REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Peklenski načrt: Umik policistov na občinske meje, Janševa bližnjica do uvedbe neustavnega izrednega stanja

Peklenski načrt: Umik policistov na občinske meje, Janševa bližnjica do uvedbe neustavnega izrednega stanjaJanša in Bavčar leta 1991
Janez Janša vse bolj odločno stopa po poti svojega avtokratskega vzornika Viktorja Orbana.

Slovenski vladi se poskus aktivacije vojske oziroma podeljevanje policijskih pooblastil preko 37.a člena ni posrečil, saj ga je zavrnil odbor za obrambo Državnega zbora.

Toda vse kaže, da bi vlada lahko sedaj sprožila drug načrt, preko katerega bi lahko vojake spremenila v »pomožne policiste.«

Vlada je namreč prebivalcem omejila gibanje na skopo omejen prostor znotraj posameznih občin, nato pa je napovedala, da bo na občinske meje poslala policiste, ki morajo sedaj nadzirati, da državljani ne bodo prehajali občinskih meja.

To prinaša dve posledici: Prvič bodo slovenske meje, predvsem na jugu sedaj res manj varovane, kar bi lahko privedlo do ponovnega porasta nezakonitih prehodov migrantov in beguncev.

Kljub temu, da se število prehodov migrantov v zadnjih dnevih zmanjšuje in kljub temu, da je Turčija umaknila migrante z grške meje (pred tem pa od EU dobila novih 500 milijonov evrov) je vsaj v BiH in na Hrvaškem še dovolj prebežnikov, ki bi lahko vsaj kratkoročno povečali število vstopov.

Janez Janša in Viktor Orban
Janez Janša vse bolj odločno stopa po poti svojega avtokratskega vzornika Viktorja Orbana.

Informacije o umiku policistov je ob tem vlada objavila javno, kar seveda pomeni, da je s tem informirala tudi – migrante.

Ker želijo proti severu Evrope bi bilo nenavadno, če te priložnosti in umetno povzročenega vakuuma ne bi izkoristili.

Informacije o umiku policistov je ob tem vlada objavila javno, kar seveda pomeni, da je s tem informirala tudi – migrante.

Takoj zatem bi lahko slovenska vlada znova zahtevala angažiranje vojske, seveda zaradi »navala migrantov« na slovenske meje.

Toda tokrat na podlagi drugačne osnove – 92. člena ustave, ki govori o ogroženem »obstoju države.«

Na to je pronicljivo opozoril Bogdan Biščak, ki je zapisal, da »si je Janša bolj kot kompromisa o vojski na meji, želel, da zadeva pade.«

»Današnja napoved umika policistov z meje kaže na možnost zakaj. To bo seveda povečalo število migrantov in dalo povod za ali ponovno glasovanje ali pa uvedbo izrednih razmer,« ocenjuje Biščak.

Kmalu zatem je bil sicer deležen »trolanja«, vendar je njegova analiza logična in utemeljena na dejstvih.

Policija, klici 113
Policija se znova zlorablja, tokrat zaradi političnih igric vlade: Najprej so odstavili Bobnarjevo, sedaj se policija uporablja za povečano represijo nad lastnimi državljani.

Na nelogičnost poteze vlade, ki kaže, da je nekaj hudo narobe, pa opozarja tudi dejstvo, da je »desnosredinska vlada«, v kateri so stranke, ki so ves čas problem migrantov postavljale na prvo mesto svojega političnega programa, sedaj policiste z meje umaknile zato, da bi le-ti lahko nadzorovali – državljane.

Tega celo nekateri manj bistri desničarji, ki jim ni jasen večji načrt SDS-a v ozadju, ne razumejo najbolje.

Vlada sicer trdi, da je pravi razlog za »treniranje strogosti« nedisciplina Slovencev.

Na to ves čas teatralno in neresnično opozarja tudi Jelko Kacin, mojster zavajanja, ki je nekoč lagal o zločinih JLA, danes pa z neresničnimi navedbami o ukrepih drugih držav in ravnanju prebivalcev Slovenije zavaja slovensko javnost.

Na podoben način sedaj mediji že v vsakem paru, ki sedi na prostem, vidijo notranjega sovražnika.

Očitno je, da kršilce iščejo celo tam, kjer jih očitno - ni.

Kacin je opozarjal celo pred »stiskanjem« parov v parkih, kar sicer ni prepovedano nikjer v Evropi.

Na nenavadni vrsti red potez vlade kaže še nekaj. Vlada bi se lahko – tako kot so storile druge države – odločila za časovno določeno karanteno.

Lahko bi uvedla »policijsko uro« ali prepovedala ranljivim osebam gibanje na prostem (npr. starejšim).

Vlada si je ob tem z uvedbo občinskih zapor sama ustvarila velik problem in umetno povzročila veliko pomanjkanje policistov, ki ga bo sedaj morala reševati, to pa bi lahko poskusila znova narediti z vojsko.

