REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Letala Adrie Airways bodo znova letela – z jugoslovanskimi oznakami, prebarvana v barvah Air Serbie

Letala Adrie Airways bodo znova letela – z jugoslovanskimi oznakami, prebarvana v barvah Air SerbieAir Serbia

Medtem ko v Sloveniji še vedno čakamo, da bo pod okriljem »kralja banan« Izeta Rastoderja nastala nova letalska družba, bodo nekatera letala, ki so doslej letela odeta v barve Adrie Arirways znova poletela.

Toda tokrat bodo letala propadle Adrie Airways prebarvana v nacionalne barve srbskega – in zelo uspešnega – letalskega prevoznika Air Serbia, s srbskimi oznakami, ki pa so še vedno stare »jugoslovanske«, kot jih je imel nekdanji »Jugoslovenski Aerotransport« oziroma – JAT.

Kar je po svoje ironično, kajti na jugoslovanskem nebu sta bila Adria Airways in JAT dolga desetletja konkurenta.

Tokrat bodo letala propadle Adrie Airways prebarvana v nacionalne barve srbskega – in zelo uspešnega – letalskega prevoznika Air Serbia, s srbskimi oznakami, ki pa so še vedno stare - jugoslovanske (YU).

Da so danes letala Adrie Airways na tleh in v najemu Air Serbie pove veliko, ne samo o uspešnosti vodstev obeh podjetij, pač pa tudi o uspešnosti vlad in držav, ki so skrbele za usodo domačih letalskih prevoznikov in letalski promet.

Da je srbsko podjetje kljub številnim veliko težjim problemom, kot jih je imela v preteklosti Srbija (mednarodne sankcije, vojne, gospodarske težave …) uspešnejša od slovenske Adrie, ki je že od leta 2004 lahko poslovala neovirano na evropskem trgu in ob tem koristila ugodnosti članstva Slovenije v EU še toliko bolj kaže na izjemno nesposobnost tistih, ki so Adrio Airways vodili in na koncu - tudi uničili.

Air Serbia bo tako sedaj najela dve letali Airbus A319, ki sta bili pod Adrio Airways registrirani pod oznakama S5-AAP in S5-AAR.

Adria, Air Croatia, Montenegrian Airlines
Kaj je to, kar imajo skoraj vse naslednice nekdanje Jugoslavije, ne pa tudio najbolj razvita Slovenija: nacionalni letalski prevozniki.

Pred tednom dni so ju prepeljali v Toulouse, kjer ju bodo prebarvali v barvni shemi srbskega prevoznika. Letali bosta dobili tudi svoji YU oznaki.

Po pisanju spletne strani ExYuAviation bosta s srbskimi nacionalnimi barvami prebarvani letali v Beograd dostavljeni 20. marca.

Obe letali sta letnik izdelave 2010 in sta v lasti družbe Carlyle Aviation Partners.

Z enim letalom bo Air Serbia nadomestila enega izmed obstoječih v floti, ki ga bodo vrnili dajalcu lizinga.

Lani poleti je srbski letalski prevoznik v svojo floto dodal že deveti A319, skupno pa uporabljajo 21 letal.

Air Serbia napreduje, odpira nove povezave, v Sloveniji pa so nas državni uradniki in politiki prepričevali – da se ne da. In na koncu stisnili 'rep med noge' ter posel prepustili 'trgu.' 

Ob tem bo Air Serbia najela tudi dva turbopropelerska ATR 72 in preko poletja kratkoročno najela tudi letalo Bombardier CRJ900.

Poleg letal A319 ima Air Serbia v floti tudi veliko večja letala, ki jih Adria že dolgo časa ni imela. To so na primer dve letali A320, eno A330-200, in trije Boeingi 737-300s. Ob tem ima še šest manjših ATR-72.

Z novimi letali bo Air Serbia odprla deset novih destinacij in bistveno okrepila svoje povezave vključno z Barcelono, Istanbulom, Larnaco, Ljubljano, Madridom in Zagrebom.

Kmalu naj bi odprli tudi novo linijo med Beogradom in Tivtom.

Air Slovenia
Ena od idejnih rešitev za Air Slovenio - očitno bo letela samo na papirju in slovenskega imena civilna letala ne bodo nosila v svet.

Letalske karte za potovanja v npr. Beograd so tudi zelo konkurenčne, »enosmerna« na primer stane le okoli 79 evrov.

Vse pomembnejši so tudi njihovi čarterski poleti, ki jih je bilo lani 1370 ali 23 odstotkov več kot leto prej.

Letos bodo odprli nove linije do Maroka (Fes in Marakeš) s širokotrupnimi letali Airbus A330 ter polete za Palermo.

V Sloveniji pa so nas državni uradniki in politiki prepričevali – da se ne da.

In na koncu stisnili »rep med noge« ter posel prepustili »trgu.«

Tri Rastoderjeva letala bodo morda dovolj za hiter transport banan, za resnejše povezave Slovenije s svetom pa veliko premalo. 

Izet Rastoder, lastnik letalskega spričevala Adrie Airways, ki ga je na dražbi kupil za piškavih 45.000 evrov (cena na trgu je menda okoli 300.000 evrov!), po poročanju portala ExYuAviation še vedno »raziskuje možnosti za obuditev letalskega prevoznika«, ki bo najverjetneje imel novo ime.

Opravil naj bi že pogovore s potencialnimi poslovnimi partnerji, z investitorji pa naj bi se srečal v Dubaju minuli teden.

Tudi skupina poslovnežev iz Rusije in Združenih arabskih emiratov je potrdila, da so v stiku z Rastoderjem.

Srečni časi: Ko je Slovenija še imela Adrio Airways in dostojno floto letal.

Gre za skupino, ki je že pred dražbo izkazala interes za nakup Adriinega spričevala.

Rastoder je sicer že lani ustanovil družbo Air Adriatic.

Predstavnik investitorjev Oleg Evdokimov je pred časom potrdil namero za nakup dovoljenja, s katerim bi dobili možnost poslovati ne le v Ljubljani, ampak na katerem koli letališču v Evropi.

Njihov načrt pa je bil vpeljava 200 letal Suhoj superjet na evropski trg.

Bo pa ta letalski prevoznik, če bo pričel operirati, verjetno samo senca nekdanjega.

Pri ExYuAviation ocenjujejo, da bi lahko novo floto sestavljali dve letali Suhoj Superjet 100 in eno letalo iz družine Airbus A320.

To bo morda dovolj za hiter transport banan, za resnejše povezave Slovenije s svetom pa veliko premalo.

Delite članek