh tehnologij olajša, pospeši in izboljša učinkovitost diagnostike ter komunikacijo strokovnjakov po državi in po ​​svetu.

Huawei Cloud Engine

Huawei Cloud, ki ga poganja umetna inteligenca, je bil v nekaj več kot mesecu dni od prvega primera koronavirusa, nameščen v 20 bolnišnicah po vsej Kitajski.

Zaradi vidnih uspehov pa Huawei Cloud sedaj uporablja že več kot 100 bolnišnic po vsem svetu izpostavljajo v Huaweiju in dodajajo, da se je uporaba umetne inteligence izkazala za ključno pri hitri diagnozi bolezni,  omogoča obdelavo več oseb in razbremeni zdravnike.

Zdravnik namreč danes potrebuje 12 minut, da postavi diagnozo in dve minuti, da zapiše ugotovitve; z umetno inteligenco pa je diagnoza končana v samo 10 sekundah, sledi dvominutna potrditev zdravnika in zapis ugotovitev, ki umetni inteligenci vzame pičlih 30 sekund.

Zdravnik namreč danes potrebuje 12 minut, da postavi diagnozo in dve minuti, da zapiše ugotovitve; z umetno inteligenco pa je diagnoza končana v samo 10 sekundah, sledi dvominutna potrditev zdravnika in zapis ugotovitev, ki umetni inteligenci vzame pičlih 30 sekund.

Deng Tao je na konferenci izpostavil 3 ključne tehnološke rešitve, ki so jih razvili v Huaweiju v boju proti koronavirusu:

»Prva je uporaba umetne inteligence v zdravstvu; druga je začetek spletnega izobraževanja, ker se izobraževanje ne sme ustaviti; tretje je poslovanje v oblaku, tako da podjetja nadaljujejo z običajnim poslovanjem in so gospodarske posledice čim manjše. Vse tri rešitve je mogoče uresničiti v državah in regijah po vsem svetu, zato svoje znanje in izkušnje ponujamo brezplačno vsem, ki to potrebujejo.«

Koronavirus - zdravniki
Zdravniki na Kitajskem so v boju proti Covid-19 zmagali tudi s pomočjo tehnoloških rešitev Huaweija.

Za zajezitev širjenja COVID-19, so na Kitajskem v ključnih bolnišnicah postavili tudi 5G omrežje, s katerim so omogočili lažjo komunikacijo in hitro izmenjavo podatkov med zdravniki in strokovnjaki.

Pacienti in zdravstveno osebje pa so preko 5G omrežja lahko imeli tudi oddaljena posvetovanja s psihologi, če je bilo potrebno, ter video obiske svojih najbližjih.

 

Delite članek