REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mladi za vrednote NOB obsojajo sramotno glasovanje Slovenije v OZN proti boju zoper poveličevanje nacizma!

Mladi za vrednote NOB obsojajo sramotno glasovanje Slovenije v OZN proti boju zoper poveličevanje nacizma!Slovenija v OZN proti obsodbi poveličevanja nacizma! Vir: Zajem zaslona, Twitter

Potem ko smo že poročali o nedavnem glasovanju v GS OZN, kjer je tudi Slovenija glasovala zoper resolucijo, s katero se obsoja obujanje nacizma v svetu, so se s podobnimi ocenami odzvali mnogi, med prvimi pa tudi v ogranizaciji Mladih za vrednote NOB.

Slovenija je namreč na seji Tretje Komisije generalne skupščine Združenih narodov glasovala proti predlogu resolucije o boju proti poveličevanju nacizma, neonacizma in drugih praks, ki prispevajo k podžiganju sodobnih oblik rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije in sorodnih nestrpnosti.

S tem je ministrica za zunanje zadeve, Tanja Fajon, Slovenijo spravila še nižje v očeh celotnega sveta, kot je to uspelo vladi Janeza Janše, in sicer v družbo 52 držav, ki jasno in glasno podpirajo poveličevanje nacizma in fašizma.

Mladi za vrednote NOB pa so tako zapisali v svoji izjavi za javnost:

Z zapisanim se je seveda mogoče zgolj – strinjati.

Veš, kdo je zmagal? Vir: Zajem zaslona, Mladi za vrednote NOB Slovenije, Nate Fosky

Za tiste, ki menijo, da so takšne resolucije nepomembne pa predlagamo, da se zamislijo nad spodnjim tvitom Muzeja Auschwitza.

Ta je samo v zadnjih štirih tednih izgubil 18.000 sledilcev.

Zakaj?

Lahko sklepamo, da je pristno razlago ponudil Billy, ki je vodilne Muzeja Auschwitza vprašal, »ali so videli, koliko držav je na letošnjem zasedanju skupščine ZN zavrnilo obsodbo nacizma? Koliko več v primerjavi z letom prej, ko sta to storili le ZDA in Ukrajina

»Morda boste tam našli odgovor (zakaj ste v zadnjih štirih tednih izgubili 18.000 sledilcev),« je pomenljivo sklenil.

A popularizacija neonacistov v Ukrajini in vse bolj toleranten odnos do nacistov in neonacistov v Evropi, ki se vse bolj samopoveličujejo kot borci proti Rusiji ima v tem zagotovo veliko vlogo.

Zahodna propaganda trdi, da gre za nepomembne, obrobne pojave, a to ni res.

Igor Božič - FB
Vir: Facebook, zajem zaslona

Na to opozarja tudi zapis Igorja Božiča na Facebooku: »Neonacisti v Ukrajini niso nekakšna obskurna subkultura, kot nas želita prepričati Bruselj in Tanja Fajon, pač pa del ukrajinskega državnega aparata.

Neonacisti v Ukrajini niso nekakšna obskurna subkultura, kot nas želita prepričati Bruselj in Tanja Fajon, pač pa del ukrajinskega državnega aparata.

Tudi na Zahodu ni več nobena skrivnost, da so vmešani v najhujše vojne zločine in efektivno izvajajo vlogo nekdanjih SS einsatzgruppen iz časov 2. svetovne vojne. In tudi pri nas jih ne manjka. Ne vem, če ste opazili, v zadnjem času so se začele po Ljubljani pojavljati skupine ukrajinskih 'patriotov', ki gnjavijo ljudi z javno prokijevsko propagando. Vse to z neprikrito pomočjo ukrajinskega veleposlaništva ter bolj ali manj tiho podporo slovenskih skrajnih desničarjev in vlade RS. Tako daleč smo prišli.

Namesto, da bi kdo odreagiral, se zdi zunanji ministrici Tanji Fajon iz kvazilevičarske stranke SD in notranji ministrici Tatjani Bobnar iz desnosredinske Svobode bržkone zabavno, da po slovenskih ulicah korakajo tuji neonacisti, ki so pred tem obrnili svoji domovini hrbet in z maseratiji ter podkupninami ubežali vpoklicu v vojsko.

In za te ultradesničarje naj zdaj naša mala Slovenija, ki je vedno podpirala vrednote miru in diplomacije nosi ekonomske in vojaške posledice? Take tujce naj zdaj naša slovenska vojska uči še bolj učinkovitega ubijanja? Za take boste zmrzovali to in naslednje zime? Globoko, globoko v nacizem nas je pripeljala tale sprega SDS, SD, NSi in Svobode...«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek