REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Razkrita zarota: Beli rasisti želijo koronavirus razpršiti in uporabiti kot »biološko orožje«

Razkrita zarota: Beli rasisti želijo koronavirus razpršiti in uporabiti kot »biološko orožje«Rasisti bi radi uporabili smrtonosni koronavirus kot orožje

Ameriški zvezni varnostni organi se ob vseh težavah, ki jih je prinesla pandemija Covid-19 ukvarjajo s še enim problemom – poskusi belih »supermačistov«, da slino, okuženo s smrtonosnim koronavirusom, uporabijo kot »biološko orožje« in to tako, da bi jo s pomočjo steklenic pod pritiskom oziroma s pršili razpršili po »ne-belskih soseskah«.

O tem je v posebnem zaupnem poročilu ameriške institucije obvestila Zvezna zaščitna služba (Federal Protective Service).

Za tarče so si vzeli tudi pripadnike policije, tako da bi jih okužili s 'slino na kljukah' ter 'gumbih dvigal' v njihovih zgradbah.

Po podatkih, ki so jih zbrali, naj bi namreč beli supermačisti uporabljali aplikacijo Telegram (ki omogoča enkripcijo sporočil od uporabnika do uporabnika) in v okviru nje razpravljali o tem, kako bi morali tisti njihovi simpatizerji, ki so pozitivni na koronavirus, »kar se da največ časa preživeti na javnih mestih, kjer se zbirajo njihovi 'sovražniki'«, da bi lahko še dodatno razširili virus, poroča Independent.

Ob tem so si za tarče vzeli tudi pripadnike policije, tako da bi jih okužili s »slino na kljukah« ter »gumbih dvigal« v njihovih zgradbah.

Tema biološkega teorizma je menda v zadnjem času še posebej popularna med nasilnimi ekstremisti.

Desničarji, skranježi, generacija identitete
Desničarski skrajneži si po vsem svetu delijo zelo podobne ideje in zgrešene stereotipe.

Beli, rasno motivirani ekstremisti med svojim članstvom širijo prepričanje, da je njihova »dolžnost«, da razširijo virus med različnimi manjšinami, v kolikor ugotovijo, da je nekdo med njimi inficiran s koronavirusom.

In medtem ko je ameriški predsednik Donald Trump dolge mesece zanikoval nevarnost koronavirusa, je očitno, da je vsaj ameriška zvezna zaščitna služba, ki je del ameriškega ministrstva za domovinsko varnost, s svojim opozorilom pokazala, da »vsaj nekatere bele teroristične skupine virus in njegove potencialne uničujoče posledice jemljejo resno,« ocenjuje Independent.

Slino želijo s pomočjo steklenic pod pritiskom oziroma s pršili razpršiti smrtonosni koronavirus po 'ne-belskih soseskah'.

Pri tem je tudi Cristopher Wray, direktor FBI- ja v odboru za pravosodje prejšnji mesec ocenil, da se je nevarnost skrajno desničarskega ekstremizma v ZDA tako povečala, da je to postala »prioriteta med nacionalnimi grožnjami« v letu 2020, medtem ko se sile, ki ta ekstremizem krepijo – vključno z rasizmom, antisemitizmom, islamofobijo in odzivi na pravne korake – še naprej krepijo.

Leta 2019 je FBI opravil 107 aretacij domačih teroristov, ki so delovali na podlagi ideologij rasizma in sovraštva do drugačnih.

To število je bilo približno enako številu aretacij zaradi mednarodnega terorizma.

Desničarski ekstremizem je bil odgovoren za največ ideološko motiviranih ubojev v ZDA v letih 2018 in 2019 in predstavlja najbolj smrtonosen ekstremizem v ZDA v zadnjih 20 letih.

Delite članek