REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Osvobodite Melanio! Nova knjiga razkriva, da ne le, da ne spita niti na istem nadstropju, ampak ne prenaša niti Ivanke …

Osvobodite Melanio! Nova knjiga razkriva, da ne le, da ne spita niti na istem nadstropju, ampak ne prenaša niti Ivanke …Zakonca Trump. Vir: Twitter
Neavtorizirana biografija ameriške prve dame omogoča vpogled v zasebne trenutke 49-letne Melanie.

Ameriški predsednik Donald Trump in njegova žena Melania spita ne samo v ločenih spalnicah (kar je sicer že znano dejstvo), ampak celo na dveh oddaljenih koncih in ločenih nadstropjih v Beli hiši, razkriva, med drugim, knjiga novinarke CNN Kate Bennett z naslovom »Free, Melania.«

Neavtorizirana biografija ameriške prve dame omogoča vpogled v zasebne trenutke 49-letne Melanie, pa tudi na njen vpliv na administracijo Donalda Trumpa, kljub temu, da se sama v javnosti redko oglaša.

Na skoraj 300 straneh knjiga analizira življenje Trumpove lepše polovice »od otroštva v Sloveniji do življenja v Beli hiši in vse, kar se je 'zgodilo vmes',« se glasi povzetek na Amazon.com.

Nova knjiga o Melanii. Vir: Amazon.com

Portfelj odgovornosti Trumpove hčerke Ivanke (iz njegovega prvega zakona z Ivano Trump), zajema pravice žensk in potovanja v tujino zaradi promocije teh ciljev, kar v veliki meri sovpada z aktivnostmi, ki običajno spadajo pod domeno prve dame.

Zato je to »navzkrižje interesov« postalo stalnica v odnosih med Melanio in Ivanko ter povzročilo pravo dramo v odnosih med obema ženskama, ki se radi spreta predvsem takrat, ko gre za razkošna potovanja na tuje …

Skratka, Melania je prepričana, kot piše Bennettova, »da je Ivanka vdrla na njeno ozemlje

Ivanka in Melania: tekmovalnost je vzrok, zakaj se ne prenašata ... Vir: Twitter

Avtorica celo trdi, da je bil sporni napis na jakni, ki jo je Melania oblekla junija 2018, medtem ko je šla obiskati meje Teksasa z Mehiko»Res mi je vseeno, pa tebi?« (I really don't care, do u?) v resnici »tehtno« sporočilo na Ivankin račun.

»To jakno je uporabila na ta način zato, da spravi ob živce in se posmehne Ivanki zaradi njenih vztrajnih poskusov 'naskoka' na administracijo,« povzema pisanje novinarke CNN britanski Daily Mail.

Bela hiša je pozneje sicer sporočila, da je bilo geslo na jakni namenjeno medijem, kar je nato potrdila tudi sama Melania z besedami, da je bilo namenjeno »ljudstvu in levičarskim medijem, ki me kritizirajo

Razvpita jakna z napisom »Res mi je vseeno, pa tebi?«, ki jo je Melania oblekla za snidenje z migranti iz Južne Amerike. Vir: Twitter

»Želim jim pokazati, da mi je vseeno. Lahko kritizirate karkoli želite, vendar me to ne bo ustavilo, da počnem tisto, kar se mi zdi pravilno,« je dejala.

Kljub napetim odnosom med obema ženskama, je zanimiva podrobnost v knjigi trditev, da sta obe, kljub osebnim zameram, v preteklosti z združenimi močmi vplivali na aktualnega predsednika ZDA: najprej sta ga prisilili, da je končal kontroverzno politiko ločevanja otrok migrantov od družin ki so ilegalno prestopile ameriško mejo z Mehiko, nato pa sta ga prepričali, po julijskem mitingu v Severni Karolini, naj se distancira od skandiranja svojih podpornikov, ki so zahtevali izgon demokratske članice kongresa Ilhan Omar, ki je po poreklu iz Somalije in je muslimanka.

Toda Ivanka ni edina, s katero se Melania ne razume najbolje. Bennettova omenja tudi druga navzkrižja v Beli hiši.

Melania menda težko prebavlja tudi Karen Pence, soprogo podpredsednika ZDA Mika Penca.

Članica kongresa iz vrst demokratov, Ilhan Omar, ki ima korenine v Somaliji in je muslimanka.

Knjiga razkriva tudi nove podrobnosti o operaciji ledvic prve dame maja 2018.

V knjigi »Free, Melania«, avtorica trdi, da so se Melaniini prijatelji bali, da bo izgubila ledvico.

Takrat je izginila iz javnosti in se je pozneje izvedelo, da je teden dni preživela v bolnišnici.

Bela hiša je nato razkrila, da je prva dama prestala »prestala embolizacijo ledvice zaradi benignega stanja,« ter da je bil poseg »uspešen in ni bilo nobenih komplikacij.«

Toda v knjigi »Free, Melania«, avtorica piše, da so se Melaniini prijatelji bali, da bo izgubila ledvico.

»Melaniina operacija sploh ni bila naivna, saj embolizacija izrastline, ne oziraje se na to, ali gre za veliko ali majhno, če se ta nahaja na ledvici, pomeni, da gre za nevaren in zapleten postopek,« piše Kate Bennett.

»Ko k temu dodate hude bolečine, ki jih je očitno trpela, kot so razkrili tudi njeni tesni prijatelji, in kako dolgo je bila podvržena bolečinam pred operacijo ob skrbeh, da ni bila deležna ustreznega in dovolj dolgega okrevanja, ni dvoma, da bi tovrstna bolezen lahko privedla do izgube ledvice,« sklene novinarka CNN.

Položaj spalnic Donalda in Melanie Trump v Beli hiši Vir: Wikimedia

Kar se tiče »spalnih navad« Melanie in Donalda, so mediji že prej poročali, da par spi v ločenih sobah, vendar novi življenjepis Melanie Trump zdaj razkriva, da spita celo na različnih nadstropjih Bele hiše. Natančneje – med njima je ne le celo nadstropje Bele hiše, ampak spita na povsem nasprotnih koncih rezidence …

Trump je v drugem nadstropju, za vrata svoje spalnice je zahteval celo ključavnico, Malania pa spi nad njim, v tretjem nadstropju, kjer se nahaja dvosobni apartma, v katerem je nekoč stanovala Marian Robinson, mama Michelle Obama.

Prva dama ima ob tem še posebno »sobo za lepotičenje«, v kateri skrbi za pričesko in se liči, pa tudi zasebno telovadnico za pilates.

Družina Trump ... Je Melania ujetnica v praznično okrašeni Beli hiši? Vir: Twitter

Knjiga je zagledala luč sveta po tem, ko je prva dama prebila skoraj tri leta v Beli hiši in v času, ko se Donald Trump pripravlja na volitve leta 2020.

Negotovo je, kakšno vlogo bo imela Melania v tokratni predvolilni kampanji svojega moža, vendar je že nagovorila njegove privržence na mitingu na Floridi, s katerim je uradno začel kampanjo za vnovično izvolitev.

Nekateri so v naslovu knjige »Osvobodite Melanio« zaznali tudi kanček cinizma povezanega z dejstvom, da je pred časom po svetovnem spletu zaokrožila pobuda za njeno »osvoboditev« poimenovana #FreeMelania, kajti prva dama se v javnosti ni veliko pojavljala, mnogi pa so zato sklepali, da je Melania nesrečna v zakonu ...

Sprožila so se celo ugibanja, da je prva dama - ujetnica v Beli hiši.

Delite članek