REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Oštro« nad Insajder: »Njihov poziv se bere, kot poziv organom pregona osumljencu. To je šokantno!«

»Oštro« nad Insajder: »Njihov poziv se bere, kot poziv organom pregona osumljencu. To je šokantno!«Se nam obeta »internetna policija«, morda celo »ministrstvo za resnico«? Vir: Zajem zaslona, Twitter. Vir: Yandex

Po še enem napadu proameriškega in s strani ameriških fondov financiranega portala Oštro, ki se je spravil nad Insajder.com zaradi menda »napačnega« naslova našega članka (v katerem smo kritizirali glasovanje Slovenije v GS OZN 4. novembra proti resoluciji o boju proti poveličevanju nacizma, neonacizma in drugih praks, ki prispevajo k razpihovanju sodobnih oblik rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije in z njimi povezane nestrpnosti) smo v uredništvu dobili veliko odzivov bralcev, ki nas podpirajo in sporočajo, da naj ne glede na takšne kritike mirno »delamo naprej.«

To bomo tudi storili.

Glasovanje o resoluciji o boju proti poveličevanju nacizma, neonacizma in drugih praks, ki prispevajo k razpihovanju sodobnih oblik rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije in z njimi povezane nestrpnosti. Slovenija je glasovala proti resoluciji, ki obsoja glorifikacijo nacizma in neonacizma. Vir: Zajem zaslona

Podobno stališče o glasovanju Slovenije v OZN so že pred omenjenim napadom na Insajder zavzeli v ZZB NOB in tudi Mladi za vrednote NOB Slovenije.

»Mednarodna skupnost«, kot jo vidijo propagandisti ameriških interesov na Slovenskem. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Smo pa prejeli tudi pismo bralca, ki na nazoren način pojasni, kaj je narobe ne z našimi članki, pač pa s poskusi portala Oštro, da nam »opere možgane«.

In nas utiša, ko v vlogi nekakšne »policije misli« odloča, katere ocene dogodkov so »pravilne« ali pa »nepravilne,« dovoljene ali nedovoljene.

Ostra manipulacija: V t. i. ugotovitvah portala Oštro je zvijačno izpuščen podatek, da je 105 držav članic OZN glasovalo za resolucijo, ki jo je skupaj s 16 državami predlagala Rusija. Toda avtorica tega skropucala, ki ga je poimenovala ugotovitve navaja le dejstva, ki ugajajo njenim sklepom, in ta so, da 52 držav (med njimi tudi Slovenija) »ni podprlo« resolucije, ter da se jih je »15 glasovanja vzdržalo«. Velika večina sveta - 105 držav - pa za portal, ki na Slovenskem zagovarja vojnohujskaške interese ZDA, očitno - ne obstaja! Vir: Zajem zaslona, Oštro

Z dovoljenjem bralca zadevno pismo objavljamo v celoti:

»Spoštovani,

za potrebe komentiranja člankov ne kontaktiram avtorjev, a so tokrat stvari ušle v področje nesprejemljivega. Zato upam, da boste razumevajoči.

Sicer zelo nerad 'napovedujem prihodnost', a se bojim, da bodo v doglednem času prešli na položaj 'internetne policije', morda celo 'ministrstva za resnico'.

1) Pojasnila Slovenske vlade (in mnogih drugih) v zvezi z obsodbo, so huda žalitev mislečih. Ob tem bi rad izpostavil še en vidik.

'Toda tako ni glasovala, ker bi poveličevala nacizem, temveč zato, ker je kot članica EU ocenila, da Rusija, ena od vlagateljic resolucije, boj proti nacizmu in denacifikacijo v njenem osnutku zlorablja za upravičevanje svoje agresije proti Ukrajini.'

a. EU je glasovala, kot da poveličuje nacizem. 'A ne zato, ker ga dejansko poveličuje, temveč zaradi zlorabe Rusije'. S svojim glasom poveličujejo nacizem, a mi naj razumemo, da ga v resnici obsojajo!?

b. Denimo, da Rusija nima tehtnih argumentov za upravičevanje svoje agresije proti Ukrajini, vezanih na nacizem (vsaj tako Zahod). Če je temu tako, potem to velja neodvisno od glasu za ali proti resoluciji. Edino logično razlogovanje je torej, da je Ukrajina prežeta z nacizmom in bi glas za bistveno spremenil trenutne relacije Zahoda do Ukrajine, predvsem pa bi to bistveno spremenilo povojne odgovornosti akterjev in geo politične razmere.

2) Poziv 'Oštro' 'Insajderju'

Njihov poziv se bere, kot poziv organom pregona osumljencu. To je šokantno!

Njihov poziv se bere, kot poziv organom pregona osumljencu. To je šokantno!

Sicer zelo nerad 'napovedujem prihodnost', a se bojim, da bodo v doglednem času prešli na položaj 'internetne policije', morda celo 'ministrstva za resnico'. Nekaj časa bodo zbirali dokaze o 'kršiteljih' (Zakaj bi vi njim naj kaj pojasnjevali in to celo v od njih določenem roku?), ko bo čas dozorel (ko jim bodo politiki brez konsenza z državljani dodelili polna pooblastila), jih bodo obsodili brez sojenja in jih potem čez noč ugasnili. S pojasnili, podobnimi zgornjemu.

3) Odgovornost politikov

Prezrta, čeprav šokantna je izjava (izvira iz nemške politike) Fajonove, da ne ve, kako bo še lahko pomagala Ukrajincem, ko (če) bo prišlo do silovitega upada podpore med slovenskimi državljani. 'Gospa, slovenski državljani vas plačujemo, da zastopate naše interese! Mar ni samoumevno, da bi prenehali podpirati Ukrajino, če bi tako od vas zahtevali tisti, ki smo vas postavili zato, da jih zastopate?'

Zapisano kaže na diktat elit. Obrazi se menjajo, linija ostaja.

Še mnogo uspešnih let vam želim.

Lep pozdrav,

Aleš Z.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek