REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ponarejal in lagal: Bojan Požar Galeta blatil z razkrinkanim ponaredkom, Stanislava Vidoviča pa z neutemeljenimi lažmi

Ponarejal in lagal: Bojan Požar Galeta blatil z razkrinkanim ponaredkom, Stanislava Vidoviča pa z neutemeljenimi lažmiBojan Požar in plačila Telekoma. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Bojan Požar, lastnik portala Požareport in novinarska perjanica desnosučnih je bil znova ujet v lažeh.

Podobnih sodnih sporov pa je Bojan Požar izgubil še več, zato gre samo za vrh ledene gore, pa tudi nove tožbe kažejo, da se njegovemu poslovnemu modelu čas izteka.

Kriminalistična preiskava dokumenta, ki ga je v javnost objavil Požar in ki naj bi dokazoval, da je žvižgač Ivan Gale prejel 6000 evrov podkupnine, je pokazala, da gre za ponaredek.

Nekdanji zaposleni na Zavodu za blagovne rezerve Ivan Gale, ki se je v času prvega vala epidemije novega koronavirusa javno izpostavil in razkril nečednosti ob državni nabavi zaščitne opreme, je bil v četrtek nekaj ur na zaslišanju na Nacionalnem preiskovalnem uradu.

Ministra Matej Tonin in Zdravko Počivalšek ob Pečečniku in ukradeni zaščitni opremi. Vir: Twitter
Ministra Matej Tonin in Zdravko Počivalšek ob poslovnežu Jocu Pečečniku, ki se je javno hvalil, da mu je na Kitajskem uspel veliki met, ko je od drugih držav ukradel tedaj deficitarno zaščitno opremo. Vir: Twitter

»Na zaslišanje pa nisem bil vabljen kot osumljenec, saj so kriminalisti ugotovili, da so vsi dokumenti ponaredki je na Facebooku razkril Gale, ki je konec lanskega leta postal soustanovitelj Centra za zaščito žvižgačev.

Že pred dvema tednoma je vložil odškodninsko tožbo proti Požarju.

»Seveda ti postopki vzamejo precej energije, pa tudi poceni niso. Pred dvema dnevoma sem samo za omenjeno tožbo prejel nalog za plačilo takse v višini prek 1000 evrov. In ravno na to karto igrajo, falotje. Psihično in finančno izčrpavanje,« je na družbenih omrežjih še zapisal Gale.

Ivan Gale in Zdravko Počivalšek
Ivan Gale in Zdravko Počivalšek. Vir: Posnetek zaslona

Zanimivo je tudi, da aktualni direktor Zavoda za blagovne rezerve ter nekdanji direktor in solastnik Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah Tomi Rumpf, ki ga je imenovala vlada Janeza Janše Galetu nikakor ni želel omogočiti, da pride do dokaza, da gre za ponaredke.

Zavod Galetu dostopa ni omogočil niti prek pravice do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki.

Kriminalisti sedaj ugotavljajo, kdo bi lahko ponarejal. Toda prav stranka SDS in najožji sodelavci Janeza Janše so bili v preteklosti vpleteni v več primerov proizvodnje in distribucije ponaredkov.

Janševi sodelavci so bili na primer vpleteni v izdelavo ponaredkov, s katerimi so ob »aferi pisalni stroj« po aretaciji Milana Smolnikarja zavajali javnost ter celo takratnega predsednika vlade Janeza Drnovška.

Dva ponaredka sta se znašla tudi v postopkih obsodbe v aferi Patria, v kateri je vsaj po pravnomočni sodbi avstrijskih sodišč prišlo do podkupovanja Janeza Janše. Pozneje obsojena sta z njimi poskusila dokazati svojo nedolžnost.

Nedavno je tudi opozicijska Levica ovadila SDS zaradi ponarejanja njenega programa.

Janševa SDS pa je leta 2011 objavila, da je bil tedanji predsednik republike Danilo Türk leta 1980 obveščen o terorističnem bombnem napadu Udbe v avstrijskem Velikovcu.

SDS je takratnega slovenskega predsednika, ko je vztrajal, da je za zadevo izvedel iz medijev, obtožila laganja, pozneje pa se je izkazalo, da je svoj »dokument« naredila z lepljenjem dveh dokumentov in da so bile obtožbe na račun predsednika države lažne.

Prav danes pa se je moral Bojan Požar, ki je izgubil spor s Stanislavom Vidovičem, slovenskemu veleposlaniku v ZDA še opravičiti za lažne in neresnične navedbe, da je bil slednji sodelavec Službe državne varnosti.

Požarjevo opravičilo je bilo objavljeno v Delu, Dnevniku in Večeru.

Poleg plačila odškodnine za zapisane neresnice bo voditelj »Ure moči«, ki se predvaja na Planetu TV v lasti madžarskih tajkunov, plačati Vidoviču še preko 7000 evrov odškodnine in sodne stroške.

Podobnih sodnih sporov pa je Bojan Požar izgubil še več, zato gre samo za vrh ledene gore, pa tudi nove tožbe kažejo, da se njegovemu poslovnemu modelu čas izteka.

Delite članek