REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Teroriste zaradi koronavirusa strah Evrope: ISIS jih roti, da naj se izogibajo »kužni deželi«, molijo in »pogosto perejo roke«

Teroriste zaradi koronavirusa strah Evrope: ISIS jih roti, da naj se izogibajo »kužni deželi«, molijo in »pogosto perejo roke«

Vse kaže, da se tudi teroristi bojujejo proti koronavirusu, predvsem pa se v strahu pred nevidnim sovražnikom - že izogibajo Evropi.

Koronavirus je Evropi povzročil veliko preglavic, toda tu in tam prinese tudi kakšno nepričakovano dobro novico.

Vse kaže, da ima Covid-19 tudi nenavadno pozitivne učinke na – upad terorizma v Evropi.

Teroristična organizacija Islamska država (ISIS) se je namreč zaradi pustošenja koronavirusa po Evropi odločila, da najprej poskrbi za varnost svojih teroristov.

Uredniki terorističnega glasila so objavili celostransko infografiko, v kateri so tudi pojasnili, kako naj se teroristi uprejo pandemiji in njenem razširjanju.

V tem smislu je, kot poroča Politico, svojim članom in simpatizerjem svetovala, da v času pandemije ne odpotujejo v Evropo.

Sporočilo je objavilo ameriško ministrstvo za domovinsko varnost.

Zadevno sporočilo je vodstvo teroristične organizacije objavilo v svojem rednem cirkularnem letaku al-Naba.

Uredniki znanega terorističnega medija, ki običajno svoje bralce vzpodbujajo k terorističnim dejanjem v Evropi, so tokrat od njih zahtevali, da vsaj za zdaj »ostanejo vstran od dežele epidemije

Pri tem so objavili celostransko infografiko, v kateri so tudi pojasnili, kako naj se teroristi uprejo pandemiji in njenem razširjanju.

EU in Isis zastava

Pripadnikom Islamske države svetujejo, da naj  »verjamejo Bogu in v njem poiščejo zatočišče pred boleznijo,« hkrati pa naj si (če samo vera ne bo pomagala ...) tudi »pokrivajo usta, ko zehajo ali kašljajo,« in da naj si ob tem še »pogosto perejo roke.«

Tistim teroristom, ki menijo, da morda že imajo koronavirus pa svetujejo, da naj »ostanejo daleč proč od področij, ki jih nadzoruje ISIS«, da bi tako »zavarovali zdravje drugih in izpolnili sveto dolžnost zaščite pred boleznijo in izogibanja bolezni.«

Pripadnikom Islamske države svetujejo, da naj  'verjamejo Bogu in v njem poiščejo zatočišče pred boleznijo,' hkrati pa naj si tudi 'pokrivajo usta, ko zehajo ali kašljajo,' in da naj si ob tem 'pogosto perejo roke.'

Zanimivo je tudi, da so se v al-Nabi koronavirusu najprej veselili in ga z neprikritim veseljem opisovali kot nekaj, kar »seje smrt in teror po Kitajski«.

Nato pa so v naslednji izdaji že izražali strah, da bi muslimanski Ujguri lahko prinesli to bolezen na področja pod nadzorom ISIS-a, v zadnji izdaji pa pandemijo opisujejo že kot nekaj, kar je prizadelo - ves svet.

Kar kaže, imajo tako radikalni islamisti kot ostali svet, ki jih preganja, vsaj enega, skupnega, zunanjega sovražnika.

V Afriki, kjer deluje ISIS, je bilo doslej sicer le nekaj primerov te bolezni, v Siriji in Jemnu pa zaradi neprestane vojne sploh ni mogoče ugotoviti, kje in kako se širi ta bolezen.

Se je pa zato koronavirus brez dvoma razširil tudi na področja v Afganstanu, Alžiriji, Egiptu, Indiji, Indoneziji, Iraku in Filipinih, kjer deluje tudi ta teroristična organizacija.

Na socialnih omrežjih se je potem pojavil tudi posentek, v katerem je nek uporabnik v šali zapisal, da je ISIS vsem svojim članom ukazala, da naj odslej delajo od doma.

Kako je to videti, je uprizorjeno v posnetku, spodaj ...

Delite članek