REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Melania jezno zabrusila profesorici, ki se je pošalila na račun mladoletnega Trumpovega sina

Melania jezno zabrusila profesorici, ki se je pošalila na račun mladoletnega Trumpovega sinaBarron ne more postati baron: profesorica prava je razložila razliko med predsedniki v demokratičnih družbah in kralji. Vir: Twitter
Kongresnice Lee Jackson je prosila profesorico prava, da naj navzočim pojasni, ali obstaja kakšna razlika med samovoljo kraljev in nezakonitim početjem aktualnega ameriškega predsednika.

Prva dama ZDA Melania Trump je ostro opomnila profesorico, ki se je med postopkom odpoklica Donalda Trumpa pošalila na račun imena njenega 13-letnega sina Barrona.

Profesorica univerze Stanford Pamela Karlan je namreč med zaslišanjem v postopku ustavne obtožbe Trumpa pred kongresnim odborom za pravosodje, odgovarjala na vprašanja kongresnice Lee Jackson, ki jo je prosila, da naj navzočim pojasni, ali obstaja kakšna razlika med samovoljo kraljev in nezakonitim početjem aktualnega ameriškega predsednika.

Karlanova je v obrazložitvi razlike med monarhijo in demokratično vlado, da bi slikovito podkrepila svoje besede omenila Trumpovega najmlajšega sina, da bi na konkretnem primeru, z nekaj hudomušnega humorja, razložila razliko med predsedniki v demokratičnih družbah in kralji, poroča CNN.

Ameriški mediji pišejo, da je Barron precej zrastel za svoja leta in ugibajo, da v višino meri krepko čez 190 centimetrov. Nedavne fotografije, posnete z Melanio in Donaldom pa komentirajo, da je Barron videti kot njun - varnostnik. Vir: Twitter

»Predsednik lahko svojega sina imenuje Barron, vendar ga ne more razglasiti za barona,« je opozorila profesorica prava.

Z drugimi besedami, lastnemu sinu ne more in ne sme podeliti na primer plemiškega naziva oziroma nisu mu dovoljena kakršna koli početja, ki so značilna za avtokratske družbe.

Nato se je odzvala Melania Trump, ki je profesorici zabrusila, da bi se morala sramovati zaradi takšne izjave.

»Mladoletni otrok si zasluži zasebnost in ga je treba držati stran od politike. Pamela Karlan, sram vas je lahko zaradi vašega besa in očitno pristranskega javnega laskanja (tistim, ki zahtevajo Trumpovo odstavitev – op. avt.) in zato ker za svoje cilje uporabljate otroka,« je profesorici univerze Stanford sporočila razkačena Melania Trump prek Twitterja.

V pravosodnem odboru ameriškega kongresa so v sredo sicer zaslišali štiri strokovnjake za ustavno pravo, od katerih so trije podprli ustavno obtožbo in odstavitev predsednika, med njimi tudi profesorica prava Pamela Karlan.

Profesorica je skupaj z dvema kolegoma pojasnjevala kongresnikom in javnosti, da ZDA niso monarhija, ampak republika, v kateri ni nihče nad zakonom.

To je naposled ponazorila z izjavo, da lahko Trump svojega sina krsti za Barrona, kar pa še ne pomeni, da bo v resničnem življenju obravnavan kot - baron.

Karlanova se je vljudno odzvala na Melaniin srd z opravičilom in poudarila, da bi »rada, da se predsednik opraviči za dejanja, za katera je obtožen in ki so hudo napačna, a kar se tiče mojega ravnanja - obžalujem svoje besede, s katerimi sem v zadevo vpletla Barrona.«

Melania Trump sicer prek svetovnega spleta zelo rada in pogosto deli fotografije svojega sina iz različnih obdobij njegovega (mladoletnega) življenja.

Enako počnejo tudi drugi družinski člani iz klana Trumpovih, ki so skoraj vsi vpeti v politiko in se radi kažejo tudi na fotografijah, ko glava družine, Donald, sprejema politične odločitve v vlogi predsednika ZDA.

Tako je mladoletni Barron zahvaljujoč početju lastne družine in predvsem oba starša dejansko že dodobra vpet v politiko in javno življenje, le da njegova skrbna mati Melania to opazi samo takrat, ko ji to ni po godu ...

Delite članek