REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nadja: »Ne morem verjet. Ponujena pomoč, vlada pa ignorira!«

Nadja: »Ne morem verjet. Ponujena pomoč, vlada pa ignorira!«Prva seja Janševe vlade - oblast si je priskrbela maske. Vir: Twitter

Medtem ko v Sloveniji vlada še vedno išče maske, za katere naj bi menda plačala 10 milijonov evrov, tudi primeri od doma in sveta kažejo, da je Slovenija pri nabavljanju zaščitne opreme res nekaj posebnega v svetu.

Na spletu se je pojavilo pismo, ki kaže, kakšne velike težave imajo tisti, ki želijo zaščitno opremo v Slovenijo poslati iz Abu Dabija.

Birokrati in diplomati jih pošiljajo od vrat do vrat, oprema, ki bi jo v Sloveniji nujno potrebovali pa ne more do zdravstvenih delavcev in državnih služb.

Senka Polanec ima odgovor na vprašanje Nadje: »Zakaj ignorira? Pri donacijah ni provizije. Prav tako je ne bi bilo pri domačem proizvajalcu. Druge razlage nimam. Samo preklinjamo še lahko.«

In medtem ko se slovenski predsednik Borut Pahor v samoizolaciji sonči in uživa v brezdelju drugi predsedniki vrtijo telefone in na podlagi strateških zavezništev svojim državam dostavljajo ogromno pomoč.

V Srbijo je tako v zadnjih dnevih na poti več kot 500 respiratorjev in 50 milijonov mask, ob tem pa domače tovarne s svojim delom že pokrivajo potrebe državnih institucij.

Obrazne maske v Srbiji izdelujejo celo zaporniki, obsojeni za lažja kazniva dejanja.

Prva, nočna seja Janševe vlade. Vir: UKOM

V Sloveniji se česa takšnega ni spomnil še nihče.

Slovenija si tako pomaga drugače – tako, da nesposobni državi sami podjetniki darujejo maske.

Tako kot je to naredil lastnik znanega gostišča Moma v Ljubljani.

Momo, donator. Vir: Twitter

Razlika je res očitna.

Delite članek