Na Kitajskem so uvedli celo popolne prepovedi gibanja zunaj, toda tako, da je istočasno delovala dostava hrane, česar pa v Evropi države očitno ne uspejo zagotoviti.

Vsekakor pa bi takšne prepovedi za nadzor zahtevale veliko manj policistov (ker prepovedi večina spoštuje, vsak nezakonit izhod na prosto pa se dobro vidi na daleč), kot pa popolna svoboda gibanja – vendar znotraj občinskih meja.

V Srbiji so, na primer, omejitve časovne, ne krajevne (razen za starejše nad 65-70 let), vendar je storilce prav zato veliko lažje izslediti, večina pa omejitve spoštuje.

Janšev govorec Jelko Kacin
Janšev »govorec« Jelko Kacin. Vir: Twitter

Da je vlada neiskrena pri skrbi za državljane, pa kažejo še naslednja dejstva, na katera smo večkrat opozarjali: Prvič, da je meja proti državam na severu in zahodu, (ki so jih na listo blokiranih dale celo afriške države!) še vedno vsaj deloma odprta za tujce, (ki se jim popolno neustrezno meri temperaturo) obenem pa v državi niso zaščiteni tudi starejši občani, ki se jih pušča v okuženih domovih ali domači oskrbi, hkrati pa se lahko brez težav mešajo z drugimi državljani na prostem in v trgovinah, čeprav so to rizične skupine ljudi.

Ob tem se v Sloveniji s testi ne iščejo več vsi prenašalci, tako kot se je to delalo na Kitajskem ali v drugih azijskih državah, kar je edina pot za omejitev nenehnega kroga vedno novih okužb.

Vlada si je ob tem z uvedbo občinskih zapor sama ustvarila velik problem in umetno povzročila veliko pomanjkanje policistov, ki ga bo sedaj morala reševati, to pa bi lahko poskusila znova narediti z vojsko.

Rupel o Janši. Vir: Twitter

Pri tem bo seveda največji problem to, da 92. člen ustave govori o tem, da lahko o uporabi oboroženih sil odloči celo samo predsednik države, kadar »velika in splošna nevarnost ogroža obstoj države.«

In Pahorju kaj takega, kar ustreza Janezu Janši - očitno ne bi bilo težko narediti.

Zelo vprašljivo je seveda, če bi lahko prebežniki, ali pa celo koronavirus zares ogrozili že sam obstoj države.

Slovenija - podatki o gibanju

Toda kreativni pravniki bi lahko verjetno iznašli tudi kakšno »kreativno« rešitev tega problema, končno je tudi sedanji predsednik parlamenta - diplomiran pravnik.

Če se parlament ne bo mogel sestati, sprejeta pa bo sprememba poslovnika, ki bo omogočila glasovanje poslancev »od doma«, potem bo o tem lahko odločil celo parlament z navadno in ne ustavno večino.

Pri tem je predsednik vlade Janez Janša poslancem na četrtkovi izredni seji DZ odkrito povedal, da so na vladi razpravljali tudi o možnosti prenosa pooblastil iz državnega zbora na vlado, kar praktično pomeni, da bi odločanje v času koronavirusa prevzela vlada in vladala z odloki.

Vlada je o tem razpravljala in se je odločila, da »ne predlaga prenosa pooblastil iz državnega zbora na vlado v smislu tistega člena ustave, ki to omogoča.«

Toda Jelko Kacin je nato na tiskovni konferenci povedal, da se vlada ni odrekla nameri, da na južno mejo pošlje vojsko z ustreznimi pooblastili.

Ker je aktivacija 37.a člena propadla je seveda pred vlado zelo mamljiva možnost, da izredno stanje sprejme kar z navadno večino v parlamentu. Vse skupaj je še bolj nenavadno zato, ker podatki Googla kažejo, da se prebivalci Slovenije omejitev v veliki večini držijo, podatki iz Slovenije pa kažejo, da se »krivulja« okuženih vzpenja vse bolj počasi.

Ker je koaliciji aktivacija 37.a člena propadla, je seveda pred vlado zelo mamljiva možnost, da izredno stanje sprejme kar z navadno večino v parlamentu.

Izredno stanje se razglasi, kadar velika in splošna nevarnost ogroža obstoj države.

O razglasitvi vojnega ali izrednega stanja, nujnih ukrepih in njihovi odpravi odloča na predlog vlade državni zbor. Državni zbor odloči tudi o uporabi obrambnih sil.

Kadar se državni zbor ne more sestati, odloča o teh zadevah predsednik republike, ki mora odločitve dati v potrditev državnemu zboru takoj, ko se ta sestane.

Situacija, po kateri bodo poslanci koalicije sami ali s pomočjo Janši naklonjenega Pahorja razglasili izredne razmere torej ni neverjetna, ampak je tudi povsem realna.

Dodaten pritisk v tej smeri pa predstavlja tudi umik dela policije iz meje v notranjost. Kacin ni razkril, s katerega območja bodo policiste premestili v notranjost države.

Hkrati pa je poudaril, da je njihovo prisotnost v notranjosti enostavno treba okrepiti, da bi tako preprečili »zdrs«, kot se je zgodil prejšnji konec tedna, ko je lepo vreme mnoge državljane premamilo v kršitev prepovedi zbiranja.

Vse skupaj je še bolj nenavadno zato, ker podatki Googla kažejo, da se prebivalci Slovenije omejitev v veliki večini držijo, podatki iz Slovenije pa kažejo, da se »krivulja« okuženih vzpenja vse bolj počasi.

Vlada je prek UKOM-a že sporočila, da je 1. aprila na dopisni seji sprejela Predlog novele Zakona o referendumu in ljudski iniciativi. Zdaj sledi seja DZ, na kateri bodo verjetno obravnavali tudi predlog novele poslovnika DZ in novele Zakona o referendumu in ljudski iniciativi.

S slednjim želi vlada urediti postopek ravnanja DZ v primerih tistih zakonov, ko bi bil referendum nanje skladno z ustavno določenimi razlogi nedopusten.

Če bo kolegij postopka obravnave potrdil, bosta predloga predvidoma v torek obravnavali pristojni delovni telesi, zatem pa še poslanci na popoldanski izredni seji.

Za sprejem obeh predlogov je potrebna dvotretjinska večina navzočih poslancev.

Omenjene namere je najbolj ostro kritizirala stranka Levica.

Po njeni oceni sedaj Kacin kot uradni »govorec« vlade takoj zatem, ko je opozicija zavrnila aktivacijo 37.a člen »opozicijo in slovensko javnost izsiljuje, da bodo vse policijske enote preusmerili v notranjost države, in grozi, da bo zato meja ostala nevarovana,« ta grožnja pa je sicer »neuresničljiva, odseva pa objestnost in maščevalnost Janševe vlade.«

Opozorili so tudi na izjavo Jelka Kacina iz leta 2011, ko je dejal, »politična praksa Janeza Janše temelji na manipuliranju in sprenevedanju

Da se ne pozabi ... Vir: Twitter

»Političnima praksam Janeza Janše in Jelka Kacina je skupno, da temeljita na manipuliranju in sprenevedanju, izsiljevanju in strašenju,« so prepričani v Levici.

Vlada si istočasno poskuša znova podrediti tudi medije.

Tako je bil kljub skoraj popolnemu zavračanju redakcije (dobil naj bi le dva glasova podpore od 46 novinarjev redakcije) za v.d. odgovornega urednika SiOL-a imenovan Peter Jančič, ki je bil v času prve Janševe vlade nekaj časa odgovorni urednik Dela.

Da je Jančiču desni del spektra precej blizu je seveda očitno, večja težava je, da je ta njegova podpora vsemu kar naredi predvsem Janez Janša tako popolna, da ta odsotnost kritičnega razmišljanja odbija tudi novinarje, ki sicer delijo podobne poglede kot novi odgovorni urednik SiOL-a.

Podobno velja tudi za nekaj ostalih desnih medijev, ki trdijo, da so »neodvisni«, na primer za Požareport, ki je bil vse do spremembe oblasti kritičen do vlade, sedaj pa je nenadoma postal kritičen do opozicije.

Skratka, medij je enako kritičen kot prej, le cilj »kritike« je zmeraj isti.

Cenzura vsebin

Da bo Jančič, ki je medtem dal »na hladno« tudi svoj dosedanji novinarski projekt Spletni Časopis popolnoma lojalen novi oblasti pa je pokazal tudi s prvim komentarjem, v katerem je enostransko napadal prejšnjo vlado Marjana Šarca, navdušeno hvalil vlado Janeza Janše in ob tem napadel celo hišnega kolumnista, pisatelja Miho Mazzinija.

Gre za primer ustrahovanja drugače mislečega v okviru medija, ki ga je dobil v upravljanje in s tem je jasno razvidno, da SiOL čaka isti sistem »glajhšaltunga«, kot je bil pred več kot desetletju uveden na Delu.

Gre za primer ustrahovanja drugače mislečega v okviru medija, ki ga je dobil v upravljanje in s tem je jasno razvidno, da SiOL čaka isti sistem »glajhšaltunga«, kot je bil pred več kot desetletju uveden na Delu.

Je pa res, da je s tem tudi nova vlada že s svojo prvo instalacijo novega medijskega cenzorja na SiOL-u pravilno spoznala, da smo elektronski mediji danes veliko pomembnejši od tiskanih.

Delite članek