REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Napaka ali laž? Bojan Požar moža Tanje Fajon »pomotoma zamenjal« za svojega nekdanjega sorodnika

Napaka ali laž? Bojan Požar moža Tanje Fajon »pomotoma zamenjal« za svojega nekdanjega sorodnikaPožar in »lažni Vizjak«. Vir: Twitter, posnetek zaslona
V enem od zadnjih zapisov je Požar namreč zamenjal moža Tanje Fajon z Andrejem Vizjakom in predsednico SD obtožil, da se slika in prevaža na Vizjakovi »jahti«.

Bojan Požar ima res problem. Predvsem s poslovnežem Andrejem Vizjakom, svojim nekdanjim sorodnikom, ki ga sicer zelo dobro pozna.

Toda ne glede na to, da bi moral vedeti, kako je Vizjak videti, se Požarju ta uspešni poslovnež iz Dubaja prikazuje v najbolj nepričakovanih podobah.

Na primer v spremstvu predsednice SD Tanje Fajon.

V enem od zadnjih zapisov je Požar namreč zamenjal moža Tanje Fajon z Andrejem Vizjakom in predsednico SD obtožil, da se slika in prevaža na Vizjakovi »jahti«.

Nato se je odzvala tudi Tanja Fajon in »informacijo« seveda zanikala.

Požar je namreč v nedeljo zapisal: »Namig za KPK: sodeč po fotografijah Demokracije se je Tanja Fajon (SD) družila z Andrejem Vizjakom iz Dubaja, ki se je pred dvema letoma tudi s podporo Mira Senice poskušal zavihteti na čelo nadzornega sveta Telekoma. Jahta pa je verjetno njegova, saj se sam po TV hvali z barko.«

»Bravo. To je pa res dobro 'preverjena' informacija. Jadrnica je postala 'tajkunska jahta'. G. Vizjak iz Dubaja, ki ga mimogrede ne poznam, je pa očitno moj soprog Veit je zapisala Tanja Fajon.

In opozorila, da so iste laži objavili tudi v Demokraciji in na Nova24TV.

Na podoben način je Požareport pred časom Andreja Vizjaka lažno obtoževal, da ne plačuje alimentov za svojo hčerko.

Tanja Fajon: G. Vizjak iz Dubaja, ki ga mimogrede ne poznam, je pa očitno moj soprog Veit.

Ko smo objavili intervju z Andrejem Vizjakom in dokumente, ki so dokazovali, da to ni res, pa smo bili deležni Požarjevih laži, v katerih je portal Insajder.com povezoval z »tajkuni«.

Zaradi Požarjevih laži je Andrej Vizjak nato proti Bojanu Požarju sprožil tudi tožbo zaradi obrekovanja.

Na koncu se je izkazalo, da se je vse to dogajalo v času odprtih kandidacijskih postopkov za predsednika uprave Telekoma Slovenije, kjer je kandidiral tudi Andrej Vizjak, medtem ko je Bojan Požar poskušal njegovo imenovanje preprečiti, ker je imel s Telekomom podpisano mastno pogodbo, po kateri je mesečno od državnega podjetja Požar preko svojih podjetij dobival na tisoče evrov plačil.

Fajonova je sicer včeraj na Facebooku objavila fotografije s treninga jadranja po Jadranskem morju.

Tanja Fajon na morju Vir: FB
Tanja Fajon na morju. Vir: FB, posnetek zaslona

Nato je z družbo treh moških in žensk obedovala v ribji restavraciji Amico na hrvaškem otoku Ilovik, kjer jih je opazil »bralec Demokracije« in fotografiral.

Ob Fajonovi je sedel njen mož Veit-Ulrich Braun, s katerim živi v Zbiljah pri Medvodah.

Požar pa je Veita zamenjal s poslovnežem Andrejem Vizjakom, ki ima v Dubaju podjetje AV Consulting.

Z lažno afero v katero je vpletel Tanjo Fajon je Požar najbrž želel odvrnili pozornost od afere resničnega druženja prvaka SDS Janeza Janše na jahti z lobistom Božom Dimnikom in poslovnežem Andrejem Marčičem.

Vse skupaj je še toliko bolj neverjetno zato, ker se Andrej Vizjak in Bojan Požar sicer zelo dobro poznata – nekoč sta bila namreč poročena za dve sestri.

Oba sta se pozneje sicer ločila, a sta se, kot nam je potrdil tudi Andrej Vizjak, z Bojanom Požarjem vrsto let srečevala tudi na družinskih kosilih.

Andrej Vezjak in knjiga
Andrej Vizjak se Požarju prikazuje noč in dan. Foto: Insajder.com
Dodaten problem je seveda dejstvo, da je Bojan Požar že pred leti v člankih napadal in z lažnimi trditvami blatil Andreja Vizjaka, ne da bi ob tem razkril, da ga osebno pozna, kar je kršitev vseh novinarskih standardov.

Zato je še toliko manj verjetno, da bi Bojan Požar Andreja Vizjaka in Veit-Ulrich Brauna zamenjal po naključju.

Dodaten problem je seveda dejstvo, da je Bojan Požar že pred leti v člankih napadal in z lažnimi trditvami blatil Andreja Vizjaka, ne da bi ob tem razkril, da ga osebno pozna, kar je kršitev vseh novinarskih standardov.

Očitno je bil Požar že pred leti v hudem konfliktu interesov, kljub temu pa je afero, ki jo je sam sproduciral zoper Vizjaka, predstavljal kot običajno novinarsko zgodbo.

S tem pa še kar nadaljuje, celo tako, da se mu Vizjak prikazuje že v družbi Tanje Fajon, kjer naj bi Vizjak Požarju služil kot povod za novo afero, s katero naj bi javnost pozabila na Janševo druženje z Dimniki.

Zelo prozorno.

Delite članek